fockos
Επιφανές μέλος
δεν μιλαω για κατευθυνσεις λυκειου. Για σχολες μιλαω (το παμε για βι/ες)
ωραία το 10 σε μια σχολή φιλολογίας μπαίνει πιο εύκολα από το 10 στο μαθηματικο στο χημικό στο βιολογικό
(αυτο δε σημαίνει ότι η φιλολογία ως τομέας είναι πιο εύκολη αντιθέτως πιστεύω ότι είναι πιο δύσκολος τομέας)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Είσαι απόλυτη εδώ και φυσικά λάθος. Θα σε παραπέμψω στην εποχή της Αναγέννησης για επιχειρηματολογία. Φρονώ ότι θα πρέπει να έχεις πιο ανοιχτούς ορίζοντες σε αυτό το θέμα. Φτάνουν οι στόκοι που κατακλύζουν τα πανεπιστήμια, δε νομίζεις;Πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί μπαίνουν κάποιοι άνθρωποι στη διαδικασία να βγάλουν δεύτερη σχολή.
Το δεύτερο πτυχίο γίνεται για ενδυνάμωση του πρώτου (στα μάτια μου). Έχεις κάποιες βάσεις από πριν και θες να πας ένα βήμα παρακάτω (όσο παρακάτω μπορεί να σε πάει ένα ακόμα πτυχίο). Εκτός πλέον αν ο άλλος έχει μανία με τα πτυχία, και λυπάμαι που το λέω, αλλά είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό αυτό.
Το να μην είναι κάποιος κατασταλλαγμένος, σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταλήξει ανάμεσα σε κοντινά αντικείμενα, όχι σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετα. Αυτό λέγεται διχασμένη προσωπικότητα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Απόλυτη είμαι, το παραδέχομαι, αλλά οι εμπειρίες μου με κάνουν. Θεωρώ ότι έχει περάσει χωρίς γυρισμό η εποχή που σπουδάζαμε αψυχολόγητα και πολύ.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Ανέλυσε το λίγο.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Φυσικά δεν λέω να είμαστε ρομποτάκια και να έχουμε προγραμματισμό για δέκα χρόνια. Αλλά δεν μπορεί ένα παιδί 17 χρονών να μην είναι ικανό να αποφασίσει τι θα κάνει. Είναι ικανά για άλλα και για άλλα, γι αυτό δεν είναι; Φυσικά θα υπάρχουν και αποκλίσεις, δεν αντιλέγω, θα γίνουν και λάθη. Αλλά κάθεσαι και τρως 4-5 χρόνια από τη ζωή σου με σκοπό να δώσεις κατατακτήριες ΜΕΤΑ; Για να έχεις ΑΛΛΟ ένα πτυχίο καβάτζα; Από άσχετη σχολή; Και τι θα το κάνεις το πτυχίο αυτό αν δεν το γουστάρεις; Θα το έχεις στερήσει από κάποιον άλλον (που θα ήθελε να μπει πιθανώς και του πήρες τη θέση).
Στο μυαλό μας θα πρέπει να υπάρχει (πλέον και δυστυχώς) ένας πρακτικός καθαρά σχεδιασμός. Να υπολογίζουμε το επόμενο βήμα μας, που θα μας βγάλει ώστε να μπορέσουμε κάποια στιγμή να σταθούμε στα πόδια μας. Το να φεύγω από φιλολογία, με μηδενικές γνώσεις χημείας κλπ και να μπαίνω ιατρική, στα μάτια μου είναι αψυχολόγητο. Και δείχνει μια μανία για μουράτες σχολές (στα μάτια μου πάντα). Και αν δεν είναι μουράτες οι σχολές, βλέπουμε παιδιά με 2 και 3 πτυχία να ξαναδίνουν κατατακτήριες. Τα βλέπω εγώ 3 χρόνια τώρα που επιτηρώ σε αυτές τις εξετάσεις. Παιδιά από ΤΕΙ που δεν υπάρχουν θέλουν να μπουν στα ΜΜΕ και δεν μπορούν να αρθρώσουν μία λέξη. Δεν κάνω πλάκα. Ούτε μία σωστή φράση δεν είχαν γράψει. Αυτό δεν είναι αψυχολόγητο; Τι περιμένουν; Μερικοί το λένε και ξεκάθαρα ότι απλά θέλουν επιμήκυνση της φοιτητικής ζωής.
Μπορώ να δεχτώ να κάνει κάποιος ένα δεύτερο πτυχίο για να πάει ένα βήμα παρακάτω, να πάρει άλλο ένα εφόδιο σχετικό με αυτό που έχει ήδη και θέλει να ενδυναμωθεί, να πατήσει καλύτερα στον χώρο που τον ενδιαφέρει. Αλλά το να μηδενίσει το κοντέρ στα 22-23, μου φαίνεται αστείο.
ΥΓ: Λίγο χαοτική η σκέψη μου, λάιβ θα τα έλεγα καλύτερα! Και επαναλαμβάνω, δεν διεκδικώ τα σκήπτρα της αλήθειας, ίσως έχω κακά παραδείγματα από τον περίγυρο μου.
Balthazor
Πολύ δραστήριο μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Απλά, βλέποντας τι γίνεται γύρω μου ΤΩΡΑ, την πολύ συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το κρίνω με βάση τα δικά μου βιώματα και εμπειρίες. Έχω διαπιστώσει δηλαδή ότι δεν γίνεται για λόγους αγάπης και εξέλιξης (προφανώς υπάρχει και ποσοστό που το κάνει, αλλά δεν έχω κανέναν τέτοιον στον ευρύτερο περίγυρο).
ΥΓ: Με τα φιλοσοφικά δεν τα πήγαινα και ούτε τα πάω καλά. Είμαι πρακτικός άνθρωπος, με ενισχυμένο ένστικτο επιβίωσης.
nPb
Επιφανές μέλος
Γενικά θεωρώ ότι το μεταπτυχιακό είναι ανώτερο "πτυχίο" από το δεύτερο πτυχίο και μπορείς να εξειδικευτείς σε έναν συγκεκριμένο κλάδο πηγαίνοντας ν βήματα παρακάτω (όπου ν=1,2,3,..) χωρίς τις περιττές ασυναρτησίες μαθημάτων που συνήθως υπάρχουν στα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών μόνο και μόνο για να εργάζονται κάποιοι λέκτορες ή επίκουροι με 2 δημοσιεύσεις και για να προκύπτουν 40+ μαθήματα για πτυχίο. Επιπλέον σε ένα μεταπτυχιακό μπορείς να εμβαθύνεις και να οργανώσεις μόνος σου το επίπεδο γνώσης που θέλεις να πάρεις είτε στο αντικείμενο είτε διεπιστημονικά (σε συνεννόηση με τον επιβλέποντα καθηγητή). Το δεύτερο πτυχίο είναι ..μια από τα ίδια ξανά άγχος σε κάθε εξεταστική για να μάθεις 40+ εισαγωγές σε διαφορετικά πεδία της συγκεκριμένης επιστήμης! με στόχο τι; Ένα μεταπτυχιακό; Σε ποια ηλικία θα γίνει η εργασιακή απόσβεση του δεύτερου πτυχίου και με ποιον τρόπο θα αποσβεστεί το πρώτο πτυχίο;
Υ.Γ. Δεν έχω κάτι με του λέκτορες (Ρεβέκκα).
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Ειδικά αυτό που λες με την "απόσβεση" είναι αυτό που με απασχολεί και μένα.
Αν με ρωτούσες 10 χρόνια πριν, δεν θα έλεγα τα ίδια. Τώρα όμως τα λέω...
nPb
Επιφανές μέλος
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Οι επιλογές που έκανες στο λύκειο δεν γίνεται να σε κρατάνε δέσμιο για μια ζωή.
Σίγουρα αλλά με τι κόστος; Ποιος αναλαμβάνει να πληρώσει το μάρμαρο; Οι γονείς πάλι; Γιατί Ιατρική και εργασία δεν συνδυάζονται..Ας είμαστε ρεαλιστές. Μια ζωή έχουμε και κάθε πράγμα στην ώρα του. Περί ορέξεως ας ξαναπάμε να τελειώσουμε εξ' αρχής και το δημοτικό με καλύτερο βαθμό.
nPb
Επιφανές μέλος
Psychologist
Διάσημο μέλος
Είναι 29 χρονών. Και είναι ένα παράδειγμα που έχει συναφές αντικείμενο. Αλλά είναι λογική όλη αυτή η πορεία...;;
Πάντως για την ηλικία σου (την κάπως μεγαλύτερη από τον μ.ο του σκουλ τεσπά) με εντυπωσίαζουν τα συμπεράσματα που έβγαλες και στις προηγούμενες σελίδες.Για να απαντήσω όμως έμεσα για τις προεκτάσεις των επιλογών σε μεγάλη ηλικία (συγχερέστε με αν είμαι οφφ μιας και όσα λέτε για κατακτήριες,συσχετισμοί κρατικών σχολών Ελλάδας και το όλο σύστημα μου φαίνοντε κινέζικα),έχω ένα πολύ αγαπημένο φίλο ο οποίος στα 31 παρακαλώ έφυγε από την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 3ο έτος Ιατρικής σε μια Βαλκανική χώρα.
Επειδή τον φίλο μου τον ξέρω πολύ καλά,κάθε άλλο από διχασμένη προσωπικότητα μου φαίνεται.Το παλληκάρι σπούδασε κάτι άσχετο,δούλευε,παντρεύτηκε και με την ευκαιρία του διαζυγίου του αναθεώρησε όλη του την πορεία στη ζωή.Αποφάσισε να ακολουθήσει το όνειρο του και προσωπικά υποκλίθηκα μπροστά στο θάρρος του στα 31 παρακαλώ να αρχίσει σπουδές Ιατρικής στο εξωτερικό.Μπράβο του.Εξάλλου ανέκαθεν είχε το μεράκι με την Ιατρική.Απλά μου φάνηκε περίεργο να ακούω από μια κοπέλα της ηλικίας σου απόψεις...πως να το θέσω...ολοκληρωτικές,στερεοτυπικές και γενικευτικές.Ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και από τη στιγμή που δε τον γνωρίζουμε προσωπικά φρονώ το έξυπνο θα ήταν να κριτικάρουμε τις επιλογές τους με σύνεση (δε μιλάω για τη φίλη σου την οποία και προφανώς γνωρίζεις αλλά για όσα είπες στις προηγούμενες αναρτήσεις σου).Πάντως εγώ είμαι πολύ περήφανος για τον φίλο μου και νομίζω και εκείνος για τον εαυτό του.
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Επειδή είμαι κοντά σε αυτήν την ηλικία πρέπει να κλείνω τα μάτια σε ότι κουταμάρα κάνουν όσοι έχουν τα ίδια χρόνια με μένα;
Θα πω για άλλη μία φορά λοιπόν, ότι έχω μόνο κακά και αψυχολόγητα παραδείγματα στον φιλικό και ευρύτερο κύκλο μου όπως επίσης και στον ακαδημαϊκό που κινούμαι εγώ. Με αυτά κρίνω, προφανώς αλλά υπάρχουν παραδείγματα προς μίμηση, παραδείγματα αναγκαίας-για διάφορους λόγους- αλλαγής, όπως αυτό που αναφέρεις εσύ και άλλα που είπαν και τα άλλα παιδιά.
Η όλη κρίση μου βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στον καιρό που ζούμε και στην άσχημη κατάσταση. Με βάση αυτό κρίνω, αν με ρωτούσατε 8 χρόνια πριν δεν θα τα έλεγα αυτά, το λέω και αυτό. Επίσης, το θέμα μου δεν είναι οι επιλογές σε μεγάλες ηλικίες (αν και μπορώ να σου πω πολλά για τους φοιτητές που συναναστρέφομαι και είναι πάνω από 30, ακόμα και σε μεταπτυχιακά) αλλά αυτομάτως όταν μιλάμε για κατατακτήριες πάμε για ανθρώπους από 23 και πάνω.
Psychologist
Διάσημο μέλος
Πάντως σε ότι αφόρα τον φίλο μου και επειδή αναφέρεις κάπου την ΄΄αναγκαιότητα'' νομίζω ότι η κινητήρια δύναμη της απόφασης του ήταν η πραγματοποίηση του ονείρου του πέρα από κάποια ανάγκη.Εκεί μπορώ με δέος να σταθώ σε τέτοιες αποφάσεις και να διαλέξω να είμαι αρωγός παρά εύκολος κριτής όπως γίνεσαι εσύ από ότι πρόσεξα στις αναρτήσεις σου.Ξέρεις υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων η οποία θέλω να πιστεύω είναι αρκετά καλή που δε προσσεγίζει τη ζωή και τις αποφάσεις για σπουδές με τον νευρωτισμό που φρονώ οτι υποννοείς πως κάνει ένα σημαντικό κομμάτι (έστω και εαν δεχτώ τον περιορισμό της υποκειμενικότητας της άποψης μου).
Revekka
Τιμώμενο Μέλος
Λυπάμαι που τα παραδείγματα που έχω είναι πολλά και αρνητικά. Δεν θα εξέφραζα όμως άποψη με 2-3 παραδείγματα. Και πάντα πρώτα πάει ο φιλικός μου κύκλος και μετά ο όποιος ακαδημαϊκός, ο οποίος είναι και άλλου είδους κύκλος, πιο απρόσωπος. Για το μέγεθος του κύκλου μου, τις περιορισμένες προσλαμβάνουσες κλπ δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος να σχολιάσω. Μπορεί να έχω λιγότερες από σένα, μπορεί να έχω περισσότερες, δεν το γνωρίζει κανείς μας.
Σε αυτό...
...συμφωνώ μαζί σου, θέλω και εγώ να το πιστεύω αυτό, ότι υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν για διαφορετικούς λόγους από αυτούς που βλέπω.Ξέρεις υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων η οποία θέλω να πιστεύω είναι αρκετά καλή που δε προσσεγίζει τη ζωή και τις αποφάσεις για σπουδές με τον νευρωτισμό που φρονώ οτι υποννοείς πως κάνει ένα σημαντικό κομμάτι (έστω και εαν δεχτώ τον περιορισμό της υποκειμενικότητας της άποψης σου).
Και ξαναλέω: Δεν είμαι απόλυτη. Πάντα υπάρχουν εξαιρέσεις, πολύ πολύ πολύ καλές. Όταν τα καλά παραδείγματα αρχίζουν να έρχονται στο δρόμο μου και να τα βλέπω πιο συχνά, θα αναθεωρήσω και την άποψή μου.
Psychologist
Διάσημο μέλος
θα αναθεωρήσω και την άποψή μου.
Ελπίζω τουλάχιστον η αρχή να έγινε έστω και διαδυκτιακα μέσω της αναφοράς μου σε δικό μου πολύ στενό φιλό με τον οποίο μεγάλωσα μαζί όσο ήμουν στην Ελλάδα.Αλλά αρκετά με το συγκεκριμένο ας μην εκτροχιάσουμε τη συζήτηση.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 8 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 129 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Corfu kitty
- rhodes13
- spap2124
- Peter Pan13
- Hola
- Mammy Nun
- Nooback
- jj!
- Καλλι
- Xara
- Dunedain
- Jimmy20
- Drglitterstar
- Stroka
- Ryuzaki
- Αριάνα123
- Giannis8301
- Doctorblue
- Monster Hunter
- Tommy_civil
- Σταβι
- ChristosV21
- eukleidhs1821
- Slytherin
- hirasawayui
- tslef8
- Pharmacist01
- tsiobieman
- cel123
- jimis2001
- panagiotis23
- Μάρκος Βασίλης
- fmarulezkd
- Viedo
- MarcoReus
- Κλημεντίνη
- Εχέμυθη
- barkos
- Ουριήλ
- don_vito
- Nefeli01
- MarilynSt
- calmen
- Unseen skygge
- KGGS
- Thanos_D
- charmander
- Ελλη μισ.
- Memetchi
- the purge
- GiorgosAsi
- CELTICS FAN
- lnesb
- Jocaste
- gwgw_5
- Αλκης Κ.
- Konkonvon
- Athens2002
- ksnuwanda
- nucomer
- Άρτεμις Α.
- Steffie88
- Radaplanos
- Dimitris2001
- angelikitaraxia
- Kostakis45
- Wrong
- mitsakos
- Έμμα
- lenaki001
- PanosCh002
- Revekka
- Idontknoww
- Kostis-Palamas
- TigerHunt
- Dimitris9
- fockos
- Trolling Stones
- Vkvkvk
- Evimgr
- Χριστιαννα
- roud
- cynzp
- Johnman97
- louminis
- Thoba19
- DimitraA.
- tasost
- Scandal
- iason
- efi25
- Anthi02
- Φινεύς
- Alexandros973
- Elama On Peli
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.