xalkias
Νεοφερμένος
Ευχαριστω εκ των προτερων!!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Trolletarian
Πολύ δραστήριο μέλος
Παιδια φετος περασα ηλεκτρολογος μηχανικος και αποφασισα να δωσω παλι με 10% για το φυσικο καθως αυτη ειναι η μεγαλη μου αγαπη...Ενα χρονο ομως τωρα φοβαμαι πως θα χασω την επαφη κατι που δεν θα ηθελα,και επισης θα χρειαστω κατι να περναω την ωρα μου (περα απο τα αγγλικα που θα δωσω to proficiency)...Θα παρακαλουσα λοιπον τους φοιτητες φυσικης αν μπορουσαν να μου πουν που θα μπορεσω να βρω σημειωσεις η βιβλια φυσικης(με πανεπιστημιακο περιεχομενο)....
πλάκα κάνεις,γιατί δήλωσες τότε ημμυ,ανταλλάζουμε μόρια?χαχαχα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
Παιδια φετος περασα ηλεκτρολογος μηχανικος και αποφασισα να δωσω παλι με 10% για το φυσικο καθως αυτη ειναι η μεγαλη μου αγαπη...Ενα χρονο ομως τωρα φοβαμαι πως θα χασω την επαφη κατι που δεν θα ηθελα,και επισης θα χρειαστω κατι να περναω την ωρα μου (περα απο τα αγγλικα που θα δωσω to proficiency)...Θα παρακαλουσα λοιπον τους φοιτητες φυσικης αν μπορουσαν να μου πουν που θα μπορεσω να βρω σημειωσεις η βιβλια φυσικης(με πανεπιστημιακο περιεχομενο)....
Θεωρητική μηχανική-Murray R. Spiegel-Schaum's Outline Series
Ηλεκτρομαγνητισμός-John Kraus-Εκδόσεις Τζιόλα
Εφαρμοσμένη Οπτική-Δ. Ζευγώλης-Εκδόσεις Τζιόλα
Ανάλυση ηλεκτρικών κυκλωμάτων (Τόμοι Α και Β)-Ν.Ι. Μάργαρης-Εκδόσεις Τζιόλα
Θερμοδυναμική για μηχανικούς (Τόμοι Α και Β)-Cengel, Boles-Εκδόσεις Τζιόλα
Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας-Δ. Κρέτζας-Εκδόσεις Ζήτη
Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, Κοσμολογία-Δ. Κρέτζας-Εκδόσεις Ζήτη
Κβαντομηχανική Ι και Κβαντομηχανική ΙΙ-Στέφανος Τραχανάς-Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Αστροφυσική (Τόμοι Ι και ΙΙ)-Frank H. Shu- Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις με τα πρώτα 2. Βέβαια είναι απαραίτητες οι γνώσεις των Μαθηματικών Ι και ΙΙ καθώς και διαφορικών εξισώσεων που διδάσκονται στα πολυτεχνεία
Καλό διάβασμα.
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος
Κβαντομηχανική Ι και Κβαντομηχανική ΙΙ-Στέφανος Τραχανάς-Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Αστροφυσική (Τόμοι Ι και ΙΙ)-Frank H. Shu- Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης
Καλό διάβασμα.
Πληρέστατο των ΠΕΚ πάντως είναι αυτό:Φυσικοχημεία Atkins,τόμος 1,τόμος 2,τόμος 3.Διδάσκομαι το δεύτερο τόμο ,ενώ κλασσική φυσική και ηλεκτρομαγνητισμό διδασκόμαστε Surway στο πρωτο εξαμηνο,ενώ ανάμεσα σε αυτά τα δύο,στο δεύτερο εξάμηνο κάναμε και τον Τραχανά που αναφέρεις (Πρωτο τομο)
xalkias
Νεοφερμένος
Καλός ο Serway για εισαγωγικό επίπεδο και μάλιστα θα έλεγα ότι είναι στη φάση αλλαγής μεταξύ λυκείου και πανεπιστημίου, οπότε θα είναι πολύ καλό ειδικά για την δική σου κατάσταση.Ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα σκεφτομαι να ξεκινησω με Serway καθως ειναι το ιδιο βιβλιο τοσο στο φυσικο οσο και στους ημμυ....
Όμως επειδή ακόμη και στον εύκολο Serway χρησιμοποιούνται σίγουρα κάποια μαθηματικά -ειδικά στον ηλεκτρομαγνητισμό- που δεν θα έχεις ιδέα τι είναι, εγώ προτείνω να θέσεις γερές βάσεις ως προς τα μαθηματικά και να ξεκινήσεις τη μελέτη σου με τον απειροστικό λογισμό (Ανάλυση) πραγματικών συναρτήσεων μιας πραγματικής μεταβλητής και μάλιστα με κάποιο αυστηρό μαθηματικό βιβλίο.
Προτείνω:
1) Τσίτσας Λ. - Εφαρμοσμένος Απειροστικός Λογισμός - Εκδόσεις Συμμετρία
2) Spivak M. - Διαφορικός και Ολοκληρωτικός Λογισμός Παν. Εκδ. Κρήτης
Η ανάλυση είναι κάτι που έχεις ήδη λίγο ή πολύ δει στο λύκειο, αλλά στο πανεπιστήμιο και ειδικά σε ένα Φυσικό τμήμα διαφέρει πολύ και καλό θα ήταν να συνηθίζεις από τώρα στη διαφορετική αυτή νοοτροπία. Έχε υπόψη σου ότι το μάθημα αυτό διδάσκεται με αυστηρότητα σε ένα Φυσικό τμήμα σχεδόν ίση με αυτήν ενός Μαθηματικού τμήματος, οπότε μην δυσανασχετήσεις καθόλου με την πολυπλοκότητα των βιβλίων που σου προτείνω.
helion
Νεοφερμένος
PMs are Überwelcome
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.