angel90
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Afey
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gregoire
Εκκολαπτόμενο μέλος
virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος
πχ αν λέει πέρασε κάποιος 13,εννοείς 13 στους 100 που παίρνει συνολικά η σχολή ή 13 στους 90 που παίρνει η "κατηγορία" του;
αφου εχουν αλλες βασεις:p
virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος
δεν ειμαι σιγουρη,αλλα πρεπει να ειναι ανα κατηγορια..οσο και να πεις ειναι διαφορετικα συστηματα...μπορει να λεω και βλακειες!
virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
οχι..10% ειναι,οτι αν η σχολή πάρει 100 άτομα,τα 10 θα εισαχθούν χωρίς πανελλήνιες νομίζω
Για να ξεκαθαριστεί λίγο το θέμα και οι δύο κατηγορίες υποψηφίων (90%, 10%) είναι με πανελλήνιες εξετάσεις. Οι υποψήφιοι που έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις το ίδιο έτος που υποβάλλουν μηχανογραφικό δελτίο διεκδικούν το 90% των θέσεων ενώ οι υποψήφιοι που έδωσαν τελευταία φορά πανελλήνιες εξετάσεις σε προηγούμενο έτος διεκδικούν το 10% των θέσεων με πανελλήνιες εξετάσεις που καθορίζει σε κάθε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το ΥΠΕΠΘ. Υπάρχουν 3 τρόποι εγγραφής σε κάθε σχολή ή τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης:
1) Πανελλήνιες εξετάσεις (90%+10%)
2) Κατατακτήριες εξέτασεις (απόφοιτοι τμήματος/σχολής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης)
3) Μετεγγραφή
Σε κάθε φοιτητή γράφεται ο τρόπος εισαγωγής του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στο πιστοποιητικό σπουδών και το εξάμηνο πρώτης εγγραφής. Για τους υποψήφιους που εισήχθησαν με πανελλήνιες εξετάσεις αναγράφεται στη φόρμα "Τρόπος εγγραφής: Πανελλήνιες Εξετάσεις". Ενδεχομένως να γίνεται διευκρίνηση αν πρόκειται για 90% ή για 10%. Το εξάμηνο εγγραφής για τους εισακτέους με πανελλήνιες εξετάσεις (90%+10%) είναι το 1ο.
virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος
Civilara
Περιβόητο μέλος
ναι το θέμα ειναι,στη φόρμα του υπουργείο αν μιλάει για τη γενικότερη θέση εισαγωγής ή για την εκάστοτε κατηγορία..
Μάλλον είναι στο 100% των εισακτέων με πανελλήνιες εξετάσεις.
virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος
sosat
Εκκολαπτόμενο μέλος
και εγώ αυτό πιστεύω..αν εγώ είμαι 27 έβδομη όπως λέει,και η σχολή μου πέρνει 90-100 άτομα τότε λογικά είμαι μέσα σε αυτούς που παίρνουν επιδότηση ε;
ελπιζω να μην εισαι σε καποιο τμημα θετικων επιστημων ... διοτι το 25% του 100 ειναι 25 ατομα ... και του 90 μικροτερο απο 25(22.5 για την ακριβεια) ... που σημαινει οτι δυστηχως δεν περνεις επιδοτηση
virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος
και ενημερωτικά,όχι,είμαι παιδί θεωρητικής :p
aphroditechan
Νεοφερμένος
οσοι μπαινουν με 10% δεν παιρνουν επιδοτηση
DIMITRA 1991
Νεοφερμένος
virginia
Εκκολαπτόμενο μέλος
@virginia
οσοι μπαινουν με 10% δεν παιρνουν επιδοτηση
λέει στη σείδα της δράσης
Ο υπολογισμός των δικαιούχων γίνεται ανάλογα με την κατηγορία στην οποία υπάγονται και πήραν μέρος στις Γενικές Εισαγωγικές Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2008. Σε κάθε τμήμα / σχολή έχει γίνει υπολογισμός του 25% των εισακτέων κάθε κατηγορίας, από την οποία έχει δεχτεί εισακτέους. Μάλλον, εσείς υπολογίζετε το 25% επί του συνόλου των εισακτέων (από όλες τις κατηγορίες) και όχι ειδικά για την κατηγορία για την οποία ανήκετε. Μπορείτε να πληροφορηθείτε τον αριθμό των εισακτέων της κατηγορίας σας, όπως και τη σειρά κατάταξής σας από τη γραμματεία της σχολής / τμήματος.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.