Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Μεχρι εδω οκ δεκτο.Nαι μου αρεσουν τα Λατινικα και δν καταλαβαινω το λογο που αντιδρας ετσι.Τοσο κακο ειναι δηλαδη που μου αρεσει αυτο το μαθημα και που το λεω??Τι να πω?Πραγματικα δν σε καταλαβαινω καθολου.Τι σε πειραξε δηλαδη τοσο πολυ?Εγω εκεινη την ωρα που εγραφα το μηνυμα αισθανηθηκα αφθορμητα οτι ηθελα να γραψω αυτο που εγραψα και πραγματικα δν καταλαβαινω το λογο γιατι πρεπει να δικαιολογουμαι κιολας επειδη εγραψα οτι μου αρεσει πολυ ενα μαθημα.
Δεν ειπα οτι ειναι κακο.
Οκ ναι το αισθανθηκες,μου φανηκε καπως υπερβολικο,εκανα μια παρατηρηση δεν νομιζα οτι θα σε πειραξει τοσο.
OMG!Εχουμε φτασει στο σημειο στη σημερινη εποχη να χαιρομαστε με την αποτυχια καποιου οταν ακουμε οτι δν πηγαινει καλα στο σχολειο και να στεχανοριωμαστε οταν ακουμε οτι καποιος ειναι πολυ καλος ή καλυτερος απο εμας βγαζοντας ετσι μια σταση ζηλειας και μια προσπαθεια να μειωσουμε την επιτυχια του αλλου μονο και μονο επειδη μας περασε.Η να προσποιουμαστε πως δηθεν χαιρομαστε οταν καποιος πηγαινει καλυτερα απο εμας ενω στην πραγματικοτητα στναχωριομαστε και τον ζηλευουμε.Και για να μην παρεξηγηθω αναφερομαι γενικα σε ολους και οχι συγκεκριμενα σε καποιον.
Ολο αυτο τι ειναι?
Ειπα εγω οτι χαιρομαι με την αποτυχια καποιου?
Ποτε ζηλεψα?
Ποτε μειωσα εγω την επιτυχια του αλλου?
Παμε καλα?
Τωρα αυτο το γενικα σε ολους δεν ξερω,εχεις κανει παραθεση στο δικο μου μηνυμα,αλλα αν αναφερεσαι γενικα οκ.
Τεσπα.
Τι να πω,συγγνωμη αν με το μηνυμα μου σε εκανα να αισθανθεις ετσι,λαθος μου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maraki love
Διάσημο μέλος
Το συγκεκριμένο ρήμα το έλεγε η καθηγήτριά μου με μια προφορά,που και να μην ήθελες να δώσεις σημασία έλιωνες στο γέλιο...:iagree::iagree:απλά μια σιχαμένη νεκρή γλώσσα..
αλλά έχουν κάτι αρχικούς all the money
πχ: munio-munivi-munitum-munire
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Tempora
Νεοφερμένος
maraki love
Διάσημο μέλος
Όποιος μπορεί να μεταφράσει το 'καλος οσον αφορά την οχύρωση' 1000 ευρω.
Μπα... δεν γίνεται!
PENELOPE
Νεοφερμένος
Και εμένα έχει πιάσει το άγχος..Και ένα πραγμα που δεν καταλαβαίνω είναι οτι όλοι λένε οτι είναι ένα μάθημα πού άνετα μπορείς να γράψεις πάνω από 19..Είναι τοσα εύκολα δηλαδή? Με αυτά που άκουσα, 5 συζυγιες,supino (νομίζω)κτλ δεν μου φανηκαν καθόλυ εύκολα..
3leni
Εκκολαπτόμενο μέλος
~Valentina~
Πολύ δραστήριο μέλος
Kotatsuneko
Πολύ δραστήριο μέλος
Αχ και εγώ είμα φέτος β λυκείου και αύριο ξεκινάω ιδιαίτερα λατινικά..
Και εμένα έχει πιάσει το άγχος..Και ένα πραγμα που δεν καταλαβαίνω είναι οτι όλοι λένε οτι είναι ένα μάθημα πού άνετα μπορείς να γράψεις πάνω από 19..Είναι τοσα εύκολα δηλαδή? Με αυτά που άκουσα, 5 συζυγιες,supino (νομίζω)κτλ δεν μου φανηκαν καθόλυ εύκολα..
Άμα τα διαβάσετε από νωρίς και τα πάρετε σοβαρά ναι,είναι γελοία. Αλλά άμα την Β' δεν την προσέχετε ναααα κάτι κενά (με το συμπάθειο).Εγω εχω κανει μεχρι τωρα 3 μαθηματα, και ενταξη μου φαινονται ενδιαφερον, γιατι συγκρινω λεξεις με αγγλικες ή γαλλικες και βρισκω καποιες ομοιοτητες....Και μεχρι τωρα ευκολα μου φαινονται....
aggeliki+basilis
Νεοφερμένος
Από όλους μου τους συμμαθητές μόνο σε εμένα αρέσαν πάντως...
Και στη δευτέρα και στην τρίτη δεν ήθελα να κάνω τίποτα άλλο από το να διαβάζω Λατινικά, με ευχαριστούσε, πέρναγα καλά διαβάζοντάς τα και είναι το μόνο μάθημα που πραγματικά θα μου λείψει τώρα που τελείωσα.....
Είναι εύκολο μάθημα και όποιος το διαβάζει μπορεί να γράψει 100 στις παννελίνιες πιστέψτε με...
stefanosK
Δραστήριο μέλος
thanous18
Περιβόητο μέλος
stefanosK
Δραστήριο μέλος
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος
Καλό θα ήταν να υπάρχει στα λατινικά άγνωστο κείμενο έτσι ώστε να αποφύγεται η παπαγαλία με σκοπό οι μαθητες να μπορούν να καταλαβαίνουν απλά λατινικά κείμενα.
Δε συμφωνω, θα ηταν οτι χειροτερο!
stefanosK
Δραστήριο μέλος
Δε συμφωνω, θα ηταν οτι χειροτερο!
Γιατί το λες αυτό;
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος
Γιατί το λες αυτό;
γιατι το λεξιλογιο των λατινικων ειναι πολυ δυσκολο σε συγκριση με αυτο των αρχαιων, και ειναι αδυνατον ενας μαθητης να το διδαχτει, ποσο μαλλον να το μαθει, μεσα σε 2 σχολικες χρονιες, μαζι με ολα τα συντακτικα και τα γραμματικα φαινομενα!
stefanosK
Δραστήριο μέλος
γιατι το λεξιλογιο των λατινικων ειναι πολυ δυσκολο σε συγκριση με αυτο των αρχαιων, και ειναι αδυνατον ενας μαθητης να το διδαχτει, ποσο μαλλον να το μαθει, μεσα σε 2 σχολικες χρονιες, μαζι με ολα τα συντακτικα και τα γραμματικα φαινομενα!
Είναι αρκετά δύσκολο γιατί θα έπρεπε να μάθουν όλο το λεξιλόγιο που βρίσκεται στο τέλος του βιβλίου. Μην φανταστείς κανένα μεγάλο κείμενο. 3-5 στίχοι και με πολύ απλές λέξεις. Και όσες δεν τις γνωρίζουν τις δίνουν.
Χαρούλα!!!
Νεοφερμένος
thanous18
Περιβόητο μέλος
Καλό θα ήταν να υπάρχει στα λατινικά άγνωστο κείμενο έτσι ώστε να αποφύγεται η παπαγαλία με σκοπό οι μαθητες να μπορούν να καταλαβαίνουν απλά λατινικά κείμενα.
Συνφωνω σε αυτο εν μερει.Τα κειμενα λατινικων στο λυκειο τα εχουν φτιαξει οι συγγραφεις του βιβλιου.Θα προτιμουσα να κανουμε γνησιο λατινικο κειμενο απο το οποιο θα μπορουσαμε να μαθουμε πολλα περισσοτερα πραγματα για τη λατινικη γλωσσα οπως το ρωμαικο τροπο σκεψης τα ηθη εναν ολοκληρο πολιτισμο τελοσπαντων.Αλλα δεν ειναι δυνατον μεσα σε δυο χρονια να μαθεις ολα αυτα που απαιτουνται.Οποτε οποιος ενδιαφερεται κατα φιλολογια να παει οπου σιγουρα θα πηξει στο λατινικο αγνωστο και γνωστο.
Guest 045911
Επισκέπτης
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.