Να το πώ πάλι να το εμπεδώσουμε?
Κανένα Ελληνικό εκπαιδευτικό ίδρυμα δεν έχει τον σεβασμό και την αναγνώριση που εμείς θα θέλαμε στο εξωτερικό.Και είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που ισχυρίστηκε κάποιος σε προηγούμενο μήνυμα ότι το ΑΠΘ είναι άγνωστο ενώ το ΕΜΠ είναι πασίγνωστο! [Κανένα ελληνικό πανεπιστήμιο δεν βρίσκεται στη λίστα με τα 300 πιό διάσημα παγκοσμίως].
Αυτά είναι μόνο γιά εμάς εδώ γιά να διασκεδάζουμε τη μιζέρια μας! Αν δεν υπήρχε το "εδώ πολυτεχνείο-εδώ πολυτεχνείο" με τη φωνή της Δαμανάκη οι ξένοι δεν θα ήξεραν καν ότι υπάρχει αυτό το ίδρυμα.
Το σημερινό στάτους στα Ελληνικά ιδρύματα έχει ως εξής.
Υπάρχει μιά απόλυτη ισορροπία με τη δουλειά που γίνεται σε ίδιες σχολές.
Αν κάτι μπορεί να αναφέρει κανείς ως πλεονέκτημα του ΕΜΠ σε σχέση με ένα νεώτερο πανεπιστήμιο είναι απλά και μόνο η εμπειρία αποτέλεσμα της πολύχρονης λειτουργίας τού ιδρύματος από τότε που σταμάτησε να είναι Γυμνάσιο και να μετατραπεί σε αυτό που σήμερα ξέρουμε. Κατά τα άλλα όλα τα Ελληνικά πανεπιστήμια έχουν τις δικές τους διασυνδέσεις και συνεργασίες με ξένα ιδρύματα.Όποιος λοιπόν ισχυρίζεται κάτι θα πρέπει να φέρει και στοιχεία ότι το ΕΜΠ βραβεύτηκε σε ερευνητικό επίπεδο σε αυτόν και σε αυτόν τον τομέα.Μόνο έτσι μπορείς να αναγνωριστείς έξω.Όχι με τις καταλήψεις όπου παίρνει το πρωτάθλημα το ΕΜΠ και στις βόμβες μολότωφ.
Εξ άλλου η ανεργία δεν κάνει διακρίσεις και δεν θα βρείς εργαζόμενους του ΕΜΠ και άνεργους των άλλων πολυτεχνείων(ακριβέστερα δύο είναι μόνο τα "καθαρά" πολυτεχνεία, τα άλλα είναι πολυτεχνικές σχολές των αντίστοιχων πανεπιστημίων).
Μη σκοτώνονται λοιπον κάποια παιδιά γιά να βγάλουν άχρηστες άλλες σχολές και να επαίρονται ότι φοιτούν στο ΕΜΠ.
Γιατί ένα παιδί που γούσταρε γιά παράδειγμα ΗΜΜΥ και ήταν από τη περιοχή της Θράκης ενώ έπιανε και τη βαθμολογία γιά το ΕΜΠ αλλά προτίμησε την περιοχή του, τι μποορεί να του πεί ένας φοιτητής(ο παραπάνω φοιτητής) που σπουδάζει ΣΕΜΦΕ στο Μετσόβειο?
Δεν σημαίνει και πολλά λοιπόν το πού σπουδάζεις σήμερα(όταν σπουδάζεις στην Ελλάδα!) αφού "όλα είναι ίδια αν δεν τ΄αγαπάς όλα μένουν ίδα αμα δεν τα πάς " που λέει και ο Ορφέας Περίδης(?)
Αν δηλαδή έχεις μεράκι και το ψάχνεις πολύ πάνω στο αντικείμενό σου μπορείς να γίνεις μεγάλος επιστήμονας ανεξάρτητα σε ποιά πόλη σπουδάζεις.
Είναι όμως ηρωϊκό ίδρυμα το ΕΜΠ και δεν χωράει καμία αμφιβολία γι΄αυτό.
Εργασία
Να σχολιάσετε τους παρακάτω δύο διαλόγους.
Άγνωστος στο λεωφορείο αφού πιάνει κουβέντα με τους φοιτηές Α και Β τους ρωτά.
Απευθυνόμενος προς τον Α.
-Εσύ τι σπουδάζεις?
-Εφαρμοσμένα μαθηματικά.
-Σε ποιά πόλη?
-Στην Αθήνα.
Απευθυνόμενος τώρα στον φοιτητή Β.
-Εσύ τι σπουδάζεις?
-Είμαι στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.
-Καλά αλλά σε ρώτησα τι σπουδάζεις.
-Αααα. Κι εγώ στην ίδια σχολή είμαι!