Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Καλός καθηγητής ειναι αυτός που βάζει κακούς βαθμούς
Να υποθέσω ότι έτσι δικαιολογείς τους δικούς σου κακούς βαθμούς στα πανάρχαια χρόνια που ήσουν Λύκειο?
Τι σημασία έχει αν πήρες 12 Χημεία -ο καθηγητής το έκανε επειδή ήτανε καλός! Για 20 άξιζες αλλά επειδή ήτανε καλός έβαλε 12!
*τυχαία η Χημεία, επειδή ο Τασούλης την αναφέρει όλη την ώρα *
Στην ηλικία που είναι, ας αγχώνονται και ας χαζοχαίρονται με τους βαθμούς. 16 χρονών είναι, άλλες οι προτεραιότητές τους.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Civilara
Περιβόητο μέλος
Θα διαφωνήσω και θα πω ότι καλός καθηγητής είναι εκείνος που βάζει σε κάθε μαθητή το βαθμό που του αξίζει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Νομιζω πως αν το εννοει σωστα, εννοει πως καθε καθηγητης ειναι καλος οταν βαζει κακους βαθμους. Αν πας σε εν μαθητη και δεις ξερω γω 16 θα σου πει οτι ειναι κακος βαθμος αλλα στην ουσια αυτον αξιζε. Αρα μηπως εννοει πως ο καλος καθηγητης ειναι εκεινος που αξιολογει σωστα;Να υποθέσω ότι έτσι δικαιολογείς τους δικούς σου κακούς βαθμούς στα πανάρχαια χρόνια που ήσουν Λύκειο?
Τι σημασία έχει αν πήρες 12 Χημεία -ο καθηγητής το έκανε επειδή ήτανε καλός! Για 20 άξιζες αλλά επειδή ήτανε καλός έβαλε 12!
Στην ηλικία που είναι, ας αγχώνονται και ας χαζοχαίρονται με τους βαθμούς. 16 χρονών είναι, άλλες οι προτεραιότητές τους.
fockos
Επιφανές μέλος
Να υποθέσω ότι έτσι δικαιολογείς τους δικούς σου κακούς βαθμούς στα πανάρχαια χρόνια που ήσουν Λύκειο?
2004 δεν είναι πανάρχαια χρονια
Εγω δεν έπαιρνα καλούς βαθμούς γιατι δεν ήμουν καλός μαθητής απλα οι κακοί βαθμοί με βάζανε να διαβάζω παραπάνω
Θάλεια
Διάσημο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Τα παιδια στην εποχή μου και κυρίως πιο παλια δε παίρναν άριστους βαθμούς για αυτόν τον λόγο δεν ήταν λιγοτερο αποδοτικά απο τα παιδια τώρα οι καθηγητές ήταν πιο καλοι
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Οταν βάζεις σε ενα παιδι βαθμο πάνω απο 19 το ωθεις στο να μη διαβάζει όταν του βάλεις 18 το ωθεις να διαβάσει για να βγάλει το 19
Ποιος το λέει αυτό;; Δηλαδή όλοι οι 19άρηδες κάηκαν στο τέλος; Προσωπικά εγώ έβγαλα στην Α' Λυκείου 18+κάτι ψιλά και στην Β' διάβαζα μόνο 5 μαθήματα και τα άλλα τα έγραφα και έβγαλα 16 (τεμπέλιαζα και άπειρα). Ούτε απογοητεύτηκα στην Β', ούτε ενθουσιάστηκα στην Α'. Μία απλή αξιολόγηση είναι.
Φακ. Τι θέλω και σου απαντάω; Λες και δεν ξέρω...
Ερινύς
Τιμώμενο Μέλος
Οταν βάζεις σε ενα παιδι βαθμο πάνω απο 19 το ωθεις στο να μη διαβάζει όταν του βάλεις 18 το ωθεις να διαβάσει για να βγάλει το 19
Βάλε του στο πρώτο τρίμηνο (για γυμνάσιο) 19 (φυσικά αν το αξίζει), και αν δεν προσπαθήσει να το διατηρήσει ή να το κάνει 20, ρίξτο και στο 17. Να δεις τι ωραία που θα στρωθεί μετά να παλέψει για το 20ρι.
Και στο Λύκειο κάνε το ίδιο με τα 2 τετράμηνα, να δεις τι ωραία που θα παλέψει να ανεβάσει τον Μ.Ο. στις τελικές εξετάσεις.
Είναι πολύ μνησίκακο ο άλλος να αξίζει για 19 και να του βάλεις 17-18 "για να προσπαθήσει παραπάνω και να μην τα παρατήσει". Μικρά παιδιά είναι, 15-16 χρονών, και οι βαθμοί που παίρνουν, αν γι' αυτά είναι σημαντικοί, γενικά δεν είναι για να το παίζεις τόσο αυστηρός ως εκπαιδευτικός.
fockos
Επιφανές μέλος
Ποιος το λέει αυτό;; Δηλαδή όλοι οι 19άρηδες κάηκαν στο τέλος; Προσωπικά εγώ έβγαλα στην Α' Λυκείου 18+κάτι ψιλά και στην Β' διάβαζα μόνο 5 μαθήματα και τα άλλα τα έγραφα και έβγαλα 16 (τεμπέλιαζα και άπειρα). Ούτε απογοητεύτηκα στην Β', ούτε ενθουσιάστηκα στην Α'. Μία απλή αξιολόγηση είναι.
Φακ. Τι θέλω και σου απαντάω; Λες και δεν ξέρω...
Όλοι οσοι πήραν βαθμούς πάνω απο αυτο που αξίζουν (π.χ 17 στο γυμνασιο ενω εναιι για 13)
Δεν το κανείς ίσως εσύ αλλα το κάνουν άλλοι (αυτοι που γράφουν σε θέματα τυπου πως θα γίνω απουσίολογος)
Εγω τον ίδιο βαθμο που πήρα στην πρώτη γυμνασίου τον ίδιο έγραψα και στις Πανελλαδικές αν μου βάζανε 19 -20 στο γυμνασιο το σίγουρο είναι ότι θα ήμουν πολυ πιο κάτω στις Πανελλαδικές αυτη είναι σωστή αξιολόγηση.
Τώρα 1η γυμνασίου τα 20ρια πέφτουμε βροχή
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Δεν το κανείς εσύ αλλα το κάνουν άλλοι
Εγω τον ίδιο βαθμο που πήρα στην πρώτη γυμνασίου τον ίδιο και λιγο παραπανω έγραψα και στις Πανελλαδικές αν μου βάζανε 19 -20 στο γυμνασιο το σίγουρο είναι ότι θα ήμουν πολυ πιο κάτω στις Πανελλαδικές
Τι θες να πεις;;
Και πλιζ, μην συγκρίνεις τις Πανελλήνιες με τους βαθμούς του Γυμνασίου! Είναι τραγικό, ετ λίστ.
Dias
Επιφανές μέλος
καλός καθηγητής είναι εκείνος που βάζει σε κάθε μαθητή το βαθμό που του αξίζει.
όταν ο καθηγητής βάζει αυτό που αξίζει στον μαθητή, θεωρείται πως βαθμολογεί χαμηλά.
Θα προσπαθήσω να βρω τη συνισταμένη των παραπάνω απόψεων:
Καλός καθηγητής είναι αυτός που κάνει σωστά τη δουλειά του, αλλά βάζει και πολύ μικρούς και πολύ μεγάλους βαθμούς, έχοντας αξιολογήσει σωστά τους μαθητές, με διαγωνίσματα, τακτικά τεστ και συχνές προφορικές εξετάσεις.
Σε έναν τέτοιο καθηγητή κανένας δεν θα διαμαρτυρηθεί για το βαθμό που πήρε. Παράπονα θα υπάρχουν για αυτόν που θα βάλει χαμηλούς βαθμούς χωρίς επαρκή αιτιολόγηση. Έτσι ο ανίκανος καθηγητής βάζει σε ολους μεγάλους βαθμούς για να έχει το κεφάλι του ήσυχο.
Ας απομυθοποιήσουμε λίγο την Φινλανδία: Εκεί μόλις το 45% των μαθητών του γυμνασίου πηγαίνει στο γενικό λύκειο.Γιατί δίνετε τόση σημασία σε έναν έλεγχο; Ας πούμε στη Φινλανδία όπου οι έλεγχοι δεν είναι απαραίτητοι (παρά μόνο τα τελευταία χρόνια), το επίπεδο των μαθητών είναι ιδιαίτερα υψηλό...........Αν θέλουμε να ακολουθήσουμε το Φινλανδικό μοντέλο, να το κάνουμε σωστά.
Superhuman
Δραστήριο μέλος
Ας απομυθοποιήσουμε λίγο την Φινλανδία: Εκεί μόλις το 45% των μαθητών του γυμνασίου πηγαίνει στο γενικό λύκειο.
Link? Επίσημο στατιστικό του υπουργείου παιδείας της Φινλανδίας; Nothin'?
Dias
Επιφανές μέλος
Βάλε στον Γκούγκλη "Φινλανδία τεχνική εκπαίδευση" και θα βρεις όχι μία, αλλά 125.000 πηγές που επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο αμφιβάλεις.Link? Επίσημο στατιστικό του υπουργείου παιδείας της Φινλανδίας; Nothin'?
antonisd95
Δραστήριο μέλος
Αυτό το αστειάκι με τον "έλεγχο προόδου", πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.
Ή θα βάζουν βαθμούς και θα το κάνουν σωστά ή δεν θα βάζουν καθόλου.
Δεν είναι δυνατόν να βλέπω μέσο όρο τάξης π.χ. στα μαθηματικά κατεύθυνσης 17+ και τα 2/3 να μην μπορούν να λύσουν τριγωνομετρική εξίσωση.
Superhuman
Δραστήριο μέλος
Βάλε στον Γκούγκλη "Φινλανδία τεχνική εκπαίδευση" και θα βρεις όχι μία, αλλά 125.000 πηγές που επιβεβαιώνουν αυτό για το οποίο αμφιβάλεις.
Ισχύει αυτό που λες.Αλλά ξέρεις γιατί δεν θα το κάνω; Γιατί:
i)Αύριο δίνω και θέλω να τελειώσω
ii)Από τις 10^23 πηγές που θα βρω,τουλάχιστον οι μισές θα είναι του τύπου: orthodoxiekpaideusi.blogspot.com
iii)Θέλω να δω από που το είδες εσύ και το λες.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Είναι η πρώτη χρονιά που σκίζω τους βαθμούς μου, στο σχολείο.Δεν τους έσκισα επειδή πήρα 20άρια που δεν άξιζα, αλλά για παραδειγματισμό.
Αυτό το αστειάκι με τον "έλεγχο προόδου", πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει.
Ή θα βάζουν βαθμούς και θα το κάνουν σωστά ή δεν θα βάζουν καθόλου.
Δεν είναι δυνατόν να βλέπω μέσο όρο τάξης π.χ. στα μαθηματικά κατεύθυνσης 17+ και τα 2/3 να μην μπορούν να λύσουν τριγωνομετρική εξίσωση.
Μπορεί να είμαι ο μόνος αλλά δεν κατάλαβα αν το "σκίζω" το λες κυριολεκτικά ή μεταφορικά.
Σε όλα τα άλλα συμφωνώ.
antonisd95
Δραστήριο μέλος
Μπορεί να είμαι ο μόνος αλλά δεν κατάλαβα αν το "σκίζω" το λες κυριολεκτικά ή μεταφορικά.
Σε όλα τα άλλα συμφωνώ.
Κυριολεκτικά.
Andante
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ας απομυθοποιήσουμε λίγο την Φινλανδία: Εκεί μόλις το 45% των μαθητών του γυμνασίου πηγαίνει στο γενικό λύκειο.
Γιατί να το απομυθοποιήσουμε αγαπητέ, αυτό είναι το φυσιολογικό...
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Δεν κατάλαβα. Που είναι το κακό; Πάντως σίγουρα το 4% μόνο παρατά το σχολείο σε αντίθεση με κάτι τρελά νούμερα στην Ελλάδα. 67,4% σε νομό Ροδόπης και 64,6 % σε νομό Ευρυτανίας, και το πιο τρελό 43,5% στο νομό Ρεθύμνου που έχουν μόνο απολυτήριο Γυμνασίου ή ούτε καν δημοτικού.
Γενικότερα, στην Ευρώπη είμαστε 8οι, με τη Μάλτα να κατέχει την πρωτιά (4/10 στο σύνολο της χώρας).
Dias
Επιφανές μέλος
Αααα, εσύ ζητάς δύσκολα. Ποιο ποσοστό μαθητών Γ λυκείου, πιστεύεις ότι δεν μπορεί να λύσει ούτε πρωτοβάθμια εξίσωση?Δεν είναι δυνατόν να βλέπω μέσο όρο τάξης π.χ. στα μαθηματικά κατεύθυνσης 17+ και τα 2/3 να μην μπορούν να λύσουν τριγωνομετρική εξίσωση.
Γιατί να το απομυθοποιήσουμε αγαπητέ, αυτό είναι το φυσιολογικό...
Κανένα κακό, αυτό είναι το φυσιολογικό. Μίλησα για απομυθοποίηση, καθώς σε πολλούς τα ΜΜΕ έχουν περάσει την εικόνα ότι το λύκειο εκεί είναι μόνο για ...χορό και αναρρίχηση, οπότε η Φινλανδία αποτελεί το ....όνειρο του κάθε λουφαδόρου μαθητή.Δεν κατάλαβα. Που είναι το κακό;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 127 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Hased Babis
- Tromeros
- gmoutzour
- agg41
- chester20080
- Basilis0
- Aggel0sss
- Sotiris.Y
- Than003
- pnf292
- phleidhs
- Georgiamo
- giannhs2001
- Mara2004
- giorgos5002
- BatGuin
- AggelikiGr
- Maynard
- V@Per
- Scandal
- GeorgePap2003
- Nala
- jims
- Νικολινα
- constansn
- Joji
- suaimhneas
- nearos
- angies
- Obi-Wan Kenobi
- flaura
- Wonderkid
- Frozensun
- Unboxholics
- Alessandra Eliza
- johnny20
- Νομάρχης
- ggl
- NikNik1995
- estrela
- Mary06
- Abiogenesis
- Steliosgkougkou
- Alexandros.Kourtis
- MrDna
- Ness
- Enhypen
- arko
- petrosln
- Πικλιδιος
- ditaaa
- Maria_Xagorari
- Έλενα Παπαμακαριου
- SoyN
- Memetchi
- maril8na
- Drglitterstar
- augustine
- Philologist
- Mammy Nun
- Πύρος
- PanMoonlight
- johnsala
- Nick_nt
- Otinannai
- Alexecon1991
- spring day
- Nina-nana
- george777
- Ιωάννης1234
- Τρελας123
- Helen06
- charmander
- Unicorn30
- Fanimaid123
- Eri0611
- calliope
- wannabelawyer
- SlimShady
- stefan
- Barka
- Lol2727
- eva1212
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.