constantinepap
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maraki love
Διάσημο μέλος
εγώ από τώρα αγχώνομαι για του χρόνου στις πανελλήνιες!πφφ!όντως δύσκολο άμα δεν ξέρεις συντακτικό να βγάλεις μετάφραση πέρα από το λεξιλόγιο!έναν εμπρόθετο να βγάλεις αλλιώς ή μια γενική υποκειμενικη αντί για αντικειμενικη σου βγαίνει όλη η μετάφραση λάθος μετά!επίσης οι χρόνοι είναι δυσκολία!
εγώ έκανα πρώτα μετάφραση και μετά σύνταξη.! ανάποδη είμαι αλλά έτσι τα κατάφερα!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ειρήνακι!!
Νεοφερμένος
lambrosbardakos
Νεοφερμένος
ginak
Νεοφερμένος
Π'ως μπορείς να κάνεις τέλεια μετάφραση χωρίς να κάνεις σωστή σύνταξη;εγω παλι στα ευκολα κειμενα τα παω πολυ καλα στην μεταφραση και στα συντακτικα με λιγα λαθη και στα 2.στα δυσκολα ομως ακουστε αναποδια:κανω τελεια μεταφραση αλλα λαθος συντακτικο :s:s
-----------------------------------------
Προσωπικά δε το θεωρώ δύσκολο. Αν είσαι άριστος γνώστης του συντακτικού δεν έχεις να φοβηθείς απολύτως τίποτα...
thanous18
Περιβόητο μέλος
φυσικα χρειαζεται το συντακτικο στην μεταφραση...απαραιτητο θα ελεγα..Π'ως μπορείς να κάνεις τέλεια μετάφραση χωρίς να κάνεις σωστή σύνταξη;
Προσωπικά δε το θεωρώ δύσκολο. Αν είσαι άριστος γνώστης του συντακτικού δεν έχεις να φοβηθείς απολύτως τίποτα...
αλλα κυριως να προσπαθειτε να βγαζετε μεταφραση και μονοι σας... κανοντας βεβαια νοητικα το συντακτικο ... και οπου δυσκολευεστε να το γραφετε πανω στο κειμενο... στις πανελληνιες μπορει να μην εχετε χρονο για να κανετε παντου συντακτικο ..
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Αριστος γνωστης του συντακτικου?Π'ως μπορείς να κάνεις τέλεια μετάφραση χωρίς να κάνεις σωστή σύνταξη;
Σορρυ αυτο δε μπορει να υφισταται.
Ουτε φιλολογοι ειμαστε,ουτε τιποτα..
Το θεμα ειναι οσα ξερεις απο το συντακτικο να ξερεις να τα εφαρμοζεις κιολας για να βγει σωστη η μεταφραση...
Καποια πραγματακια ειναι,δεν θελει τρελες λεπτομερειες...
indiespyllak
Εκκολαπτόμενο μέλος
Στα εύκολα κειμενάκια,και γω κάπως τα καταφέρνω...Βασικά,δεν είναι πολύ δύσκολη η σύνταξη..Είναι δεδομένα πράγματα...Δεν μπορώ με τίποτα όμως να καταφέρω να βγάλω μια σωστή μετάφραση γιατί δεν ξέρω καθόλου λεξιλόγιο..Σνιφ σνιφ...Είναι αρχή ακόμα..Ελπίζω σε λίγο καιρό να είναι πιο εύκολα που θα μας έχει γίνει και πιο οικείο ως μάθημα...!!
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Να διαβαζεις καθε φορα το λεξιλογιο που εχει κατω απο καθε κειμενο με τις αγνωστες λεξεις...Πω πω πω.....Αυτό το άγνωστο...ή θα είναι εφιάλτης ή θα είναι υπέροχο!!
Στα εύκολα κειμενάκια,και γω κάπως τα καταφέρνω...Βασικά,δεν είναι πολύ δύσκολη η σύνταξη..Είναι δεδομένα πράγματα...Δεν μπορώ με τίποτα όμως να καταφέρω να βγάλω μια σωστή μετάφραση γιατί δεν ξέρω καθόλου λεξιλόγιο..Σνιφ σνιφ...Είναι αρχή ακόμα..Ελπίζω σε λίγο καιρό να είναι πιο εύκολα που θα μας έχει γίνει και πιο οικείο ως μάθημα...!!
Σιγουρα δεν θα σου μεινουν ολες,αλλα καποιες θα τις θυμασαι κυριως επειδη θα τις συναντας πολυ συχνα σε κειμενα...
indiespyllak
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και όπως λένε και όλοι οι φιλόλογοι:
<< Τα Αρχαία είναι Ελληνικά όχι κάποια άλλη γλώσσα,σκεφτείτε και μπορείτε να βγάλετε μετάφραση>>
Τhank you anyway
Ταξιάρχης42940
Νεοφερμένος
εχει δικιο ο φιλος και να μαθενετε το λεξιλογιοπροσπάθησε να εντοπίζεις τα ρήματα του κειμένου αρχικά στην συνέχεια τα υποκείμενα και αντικείμενα και μετα τα υπόλοιπα βγαίνουν αλλα απο ότι είπες είσαι καλή στην γραμματική και κυρίως στο Συντακτικό! Εγώ έτσι μπορώ να βγάλω σωστά μεταφράσεις..
mar0oZz
Νεοφερμένος
superman
Δραστήριο μέλος
maraki love
Διάσημο μέλος
superman
Δραστήριο μέλος
μα σε καποια σημεια ειναι αδυνατο για μενα να κανω μεταφραση χωρις συνταξη...αλλα μερικες φορες κανω συνταξη αλλα το μεταφραζω λαθος...εγω παντα το αναποδο!!!! μεταφραση>>συνταξη
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
παδια ενα σας λεω:στο διαγωνισμα στο σχολειο μου επεσε το αγνωστο που ειχα κανει στο ιδιαιτερο!!
superman
Δραστήριο μέλος
εχω αρχισει να εξοινιωνομαι,αλλα μπερδευομαι καπως στη μεταφραση...
παδια ενα σας λεω:στο διαγωνισμα στο σχολειο μου επεσε το αγνωστο που ειχα κανει στο ιδιαιτερο!!
δις ιζ κωλοφαρδια...
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
superman
Δραστήριο μέλος
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.