sofiaaa
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
το αγνωστο θελει δεξιοτεχνια...δεν μπορεις να πας κ να πεις ¨ναι αυτο ειναϊ"...κατα τη γνωμη μου πρεπει να ειμαστε ανοιχτομυαλοι να εξεταζεις ολες τις πιθανες εκδοχες κ να εισαι απολυτα παρατηρητικος!!!ΑΛΛΑ πανω απ'ολα δεν πρεπει να πιστευουμε οτι η απαντηση σε κατι ειναι κατι το εξωπραγματικο που ποτε δεν θα το βρουμε χωρις συντακτικο!!τις περισσοτερες φορες ειναι κατι το πλυ ευκολο που πολυ απλα δεν μας ερχεται στο μυαλο...
κ πανω απ'ολα το σημαντικοτερο ειναι να βγαζουμε νοημα απο τη μεταφραση!!!!στα πρωτα μου αγνωστα δεν καταλαβαινες τπτ...εδω πρεπει να κατευθυνεστε με βαση τη συνταξη αλλα πολυ περισσοτερο με το νοημα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Aυτο ξαναπες το.παιδια κ εμενα μου αρεσει παρα πολυ το αγνωστο...ορισμενες φορες δυσκολευομαι με τη μεταφραση αν κ η συνταξη βγαινει κατευθειαν χωρις κοπο(και σπανια με συντακτικο)...εγω απο πριν τα χριστουγεννα ελυνα αγνωστα απο τη θεματογραφια της γ λυκειου αρα δεν εχω καποιο ιδιαιτερο προβλημα...ειναι καθαρα θεμα εξασκησης!!!
το αγνωστο θελει δεξιοτεχνια...δεν μπορεις να πας κ να πεις ¨ναι αυτο ειναϊ"...κατα τη γνωμη μου πρεπει να ειμαστε ανοιχτομυαλοι να εξεταζεις ολες τις πιθανες εκδοχες κ να εισαι απολυτα παρατηρητικος!!!ΑΛΛΑ πανω απ'ολα δεν πρεπει να πιστευουμε οτι η απαντηση σε κατι ειναι κατι το εξωπραγματικο που ποτε δεν θα το βρουμε χωρις συντακτικο!!τις περισσοτερες φορες ειναι κατι το πλυ ευκολο που πολυ απλα δεν μας ερχεται στο μυαλο...
κ πανω απ'ολα το σημαντικοτερο ειναι να βγαζουμε νοημα απο τη μεταφραση!!!!στα πρωτα μου αγνωστα δεν καταλαβαινες τπτ...εδω πρεπει να κατευθυνεστε με βαση τη συνταξη αλλα πολυ περισσοτερο με το νοημα...
Στα πρωτα μου αγνωστα δεν υπηρχε μια φυσιολογικη ροη του λογου. :/
Αλλου τα ρηματα,αλλου οι κατηγορηματικοι αλλου οι μετοχες.
Μετα απο αρκετη εξασκηση παντως,περιοριστηκε αρκετα το προβλημα.
Δεν εξαλειφθηκε τελειως βεβαια αλλα οκ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
θρυαλλίδα
Εκκολαπτόμενο μέλος
ωχ μου θυμησατε ενα αγνωστο που ειχα κανει.''δημοσθενη κατα φειδια''νομιζω ηταν που ειχα βγαλει οτι ο φειδιας βιασε τον δημοσθενη και ο δημοσθενης του εκανε μυνησηη κυρια μου τραβουσε τα μαλλια τηςAυτο ξαναπες το.
Στα πρωτα μου αγνωστα δεν υπηρχε μια φυσιολογικη ροη του λογου. :/
Αλλου τα ρηματα,αλλου οι κατηγορηματικοι αλλου οι μετοχες.
Μετα απο αρκετη εξασκηση παντως,περιοριστηκε αρκετα το προβλημα.
Δεν εξαλειφθηκε τελειως βεβαια αλλα οκ.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος
Aχαχαχαχ.ωχ μου θυμησατε ενα αγνωστο που ειχα κανει.''δημοσθενη κατα φειδια''νομιζω ηταν που ειχα βγαλει οτι ο φειδιας βιασε τον δημοσθενη και ο δημοσθενης του εκανε μυνησηη κυρια μου τραβουσε τα μαλλια της
Ελιωσα.
sno0pitsa
Νεοφερμένος
Franco
Εκκολαπτόμενο μέλος
Iliana13
Νεοφερμένος
marwan
Νεοφερμένος
Evakiii!
Νεοφερμένος
σε καταλαβαινω κι εγω εχω αυτο το προβλημα και δεν ξερω τι να κανωΠαρόλο που δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα στη γραμματική και στο συντακτικό, στο άγνωστο με δυσκολεύει πάρα πολύ η μετάφραση... Τι προτείνετε γι' αυτό;;;
maraki love
Διάσημο μέλος
stefanosK
Δραστήριο μέλος
Πάρτε λεξικό και εγώ το ίδιο έκανα,θέλει πολύ εξάσκηση!
Αυτο είναι αλήθεια. Το λεξικό βοηθάει πολύ. Αλλά πάνω από όλα να ξέρετε καλα γραμματικη και συντακτικό.
{~*1rèNe*~}
Τιμώμενο Μέλος
Ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!
maria1025
Εκκολαπτόμενο μέλος
SOS!!! Σε ένα άγνωστο κείμενο Αρχαίων του φροντιστηρίου υπάρχει η λέξη "έγωγε", αλλά δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται και τι σημαίνει. Πρέπει όμως αύριο να έχω έτοιμη την μετάφραση, οπότε μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου πει τι σημαίνει, σήμερα αν είναι δυνατόν;
Εγωγε σημαινει εγω ο ιδιος. Ειναι η προσωπικη αντωνυμια εγω+ το επιτατικο μορια γε που προσδιδει εμφαση. Αυτα!
{~*1rèNe*~}
Τιμώμενο Μέλος
Το σκέφτηκα, αλλά όλοι οι παρελθοντικοί χρόνοι δεν παίρνουν αύξηση "η"; Δεν παίρνουν "ε".μηπως απο το αγω?
Αχ, σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!!:thanks::thanks::thanks: Να ΄σαι καλά!Εγωγε σημαινει εγω ο ιδιος. Ειναι η προσωπικη αντωνυμια εγω+ το επιτατικο μορια γε που προσδιδει εμφαση. Αυτα!
maria1025
Εκκολαπτόμενο μέλος
mr.thewritikos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχική Δημοσίευση από {~*1rèNe*~};601827:SOS!!! Σε ένα άγνωστο κείμενο Αρχαίων του φροντιστηρίου υπάρχει η λέξη "έγωγε", αλλά δεν μπορώ να καταλάβω από που προέρχεται και τι σημαίνει. Πρέπει όμως αύριο να έχω έτοιμη την μετάφραση, οπότε μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και να μου πει τι σημαίνει, σήμερα αν είναι δυνατόν;
Από ότι ξέρω το έγωγε είναι το εγώ (προσωπική αντωνυμία), το γε απλά του δίνει έμφαση...Αν κάνω λάθος διορθώστε με...
Ουπς τώρα κατάλαβα ότι απάντησαν στην ερώτηση!!sorry!!
{~*1rèNe*~}
Τιμώμενο Μέλος
Δεν πειράζει! Ευχαριστώ που θέλησες τουλάχιστον να με βοηθήσεις, έστω και αργά!:thanks:Από ότι ξέρω το έγωγε είναι το εγώ (προσωπική αντωνυμία), το γε απλά του δίνει έμφαση...Αν κάνω λάθος διορθώστε με...
Ουπς τώρα κατάλαβα ότι απάντησαν στην ερώτηση!!sorry!!
Ι. Προσεκτική ανάγνωση του θέματος τουλάχιστον δυο φορές.
II. Προσπάθεια ερμηνείας των αγνώστων λέξεων και με τη βοήθεια της ετυμολόγησής τους.
III. Εξιχνίαση των γραμματικών φαινομένων (γραμματική αναγνώριση τύπων).
IV. Συντακτική εξομάλυνση του κειμένουν ως εξής:
i) διάκριση-χωρισμός-αναγνώριση των προτάσεων (υπογράμμιση ρημάτων, ρηματικών τύπων, ρηματικών φράσεων & επισήμανση εντός κύκλου των συνδέσμων και των αντωνυμιών και των επιρρημάτων που είναι πιθανόν να εισάγουν δευτερεύουσες προτάσεις)
ii) συντακτική αναγνώριση των ειδικών φαινομένων και τεκμηρίωση των εξαιρέσεων
iii) συντακτική αναγνώριση των επιμέρους όρων
iv) ανασύνθεση του κειμένου με τις λέξεις κατά την κανονική σειρά τους
v) επαλήθευση του συνόλου των συντακτικών επισημάνσεων προς την κατεύθυνση του νοήματος
V. Σύνθεση της μεταγραφής/μετάφρασης.
VI. Έλεγχος της μεταγραφής/μετάφρασης από την άποψη του νεοελληνικού κειμένου.
mixalismylife
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.