violence7
Νεοφερμένος
Δεν ηξερα που να το γραψω και το γραφω εδω.
Σχετικα με την τεχνολογια και την βαθμολογια.
Στο α'τετραμηνο ειχα 20 και στο β'τετραμηνο προβλεπω παλι 20.
Εαν τα προσθεσουμε παει 40..δηλαδη 40/2=20..αλλα αφου δεν γραφεις στις εξετασεις πως γινεται και βγαινει ο μ.ο?
μετραει δηλαδη σαν γραπτο η εργασια? δηλαδη αμα μου βαλει 20 για την εργασια παει παλι 20+20=40 και μετα 40/2=20
Δηλαδη εχω 11,5 μοναδες που μπορουν να μου συμπληρωσουν σε κανα αλλο μαθημα που δεν εχω συμπληρωσει 9,5 μ.ο?
Ευχαριστω
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος
Η εργασία μετράει στην τεχνολογία σαν γραπτός βαθμός και συνήθως βοηθάει πολλούς που κινδυνεύουν, να πιάσουν το 9,5 και να περάσουν. (Πρέπει να είναι πολύ χχχχχχχχ κάποιος να μην δώσει εργασία στην τεχνολογία και να πάρει 01 σαν γραπτό και τελικά να μην φτάσει το 9,5 και να πάει Σεπτέμβριο όπου θα πρέπει τότε εκτός που θα δώσει τα άλλα μαθήματα να κάνει και εργασία στην τεχνολογία)......Σχετικα με την τεχνολογια και την βαθμολογια........πως γινεται και βγαινει ο μ.ο? μετραει δηλαδη σαν γραπτο η εργασια?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
violence7
Νεοφερμένος
βαρβαρα49632
Νεοφερμένος
Θα ήθελα να ρωτήσω : Είμαι δευτέρα λυκείου, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα πως βγαίνει ο μέσος όρος για να περάσω . Πόσο πρέπει να βγάλω σε κάθε μάθημα για να έχω περάσει ;
Ανδρονίκη49639
Νεοφερμένος
Το θέμα είναι ότι χημεία έχω 8 και φυσική 9!!!!!!!!
Φοβάμαι ότι θα μείνω γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω καλά στις εξετάσεις..περνάω από τα υπόλοιπα μαθήματα ή θα κλάψουν μανούλες;;;;
violence7
Νεοφερμένος
Στο πρώτο είχα 14 μ.ο και στο δεύτερο 14,6 μ.ο
Στα μαθηματικά στην γεωμετρία απο 10 το έκανα 13 και στην άλγεβρα απο 11 το έκανα 14..αλλά στην χημεία απο 13 μου το έκανε 11..τέλοσπαντων λέτε να περάσω σε όλα τα μαθήματα ή κινδινεύω με τέτοιους βαθμούς? (κάτι φίλοι μου χουν πει ότι μπορούν να μου συμπληρώσουν άλλα μαθήματα και έτσι περνάω χαλαρά και δεν πρέπει να έχω άγχος γιατί δεν θα μείνω λένε σε κανένα μάθημα..δεν ξέρω αν ισχύει όμως)
Manos112
Νεοφερμένος
violence7
Νεοφερμένος
Διοτι ετσι θα περνουσαν ολοι μα ολοι με την πρωτη φορα χωρις να πανε μεταξεταστεοι τον σεπτεμβρη.
Δηλαδη 14+14,6 που εχω κανει 28.6..δηλαδη αμα γραψω μ.ο στα μαθηματα στις εξετασεις 5 και το προσθεσω παει 33.6.. 33.6/3=11.2..περασα για τοσο πολυ?λιγο κουλο δεν ειναι ?
prinCess.
Επιφανές μέλος
violence7
Νεοφερμένος
Τελοσπαντων..γελοιο ειναι τοτε ΑΝ ισχυει ομως
στις 10 ιουνιου θα σας πω αν ισχυε οντως ή οχι..
prinCess.
Επιφανές μέλος
Κάτι παράπανω ξέρουμε κι εμείς. -.-
violence7
Νεοφερμένος
Ευχαριστω
Καλοκαιρακι μουυυ
Dias
Επιφανές μέλος
Δεν πάει έτσι. Βγαίνει πρώτα προφορικός του μαθήματος: Πρ = ½(Α+Β) και μετά ο τελικός του μαθήματος: Μ = ½(Πρ+Γρ). Δλδ αν έχεις Α=14 , Β=15 (τα τετράμηνα είναι ακέραια) και γράψεις 5 τότε Πρ = 14,5 και Μ = 9,8. Ο γενικός μέσος όρος είναι ΓΜΟ = (Μ1+Μ2+...+Μν)/ν όπου Μ1,Μ2,...Μν οι βαθμοί των μαθημάτων (εκτός γυμναστικής, πληροφορικής ή κάποιων επιλογής) και ν το πλήθος τους. Περνάς αν ΓΜΟ ≥ 9,5. Δλδ όσοι πάνε Σεπτέμβριο έχουν προσπαθήσει πολύ να το πετύχουν. Και συνήθως όσοι πάνε Σεπτέμβιο τελικά σχεδόν όλους τους περνάνε.Εμενα αυτο μου φαινεται πολυ κουλο.και δεν νομιζω να ισχυει.
Διοτι ετσι θα περνουσαν ολοι μα ολοι με την πρωτη φορα χωρις να πανε μεταξεταστεοι τον σεπτεμβρη.
Δηλαδη 14+14,6 που εχω κανει 28.6..δηλαδη αμα γραψω μ.ο στα μαθηματα στις εξετασεις 5 και το προσθεσω παει 33.6.. 33.6/3=11.2..περασα για τοσο πολυ?λιγο κουλο δεν ειναι ?
violence7
Νεοφερμένος
Το ξερω οτι περνας μετα το σεπτεμβρη αλλα το θεμα ειναι οτι εγω δεν θελω να παω τον σεπτεμβρη..
Μερικοι απο την παρεα κλπ μου λενε να μην αγχωνομαι και οτι δεν μενω σε κανενα μαθημα..περναω ηδη απο τον μ.ο μου λενε..
Και μια καθηγητρια μου ειπε οτι το "παιχνιδακι" για να μεινεις αρχιζει απο 5 μαθηματα και πανω..
Αν δηλαδη δεν εχεις συμπληρωσει σε 2-3 μαθηματα 9.5 μ.ο τοτε περνας γιατι σου συμπληρωνει και κανα αλλο μαθημα.
Manos112
Νεοφερμένος
1ον τα τετραμηνα δεν ειναι ακαιρεα εγω πηρα 17.3, επισης ειπες ακριβως το ιδιο που ειπα απλα εσυ το ειπες με επιστημονικο τροπο (Α'τετρα. + Β'τετρα.+Γραπτος Μ.Ο Εξετασεων = Συνολικο βαθμο και μετα τα διαιρουμε δια του 3 και αν βγαινει πανω απο 9.5 περνας σε ολα...) π.χ μ.ο 12 + μ.ο 13 + Γραπτο μεσο ορο 11= 36/3 = 12 και περνας!Δεν πάει έτσι. Βγαίνει πρώτα προφορικός του μαθήματος: Πρ = ½(Α+Β) και μετά ο τελικός του μαθήματος: Μ = ½(Πρ+Γρ). Δλδ αν έχεις Α=14 , Β=15 (τα τετράμηνα είναι ακέραια) και γράψεις 5 τότε Πρ = 14,5 και Μ = 9,8. Ο γενικός μέσος όρος είναι ΓΜΟ = (Μ1+Μ2+...+Μν)/ν όπου Μ1,Μ2,...Μν οι βαθμοί των μαθημάτων (εκτός γυμναστικής, πληροφορικής ή κάποιων επιλογής) και ν το πλήθος τους. Περνάς αν ΓΜΟ ≥ 9,5. Δλδ όσοι πάνε Σεπτέμβριο έχουν προσπαθήσει πολύ να το πετύχουν. Και συνήθως όσοι πάνε Σεπτέμβιο τελικά σχεδόν όλους τους περνάνε.
Dias
Επιφανές μέλος
1) Αυτό για τα τετράμηνα ότι μπορεί να είναι δεκαδικά πρώτη φορά το ακούω!!! Ας μας πούνε και οι άλλοι αν έχουν ποτέ πάρει ή δει δεκαδικό αριθμό στο τετράμηνο.1ον τα τετραμηνα δεν ειναι ακαιρεα εγω πηρα 17.3, επισης ειπες ακριβως το ιδιο που ειπα απλα εσυ το ειπες με επιστημονικο τροπο (Α'τετρα. + Β'τετρα.+Γραπτος Μ.Ο Εξετασεων = Συνολικο βαθμο και μετα τα διαιρουμε δια του 3 και αν βγαινει πανω απο 9.5 περνας σε ολα...) π.χ μ.ο 12 + μ.ο 13 + Γραπτο μεσο ορο 11= 36/3 = 12 και περνας!
2) Στον υπολογισμό του ΓΜΟ λέμε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Κάνεις 2 λάθη:
α) Δεν βγαίνει κάθετος μέσος όρος όλων των μαθημάτων για κάθε τετράμηνο αλλά βγαίνει οριζόντιος για κάθε μάθημα ξεχωριστά και μετά ο ΓΜΟ είναι μέσος όρος των μέσων όρων.
β) και ποιο σοβαρό: Δεν είναι (Α+Β+Γρ)/3 που το γραπτό μετράει για 33,3% αλλά είναι: Πρ=(Α+Β)/2 και βαθμός μαθήματος = (Πρ+Γρ)/2 δλδ το γραπτό μετράει 50%.
(Αν επιμένεις μπορώ να βρώ στο ίντερνετ τη νομοθεσία και να σου βάλω link)
Δεν υπάρχουν γενικά τέτοιοι κανόνες. Μπορείς να μείνεις και με 2-3 κάτω από 9,5 αλλά μπορείς και να περάσεις και με 10 μαθήματα κάτω από 9,5!!! Ο ΓΜΟ έχει σημασία. Δες τα παραδείγματα που σου έφτιαξα:... μια καθηγητρια μου ειπε οτι το "παιχνιδακι" για να μεινεις αρχιζει απο 5 μαθηματα και πανω.. Αν δηλαδη δεν εχεις συμπληρωσει σε 2-3 μαθηματα 9.5 μ.ο τοτε περνας γιατι σου συμπληρωνει και κανα αλλο μαθημα.
Και εντελώς μεταξύ μας: Αντί να κάνεις τέτοιους υπολογισμούς γιατί δεν κάθεσαι να διαβάσεις και να πετύχεις όσο καλύτερα μπορείς?
Manos112
Νεοφερμένος
Κατσε κατσε γιατι με μπερδεψες, ο σκοπος σου δεν ειναι να εχεις Γ.Μ.Ο πανω απο 9.5 στο τελος?? δηλαδη δεν μετραει ο βαθμος ξεχωριστα του καθε μαθηματος αλλα ο τελικος Γ.Μ.Ο....ετσι νομιζω....περνας απο τον Γ.Μ.Ο και οχι απο το καθε μαθημα ξεχωριστα δηλαδη δεν χρειαζεται να εχεις σε καθε μαθημα πανω απο 9.5 μεσο ορο, αρκει να εχεις γενικο μεσο ορο 9.5 και πανω....1) Αυτό για τα τετράμηνα ότι μπορεί να είναι δεκαδικά πρώτη φορά το ακούω!!! Ας μας πούνε και οι άλλοι αν έχουν ποτέ πάρει ή δει δεκαδικό αριθμό στο τετράμηνο.
2) Στον υπολογισμό του ΓΜΟ λέμε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Κάνεις 2 λάθη:
α) Δεν βγαίνει κάθετος μέσος όρος όλων των μαθημάτων για κάθε τετράμηνο αλλά βγαίνει οριζόντιος για κάθε μάθημα ξεχωριστά και μετά ο ΓΜΟ είναι μέσος όρος των μέσων όρων.
β) και ποιο σοβαρό: Δεν είναι (Α+Β+Γρ)/3 που το γραπτό μετράει για 33,3% αλλά είναι: Πρ=(Α+Β)/2 και βαθμός μαθήματος = (Πρ+Γρ)/2 δλδ το γραπτό μετράει 50%.
(Αν επιμένεις μπορώ να βρώ στο ίντερνετ τη νομοθεσία και να σου βάλω link)
violence7
Νεοφερμένος
Απλα εγω ηθελα να μαθω με 14 στο α' τετραμηνο και με 14,6 στο β' τετραμηνο αν περναω στα μαθηματα..;p
BRUCE
Εκκολαπτόμενο μέλος
μην φοβάσαι. και εγω πέρσυ είχα τους ίδιους βάθμους(χημεια 8,φυσικη9) και στις εξετασεις έγραψα χάλια και στα δυο(πολυ κατω απο τη βαση) και περασα άνετα.Γεια σας και από εμένα παιδιά, πάω α' λυκείου και στο α' τετράμηνο βγάζω κάπου 13-14 μέσο όρο.
Το θέμα είναι ότι χημεία έχω 8 και φυσική 9!!!!!!!!
Φοβάμαι ότι θα μείνω γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να γράψω καλά στις εξετάσεις..περνάω από τα υπόλοιπα μαθήματα ή θα κλάψουν μανούλες;;;;
violence7
Νεοφερμένος
Να και ενας δικος μουμην φοβάσαι. και εγω πέρσυ είχα τους ίδιους βάθμους(χημεια 8,φυσικη9) και στις εξετασεις έγραψα χάλια και στα δυο(πολυ κατω απο τη βαση) και περασα άνετα.
Σοβαρα μιλας? και μ.ο στις εξετασεις ποσο εγραψες?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.