m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν δειχνεις απλως ουδετερη με την ιδεα.Ο Θάνατος. Δεν έχει υλική υπόσταση. Ένα πνεύμα. Υπέροχο πνεύμα. :heart:
Καλα δικαιωμα σου να πιστευεις ο,τι θες.Καποια πραγματα ειναι προκλητικα ομως, ακομα και να μην τα εννοεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δεν δειχνεις απλως ουδετερη με την ιδεα.
Καλα δικαιωμα σου να πιστευεις ο,τι θες.Καποια πραγματα ειναι προκλητικα ομως, ακομα και να μην τα εννοεις.
Ωραία. Δεν ξέρω γιατί, έχω όμως συνδυάσει το θάνατο με κάτι καλό. Ίσως ευθύνονται αυτά που πιστεύω και για μετά θάνατον ζωή κτλ.
Αλλά δεν τον βλέπω ως κάτι τόσο κακό. Δεν θέλω να πεθάνω και ούτε παρακαλάω για αυτό, και τη ζωή που έχω (αν έχω μονάχα μια) θα τη ζήσω, αλλά εντάξει. Δεν βλέπω το νόημα του να ζεις μέχρι να γεράσεις και να μην μπορείς να κουνηθείς. Και αν φτάσω μέχρι αυτή την ηλικία, το μόνο που θα περιμένω να έρθει θα είναι ο θάνατος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος
Και γω προτιμω να μην φτασω σε αυτη την ηλικια, αλλα δεν ειναι αυτο το ποιντ. τεσπα.Ωραία. Δεν ξέρω γιατί, έχω όμως συνδυάσει το θάνατο με κάτι καλό. Ίσως ευθύνονται αυτά που πιστεύω και για μετά θάνατον ζωή κτλ.
Αλλά δεν τον βλέπω ως κάτι τόσο κακό. Δεν θέλω να πεθάνω και ούτε παρακαλάω για αυτό, και τη ζωή που έχω (αν έχω μονάχα μια) θα τη ζήσω, αλλά εντάξει. Δεν βλέπω το νόημα του να ζεις μέχρι να γεράσεις και να μην μπορείς να κουνηθείς. Και αν φτάσω μέχρι αυτή την ηλικία, το μόνο που θα περιμένω να έρθει θα είναι ο θάνατος.
wackyjacky
Νεοφερμένος
elpida σ.π.ν
Νεοφερμένος
-----------------------------------------
Δεν υπάρχει θάνατος... υπάρχει μόνο η ζωή. Θάνατος (κατά τη ταπεινή μου γνώμη, πάντα) δεν είναι ούτε μια στιγμή. όπως δεν υπάρχει σκοτάδι χωρίς φως έτσι δεν υπάρχει θάνατος χωρίς ζωή
πιστευω οτι δν υπαρχει μετά θάνατον ζωh...οταν σταματα ο εγκεφαλος να λειτουργει τοτε συγχρονος σταματα το ατομο να σκεφτεται...να νιωθει....να ζει...απλωσ τελος... :/
wackyjacky
Νεοφερμένος
9α πε9ανω και 9α σ στειλω ε-μαιλ να σου πω
-----------------------------------------
Δεν υπάρχει θάνατος... υπάρχει μόνο η ζωή. Θάνατος (κατά τη ταπεινή μου γνώμη, πάντα) δεν είναι ούτε μια στιγμή. όπως δεν υπάρχει σκοτάδι χωρίς φως έτσι δεν υπάρχει θάνατος χωρίς ζωήΨυχή δν υπαρχει..Δεν υπάρχει άλλη λειτουργία, μόνο βιολογική. Η πνευματική λειτουργία του ανθρώπου επέρχεται συνεπεία της βιολογικής. Αν δεν υπάρχει ροή οξυγόνου στον εγκέφαλο, πώς θα υφίσταται εγκεφαλική λειτουργία και, ως εκ τούτου, πνευματική λειτουργία;
πιστευω οτι δν υπαρχει μετά θάνατον ζωh...οταν σταματα ο εγκεφαλος να λειτουργει τοτε συγχρονος σταματα το ατομο να σκεφτεται...να νιωθει....να ζει...απλωσ τελος... :/
Με εστειλες τωρα ωραια τα εξηγησες επιστημονικα! :xixi:
Δεν υπάρχει θάνατος... υπάρχει μόνο η ζωή. Θάνατος (κατά τη ταπεινή μου γνώμη, πάντα) δεν είναι ούτε μια στιγμή. όπως δεν υπάρχει σκοτάδι χωρίς φως έτσι δεν υπάρχει θάνατος χωρίς ζωήΨυχή δν υπαρχει..Δεν υπάρχει άλλη λειτουργία, μόνο βιολογική. Η πνευματική λειτουργία του ανθρώπου επέρχεται συνεπεία της βιολογικής. Αν δεν υπάρχει ροή οξυγόνου στον εγκέφαλο, πώς θα υφίσταται εγκεφαλική λειτουργία και, ως εκ τούτου, πνευματική λειτουργία;
Το σώμα μας περικλείει ενέργεια. Η γέννησή μας μπορεί ίσως να χαρακτηριστεί ως μία "έκρηξη ενέργειας". Η ενέργεια, οποιασδήποτε μορφής, δεν χάνεται εντελώς, ποτέ. Η ενέργεια μεταβάλλεται ή μεταφέρεται. Οπότε, όταν πεθαίνουμε, όταν το σώμα πάψει να λειτουργεί, αυτή η ενέργεια μένει πίσω σε κάποια άλλη μορφή. Δεν γνωρίζω βέβαια πόσο συνειδητοποιημένη μπορεί να είναι, αν και λογικά δεν είναι όσο εμείς ως ανθρώπινα όντα.
Mavro Provato
Εκκολαπτόμενο μέλος
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι λες βρε βαμπι , η αρχη διατηρησης ενεργειας ισχυει μονο για κλειστα συστηματαΤο σώμα μας περικλείει ενέργεια. Η γέννησή μας μπορεί ίσως να χαρακτηριστεί ως μία "έκρηξη ενέργειας". Η ενέργεια, οποιασδήποτε μορφής, δεν χάνεται εντελώς, ποτέ. Η ενέργεια μεταβάλλεται ή μεταφέρεται. Οπότε, όταν πεθαίνουμε, όταν το σώμα πάψει να λειτουργεί, αυτή η ενέργεια μένει πίσω σε κάποια άλλη μορφή. Δεν γνωρίζω βέβαια πόσο συνειδητοποιημένη μπορεί να είναι, αν και λογικά δεν είναι όσο εμείς ως ανθρώπινα όντα.
Απλά εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που λέει Ελπίδα παραπάνω. Έχω εντελώς αντίθετη άποψη.
p.s.: Είμαι άσχετη στη Φυσική. =P
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος
Χμ φαινεται πως η πιστη ειναι το ιδιο αναξιοπιστη με τη λογικη.... Ή λέω απλά χαζομάρες (έπρεπε να το γράψω).
Απλά εγώ δεν μπορώ να το πιστέψω αυτό που λέει Ελπίδα παραπάνω. Έχω εντελώς αντίθετη άποψη.
p.s.: Είμαι άσχετη στη Φυσική. =P
Διαβασε τα feynman lectures on physics βρε κουτο
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος
ψωφαΔεν θέλω.
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος
ναι αλλα για 'σενα ειναι ευχη για μενα καταραΣου εύχομαι το ίδιο.
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος
Α ,πως αλλιως θα γνωρισεις αυτο το υπεροχο πνευμα :xixi:Δεν μπορώ να πω ότι είναι ευχή για μένα.
dk13
Δραστήριο μέλος
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος
Πολυ πενθιμο εγινε ξαφνικα το υφος σουΌταν έρθει η ώρα μου να πεθάνω.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 29 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.