Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
πραγματικα τωρα , δεν υπαρχει περιπτωση να μην τα γραψει παπαγαλια και να παρει βαθμο ...ας μην κοροιδευομαστεε , το ξερω απο πρωτο χερι ...
οσο πιο νωρις το παρει κανεις αποφαση τοσο πιο καλα θα αποδωσει
τωρα αν το και το γραψει κι
ναι οκ δε θα του κοψουν μορια!
Τι πάει να πει "το ξέρω από πρώτο χέρι", δεν έδωσαν άλλοι πανελλήνιες να έχουν άποψη;
Εγώ την Ιστορία δεν μπορούσα να τη μάθω αυτολεξεί για κανένα λόγο. Τι χτυπιόμουν κι εγώ κι ο καθηγητής μαζί, δεν υπήρχε περίπτωση. Αποφάσισα να τα γράψω με δικά μου λόγια και δε γαμιέται, ας γίνει ό,τι γίνει. Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν 17, αν θυμάμαι καλά. Μ'αυτά που άκουγα για την αποστήθιση νόμιζα πως θα πάρω κανένα 14-15 κι αυτό με το ζόρι. Και φυσικά και πήρα 17, γιατί το ρίσκο όταν δεν τα παπαγαλίζεις, είναι πως θα ξεχάσεις στοιχεία, όπως ακριβώς είχα παραλείψει κι εγώ ένα σωρό λεπτομέρειες (δεν ήταν και το αγαπημένο μου μάθημα).
Παράλληλα όμως, πολύ καλός μου φίλος, ένα πραγματικά πανέξυπνο παιδί, έγραψε Ιστορία Κατεύθυνσης με δικά του λόγια, χωρίς να ξεχάσει τίποτα, απλώς με έντονη παράφραση και μάλιστα την δική του ιστορική κρίση σε πολλά σημεία και πήρε καθαρό 20.
ΔΕΝ σας προτείνω να κάνετε το παραπάνω, γιατί είναι ριψοκίνδυνο και αμφίβολο. Πρέπει να είστε σίγουροι όχι μόνο για τις γνώσεις σας, αλλά και για τη γραφή σας για να τα καταφέρετε. Απλώς μη τα ισοπεδώνουμε όλα, καταντάει γελοίο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
καλο είναι να μην προσπαθείτε να γράφετε αυτά που απομνημονεύεται γιατι χάνεται πολυ χρόνο το σωστο κατ εμε είναι να το μαθαίνεται σειρες-σειρές μαζι και μετα ολόκληρα μαθήματα μην είστε καλοί με τον εαυτό σας πρέπει να γίνεται τελειομανείς να φτάσετε στο σημείο να θυμάστε τα φυσικα, οπωσδήποτε κ.α
Μάτι βγάλαν τα -αι.
Όσο για την Ιστορία, προτείνω αποστήθιση και κρίση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
..δε χρειαζεται να ειναι καποιοσ πανω απο την ιστορια 24 ωρεσ για να την μαθει...
Εδώ διαφωνώ.
Καταλαβαίνω πως το 24 ώρες είναι σχήμα λόγου, αλλά εγώ έφαγα τη ζωή μου πάνω της για να τη μάθω ().
Οπότε, θέλει πολλές ώρες, ναι. Μην κοροϊδευόμαστε.
Miss Brightside
Πολύ δραστήριο μέλος
Βέβαια εντάξει, υπάρχουν και οι κολλημένοι διορθωτές, αλλά πιστεύω πως είναι μειοψηφία.
Η λύση είναι μια: Συνεχής επανάληψη.
xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος
Εδώ διαφωνώ.
Καταλαβαίνω πως το 24 ώρες είναι σχήμα λόγου, αλλά εγώ έφαγα τη ζωή μου πάνω της για να τη μάθω ().
Οπότε, θέλει πολλές ώρες, ναι. Μην κοροϊδευόμαστε.
Η ιστορία έχει πολλές λεπτομέρειες. Αν πας να τη μάθεις με δικά σου λόγια, αναπόφευκτα σχεδόν, πολλές είτε θα τις παραλείψεις, είτε θα τις αποδώσεις λανθασμένα για λόγους άγνοιας, μη σωστής κατανόησης και για τόσους άλλους λόγους. Γι' αυτό είναι μονόδρομος η παπαγαλία. Εγώ αρκετά σημεία τα έλεγα με δικά μου λόγια και δεν αντιμετώπισα ποτέ μου πρόβλημα, όπως και στην εισαγωγή των αρχαίων. Κάποια άλλα όμως, λόγω τον λεπτομερειών που έχουν, και που δε φαίνονται με την πρώτη ματιά, είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να τα πει κάποιος σωστά και ολοκληρωμένα, χωρίς να κάνει χρήση της ακριβούς διατύπωσης. Εξ ου και τα μόρια που χάνονται.
Βέβαια εντάξει, υπάρχουν και οι κολλημένοι διορθωτές, αλλά πιστεύω πως είναι μειοψηφία.
Η λύση είναι μια: Συνεχής επανάληψη.
ναι ρε σεισ εννοειται πωσ πρεπει να θυμομαστε και το και απλα εννοω να καταλαβαινουμε οταν τα λεμε τι λεει το μαθημα γιατι πολλα παιδια ενω ειχαν μαθει την ιστορια απ εξω και ανακατωτα δεν εγραψαν επειδη δεν καταλαβαιναν τι διαβαζαν!!ειδικα στο ερωτημα με το κρητικο φετοσ δεν ηξεραν τι λεει και ρωταγαν μετα απο που ηταν και πωσ αρχιζε αυτο....ωρεσ 2-4 την μερα θα ξοδεψεισ την μερα για να μαθεισ την ιστορια φυσικα αλλα οχι και 7 ωρα που ακουγα απο καποιουσ...!!!εχει χρονο ο αλλοσ αρκει να ξεκινησει απο τον σεπτεμβρη καλο διαβασμα και να μην αφηνει μαθηματα...γιατι εγω το κανα και τα βρηκα λιγο σκουρα μετα
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
ναι ρε σεισ εννοειται πωσ πρεπει να θυμομαστε και το και απλα εννοω να καταλαβαινουμε οταν τα λεμε τι λεει το μαθημα γιατι πολλα παιδια ενω ειχαν μαθει την ιστορια απ εξω και ανακατωτα δεν εγραψαν επειδη δεν καταλαβαιναν τι διαβαζαν!!ειδικα στο ερωτημα με το κρητικο φετοσ δεν ηξεραν τι λεει και ρωταγαν μετα απο που ηταν και πωσ αρχιζε αυτο....ωρεσ 2-4 την μερα θα ξοδεψεισ την μερα για να μαθεισ την ιστορια φυσικα αλλα οχι και 7 ωρα που ακουγα απο καποιουσ...!!!εχει χρονο ο αλλοσ αρκει να ξεκινησει απο τον σεπτεμβρη καλο διαβασμα και να μην αφηνει μαθηματα...γιατι εγω το κανα και τα βρηκα λιγο σκουρα μετα
Εγώ, πάντως, μια δόση το Μάρτη, για καμιά εβδομάδα, διάβαζα κυρίως Ιστορία, και εκεί έβγαλα αυτά που με βασάνιζαν.
Είχα φτύσει αίμα με το παλιομάθημα, αλλά μου το πλήρωσε στο τέλος.
xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ, πάντως, μια δόση το Μάρτη, για καμιά εβδομάδα, διάβαζα κυρίως Ιστορία, και εκεί έβγαλα αυτά που με βασάνιζαν.
Είχα φτύσει αίμα με το παλιομάθημα, αλλά μου το πλήρωσε στο τέλος.
χαχαχα εγω να σου πω τι εκανα...καναμε 2 μαθηματα την εβδομαδα στο φροντ και εγω τα διαβαζα μεχρι το επομενο μαθημα 2-4 ωρεσ την μερα ...μετα εκανα μια επαναληψη μεχρι εκει που ειχα κανει τα χριστουγεννα μια ολικη το πασχα και μια ολικη μια μερα πριν τισ πανελληνιεσ!!!
υγ:καλα εγω ειχα και μια ιστορικου σκετη παρωδια!!χαχ δεν μπορεισ να φανταστεισ!!!χαχα
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος
σου ειπα εγω να μην εχεις αποψη?Τι πάει να πει "το ξέρω από πρώτο χέρι", δεν έδωσαν άλλοι πανελλήνιες να έχουν άποψη;
Εγώ την Ιστορία δεν μπορούσα να τη μάθω αυτολεξεί για κανένα λόγο. Τι χτυπιόμουν κι εγώ κι ο καθηγητής μαζί, δεν υπήρχε περίπτωση. Αποφάσισα να τα γράψω με δικά μου λόγια και δε γαμιέται, ας γίνει ό,τι γίνει. Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν 17, αν θυμάμαι καλά. Μ'αυτά που άκουγα για την αποστήθιση νόμιζα πως θα πάρω κανένα 14-15 κι αυτό με το ζόρι. Και φυσικά και πήρα 17, γιατί το ρίσκο όταν δεν τα παπαγαλίζεις, είναι πως θα ξεχάσεις στοιχεία, όπως ακριβώς είχα παραλείψει κι εγώ ένα σωρό λεπτομέρειες (δεν ήταν και το αγαπημένο μου μάθημα).
Παράλληλα όμως, πολύ καλός μου φίλος, ένα πραγματικά πανέξυπνο παιδί, έγραψε Ιστορία Κατεύθυνσης με δικά του λόγια, χωρίς να ξεχάσει τίποτα, απλώς με έντονη παράφραση και μάλιστα την δική του ιστορική κρίση σε πολλά σημεία και πήρε καθαρό 20.
ΔΕΝ σας προτείνω να κάνετε το παραπάνω, γιατί είναι ριψοκίνδυνο και αμφίβολο. Πρέπει να είστε σίγουροι όχι μόνο για τις γνώσεις σας, αλλά και για τη γραφή σας για να τα καταφέρετε. Απλώς μη τα ισοπεδώνουμε όλα, καταντάει γελοίο.
απλα μην περιμενεις οτι δεν θα την κρινω , οποτεε συνηθισε το ...
οσο για αυτα που ολες προφανως και ειναι εξαιρεση αν συνεβησαν οπως τα λες
αλλιως τοσα παιδια δεν θα καθοντουσαν να χτυπιουνται, θα απαντουσαμε με δικα μας λογια.
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
χαχαχα εγω να σου πω τι εκανα...καναμε 2 μαθηματα την εβδομαδα στο φροντ και εγω τα διαβαζα μεχρι το επομενο μαθημα 2-4 ωρεσ την μερα ...μετα εκανα μια επαναληψη μεχρι εκει που ειχα κανει τα χριστουγεννα μια ολικη το πασχα και μια ολικη μια μερα πριν τισ πανελληνιεσ!!!
Eγώ δε θυμάμαι, γιατί διάβαζα καθημερινά Ιστορία, και έκανα τακτικά επαναλήψεις, γιατί την φοβόμουν όπως ο διάολος το λιβάνι.
Πόσο έγραψες εν τέλει;
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
xristina elen
Πολύ δραστήριο μέλος
Eγώ δε θυμάμαι, γιατί διάβαζα καθημερινά Ιστορία, και έκανα τακτικά επαναλήψεις, γιατί την φοβόμουν όπως ο διάολος το λιβάνι.
Πόσο έγραψες εν τέλει;
χαχαχα εγραψα 18.1!!! καλα εσυ 20 αρι ειδα σε αλλο τοπικ!!μπραβο σου!!!αρχοντασ!!
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
σου ειπα εγω να μην εχεις αποψη?
απλα μην περιμενεις οτι δεν θα την κρινω , οποτεε συνηθισε το ...
οσο για αυτα που ολες προφανως και ειναι εξαιρεση αν συνεβησαν οπως τα λες
αλλιως τοσα παιδια δεν θα καθοντουσαν να χτυπιουνται, θα απαντουσαμε με δικα μας λογια.
Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να κρίνονται οι απόψεις μου, με την αβάσιμη ισοπέδωση των πραγμάτων, όμως, έχω.
Προφανώς και είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Δεν έχουν όλα τα παιδιά ούτε την απαραίτητη κρίση, ούτε την ικανότητα να χειρίζονται τον λόγο με μαεστρία για να καταφέρουν αυτό που περιγράφω παραπάνω. Γι'αυτό ακριβώς και δεν το προτείνω, απλώς συμβουλεύω τα παιδιά που δίνουν τώρα να μην απελπίζονται, αν δυσκολεύονται με την αποστήθιση. Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για παπαγαλία.
("Αν συνέβησαν", λες κι έχω κέρδος με το να πω ψέματα ή να διαφημίσω έναν φίλο μου, γελάει ο κόσμος.)
Ρόζα Νέρα Flamingo
Δραστήριο μέλος
Αυτα που περιγραφεις μου φαινονται ανακριβιες γι αυτο και ειπα αν συνεβησαν οπως τα λες .Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το να κρίνονται οι απόψεις μου, με την αβάσιμη ισοπέδωση των πραγμάτων, όμως, έχω.
Προφανώς και είναι η εξαίρεση κι όχι ο κανόνας. Δεν έχουν όλα τα παιδιά ούτε την απαραίτητη κρίση, ούτε την ικανότητα να χειρίζονται τον λόγο με μαεστρία για να καταφέρουν αυτό που περιγράφω παραπάνω. Γι'αυτό ακριβώς και δεν το προτείνω, απλώς συμβουλεύω τα παιδιά που δίνουν τώρα να μην απελπίζονται, αν δυσκολεύονται με την αποστήθιση. Δεν είναι όλοι φτιαγμένοι για παπαγαλία.
("Αν συνέβησαν", λες κι έχω κέρδος με το να πω ψέματα ή να διαφημίσω έναν φίλο μου, γελάει ο κόσμος.)
Επισης, το να λεω οτι θελει παπαγαλια δεν ειναι ισοπεδωση , η αληθεια ειναι .
PolySol
Δραστήριο μέλος
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
Δε γίνεται. Δεν ξέρω ούτε έναν.
PolySol
Δραστήριο μέλος
Φυσικά και γίνεται αλλά δε σημαίνει ότι είναι βλάκας,απλά παπαγάλος!Αν κάποιος καταλάβαινε πραγματικά τί έλεγαν αυτές οι 100 σελίδες δε θα τις ξεχνούσε μετά από μία μέρα(την επομένη των εξετάσεων)!Ίσως βέβαια να μη κατάλαβες/κατάλαβα τί εννοώ/εννοείς ακριβώς!Βρε παιδιά, ποιος είναι τόσο βλάκας ώστε να διαβάζει 100 σελίδες ένα χρόνο 1000 φορές και να μην καταλαβαίνει τι γράφουν;
nick18
Εκκολαπτόμενο μέλος
και σιγα τις 100 σελιδες.100 σελιδες μικρες οχι οπως αυτες της ιστορια γενικης κια μαλιστα με πηγες και εικονες.Βρε παιδιά, ποιος είναι τόσο βλάκας ώστε να διαβάζει 100 σελίδες ένα χρόνο 1000 φορές και να μην καταλαβαίνει τι γράφουν;
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Kαι δεν ειναι καν 100. Τις ειχα μετρησει μια φορα απ τη βαρεμαρα, γυρω στις 80 ειναι.Βρε παιδιά, ποιος είναι τόσο βλάκας ώστε να διαβάζει 100 σελίδες ένα χρόνο 1000 φορές και να μην καταλαβαίνει τι γράφουν;
Νηρηίς
Διάσημο μέλος
Έδωσες Ιστορία ΓΠ;και σιγα τις 100 σελιδες.100 σελιδες μικρες οχι οπως αυτες της ιστορια γενικης κια μαλιστα με πηγες και εικονες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 44 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- kathleenn
- rseven
- Τρελας123
- iamgiannhs
- tan07
- Lolipop7
- _baddie__
- nefelakii
- Aggel0sss
- xristoss
- maril8na
- Αναστασία197
- Mariahj
- Rozpanthiras
- Applepie
- Philologist
- Praxis
- francies_nolan
- Nikoleta05
- Drglitterstar
- Jessie
- xakounaamatata
- Marifei
- uparxhgoss
- Lia 2006
- Riaki28
- costasgeo
- Εριφύλη
- magiaantm
- Anwnumh
- Scandal
- krisd
- V. P
- brizoulis
- Ziggy 1
- Boulotof
- the purge
- ManiLaw
- Parrot
- uni77
- sofia!
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.