dimpaokara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 339 μηνύματα.

19-04-14

15:30
Γεια σας.Είμαι καινούργια εδώ και πραγματικά χρειάζομαι βοήθεια.Λοιπόν..Το πρόβλημα μου ονομάζεται "μαθηματικά".Μπορεί να ακούγεται γελοίο αλλά μου έχουν γίνει εφιάλτης.Ποτέ δεν τα πήγαινα και ποτέ δεν μου άρεσαν.Αλλά φέτος έχω φοβηθεί σε μεγάλο βαθμό.Φταίω γιατί ποτέ δεν έκατσα να ξεσκιστώ στο διάβασμα.Έχω και ελλείψεις από προηγούμενες χρονιές.Πάω 1η λυκείου και με το νέο σύστημα που πρέπει να έχω πάνω από 10 άλγεβρα&γεωμετρία φοβάμαι πάρα πολύ ότι θα μείνω.Δεν έχω καταλάβει τίποτα όλη την χρονιά.Δεν είναι ότι χαζεύω ή ότι δεν προσέχω αντιθέτως.Πάω σπίτι και δεν θυμάμαι τίποτα.Αγχόνομαι,μου πέφτει η ψυχολογία και το ότι είμαι ένα βήμα πριν τις εξετάσεις με κάνει κομμάτια.Τώρα έχω διακοπές για Πάσχα.Την πρώτη εβδομάδα έκατσα να διαβάσω γεωμετρία.Αλλά τίποτα.Μαθαίνω θεωρία απέξω αλλά δεν μπορώ να την εφαρμόσω στις ασκήσεις.Έχασα μια εβδομάδα που υποτίθεται θα έκανα επανάληψη.Δεν ξέρω αγχόνομαι πολύ.Και φοβάμαι.Πφφ,αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει θα του είμαι ευγνώμων.![]()
![]()
Η γεωμετρία δεν είναι δύσκολο να την μάθεις δες όλες τις αποδείξεις και βασικά να μάθεις όλους τους όρους που σε χρειάζονται για την επίλυση των ασκήσεων,εγώ πιστεύω πιο πολύ βάση θέλει να δώσεις στην άλγεβρα, θα παίρνεις κάθε μέρα ένα κεφάλαιο διάβαζε το και λύνε πολλές ασκήσεις αρχικά από το βιβλίο και μετά αν πιστεύεις ότι έχεις χρόνο λύνε ασκήσεις και από κάποιο βοήθημα,αλλά κάνε και κάποια μαθήματα ιδιαίτερα μην αφήνεις τα κενά σου να μεγαλώνουν διότι αν ο μέσος όρος στο κλάδο τον μαθηματικών (άλγεβρα, γεωμετρία) είναι κάτω του 10 και ένα από αυτά τα μαθήματα είναι κάτω του 10 (που εννοείτε) επαναλαμβάνεις την τάξη και δεν πας Σεπτέμβριο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.