Angie_Ann
Διάσημο μέλος
Πόσο σημαντικό είναι για σας να είναι ενα ποστ σωστό γραμματικά και ορθογραφικά; Μπορεί να μην διαβάσετε ένα ποστ μόνο και μόνο επειδή έχει πολλά λάθη;
Προσωπικά δεν με ενοχλεί τόσο η ορθογραφία (όταν δεν ξεπερνάει κάποια όρια) μιας και κανείς δεν είναι τελειος ούτε και γω φυσικά. Όμως δυσκολεύομαι να διαβάσω ποστ χωρίς κεφαλαία, τελείες και σωστή σύνταξη κάτι που μπορεί κάποιος να διορθώσει αν ξοδέψει 2 παραπάνω λεπτά για να γράψει το ποστ άσχετα με τις γνώσεις του. Επίσης δεν μ' αρέσει να λείπουν οι τόνοι, όχι ότι είναι κατακριτέο απλώς είμαι ικανή να κάνω quote ένα ποστ και να βάλω όλους τους τόνους. (είμαι καλά γιατρέ μου; )
οταν δηλαδη το ποστ ειναι καπως ετσι περιπου
για πανω απο 6-7 σειρες
σε σοβαρά θέματα
με πιανουν δολοφονικες τασεις :P
Eννοείται πως αυτά που λέω δεν ισχύουν για το Chat and Fun section αλλά για σοβαρές συζητήσεις (π.χ. πολιτική κτλ)
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Το ίδιο ισχύει και για την κακή στίξη. Θέλω να βλέπω κόμμα, αλλα όχι πολλά...
Επίσης αν είναι να έχει το κείμενο bold, χρωματιστά η μεγάλα γράμματα σε κάποιες λέξεις, ας είναι με metro, αλλιώς ζαλίζομαι.
Η ορθογραφία είναι ένα άλλο πρόβλημα μου, αφαιρεί, κατ' εμέ, μεγάλο μέρος της ισχύος του κειμένου, αν είναι λάθος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Για μενα θα λεγα οτι δε με ενοχλει κατι απο ολα αυτα, αλλά πχ μια δυσνοητη συνταξη ή πολλα ορθογραφικα κουραζουν λιγο. Αλλα τα εχω συνηθισει και προχωραω στην ουσια.
Giovanna
Επιφανές μέλος
αυτο με τα ορθογραφικα με ενοχλει παρα πολυ κι εμενα, και συμφωνω με γιδι!
Isiliel
Επιφανές μέλος
Τα ορθογραφικά είναι και δικό μου πρόβλημα (και να με συγχωρούν όσοι τους κουράζουν) αλλά βλέπω πως με την τριβή καλυτερεύω κι εγώ και άλλοι με το ίδιο πρόβλημα.
Σιγά-σιγά συνηθίζει το μάτι στη σωστή ορθογραφία και γίνονται λιγότερα λάθη!
underwater
Περιβόητο μέλος
Η κακή σύνταξη με ενοχλεί πολύ κι είναι ο μόνος λόγος για να μην διαβάσω 1 post, ακόμα κι αν είναι σε topic που μου αρέσει. Όσο για τόνους, για παράδειγμα δεν είχα προσέξει ότι η Giovanna δεν βάζει πριν το γράψει λίγο πιο πάνω, δεν δίνω καθόλου σημασία!
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος
Με την κακή σύνταξη με πιάνει πονοκέφαλος και τελικά δε διαβάζω σωστά το μήνυμα, η δεν το διαβάζω καθόλου. Εκνευρίζομαι.
Επίσης αν είναι να έχει το κείμενο bold, χρωματιστά η μεγάλα γράμματα σε κάποιες λέξεις, ας είναι με metro, αλλιώς ζαλίζομαι.
Η ορθογραφία είναι ένα άλλο πρόβλημα μου, αφαιρεί, κατ' εμέ, μεγάλο μέρος της ισχύος του κειμένου, αν είναι λάθος.
more or less αυτό.
Περισσότερο με ενοχλεί η κακή εικόνα, χωρίς παραγράφους και σημεία στίξης.
Όσο για τα ορθογραφικά δεν με ενοχλούν ιδιαίτερα.
Θα προσπαθήσω κι εγώ να βάζω τόνους.
Youki
Πολύ δραστήριο μέλος
Κι εμένα αυτό με ενοχλεί περισσότερο.Περισσότερο με ενοχλεί η κακή εικόνα, χωρίς παραγράφους και σημεία στίξης.
Βέβαια και τα ορθογραφικά, κυρίως όταν είναι πολλά, είναι κουραστικά. Ασε που σε μερικές λέξεις ανάλογα με την ορθογραφία αλλάζει και το νόημα οπότε άντε βρες τι εννοεί τελικά ο άλλος...
Oralee
Τιμώμενο Μέλος
(Και ναι έχει πρόβλημα άμα βάζεις τόνους στις κότες Άντζι! )
mania
Επιφανές μέλος
Είναι σαν να λέμε ότι επιδή ένας γιατρός δεν μηλάει καθαρά την ωρα που λέει την διάγνωση, δεν ξέρουμε άν μας εξέτασε σωστά ή ότι η διάγνωση που έκανε και η γνώμη του δεν μετράνε
Phoebe
Διακεκριμένο μέλος
Με την κακή σύνταξη με πιάνει πονοκέφαλος και τελικά δε διαβάζω σωστά το μήνυμα, η δεν το διαβάζω καθόλου. Εκνευρίζομαι.
Γενικα συμφωνω και εγω μαζι σου! Στην αρχη μπορει να το διαβασω αλλα αμα γινεται επανειλημενα κουραζομαι με αποτελεσμα να μην διαβαζω καθολου το μνμ ιδιως οταν ειναι μεγαλο .
Οσον αφορα την ορθογραφια δεν με ενοχλει παρα πολυ, ισως γιατι κανω και εγω αρκετα ορθογραφικα, αν βιαζομαι κιολας... Για αυτο το λογο παντα ξαναδιαβαζω το κειμενο μου ή το επεξεργαζομαι αργοτερα .
Παντως και εγω τονους δεν βαζω γιατι γραφω που γραφω αργα αμα εβαζα και τονους... καηκαμε !!!
@ Angie Ann: Δεν ηξερα οτι οι 3 τελειες ειναι εκνευριστικες! Και να φανταστεις οτι τις βαζω αρκετα συχνα ! Θα προσπαθησω να το ελαττωσω!!!
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Τι εννοώ:
"Εσείς παίζεται τάβλι;"
Αν το δω αυτό, έχω φρικάρει, έχω μπουκώσει την tft με το πληκτρολόγιο, έχω σπάσει τα ηχεία κι έχω φύγει χιλιόμετρα μακριά.
2 μέρες αργότερα θα πάω να γράψω το "εσείς παίζετε" σε άσχετο θέμα. Ε το "τε" θα μπεί αντανακλαστικά πρώτα με κατάληξη -αι. Αμέσως θα σκεφτώ βέβαια "εεεε τι γράφω ρεεε;" και θα το διορθώσω. Όμως η "αντανάκλαση" υπάρχει πιά στο μυαλό μου και είναι απολύτως επικίνδυνη.
Απευθύνω σοβαρότατη έκκληση - πρόταση προς κάθε υπεύθυνο του φόρουμ να οριστούν ειδικοί "ορθογράφοι" που θα τρέχουν πίσω από κάθε παρατραβηγμένα τουλάχιστον ανορθόγραφο κείμενο και να το διορθώνουν.
Είναι μεταδοτικό, σταματήστε το!
truffinho
Πολύ δραστήριο μέλος
Giovanna
Επιφανές μέλος
Απευθύνω σοβαρότατη έκκληση - πρόταση προς κάθε υπεύθυνο του φόρουμ να οριστούν ειδικοί "ορθογράφοι" που θα τρέχουν πίσω από κάθε παρατραβηγμένα τουλάχιστον ανορθόγραφο κείμενο και να το διορθώνουν.
Είναι μεταδοτικό, σταματήστε το!
Γενικα συφωνω με αυτα που λες.
και στο οτι ειναι μεταδοτικο, και ορισμενες φορες οτι ..κοντευουμε να ξεχασουμε αυτα που ξεραμε..
αλλα, οσο αφορα το θεμα των "ειδικων ορθογραφων", μου φαινεται πολυ παρατραβηγμενο αυτο που λες...
αφενος ειναι πολυ δυσκολο αλλα και αφετερου, ποιος ειναι αυτος που θα καθορισει το παρατραβηγμενο;;;
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Γενικα συφωνω με αυτα που λες.
και στο οτι ειναι μεταδοτικο, και ορισμενες φορες οτι ..κοντευουμε να ξεχασουμε αυτα που ξεραμε..
αλλα, οσο αφορα το θεμα των "ειδικων ορθογραφων", μου φαινεται πολυ παρατραβηγμενο αυτο που λες...
αφενος ειναι πολυ δυσκολο αλλα και αφετερου, ποιος ειναι αυτος που θα καθορισει το παρατραβηγμενο;;;
Δημοκρατικά αποφασισμένο από όλα τα μέλη (ενορθόγραφα και ανορθόγραφα μέλη) σε ειδικό θέμα "Πάνω από ποιό όριο λαθών θα πρέπει να γίνονται ορθογραφικές διορθώσεις" και να αρχίσουν να εκλείπουν φαινόμενα του τύπου:
Θα παραγογήσο τη συναρτήσει!
Παρατονισμοί και βιασμοί πρέπει να εκλείψουν, πρότασή μου δε είναι να γίνονται διορθώσεις σε κείμενα με αναλογία λαθών/προτάσεων, ένα προς μια.
Ειλικρινά, δεν αμφιβάλλω ότι και οι ανορθόγραφοι μπορεί να είναι θαυμάσια άτομα με ενδιαφέρουσες απόψεις, αλλά απ' το να "ανορθογραφιστώ" εγώ, προτιμώ να παρακάμψω τα όσα λένε. Στεγνά και καθαρά!
Giovanna
Επιφανές μέλος
ειναι λιγο ακραιο
για πες τωρα, ποιον θα προτεινες να φορτωθει ολο αυτο το βαρος της αλλαγης ενος κεινενου, απο ανορθογραφο σε ορθογραφημενο?
προσεχε τι θα πεις
misslittledevil
Επιφανές μέλος
Γενικοτερα, αν ενα μνμ εχει 1-2 ορθογραφικα δεν με ενοχλει. Κι ουτε φυσικα αν δεν εχει τονους (ουτε εγω βαζω ). Τελιτσες και λοιπα δεν με ενοχλουν. Νοημα να βγαινει και ολα ειναι ενταξει.
Vkey
Επιφανές μέλος
Οκ, για τις τελίτσες το κάνω κι εγώ. Είναι κακή συνήθεια αλλά δεν μπορώ να την κόψω! Για τους τόνους δεν το συνειδητοποιώ, παρά μόνο όταν κάνω παράθεση και μου κοκκινίζει το κείμενο
Βρε παιδιά, εσείς που έχετε πρόβλημα με την ορθογραφία γιατί δεν βάζετε το plug in του firefox που διορθώνει τα λάθη;
Valder
Τιμώμενο Μέλος
καλα, οχι κι ετσι...
ειναι λιγο ακραιο
για πες τωρα, ποιον θα προτεινες να φορτωθει ολο αυτο το βαρος της αλλαγης ενος κεινενου, απο ανορθογραφο σε ορθογραφημενο?
προσεχε τι θα πεις
Ενώ ο λεκτικός βιασμός δεν είναι κάτι ακραίο; Και όχι δεν πιστεύω πως προτείνω κάτι ακραίο. Εξάλλου αν συμφωνήσει η κοινότητα και το αποδεχθεί, θα είναι μια λύση. Αν δεν το αποδεχθεί, δε χαλάμε τις καρδιές μας. Μια πρόταση είναι. Όσο για το ποιός θα το φορτωθεί, τι με νοιάζει, καλή ορθογραφία να ξέρει, για να μη το φορτωνόμαστε οι υπόλοιποι.
Βρε παιδιά, εσείς που έχετε πρόβλημα με την ορθογραφία γιατί δεν βάζετε το plug in του firefox που διορθώνει τα λάθη;
Γιατί μερικοί έχουμε Όπερα και στο κάτω κάτω ρε Βίκυ -που μ' αρέσει που το λες ενώ είσαι και δασκάλα- δεν είναι απλά σκοπός μόνο να μην ενοχλούμαστε εμείς. Άκρως εγωιστικό. Με τη λύση που πρότεινα, θα ωφεληθούν και οι ίδιοι οι ανορθόγραφοι βλέποντας διορθωμένο το κείμενό τους. Κάτι θα τους μείνει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.