meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
akenef
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
never give up
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ακόμη, δεν μπορώ να μη βάζει ο άλλος διαλυτικά! Έχω δει σε εφημερίδες, στην τηλεόραση και σε άλλα κείμενα λέξεις χωρίς διαλυτικά: αυπνία, προυπόθεση, αρχαικός.
Επίσης μου τη δίνουν και τα γραμματικά λάθη, όπως όταν λένε «το διεθνής αεροδρόμιο» ή «τα δημοφιλείς αθλήματα». Έλεος!
Να τονίσω βέβαια ότι θα εκνευριστώ μόνο στην περίπτωση που ξέρω ότι αυτός που κάνει το ορθογραφικό έχει πάει σχολείο ή δεν έχει κάποιο πρόβλημα (π.χ. δυσλεξία).
Sommerfeld
Δραστήριο μέλος
Emilonop
Εκκολαπτόμενο μέλος
Vold
Πολύ δραστήριο μέλος
TheStranger
Νεοφερμένος
Guest 749981
Επισκέπτης
Καθημερινότητα...!!!Παλιότερα είχα την τάση να τα διορθώνω κιόλας αλλά τώρα σε γενικές γραμμές προσπαθώ να το περιορίσω γιατί τη δίνει αρκετά στους άλλους.
Πάντως συχαίνομαι αφάνταστα τα ορθογραφικά λάθη.... Ειδικά όταν τα κάνω εγώ...! Καθημερινά βλέπω εκπομπές σχετικά με γλωσσολογία για να μάθω και τίποτα χρήσιμο...
Dias
Επιφανές μέλος
eya95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εντάξει δεν μιλάω για άτομα με δυσλεξία ή για λέξεις τύπου (π.χ. παλίρροια) που δικαιολογημένα και άτομα με καλή γνώση ορθογραφίας μπερδεύουν ,
όμως το να μην γράφεις τα ρήματα με -ω και να κάνεις άλλα λάθη σε βασικούς κανόνες,
που μας επαναλαμβάνονται από το δημοτικό ακόμη είναι α δ ι κ α ι ο λ ό γ η τ ο.
Να συμφωνήσω οτι το 'Εγώ ήμουν Θετική/Τεχνολογική ' ήμαρτον , δεν είναι επίσης δικαιολογία.
cat-wtvr
Νεοφερμένος
Είμαι τελείως vocabulary freak και επίσης της θεωρητικής, γι' αυτό δε τα αντέχω καθόλου.
Sommerfeld
Δραστήριο μέλος
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Με ενοχλούν πάααρα πολύ!!
Είμαι τελείως vocabulary freak και επίσης της θεωρητικής, γι' αυτό δε τα αντέχω καθόλου.
Καλά, ηρέμησε, δε μπορούν όλοι να είναι κινούμενα λεξικά.
Guest 863023
Επισκέπτης
Φετος εγραψα την λεξη επιχειρηση 100 φορες λογω ΑΟΔΕ και ακομα μερικες φορες την γραφω λαθος.(μωλις εκανα autocorrect )
Προς το παρον δεν με ενοχλει καποιος να κανει λαθακια .... (κανω και εγω πολλα) και επισης θεωρω τον τονισμο εντελως αχρηστο :/
Κομνηνός
Πολύ δραστήριο μέλος
αλλωστε μας φερνουν εγγυτερα στην εποχη των αρχαιων ημων προγονων ,που τοσο(υποτιθεται)τιμουμε
σε ενα αλλο επιπεδο θα αρχιζω να γραφω κεφαλαια ΚΑΙΤΗΝΜΙΑΛΕΞΗΜΕΤΑΤΗΝΑΛΛΗ
με χλαμυδα ομως δεν θα με δειτε ποτε
olgalicious97
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αν σε ενοχλεί και ο λανθασμένος τονισμός, τότε *πααάρα.
Αν είσαι και grammar freak, τότε *δεν.
(να πω και για σημεία στίξης; )
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Και εγώ της θεωρητικής είμαι όμως δεν σημαίνει κάτι αυτό
Η ορθογραφία και η σωστή σύνταξη δεν εξαρτάται από την κατεύθυνση του σχολείου ή κάτι τέτοιο...
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Και εγώ της θεωρητικής είμαι όμως δεν σημαίνει κάτι αυτό
Η ορθογραφία και η σωστή σύνταξη δεν εξαρτάται από την κατεύθυνση του σχολείου ή κάτι τέτοιο...
ακριβώς! υπάρχουν μαθητές της θετικό-τεχνολογικής που μιλούν και γράφουν χωρίς λάθη και υπάρχουν και θεωρητηκάριοι που, για να καταλάβεις τι γράφουν, σου βγαίνουν τα μάτια.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
ακριβώς! υπάρχουν μαθητές της θετικό-τεχνολογικής που μιλούν και γράφουν χωρίς λάθη και υπάρχουν και θεωρητηκάριοι που, για να καταλάβεις τι γράφουν, σου βγαίνουν τα μάτια.
Ο μορφωμένος άνθρωπος δεν είναι εκείνος που γνωρίζει καλά τον τομέα του. Είναι εκείνος που έχει πολλές γνώσεις πάνω σε πολλά θέματα.
Τι θέλω να πω με αυτό; Γνωρίζω θετικοτεχνολογικούς που λατρεύουν την λογοτεχνία, την ποίηση και την ιστορία! Που έχουν απίστευτες γνώσεις σε αυτά που ένας θεωρητικός τα έμαθε για να δώσει πανελλήνιες. Αυτές οι γνώσεις, τους βοηθάνε και στο να μιλάνε σωστά.
Όχι η θεωρητική μην τρελαθούμε τελείως...
Ούτε το ότι κάποιος γνωρίζει την σημασία πολλών λέξεων σημαίνει πως ξέρει να συντάξει σωστά ή να γράψει σωστά τις λέξεις που γνωρίζει.
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.