valia_92
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
G!Ot@K/
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
marouli.kel
Νεοφερμένος
ειδικα χοντρα ορθογραφικα σε καταληξεις! νταξει κ εμενα μ ξεφευγουν καμια φορα ή μπορει να μην γνωριζω μια λεξη αλλαααααα ορθογραφικα π βγαζουν ματι ειναι για σκοτωμα! στο δημοτικο ειμαστε?? δειχνει επιπεδο ρε παιδια οσο να 'ναι...
Zed
Διάσημο μέλος
Καλώς ή κακώς, τα ορθογραφικά λάθη είναι ένα από τα μεγαλύτερα κόμπλεξ μου. Με ενοχλούν το ίδιο είτε τα κάνω εγώ είτε οι άλλοι. Έχω την τάση να τα επισημαίνω και θέλω να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι σε μένα, εφόσον κάνω κι εγώ λάθος.
Γιατί? Πρώτα πρώτα επειδή είναι θέμα αισθητικής. Δεν νοείται ας πούμε λέξεις που καθημερινά τις βλέπεις και τις έχεις συνηθίσει να γράφονται σωστά να τις βλέπεις ξαφνικά να αλλάζουν. Δεν είναι μόδα η γλώσσα για να αλλάζει συνεχώς. Έπειτα, τίθεται θέμα αλλοίωσης της γλώσσας. Ιδίως στην εποχή μας που τα greeklish έχουν κυριαρχήσει (αν και οφείλω να ομολογήσω ότι παρατηρώ φιλότιμες προσπάθειες από τα μεγάλα ελληνικά sites/forums να απαγορευτούν τα greeklish και παρά τις αρχικές αντιδράσεις, το έχουν καταφέρει) και πολλά παιδιά παραδέχονται ότι γράφουν ανορθόγραφα εξαιτίας της συχνής χρήσης αυτών.
Επίσης, άλλο φαινόμενο:
δικιο εχεις. απο καποια στιγμη κ περα βγαζουν ματι κ μ τ σπανε
H κοπέλα δεν έχει κάνει κάποιο λάθος ορθογραφικό, αλλά έχει κόψει τις μισές λέξεις. Άλλη κακιά συνήθεια κι αυτή. Την εφαρμόζω κι εγώ στα μηνύματα του κινητού αλλά εκεί πες το κάνεις για να σώσεις χώρο (και να γλιτώσεις χρήματα - Στα ΙΜ chats δεν δικαιολογείται αφού δεν πληρώνεις...). Κουράζει το ίδιο με τα greeklish/ορθογραφικά, υπάρχει ενδεχόμενο παρανόησης αυτών που γράφεις από αυτόν που διαβάζει το κειμενό σου και εν πάσει περιπτώσει, γράφεις σε forum όπου η πλειονότητα επιλέγει να γράφει σωστά και καθαρά. Φιλικά G!Ot@K/ , απλά το post σου ήταν αφορμή για να σχολιάσω.
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
Μάλιστα, ορισμένες φορές περνάω στο άλλο άκρο, μιλώντας engreek , δική μου πατέντα, σύμφωνα με τους κανόνες της οποία γράφεις αγγλικά με ελληνικούς χαρακτήρες :p
Crookshanks
Διάσημο μέλος
!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος
και στην τελική δεν γράφουμε χοω αρε γου...Που θα ήταν και το σωστό
qwertyuiop
Διάσημο μέλος
!eLenI...@!
Νεοφερμένος
όσο για τα ορθογραφικά απλά τα απεχθάνομαι..πολλές φορές μάλιστα κάνω παρατηρήσεις σε μια φίλη μου και μου θυμώνει πολύ γιατί λέει είμαι υποχόνδρια...(πάντως είναι απαράδεκτη...τελειως άσχετη στο θέμα ορθογραφία)
Rock_Sugar
Εκκολαπτόμενο μέλος
Όχι μόνο ορθογραφικά αλλά και γραμματικά λάθη είναι άθλια για μένα. Αυτο το επίθετο ο, η ασφαλής, το ασφαλές ας μάθουν να το κλίνουν κάποιοι! Δεν είναι και τόσο δύσκολο πια!
Επίσης, δεν είναι επιχείρημα το "είμαι θετική/τεχνολογική δεν μου είναι απαραίτητα αυτά". Ειλικρινά, δεν στέκει.
thewatcher
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ίλυα
Νεοφερμένος
Και φυσικα δεν μ'αρέσουν καθόλου τα greeklish!!
evakon
Νεοφερμένος
domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος
aggi92
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος
Αν δεν είναι πολύ χτυπητά δεν έχω πρόβλημα
Αν "βγάζουν" μάτι με νευριάζει λίγο π.χ "εκτώς ύλης"
FRIENDLY GIRL
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θάλεια
Διάσημο μέλος
Lefteris278
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.