Anarki
Διάσημο μέλος
Αν μιλάω με κάποιον φίλο ή διαβάζω κάποιο forum, δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα εφ'όσον το κείμενο παραμένει σχετικά ευανάγνωστο.
Αν το δω σε κάποιο πιο επίσημο έγγραφο, (πχ διαφημιστικό, επιγραφή, ανακοίνωση παντός είδους) μου κάνει πολύ άσχημη εντύπωση.
Ήμουν ανέκαθεν καλός στην ορθογραφία και στο να βρίσκω τη σωστή ορθογραφία λέξεων που δεν γνωρίζω, πιστεύω οτι διατηρώ τη συγκεκριμένη ικανότητα .
Το έχω παρατηρήσει και στον εαυτό μου αυτό, δεν το θεωρώ διόλου απίθανο να ισχύει γενικότερα.Οι περισσότεροι άνθρωποι υποσυνείδητα ή ενσυνείδητα υποτιμούν κάποιον που κάνει σχετικά συχνά ορθογραφικά λάθη, άθελα τους τον κατατάσσουν στους αμόρφωτους.
Οπότε κοιτάξτε οι ανορθόγραφοι να το διορθώσετε όσο είστε ακόμα μικροι...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
Αλλά ναι, μερικές φορές φταίει. Γιατί και εγώ με Τ9 γράφω.
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
εγω προσωπικα θα πω οτι δεν με ενοχλουν-πολυ-γιατι καταλαβαινω πως καποιοι δεν ειναι φαν της γλωσσας η δεν μαθανε καποια πραγματα οταν επρεπε αλλα προς Θεου κι ας γινω κακια βλεπω γραφουν μερικοι τα ρηματα με ο στο τελος και οχι γιατι ξεχασαν και γραφουν σε γκρικενγλις απλα ετσι.Το οτι οι λεξεις γραφονται με καποιο τροπο δεν ειναι τυχαιο (φωνολογικα-γραμματικα-ιστορικα-κλπ)η γλωσσα μας ειναι υπεροχη ας μην την καταστρεφουμε οσο μπορουμε !!!ελεος
Επίσης βρίσκω αρκετά ενοχλητικό και το ατονικό σύστημα. Βάζετε τόνους παιδιά να μπορούμε να τα διαβάζουμε εύκολα.
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
Με ενοχλούν πάρα πολύ! Ειδικά στα αγόρια. Όταν στέλνω μηνύματα με κάποιον, με ένα αγόρι, και κάνει ορθογραφικά λάθη, τρελένομαι! Εγώ σπάνια κάνω ορθογραφικά λάθη..
Το "τρελαίνομαι" γράφεται με "αι"....
SCULLY
Πολύ δραστήριο μέλος
αφηρημαδα
λαθος
τρελαινομαι
Eruyomo
Πολύ δραστήριο μέλος
προφανως το θεμα εμπνεει μερικους για λαθη...εχουμε κ λεμε :
αφηρημαδα
λαθος
τρελαινομαι
Και κάποιους που δεν βάζουν τόνους
Επίσης καλό θα ήταν να μην γίνεται κατάχρηση στα αποσιωπητικά (τελίτσες "...") Κουράζουν κάπως όταν το κείμενο είναι γεμάτο με αυτά.
tolisman
Δραστήριο μέλος
michael92
Πολύ δραστήριο μέλος
εμαίνα με αινοχλούν πολλή τα ωρθογραφικά λαθοι.. διλαδύ ελαιος.. εγό δεν κάνο πωτέ λάθοι.. όσω κι αν πσάκσεται δεν θα βρηται ούτε ενα..
Καλό!
Mahone
Νεοφερμένος
Έμενα πάντως με πειράζει ελάχιστα αυτό ! χίλιες φορές καλύτερα Ελληνικά με ορθογραφικα παρα greeklish !
Jenny
Πολύ δραστήριο μέλος
Εξαρταται απο το κειμενο. Αν ειναι εδω στο φορουμ δεν με ενοχλουν ιδιαιτερα, αν δω σε καποιο επισημο εγγραφο, ή καποια σοβαρη ιστοσελιδα που εχει ειδησεις και τετοια θα με ενοχλησει περισσοτερο.
Κι εγώ το ίδιο! :iagree:
artemaki
Διάσημο μέλος
Εξαρταται απο το κειμενο. Αν ειναι εδω στο φορουμ δεν με ενοχλουν ιδιαιτερα, αν δω σε καποιο επισημο εγγραφο, ή καποια σοβαρη ιστοσελιδα που εχει ειδησεις και τετοια θα με ενοχλησει περισσοτερο.
συμφωνω και εγω απολυτως!βεβαια το να βλεπω τα χειροτερα ορθογραφικα λαθη δν ειναι και οτι καλυτερο!
Maria17
Δραστήριο μέλος
Ακομα χειροτερα ειναι τα γκρικλις με ορθογραφικα.. και ειδικα οταν κοβει φωνηεντα και δε βαζει σημεια στιξης... να μην καταλαβαινεις τπτ απολυτως!Μου τη δινουν οταν ειναι πολλα σε ενα κειμενο η οταν προκειται για καποια απλη λεξη..ειναι υποχρεωση μας να μην κανουμε ορθογραφικα απο την στιγμη που αυτόαποκαλουμαστε Έλληνες... άλλα τι να κάνουμε έχουμε και απρόοπτα
Έμενα πάντως με πειράζει ελάχιστα αυτό ! χίλιες φορές καλύτερα Ελληνικά με ορθογραφικα παρα greeklish !
who
Πολύ δραστήριο μέλος
Kατα τ' άλλα με ενοχλούν πολύ τα ορθογραφικά (δάσκαλε που δίδασκες... )
Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος
ε με ενοχλουν λιγο...
who
Πολύ δραστήριο μέλος
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος
Ακομα χειροτερα ειναι τα γκρικλις με ορθογραφικα.. και ειδικα οταν κοβει φωνηεντα και δε βαζει σημεια στιξης... να μην καταλαβαινεις τπτ απολυτως!Μου τη δινουν οταν ειναι πολλα σε ενα κειμενο η οταν προκειται για καποια απλη λεξη..
Κι εσύ έκοψες φωνήεντα
alkmini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.