Πόσο δύσκολη είναι η γαλλική φιλολογία για κάποιον που έχει μέτρια γνώση γαλλικών;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.

Joji

Διακεκριμένο μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πατρών και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 7,995 μηνύματα.

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,793 μηνύματα.
Αυτό που λέει ο τίτλος βασικά.
Όταν λέμε μέτρια, τι επίπεδο έχεις ;
Γενικα γίνονται σχεδόν τα πάντα στα γαλλικά. Δεν πας για να μάθεις την γλώσσα εκεί. Θεωρείται ήδη δεδομένη κι χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να σπουδάσεις φιλολογία. Υπάρχουν -δυστυχώς- άτομα που μπαίνουν με ένα απλό Α2 γιατί τα θέματα που ζητούν στις πανελληνιες είναι της πλάκας, ωστοσο στη σχολή το επίπεδο είναι προφανώς ανεβασμένο. Θα πρέπει να μάθεις ιστορία, λογοτεχνία, γλωσσολογία κτλ όλα στα γαλλικά. Πολλοί απλα την παρατάνε/χρωστανε πολλά μαθηματα γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τη γλώσσα και προσπαθούν να την μάθουν παράλληλα με τα μαθηματα.
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,978 μηνύματα.
Καλά που υπάρχουν και αυτά και θυμάμαι ότι έχω τελειώσει αυτή τη σχολή :lol:
Γενικα γίνονται σχεδόν τα πάντα στα γαλλικά. Δεν πας για να μάθεις την γλώσσα εκεί.
Κάποιοι τη μαθαίνουν εκεί βέβαια. Όχι από την αρχή αλλά τα πρώτα μαθήματα προφορικών ήταν πολύ κακά ας πούμε. Φάση να μη μπορει η μισή αίθουσα να κάνει μια απλή συζήτηση για τον εαυτό της με την καθηγήτρια. Και όντως κάποιοι χρωστάνε πολλά και άλλοι την παρατάνε (από 100+ που μπήκαμε στο τμήμα μόνο 4 άτομα ήμασταν στην αποφοίτηση από το έτος μου), αλλά έχω δει και παιδιά με Α2 που κατάφεραν να βελτιωθούν αρκετά με προσπάθεια.
 

Konstantina Alexiou

Νεοφερμένος

Η Konstantina Alexiou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Αυτό που λέει ο τίτλος βασικά.
Έχω έναν γνωστό που σπούδασε γαλλική με μέτρια γνώση. Τα πρωτα δυο έτη ήταν πολυ δύσκολα, καθώς οι καθηγητές όχι μόνο έχουν δεδομένη την γνώση αλλά ακόμη και την προφορά. Γενικά θα σου έλεγα αν ΣΕΝ έχει το C1-C2 να μην το επιλέξεις.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top