Πως να μαθαίνω καλύτερα την Ιστορια της Γ' λυκειου (ανθρωπιστικων)

Aggel0sss

Νεοφερμένος

Ο Aggel0sss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Γεια σας είμαι Δευτέρα λυκείου και με δυσκολεύει κάπως η Ιστορια της Γ που γίνεται στο φροντηστηριο.εχει κάποιος κάποιο tip για το πως να αφομοιωνω καλύτερα το κάθε μάθημα;
 

Hased Babis

Δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Λαμία (Φθιώτιδα). Έχει γράψει 422 μηνύματα.
Μην μένεις στην παπαγαλία, μπορεί να είναι το αποκαλούμενο "μυστικό της επιτυχίας" αλλά μόνο αυτό δεν φτάνει, προσπαθείσε να γράφεις καλές πηγές, ορισμένες φορές μπορεί να σου έρθει από το πουθενά η έμπνευση, θυμάμαι είχα γράψει μια πηγή για τα κομμάτια, που όταν την έγραψα δεν περίμενα ότι θα μπορούσα να γράψω κάτι τέτοιο και επίσης προσπάθησε να πηγαίνεις πιο πέρα από την διδακτέα ύλη, μάθαινε περισσότερες πληροφορίες για για τα πρόσωπα και τα γεγονότα που μαθαίνεις, π.χ:

Όλοι μας ξέρουμε ότι το "Εθνικόν Κομμιτάτον" ιδρύθηκε από τον Επαμινώνδα Δεληγιώργη, λίγοι όμως ξέρουν ότι κατέχει το ρεκόρ του νεότερου πρωθυπουργού από συστάσεως του Ελληνικού κράτους (μέχρι και σήμερα), οπότε γνωρίζοντας αυτήν την πληροφορία σε περίπτωση που πέσει ορισμός του" Εθνικού Κομμιτάτου", θα μπορείς να εκφέρει κάτι παραπάνω από το κείμενό που θα παπαγαλίσεις, και ίσως να πάρεις παραπάνω βαθμό, βέβαια το γεγονός ότι ο υποφαινόμενος έγραψε χαμηλά, ευθύνεται ότι δεν συμβαδίσα με την παπαγαλία.

Και κάτι ακόμα, να μην επιρρεάζεσαι από κακούς καθηγητές, στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης υπάρχουν πολλοί που γίναν καθηγητές επειδή δεν είχαν άλλη επιλογή, και είναι απαράδεκτοι, το ίδιο ισχύει και για το σχολείο, υπάρχουν καθηγητές που αξίζουν και καθηγητές που είναι για μπουνιές, προσπάθησε να έχεις ως οδηγό αυτούς τους φιλολόγους όχι μόνο για την ιστορία αλλά και για τα άλλα μαθήματα.
 

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Χημείας ΑΠΘ και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 14,105 μηνύματα.
Εγώ θα προτείνω πλαγιοτιτλους ανά παράγραφο (υπάρχουν πολλά σχεδιαγράμματα στο ίντερνετ) και το πρώτο μέλημα σου να είναι η κατανόηση. Μιλάμε για γεγονότα, οπότε το λες και κάπως ευχαριστο να τα διαβάζεις. Η αποστήθιση τώρα..δεν είμαι το κατάλληλο άτομο να δώσω τέτοια συμβουλή. :P
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top