Πτυχιακή εργασία

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.846 μηνύματα.
Όλα έχουν κάτι να προσφέρουν. Ωστόσο, αν ακολουθήσεις ερευνητικό τρόπο ανάπτυξης πτυχιακής έχεις μετά να πεις περισσότερα πράγματα, σχετικά με τη μεθοδολογία (δείγμα, εργαλεία, ανάλυση) που αρκετές φορές είναι θέμα συζήτησης σε συνέντευξη, κάτι το οποιο, στην περίπτωση βιβλιογραφικής ανασκόπησης δεν συζητάται.

Ο χρόνος για πλήρους φοίτηση είναι 2 εξάμηνα. Υπάρχουν άτομα που χρειάζονται και έξτρα εξάμηνο/α, αυτό εξαρτάται από σένα και τις απαιτήσεις της πτυχιακής, τα χρονοδιαγράμματα.

Βρίσκεις το θέμα πρώτα και μετά αποφασίζεις αν θα είναι ερευνητικό ή βιβλιογραφική ανασκόπηση σε επικοινωνία με τον καθηγητή.
Τέλεια , ευχαριστώ πολύ ,με εψεις καλύψει όπως πρέπει για να τα βάλω σε μια σειρά

Όλα έχουν κάτι να προσφέρουν. Ωστόσο, αν ακολουθήσεις ερευνητικό τρόπο ανάπτυξης πτυχιακής έχεις μετά να πεις περισσότερα πράγματα, σχετικά με τη μεθοδολογία (δείγμα, εργαλεία, ανάλυση) που αρκετές φορές είναι θέμα συζήτησης σε συνέντευξη, κάτι το οποιο, στην περίπτωση βιβλιογραφικής ανασκόπησης δεν συζητάται.

Ο χρόνος για πλήρους φοίτηση είναι 2 εξάμηνα. Υπάρχουν άτομα που χρειάζονται και έξτρα εξάμηνο/α, αυτό εξαρτάται από σένα και τις απαιτήσεις της πτυχιακής, τα χρονοδιαγράμματα.

Βρίσκεις το θέμα πρώτα και μετά αποφασίζεις αν θα είναι ερευνητικό ή βιβλιογραφική ανασκόπηση σε επικοινωνία με τον καθηγητή.
Video γίνεται στην πτυχιακή να ψάξεις "ιδέα " απ' το ίντερνετ? Γιατί έγραψα emergency nursing thesis και βγάζει ωραία πράγματα

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2.912 μηνύματα.
Video γίνεται στην πτυχιακή να ψάξεις "ιδέα " απ' το ίντερνετ? Γιατί έγραψα emergency nursing thesis και βγάζει ωραία πράγματα
Εννοείται! Κάνεις έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με θέματα, βλέπεις προσεγγίσεις, τι συμπεριέλαβαν, τι άφησαν έξω.
Κοιτάς άλλες πτυχιακές-διπλωματικές εργασίες.

Nick890

Επιφανές μέλος

Ο Nick890 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και μας γράφει από Ασία. Έχει γράψει 9.846 μηνύματα.
Εννοείται! Κάνεις έρευνα στο διαδίκτυο σχετικά με θέματα, βλέπεις προσεγγίσεις, τι συμπεριέλαβαν, τι άφησαν έξω.
Κοιτάς άλλες πτυχιακές-διπλωματικές εργασίες.
Ααααα πωπω νταξ τότε είναι πιο εύκολο γιατί νόμιζα ότι όλα πρέπει να τα έχω σκεφτεί εγώ .Να ανακάλυψη κάτι καινούργιο δηλαδή 🤦‍♂️. Ευχαριστώ

Nick890

Επιφανές μέλος

Καλησπέρα ξανά

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση σχετικά με το πώς διαχειρίζομαι την ομάδα στην πτυχιακή

Κάνουμε έρευνα ,και θα πρέπει να κάνουμε αιτήσεις από νοσοκομεία κλπ και απ ότι έχω καταλάβει τις εγκρίσεις κάτω απ' τους 2 μήνες δεν θα τα έχουμε .

Και έτσι λοιπόν είμαστε στην συγγραφή του πρωτόκολλου .Και έτσι το τρέχω πολύ δηλαδή σε μια μέρα το είχαμε τελειώσει .Το στέλνουμε στην καθηγήτρια και μας είπε ότι είχαμε ξέχασε να βάλουμε την βιβλιογραφίκη ανασκόπηση του θέματος .

Έτσι λοιπόν κάνω στα παιδιά ,ότι πάω σπίτι να το ολοκληρώσω εγώ για να μην περιμένουμε να δούμε πότε μπορουμε να συναντηθούμε και χάνουμε χρόνο κλπ

Πιστεύεται ότι το κάνω σωστά έτσι ? Θα μου πείτε ότι ως ομάδα θα πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί .Αλλά εγώ σκέφτηκα ότι σαν ομάδα αν ο ένας μπορεί να την βγάλει πιο γρήγορα ας το κάνει ,έτσι ώστε να μην αργούμε τώρα με τις εγκρίσεις (που ίσως να μην πάρουμε και αυτό να μας πάει 2 μήνες πίσω .....άρα νομίζω δεν θα ήταν καλή ιδέα να αργούμε στην τωρινή φάση )

Τι λέτε ?

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.988 μηνύματα.
Επιτέλους βρήκα θέμα σήμερα😌 Αύριο θα επικοινωνήσω με email με την καθηγήτρια που θα ήθελα. Να της γράψω το θέμα εκεί ή να κανονίσω συνάντηση μαζί της;

Επίσης, άσχετο αλλά ένα παιδί από άλλο τμήμα μου είπε ότι η πτυχιακή μάλλον είναι δίγλωσση, δλδ την κάνεις και στα ελληνικά και στα αγγλικά. Ισχύει κάτι τέτοιο;

iminspain

Δραστήριο μέλος

Ο iminspain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Χημείας Πατρών (Πάτρα). Έχει γράψει 628 μηνύματα.
Δεν ξέρω για το τμήμα σου, αλλά στο δικό μου (Χημείας), η πτυχιακή γίνεται στα Ελληνικά, απλώς κάποια τμήματα (εξώφυλλο, copyrights, abstract, πρόλογος, κλπ) γράφονται και στις 2 γλώσσες

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Θεατρικών Σπουδών ΕΚΠΑ και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5.988 μηνύματα.
Δεν ξέρω για το τμήμα σου, αλλά στο δικό μου (Χημείας), η πτυχιακή γίνεται στα Ελληνικά, απλώς κάποια τμήματα (εξώφυλλο, copyrights, abstract, πρόλογος, κλπ) γράφονται και στις 2 γλώσσες
Ε δεν νομίζω στο χημικό να γίνεται στα ελληνικά και στη θεατρικών στα αγγλικά, που δεν έχουμε καν σαν μάθημα😂

Ευχαριστώ!

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.565 μηνύματα.
Εριφύλλη αν θες οποιαδήποτε βοήθεια για την διπλωματική σου, ερώτηση κτλ, να ρωτήσεις ελεύθερα.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Χθες μίλησα με την καθηγήτρια και φτιάξαμε το θέμα που της πρότεινα. Μου είπε μέχρι μέσα Νοεμβρίου να της στείλω ένα σχεδιάγραμμα, που αν κατάλαβα καλά να περιέχει μια εισαγωγή και την βιβλιογραφία. Ξέρετε αν υπάρχει κάπου ένα δείγμα για να δω πώς ακριβώς να τα γράψω σαν σχεδιάγραμμα; Ή πώς γίνεται.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.565 μηνύματα.
Χθες μίλησα με την καθηγήτρια και φτιάξαμε το θέμα που της πρότεινα. Μου είπε μέχρι μέσα Νοεμβρίου να της στείλω ένα σχεδιάγραμμα, που αν κατάλαβα καλά να περιέχει μια εισαγωγή και την βιβλιογραφία. Ξέρετε αν υπάρχει κάπου ένα δείγμα για να δω πώς ακριβώς να τα γράψω σαν σχεδιάγραμμα; Ή πώς γίνεται.

Το σχεδιάγραμμα είναι η σκέψη σου αποτυπωμένη δηλαδή, πως σκέφτεσαι να δομήσεις την εργασία σου π.χ. πρόλογος, εισαγωγή, περίληψη, κεφάλαιο 1, κεφάλαιο 2, κτλ. Η καθηγήτριά σου απλά θέλει να ξέρει σε 1 παράγραφο περίπου τι ακριβώς θα περιέχεις σε κάθε ενότητα της εργασίας σου.

Παράδειγμα

Εισαγωγή --> τι ακριβώς θα γράψεις
Κεφάλαιο 1 --> τι ακριβώς θα γράψεις
...
Βιβλιογραφία

Δώσε σημασία στη μορφοποίηση σελίδας, στοίχιση κειμένου, γραμματοσειρά κειμένου, κτλ αλλά και σε ορθογραφικά λάθη. Eννοείται ότι το περιεχόμενο μέχρι την τελική έκδοση της εργασίας θα αλλάξει πολλές φορές. Όμως σε αυτή τη φάση να φροντίσεις να ενημερώνεις τακτικά την επιβλέπουσά σου για την πρόοδο που κάνεις και να τηρείς το συμφωνημένο σχεδιάγραμμα για την εργασία. Για καλύτερο έλεγχο λαθών θα σου πρότεινα ανα 5 σελίδες να κλείνεις ραντεβού και να κάνεις διορθώσεις μαζί της.

Τελευταία επεξεργασία:

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Το σχεδιάγραμμα είναι η σκέψη σου αποτυπωμένη δηλαδή, πως σκέφτεσαι να δομήσεις την εργασία σου π.χ. πρόλογος, εισαγωγή, περίληψη, κεφάλαιο 1, κεφάλαιο 2, κτλ. Η καθηγήτριά σου απλά θέλει να ξέρει σε 1 παράγραφο περίπου τι ακριβώς θα περιέχεις σε κάθε ενότητα της εργασίας σου.

Παράδειγμα

Εισαγωγή --> τι ακριβώς θα γράψεις
Κεφάλαιο 1 --> τι ακριβώς θα γράψεις
...
Βιβλιογραφία

Δώσε σημασία στη μορφοποίηση σελίδας, στοίχιση κειμένου, γραμματοσειρά κειμένου, κτλ αλλά και σε ορθογραφικά λάθη. Eννοείται ότι το περιεχόμενο μέχρι την τελική έκδοση της εργασίας θα αλλάξει πολλές φορές. Όμως σε αυτή τη φάση να φροντίσεις να ενημερώνεις τακτικά την επιβλέπουσά σου για την πρόοδο που κάνεις και να τηρείς το συμφωνημένο σχεδιάγραμμα για την εργασία. Για καλύτερο έλεγχο λαθών θα σου πρότεινα ανα 5 σελίδες να κλείνεις ραντεβού και να κάνεις διορθώσεις μαζί της.
Αυτό πόσες σελίδες πρέπει να είναι; Φαντάζομαι εννοείται, δεν συμπεριλαμβάνεται μετά στην πτυχιακή έτσι; Απλά είναι για την καθηγήτρια

nPb

Επιφανές μέλος

Αυτό πόσες σελίδες πρέπει να είναι; Φαντάζομαι εννοείται, δεν συμπεριλαμβάνεται μετά στην πτυχιακή έτσι; Απλά είναι για την καθηγήτρια

Ακριβώς, αυτό είναι το προσχέδιο. Λογικά σε όσες σελίδες κρίνεις ότι μπορεί να κατανοήσει ακριβώς το σχεδιάγραμμά σου. Τυπικά 1 σελίδα ανά ενότητα. Βέβαια εφόσον θα το γράφεις στον υπολογιστή φαντάζομαι, μπορείς μετά μέσα στο προσχέδιο να αρχίσεις να γράφεις την εργασία.

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το κάνω αύριο❤️

nPb

Επιφανές μέλος

Σε ευχαριστώ πολύ! Θα το κάνω αύριο❤️

Το προσχέδιο είναι η έναρξη του πλαισίου κειμένου για την εργασία. Εκεί μέσα μετά θα ενσωματώσεις παραγράφους κτλ. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να γράφεις κομματιαστά την εργασία. Μετά με ένα copy-paste θα ενσωματώσεις το κάθε κείμενο σε μια ενιαία φόρμα κειμένου.

iminspain

Δραστήριο μέλος

Ο iminspain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Χημείας Πατρών (Πάτρα). Έχει γράψει 628 μηνύματα.
Τύπου τη δομή της εργασίας, ώστε να έχει η καθηγήτρια στο νου της πως θα κινηθείς, να προτείνει κάτι επιπλέον κλπ.

Πχ για την πτυχιακή μου (σχετικά με επίδραση κάποιου παράγονται σε έκφραση κάποιον γονιδίων σε καρκίνο μαστού) έχω:

"(εισαγωγικά πτυχιακής, οδηγίες από σχολή, πρόλογος, περίληψη, περιεχόμενα, κλπ)

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
1) Εισαγωγή - Καρκίνος
2) Καρκίνος του Μαστού
3) Εξωκυττάριος Χώρος
4) Πρωτεϊνη και γονίδια που μελετώνται
5) Προγεστερόνη
6) Στατινες
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
7) Βιοπληροφορική Ανάλυση
8) Εργαστηριακή Ανάλυση (RT-PCR)
9) Στατιστική Ανάλυση
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
10) Αποτελέσματα Γονιδίου Α
11) Αποτελέσματα Γονιδίου Β
12) Συζήτηση επί των αποτελεσμάτων
13) Τελικό Συμπέρασμα - Προοπτικές
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΗΓΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ"

Μπορείς σίγουρα αν έχεις και στο νου σου υποενότητες, να τις βάλεις και αυτές

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Τύπου τη δομή της εργασίας, ώστε να έχει η καθηγήτρια στο νου της πως θα κινηθείς, να προτείνει κάτι επιπλέον κλπ.

Πχ για την πτυχιακή μου (σχετικά με επίδραση κάποιου παράγονται σε έκφραση κάποιον γονιδίων σε καρκίνο μαστού) έχω:

"(εισαγωγικά πτυχιακής, οδηγίες από σχολή, πρόλογος, περίληψη, περιεχόμενα, κλπ)

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
1) Εισαγωγή - Καρκίνος
2) Καρκίνος του Μαστού
3) Εξωκυττάριος Χώρος
4) Πρωτεϊνη και γονίδια που μελετώνται
5) Προγεστερόνη
6) Στατινες
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ
7) Βιοπληροφορική Ανάλυση
8) Εργαστηριακή Ανάλυση (RT-PCR)
9) Στατιστική Ανάλυση
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
10) Αποτελέσματα Γονιδίου Α
11) Αποτελέσματα Γονιδίου Β
12) Συζήτηση επί των αποτελεσμάτων
13) Τελικό Συμπέρασμα - Προοπτικές
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ - ΠΗΓΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ"

Μπορείς σίγουρα αν έχεις και στο νου σου υποενότητες, να τις βάλεις και αυτές
Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, στο σχεδιάγραμμα, γράφω μια σύντομη εισαγωγή (όχι αυτή που θα είναι στην τελική εργασία) και κάνω μια περίληψη για το τι θα περιέχει το κάθε κεφάλαιο;

Και γράφω και ενδεικτική βιβλιογραφία και επίλογο στο τέλος;

iminspain

Δραστήριο μέλος

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά, στο σχεδιάγραμμα, γράφω μια σύντομη εισαγωγή (όχι αυτή που θα είναι στην τελική εργασία) και κάνω μια περίληψη για το τι θα περιέχει το κάθε κεφάλαιο;

Και γράφω και ενδεικτική βιβλιογραφία και επίλογο στο τέλος;
Στο σχεδιάγραμμα για να σε βοηθήσει σίγουρα μπορείς να τα γράψεις κι αυτά. Σίγουρα αν την ρωτήσεις συγκεκριμένα τη δομή του σχεδιαγραμματος, εξηγώντας της το πλάνο που έχεις, σίγουρα θα σου δώσει επιπλέον κατευθυντήριες οδηγίες.

Σχετική βιβλιογραφία θα σε βοηθήσει πάρα πολύ αν την έχεις έτοιμη

Εριφύλη

Περιβόητο μέλος

Έγραψα μια εισαγωγή όπου περιγράφω πάνω κάτω τι θα γράψω σε κάθε κεφάλαιο. Αύριο θα βρω και μια ενδεικτική βιβλιογραφία. Τι άλλο κάνω για το σχεδιάγραμμα που θέλει;

iminspain

Δραστήριο μέλος

Νομίζω είσαι καλά πάντως

nPb

Επιφανές μέλος

Έγραψα μια εισαγωγή όπου περιγράφω πάνω κάτω τι θα γράψω σε κάθε κεφάλαιο. Αύριο θα βρω και μια ενδεικτική βιβλιογραφία. Τι άλλο κάνω για το σχεδιάγραμμα που θέλει;

Θα σου πρότεινα βρεις έτοιμη φόρμα κειμένου σε word με τις ρυθμίσεις στοίχισης, μέγεθος γραμματοσειράς κτλ, προκαθορισμένα για να μην βγει το κείμενο με αισθητικό χάος. Πρόσεχε τα ορθογραφικά λάθη και την νοηματική έκφραση του λόγου. Να προσπαθείς να κάνεις μικρές προτάσεις για να αποφεύγονται τα λάθη. Οι εικόνες καλό είναι να μπαίνουν στο πάνω μέρος της σελίδας ή στη μέση δύο παραγράφων για να μπορείς να βάλεις υπότιτλο εικόνας. Στον υπότιτλο εικόνας απλά περιγράφεις τι δείχνει η εικόνα. Να φροντίσεις να συνδέονται οι εικόνες με το κείμενο και να υπάρχει αναφορά σε αυτές.

Να γράφεις 5 σελίδες Α4, να κάνεις διόρθωση κειμένου, και μετά να κλείνεις ραντεβού με την επιβλέπουσα για συζήτηση.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια