angela1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vasilina93
Εκκολαπτόμενο μέλος
λοιπον,διαβασα ολα τα προηγουμενα σχολεια...και καταλαβα οτι το παν για εσας ειναι το προγραμμα...εγω καθε φορα που φτιαχνω προγραμμα....δεν μου βγαινει ποτε.....γιατι ειναι πολλα τα μαθηματα της επομενης μερας...και δεν προλαβαινω παντα να κανω επαναληψη....και επισης τι ωρα ξυπνατε ή ξυπνουσατε για να αρχισετε το διαβασμα σας? εγω δεν μπορω να ξυπνησω πριν τις 8!!!
Η συμβουλή είναι να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που θα τηρείς σε γενικό πλαίσιο! Είναι φυσικό να μην μπορείς να είσαι τελείως μέσα σε ένα πρόγραμμα που φτιάχνεις! Το θέμα είναι αν π.χ. αύριο θες να βγεις μια βόλτα, να βάλεις 2 ώρες διάβασμα π.χ. στο σπίτι αλλά το Σάββατο να βάλεις 4 για να καλύψεις τις χαμένες ώρες της Παρασκευής!! Οι επαναλήψεις σου θα γίνονται όποτε έχεις χρόνο! το πιο σημαντικό από τώρα μέχρι και περίπου τα Χριστούγεννα είναι να καταλαβαίνεις ακριβώς αυτά που κάνεις ΤΩΡΑ! Δηλαδή να μην αφήνεις κενά και άσε τις επαναλήψεις για τότε! Προς το παρόν, τώρα με την αρχή του σχολείου δε θα ξυπνάς πριν το σχολείο για διάβασμα. Εγώ τα Σάββατα έγραφα 3-6 το μεσημέρι οπότε ξύπναγα γύρω στις 6-7 να διαβάσω για το μάθημα που θα έγραφα, να κάνω δηλαδή τις τελευταίες επαναλήψεις. Τις Κυριακές ξύπναγα 10 (ήθελα κ να κοιμηθώ μια μέρα) αλλά έκλεινα σίγουρα 5-6 μπορεί και περισσότερες ώρες διαβάσματος! Ελπίζω να βοήθησα λίγο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
angela1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η συμβουλή είναι να φτιάξεις ένα πρόγραμμα που θα τηρείς σε γενικό πλαίσιο! Είναι φυσικό να μην μπορείς να είσαι τελείως μέσα σε ένα πρόγραμμα που φτιάχνεις! Το θέμα είναι αν π.χ. αύριο θες να βγεις μια βόλτα, να βάλεις 2 ώρες διάβασμα π.χ. στο σπίτι αλλά το Σάββατο να βάλεις 4 για να καλύψεις τις χαμένες ώρες της Παρασκευής!! Οι επαναλήψεις σου θα γίνονται όποτε έχεις χρόνο! το πιο σημαντικό από τώρα μέχρι και περίπου τα Χριστούγεννα είναι να καταλαβαίνεις ακριβώς αυτά που κάνεις ΤΩΡΑ! Δηλαδή να μην αφήνεις κενά και άσε τις επαναλήψεις για τότε! Προς το παρόν, τώρα με την αρχή του σχολείου δε θα ξυπνάς πριν το σχολείο για διάβασμα. Εγώ τα Σάββατα έγραφα 3-6 το μεσημέρι οπότε ξύπναγα γύρω στις 6-7 να διαβάσω για το μάθημα που θα έγραφα, να κάνω δηλαδή τις τελευταίες επαναλήψεις. Τις Κυριακές ξύπναγα 10 (ήθελα κ να κοιμηθώ μια μέρα) αλλά έκλεινα σίγουρα 5-6 μπορεί και περισσότερες ώρες διαβάσματος! Ελπίζω να βοήθησα λίγο!
ευχαριστω πολυ..ναι βοηθησες...
κατ'αρχας εγω δεν θα βγαινω αυτην την χρονια...δεν με πειραζει και τοσο γιατι θα βγαινω πολυ την επομενη χρονια...τεσπα ακουω ολους τους φιλους μου να μου λενε οτι ξυπνουν 6 κ 7 το πρωι και εγω που βαζω ξυπνητηρι στις 7 30 δεν μπορω να ξυπνησω...επισης προσπαθω να μην τελειωνω στις 2 κ 3 το βραδυ θελω να τελειωνω οσο ειναι δυνατο κατα τις 11,12....Συμφωνειτε?
τις επαναληψεις δεν μπορω να τις αφησω για τα χρισουγεννα γιατι θα πελαγωσω...ειμαι θεωρητικη
wolfe4ever
Διάσημο μέλος
Στις 6 πάντα είναι το ξυπνητήρι , όταν έχω σχολείο. Άσχετο που ξυπνώ ΠΑΝΤΑ νωρίτερα. -.-
Άμα καταφέρω και ετοιμαστώ γρήγορα, ξεπετώ και καμιά επανάληψη.
Splatc7
Νεοφερμένος
Και γω φετος ξαναδινω πανελληνιες και το συν που εχω ειναι οτι δεν εχω το σχολειο αρα εχω πολλες ωρες μπροστα μου για μελετη!! Βεβαια χωρις υπερβολες! Ενα 5ωρακι την ημερα ειναι μια χαρα, με τα αντιστοιχα διαλειμματακια!! Και οι εξοδοι θα υπαρχουν και ολα.. βεβαια οχι παντα με υπερβολες αλλα καποιες φορες ειναι καλο να το καψεις βρε παιδακι μου χεχε !! Ελπιζω να εχω βγαλει την υλη πριν τα χριστουγεννα.. και να αρχισω επαναλληψεις, γιατι πανω κατω τα ξερω τα μισα απλα εχω αφησει κενα περισσοτερο Αρχαια και Ιστορια και θελει να τα καλυψω και νομιζω θα ναι σχετικα πιο ευκολο για μενα! Απλα το'χω παρει αποφαση να κατσω φετος να διαβασω..!Θα πανε ολα καλα πιστευω αν διαβασω οπως πρεπει!! Καλη μας επιτυχια!!
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
καλλιο αργα παρα ποτε....εμενα δε μου εφταναν του φροντιστηριου....μου φαινονταν αρκετα ευκολες και ηθελα το κατι παραπανω....
Και εγώ τελικά το πήρα απόφαση να πάρω βοήθημα Απλά περιμένω να μου προτείνουν ένα καλό !
Splatc7
Νεοφερμένος
νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος
Συμφωνω,μην ξενυχτας,αμα μπορεις να το αποφυγεις,γιατι η κουραση που θα εχεις θα συσσωρευτει και αμα εκδηλωθει,μετα θα εμφανιζεις μειωμενες αντοχες και αποδοση και ορεξη.(σου το λεω απο προσωπικη εμπειρια.)ευχαριστω πολυ..ναι βοηθησες...
κατ'αρχας εγω δεν θα βγαινω αυτην την χρονια...δεν με πειραζει και τοσο γιατι θα βγαινω πολυ την επομενη χρονια...τεσπα ακουω ολους τους φιλους μου να μου λενε οτι ξυπνουν 6 κ 7 το πρωι και εγω που βαζω ξυπνητηρι στις 7 30 δεν μπορω να ξυπνησω...επισης προσπαθω να μην τελειωνω στις 2 κ 3 το βραδυ θελω να τελειωνω οσο ειναι δυνατο κατα τις 11,12....Συμφωνειτε?
τις επαναληψεις δεν μπορω να τις αφησω για τα χρισουγεννα γιατι θα πελαγωσω...ειμαι θεωρητικη
Πανσέληνος
Δραστήριο μέλος
Και εγώ τελικά το πήρα απόφαση να πάρω βοήθημα Απλά περιμένω να μου προτείνουν ένα καλό !
Εγώ έχω του Μπάρλα και του Γκατζούλη.Είναι πολύ καλά.
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
Εγώ έχω του Μπάρλα και του Γκατζούλη.Είναι πολύ καλά.
Θα το ψάξω ! Σε ευχαριστώ πολύ πάντως
angela1
Εκκολαπτόμενο μέλος
anastasia_1
Νεοφερμένος
Παιδια υπαρχουν και τα ηλεκτρονικα βοηθηματα για οποιον ενδιαφερεται.. βλεπε ψηφιακο σχολειο κτλ..
Και γω φετος ξαναδινω πανελληνιες και το συν που εχω ειναι οτι δεν εχω το σχολειο αρα εχω πολλες ωρες μπροστα μου για μελετη!! Βεβαια χωρις υπερβολες! Ενα 5ωρακι την ημερα ειναι μια χαρα, με τα αντιστοιχα διαλειμματακια!! Και οι εξοδοι θα υπαρχουν και ολα.. βεβαια οχι παντα με υπερβολες αλλα καποιες φορες ειναι καλο να το καψεις βρε παιδακι μου χεχε !! Ελπιζω να εχω βγαλει την υλη πριν τα χριστουγεννα.. και να αρχισω επαναλληψεις, γιατι πανω κατω τα ξερω τα μισα απλα εχω αφησει κενα περισσοτερο Αρχαια και Ιστορια και θελει να τα καλυψω και νομιζω θα ναι σχετικα πιο ευκολο για μενα! Απλα το'χω παρει αποφαση να κατσω φετος να διαβασω..!Θα πανε ολα καλα πιστευω αν διαβασω οπως πρεπει!! Καλη μας επιτυχια!!
έχεις όντως ένα πλεονέκτημα.σου είναι ήδη γνωστά.πιστεύω με μια καλή οργάνωση του χρόνου σου και κυρίως του διαβάσματός σου, βγάζεις την ύλη τα χριστούγεννα.για τα κενά που έχεις στα αρχαία κάνε πολύ εξάσκηση με άγνωστα κέιμενα , και στην ιστορία επικεντρώσου στις λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά, διότι τα περισσότερα (με κενα ή χωρις) σου ειναι ήδη γωστά.
νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος
Splatc7
Νεοφερμένος
Εγω διαβαζω 5 ωρες την ημερα.. δλδ το πρωι τρεις και δυο το απογευμα αλλα να τονισω οτι δεν εχω φροντιστηριο και σχολειο οποτε εχω απλετο χρονο!! Το Σαββατο χαλαρωνω λιγακι μονο με 3 ωριτσες και την κυριακη την αφηνω κενη για ξεκουραση !! Ολα αυτα προς στιγμης.. μετα βλεπουμε..ενδεχεται να το κανω πιο απαιτητικο!Να ρωτήσω κάτι; Πόσες ώρες διαβάζετε ή διαβάζατε την μέρα ;
Θα ηθελα να προσθεσω κατι..
1)Στη Ιστορια ωστε να ειναι καποιος καλυμενος απο ολες τις πλευρες πρεπει να ξερει καλα την θεωρια, τις χρονολογιες, τους ορισμους και να μπορει να αναλυσει τις πηγες!
2)Στα Αρχαια (γνωστο) να ξερει τις μεταφρασεις, τα σχολια, την εισαγωγη και (αγνωστο) να ξερει να μεταφραζει τα αγνωστα κειμενα, να ξερει την γραμματικη καλα και το συντακτικο!
3) Στην Λογοτεχνια να ξερει καλα ολα τα ερμηνευτικα σχολια - παρατηρησεις του ποιηματος - πεζου και να ειναι ικανος να κανει συγκριση μεταξυ δυο ποιηματων ή πεζων!
4)Στα Λατινικα να ξερει τις μεταφρασεις, την γραμματικη- συντακτικο, ολα τα συντακτικα φαινομενα!!
5)Στη Εκθεση να ξερει καλα τις εννοτητες, θετικα -αρνητικα,αιτια-συνεπειες κτλ. Τα περι λογου και γραφης ειναι αναλογα στον καθενα. Απλα παραθετω τα βασικοτερα!!
Και τελος 6) στη Βιολογια, πρεπει να ξερει θεωρια, να λυνει τις ασκησεις και να κανει συνδιασμους μεταξυ της υλης!!
Αν κατι δεν ειπα σωστα απλα συμπληρωστε με ή διορθωστεμε!! Ευχαριστω! Απλα θελω να δω τι μπορω να προσεξω περισσοτερο σε καθε μαθημα!!
Ryuzaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Πέρσι παίζει να 'χα το πιο χάλια πρόγραμμα... Άλλες μέρες έκλεινα 6άωρα και άλλες συνεχόμενες, δεν άνοιγα βιβλίο. Τέλος καλό όμως, όλα καλάΝα ρωτήσω κάτι; Πόσες ώρες διαβάζετε ή διαβάζατε την μέρα ;
Και τελος 6) στη Βιολογια, πρεπει να ξερει θεωρια, να λυνει τις ασκησεις και να κανει συνδιασμους μεταξυ της υλης!!
Ακριβώς. Π.χ. στις εξετάσεις γράφεις για τα μακροφάγα και εκτός από το κομμάτι που το βιβλίου αναφέρεται καθαρά σε αυτά, πρέπει να γράψεις και το πρώτο στάδιο της ανοσοβ. απόκρισης. Γενικά πρέπει να γράφεις τα πάντα, όσο άσχετα και αν σου φαίνονται, για να είσαι σίγουρος.
Πανσέληνος
Δραστήριο μέλος
Θα το ψάξω ! Σε ευχαριστώ πολύ πάντως
Δε κάνει τίποτα
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
Δε κάνει τίποτα
Πήρα του Μπάρλα !
Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος
Μαθηματικά δεν έχει αυτός?Πήρα του Μπάρλα !
Elisavet21
Δραστήριο μέλος
Μαθηματικά δεν έχει αυτός?
Ναι μαθηματικά
Ζαννα
Εκκολαπτόμενο μέλος
ποσες ωρες διαβασματος περιπου χρειαζονται για εναν μετριο μαθητη που μαθαινει με μετρια ταχυτητα...μιλαμε για ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΗΝΣΗ και ποσο ρολο παιζει η της υλη Β λυκειου για του χρονου ;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 100 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- Hased Babis
- Mariahj
- BiteTheDust
- Basiliki.kiki
- Lia 2006
- Miranda32
- Corn90
- Dimitra_1
- ioanna06
- iron deficiency
- Kitana
- Joji
- spring day
- DeWiN
- Αριάνα123
- Dreamer_SW
- calliope
- pink_panther
- Kankounkounkoun
- Bill2002
- Giii
- den antexw allh apotyxia
- igeorgeoikonomo
- Haraa11
- Marios2020
- Gianpap
- stan bts
- eirinipap
- Xatzifragetas
- katiasalonica
- panagiotis G
- EiriniS20
- Dr House
- tsiobieman
- Pharmacist01
- leo41
- giorgosp97
- Κλημεντίνη
- Κορώνα
- Polipolikalos
- Ziggy 1
- SlimShady
- roud
- Marifei
- Makis7
- Steffie88
- Λαμπρινηη
- athinoula
- Ryuzaki
- Manolo165
- Dimitris9
- Φινεύς
- louminis
- SylviaP
- Stroka
- Χριστίνα_
- Kostakis45
- fay01
- PanosBat
- Athens2002
- Drglitterstar
- Unboxholics
- theodoraooo
- D.a.i.s.y
- Georgia110
- iminspain
- eri548
- vivus
- eukleidhs1821
- No name
- Eriiiiiii675
- Christina947
- Tina02
- noni_k
- ManiLaw
- sofia!
- Natassa02
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.