Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ θεώρω οτι η μητέρα σου πρέπει να φέρει μια ισορροπία στις οικογενειάκες τις σχεσεις αλλά και στις προσώπικες τις.Φυσίκα και προηγείσαι εσύ και πρέπει να κάθεται μαζί σου,αλλά πρέπει να φροντίζει και για την προσωπίκη της ζωή xωρίς να σημαίνει αυτό οτί θα σε αφήσει και οτι δεν θα σε φροντίζει.Και επειδή έχεις τα μαθήματα σου θα πρέπει να της εξηγήσεις ήρεμα και πολιτισμένα οτι πρέπει να διαβάσεις και οτί μπορούν να βγουν και τα Σαββατοκύριακα!Όσον αφορά τις γιόρτες γιατί δεν γιορτάζετε μαζί ωστέ να σου γνωρίσει τον νέο της σύντροφο?Παιδια εχω ενα μεγαλο προβλημα και δεν αντεχω αλλοοΗ μανα μου καθε Τεταρτη και Σαββατο βγαινει βολτα με καποιον που τον ξερει 3 χρονια και δεν λεω καλος ειναι και χαιρομαι που η μανα μου εχει μια συντροφια.Ομως την παρακαλαω να μην φευγει την Τεταρτη και να μην με αφηνει στην γιαγια μου γιατι ειναι πολλα τα βιβλια και δεν μπορω να τα εχω σε 2 σπιτια.Και Χριστουγεννα και Πρωτοχρονια το ιδιο γινεται.Μου λεει ή θα ρθεις μαζι μου(στο χωριο αυτουνου) ή θα κανουμε χωριστα γιορτεςΕσεις τι πιστευετε?Δικαιουται ενω εχω τοσο μεγαλο προβλημα με τα βιβλια να φευγει καθημερινη και να πηγαινει αλλου?Ο αλλος τα μεγαλωσε τα παιδια του.Εγω ομως ειμαι 3η γυμνασιου τι θα κανω?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος
pepper ann
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δε σου λέω να μη βλέπει τον φίλο της,αυτό είναι φυσικό κι επόμενο.
Αλλά θα'πρεπε να περνάει χρόνο μαζί του αφού έχει ικανοποιήσει τις δικές σου ανάγκες πρώτα.
Και βέβαια να κάνεις κ συ υποχωρήσεις...
καλά,και γιατί δε σε αφήνει κ αυτή σπίτι σου μόνο σε τρέχει στη γιαγιά σου? Μεγάλο παιδί είσαι πια.
Dias
Επιφανές μέλος
Προφανώς ο πατέρας σου και η μητέρα σου έχουν χωρίσει. Το πολύ καλό είναι ότι τα πας καλά με αυτόν που διάλεξε η μητέρα σου. Σίγουρα και η μητέρα σου είναι άνθρωπος και έχει το δικαίωμα να έχει εκτός από σένα και τη δική της ζωή.Παιδια εχω ενα μεγαλο προβλημα και δεν αντεχω αλλοοΗ μανα μου καθε Τεταρτη και Σαββατο βγαινει βολτα με καποιον που τον ξερει 3 χρονια και δεν λεω καλος ειναι και χαιρομαι που η μανα μου εχει μια συντροφια.Ομως την παρακαλαω να μην φευγει την Τεταρτη και να μην με αφηνει στην γιαγια μου γιατι ειναι πολλα τα βιβλια και δεν μπορω να τα εχω σε 2 σπιτια.Και Χριστουγεννα και Πρωτοχρονια το ιδιο γινεται.Μου λεει ή θα ρθεις μαζι μου(στο χωριο αυτουνου) ή θα κανουμε χωριστα γιορτεςΕσεις τι πιστευετε?Δικαιουται ενω εχω τοσο μεγαλο προβλημα με τα βιβλια να φευγει καθημερινη και να πηγαινει αλλου?Ο αλλος τα μεγαλωσε τα παιδια του.Εγω ομως ειμαι 3η γυμνασιου τι θα κανω?
Στο πρόβλημα σου τώρα: Δεν καταλαβαίνω γιατί όταν η μητέρα σου φεύγει πρέπει να πηγαίνεις στη γιαγιά σου. Δεν είσαι πια μωρό, άνετα μπορείς να μένεις μόνος στο σπίτι. Κι εγώ από τότε που πήγαινα Τρίτη δημοτικού έμενα home alone πάρα πολλές φορές. Για άλλους λόγους όμως: ο πατέρας μου ήταν για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό και η μητέρα μου που είναι γιατρός δούλευε στο νοσοκομείο σε άσχετες ώρες και δύο φορές την εβδομάδα είχε νυχτερινή βάρδια. Γιαγιά ή άλλος συγγενής δεν υπήρχε. Με έμαθαν να μένω μόνος, να ρυθμίζω το φαγητό μου και τις άλλες μου ανάγκες και να προσέχω την ασφάλεια τη δική μου και του σπιτιού. Νομίζω ότι πρέπει να εξηγήσεις στη μητέρα σου και να την πείσεις ότι είσαι σε μια ηλικία που μπορείς να μείνεις μόνος και να φροντίζεις τον εαυτό σου και δεν χρειάζεται κάθε φορά που φεύγει να μετακομίζεις στη γιαγιά σου.
Αν πάλι το πρόβλημα σου είναι μόνον το τεχνικό της μεταφοράς των βιβλίων θα σου προτείνω δύο λύσεις. Θα βρεις ή έστω αγοράσεις μια δεύτερη σειρά όλων των βιβλίων σου. Πρώτη λύση: Έχεις μια σειρά σπίτι σου και μια στη γιαγιά σου. Δεύτερη λύση: Τη μια σειρά την χωρίζεις σε τεύχη ανά κεφάλαια που τα συρράπτεις κι έτσι κουβαλάς μόνον τα κεφάλαια που έχεις κάθε φορά μάθημα, δηλαδή μια πολύ πιο λαφριά τσάντα.
Για τις διακοπές δεν μπορεί κανένας να σε συμβουλέψει. Αφού έχεις περιθώριο επιλογής, εσύ θα διαλέξεις τι σου αρέσει. Αν και εδώ υπάρχει και τρίτη λύση που είναι η κατασκήνωση.
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος
Προσπάθησε να το εξήγησεις στη μητέρα σου.Οτι προτεραιότητα έχεις εσύ και όχι και τόσο πολύ ο φίλος της.Οτι νιώθεις άβολα στο χωριό του και οτι θέλεις να πας στης μαμας σου.Δεν νομίζω να διαφωνίσει μαζί σου και εξάλλου γιατί να διαφωνίσει τη γνώμη σου λες.Είμαι σιγουρη οτί θα σε ακούσει.Τον εχω γνωρισει ηδη και οπως εχω πει καλος.Και εχω γιορτασει μαζι τους αλλα δεν μαρεσει στο χωριο με τους γονεις του τι να κανω δηλαδη?Εγω φταιω?Μια ζωη γιορτες στην πολη εκανα
Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος
fockos
Επιφανές μέλος
Το θεωρώ απολύτως λογικό να θέλει να περάσει τις γιορτές με τον σύντροφο της όπως θέλει και με σένα. Μην την φέρνεις σε δύσκολη θέση και ακολούθησε την.
Σημασία είναι ότι όπως λες ότι είναι καλός για τα υπόλοιπα πρέπει να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τη δική του πλευρά και από την δική σας.
Mr. Crowley
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.