akenef
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mourlo-cuckoo
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Arsyn
Νεοφερμένος
Αλλά γενικά είναι και τα τρία πολύ εφηβική λογοτεχνία, που αν ήμουν πάνω των 20, δεν θα έπιανα στα χέρια μου. Ίσως μόνο το Ψάχνοντας την Αλάσκα.
κι όσοι ψάχνετε ένα καλό βιβλίο, διαβάστε αυτό!
Επειδή είδα ότι μιλούσατε για τον Τζον Γκριν για μένα τα βιβλία του πάνε κάπως έτσι: Ψάχνοντας την Αλάσκα >>> Χάρτινες Πόλεις > Το λάθος Αστέρι.
Αλλά γενικά είναι και τα τρία πολύ εφηβική λογοτεχνία, που αν ήμουν πάνω των 20, δεν θα έπιανα στα χέρια μου. Ίσως μόνο το Ψάχνοντας την Αλάσκα.
Είχα διαβάσει το λάθος αστέρι στα 16 και τότε το είχα βρει πολύ ωραίο βιβλίο, μάλιστα στο τέλος είχα κλάψει πάρα πολύ. Τώρα στα 18, πήρα τις χάρτινες πόλεις και το χω βρει πολύ βαρετό. Ούτε να το τελειώσω δεν μπορώ, στην μέση το χω αφήσει δεν ξέρω καν αν θα το τελειώσω κάποτε, μάλλον όχι.
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Οι χάρτινες πόλεις όντως σέρνονται λιγάκι, αλλά τις τελείωσα σχετικά γρήγορα.
KeepDreaming!
Δραστήριο μέλος
Γενικά, διαβάζει διάφορα είδη.Επιστημονικά, φιλοσοφικά, ποίηση, κομιξ κλπ.Είμαι λίγο άσχετη με βιβλία οπότε δεν ξέρω τι θα μπορούσα να του πάρω.
Έχετε καμία ιδέα;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Έρι
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Anonyme
Δραστήριο μέλος
Σκέφτομαι δώρο γενεθλίων για το αγόρι μου κι έχω καταλήξει σε βιβλίο.Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω τι!
Γενικά, διαβάζει διάφορα είδη.Επιστημονικά, φιλοσοφικά, ποίηση, κομιξ κλπ.Είμαι λίγο άσχετη με βιβλία οπότε δεν ξέρω τι θα μπορούσα να του πάρω.
Έχετε καμία ιδέα;
Αν μπορείς βγάλε φωτογραφία μερικούς τίτλους/συγγραφείς που έχει να μας πεις, για να ξέρουμε πού να κινηθούν οι προτάσεις μας.
Λοιπόν, ποίηση δεν θα πρότεινα, επειδή είναι ιδιαίτερα προσωπικό πράγμα και νομίζω πως είναι καλύτερα να το επιλέγει ο καθένας μόνος του.
Από κόμιξ, αν είναι φαν της παπιοοικογένειας προτείνω τον Βίο και την Πολιτεία ή τα Χαμένα Επεισόδια. Καλή επιλογή είναι και τα σκληρόδετα του Αρκά! Αν είναι φαν της DC, αναμφίβολα το Watchmen. Εκτός αν διαβάζει manga/βλέπει anime, οπότε εκεί πρέπει να δεις συγκεκριμένα τι του αρέσει και να κινηθείς ανάλογα.
Τα επιστημονικά είναι επίσης μεγάλη κατηγορία που εξαρτάται από τα ενδιαφέροντά του. Τον ενδιαφέρει π.χ. η πολιτική, η οικονομία ή η ιστορία; Μπορείς να του πάρεις από Μαρξ μέχρι Χομπσμπάουμ. Αν είναι των θετικών επιστημών θα πρέπει να κοιτάξεις τι υπάρχει με μαθηματικά/πληροφορική (δυστυχώς δεν έχω ιδέα).
Τώρα κι η φιλοσοφία είναι απέραντη, προσωπικά θα πρότεινα κάτι υπερβολικά κλασσικό όπως Πλάτωνα ή Αριστοτέλη (δες στις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ) ή από ξένους Νίτσε/Σαρτρ/Καμύ. Πολύ καλή επιλογή είναι και τα θεατρικά, π.χ. οι δύο τελευταίοι έχουν τα Κεκλεισμένων των Θυρών (Huis clos) ή τους Δίκαιους (Les Justes), αντίστοιχα (ένας πιο έμμεσος τρόπος να περαστούν τα πιστεύω τους). Επίσης υπάρχει το θέατρο του παραλόγου με έργα των Beckett και Ionesco που είναι πραγματικά πρωτοπόρα.
Νάγια Τ.
Διάσημο μέλος
StavMed
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τάσος97
Τιμώμενο Μέλος
Dreamweaver
Πολύ δραστήριο μέλος
Το κοκκινο χαπι σε 60 σελιδες
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Πολύ καλομεταφρασμένο! Ομολογώ δεν το περίμενα...
Και πολύ δυνατό..
Ο τίτλος του προτότυπου είναι: Jeder stirbt für sich allein
Στα αγγλικά θα το βρείτε: Every man dies alone
Guest 991793
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
αυγή όντος
Διάσημο μέλος
Έχετε να προτείνετε κάποιο βιβλίο -για αρχάριους, και με χαμηλό κόστος- στο οποίο αναλύονται βασικά οικονομικά ζητήματα;
ΑΟΘ λυκείου. ή ψάξε βιβλιογραφία από κάνα πανεπιστήμιο.
Αν θες συγκεκριμένους τίτλους, δες τα παρακάτω:
1)Economics - Roger Arnold
2)The economics book. Big ideas simply explained
αν ενδιαφέρεσαι για κάποιο από τα δύο, στείλε πμ για να σου πω που να τα βρεις σε ηλεκτρονική μορφή και τσάμπα. είναι στα αγγλικά όμως. αν θες κάτι στην ελληνική, τότε ΑΟΘ λυκείου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
xristaras9
Διάσημο μέλος
Guest 209912
Επισκέπτης
Guest 875331
Επισκέπτης
Έχετε να προτείνετε κάποιο βιβλίο -για αρχάριους, και με χαμηλό κόστος- στο οποίο αναλύονται βασικά οικονομικά ζητήματα;
Προτεινω το how an economy raises and why it crashes αλλα επειδη ειναι ακριβο αγοραστο διαβασε το pdf που θα το βρεις παρα πολυ ευκολα. αφου δε θες να σκασεις χρηματα τοτε βολεψου σε ηλεκτρονικη μορφη.
panagiotis econ
Πολύ δραστήριο μέλος
Οικονομικα για μη ειδικους, εκδοσεις κριτικη. Πολυ καλο βιβλιο με ωραια παραδειγματα
Guest 991793
Επισκέπτης
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 71 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- nearos
- Debugging_Demon
- Kate1914
- mathitisglykeiou
- Reader
- Corfu kitty
- Scandal
- giorgos5002
- Helen06
- Nikoleta_Giann
- iann1767
- Μαραθ22
- ggl
- eirinipap
- Miranda32
- estrela
- Steliosgkougkou
- Drglitterstar
- tfghp
- Deadly_sorrowX
- oups
- tsiobieman
- Εριφύλη
- athinoula
- thenutritionist
- katia.m
- George.S
- Kitana
- spring day
- snowy
- Applepie
- Nick254
- giannhs2001
- angeloskar
- Maynard
- constansn
- Joji
- Fagia ツ
- hirasawayui
- Αναστασία197
- Unboxholics
- Τρελας123
- fmarulezkd
- rempelos42
- katerinavld
- Than003
- New member
- floydiantree
- Kleanth
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.