Προοπτικές για τα τμήματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

tototony

Νεοφερμένος

Η tototony αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
ποιες ειναι οι προοπτικες του τμηματοσ διεθνών ευρωπαικων σπουδων?
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,161 μηνύματα.
ποιες ειναι οι προοπτικες του τμηματοσ διεθνών ευρωπαικων σπουδων?
Εδω ειναι οτι λεει το τμημα..κοινως μπαρμπουτσαλα διοτι η χωρα μας ειναι εσωστρεφης.

Ως προς τις δυνατότητες απασχόλησης μετά την αποφοίτηση, οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να αναζητούν απασχόληση σε Διεθνείς Οργανισμούς, στην ελληνική διπλωματική υπηρεσία, σε άλλες Κρατικές Υπηρεσίες, σε ΔΕΚΟ, σε έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και Δημόσιες Σχέσεις, σε Τομείς Διεθνών Σχέσεων παραγωγικών φορέων, σε Ερευνητικά Κέντρα, σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, σε Διδασκαλία, σε διοίκηση διεθνών επιχειρήσεων, σε επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς εισαγωγών – εξαγωγών, σε διαχείριση ευρωπαϊκών ερευνητικών και άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων, σε διεθνή γραφεία συμβούλων, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε άλλες χώρες, σε επενδυτικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, σε διεθνείς νομικές υπηρεσίες, σε θέσεις αναλυτών της διεθνούς πολιτικής, σε θέσεις πολιτικών αναλύσεων και σφυγμομετρήσεων, σε τομείς διεθνούς μάρκετινγκ.

ε και τι θα κανουμε?
Τα κοριτσια του 1ου το προτιμουν διοτι εχει καποια οικονομικη και εμπορικη χροια... ετσι λοιπον θα εμπλουτισουμε το προγραμμα με καποιο/α μεταπτυχικο στα οικονομικα, στην ναυτηλια,τον τουρισμο κλπ και θα εχουμε πολυ καλη αποκατασταση..ααα θελουμε και ξενες γλωσσες.
 

GeorgePap2003

Διάσημο μέλος

Ο GeorgePap2003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής του τμήματος Οικονομικής & Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,184 μηνύματα.

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 997 μηνύματα.
ποιες ειναι οι προοπτικες του τμηματοσ διεθνών ευρωπαικων σπουδων?
Αν είσαι από το τέταρτο πεδιο πως θα σου φαινοταν η ιδεα να γινεις και οικονομολογος μαζι με διεθνολογος; Αν σου αρεσουν τα οικονομικά και οι διεθνείς σχέσης έχει δύο καταπληκτικες σχολές, μια στο ΟΠΑ και μια στη Κοζάνη (διεθνών και ευρωπαϊκών οικονομικών σπουδών).

Αν είσαι από το πρώτο θα σου έλεγα να διαλέξεις το τμήμα στο Πειραιά, εκεί θα έχεις την δυνατότητα να διαλέξεις την κατεύθυνση των οικονομικών και να εχεις παραπάνω επαγγεματικα δικαιώματα.

Τώρα αν θέλεις κάποιο καθαρά τμήμα διεθνολογιας οι προοπτικές δυστυχώς δεν ειναι καλές. Όπως είπαν για το διπλωματικό σώμα πέφτει αρκετο βύσμα από πολιτικούς και σχετικά με τα υπόλοιπα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλές απολαβές.


Αλλά αν είναι το όνειρο σου ακολούθησε το και πάλεψε. Με μεταπτυχιακά και με γνώσεις και φυσικά με εμπειρία κάτι θα βρεθεί
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Αλλά αν διαλέξεις τμήμα βάλε ΠΑΠΕΙ στη κορυφή, απλά καταπληκτικό σε αυτο το τομέα με άριστους καθηγητές
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top