Lita Athens
Δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Garret
Νεοφερμένος
Τα Αγγλικά είναι ΠΑΝΤΟΥ, δε νοείται θέμα αποστήθισης όπως στην Ιστορία πχ ( με τον άθλιο τρόπο που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία )
Όμως, αν κάποιος δεν ασχολείται, πάει να πει ότι τα έμαθε με το ζόρι. Αυτός ο άνθρωπος, είτε αυτό που έμαθε είναι αγγλικά, είτε οτιδήποτε άλλο, εννοείται πως θα έχει πρόβλημα να το χρησιμοποίησει επιτυχώς στο μέλλον.
Αυτά που περιγράφεις εγώ τα βλέπω σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, όπου από το γυμνάσιο πολλές φορές τα παιδιά ζουν και αναπνέουν με αυτοσκοπό να περάσουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο και τίποτα άλλο. Εκεί υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου κυρίως από γονείς, συγγενείς, φίλους κλπ, και έχουν πραγματικά ελάχιστη ουσία οι προσωρινές γνώσεις που αποκομίζουν.
Ξεφύγαμε από το θέμα πάντως..
( Και...δε μαθαίνεις μόνο γραμματική και συντακτικό όταν κάνεις αγγλικά :p )
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lita, τα Αγγλικά δε βασίζονται στην αποστήθιση που βασίζεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα. Καμία απολύτως σχέση. Τι είσαι δηλαδή αναγκασμένος να αποστηθίσεις;; Τις λέξεις που βλέπεις 100 φορές στα τεστ / κείμενα που κάνεις προετοιμασία;; Τις ίδιες λέξεις που βλέπεις στο Ίντερνετ, ακούς σε ταινίες, βλέπεις σε διαφημιστικά φυλλάδια κλπ;
Τα Αγγλικά είναι ΠΑΝΤΟΥ, δε νοείται θέμα αποστήθισης όπως στην Ιστορία πχ ( με τον άθλιο τρόπο που διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία )
Όμως, αν κάποιος δεν ασχολείται, πάει να πει ότι τα έμαθε με το ζόρι. Αυτός ο άνθρωπος, είτε αυτό που έμαθε είναι αγγλικά, είτε οτιδήποτε άλλο, εννοείται πως θα έχει πρόβλημα να το χρησιμοποίησει επιτυχώς στο μέλλον.
Αυτά που περιγράφεις εγώ τα βλέπω σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, όπου από το γυμνάσιο πολλές φορές τα παιδιά ζουν και αναπνέουν με αυτοσκοπό να περάσουν σε ένα καλό πανεπιστήμιο και τίποτα άλλο. Εκεί υποβάλλονται σε πλύση εγκεφάλου κυρίως από γονείς, συγγενείς, φίλους κλπ, και έχουν πραγματικά ελάχιστη ουσία οι προσωρινές γνώσεις που αποκομίζουν.
Ξεφύγαμε από το θέμα πάντως..
( Και...δε μαθαίνεις μόνο γραμματική και συντακτικό όταν κάνεις αγγλικά :p )
Σωστοτατος.
Με εχεις καλυψει πληρως.
Τα αγγλικα ειναι και η κουλτουρα,τα ηθη και τα εθιμα.
Δεν ειναι μονο λεξεις και κανονες.
Και αν θες και σου αρεσουν τα αγγλικα δεν θα τα ξεχασεις.
Μπορει να μην θυμασαι το 100% αυτων που εχεις μαθει αλλα τουλαχιστον θα μπορεις να επικοινωνεις με αυτά.
Εγω δηλαδη φετος προετοιμαζομαι για το Cambridge CPE.Αυτο δηλαδη τι σημαινει;Οτι σε 5 χρονια θα μιλαω με αγγλικα Χαου μπου γιου μπου;
Lita Athens
Δραστήριο μέλος
treirini
Εκκολαπτόμενο μέλος
Άν κάποιος μάθει κάποιες στάνταρ εκφράσεις και λέξεις που σίγουρα θα χρησιμοποηθουν και στον προφορικο και στον γραπτο λόγο δεν μπορεί να τα πάει πολύ καλά????
Άν μπορείτε παραθέστε κάποιες λέξεις ή φρασεις για παράδειγμα που πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν πολύ:thanks:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iria*
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γιατι τοτε δίνω και γω.
Αλλα δεν θελει κοπο,θέλει τρόπο!
*Serendipity*
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συμφωνώ...Εγώ το πήρα πέρυσι τέτοιο καιρο και δεν μπορώ να πω ότι είχα λιώσει στο διάβασμα...Βασικά,αυτό που με βοήθησε πιο πολύ είναι ότι παρακολουθούσα πολλά ξένα προγράμματα στην τηλεόραση και συγκρατούσα εύκολα εκφράσεις,λέξεις και τι γραμματικά φαινόμενα χρησιμοποιούσαν σε κάθε περίσταση...Δινεις τον Μαιο;
Γιατι τοτε δίνω και γω.
Αλλα δεν θελει κοπο,θέλει τρόπο!
Την μέρα για τα αγγλικά άντε να διάβαζα 3 ώρες..Είχα βέβαια και πολύ καλές καθηγήτριες...
Γενικά πιστεύω πως αμά την έχεις μια ψιλοέφεση στη γλώσσα και ασχοληθείς όσο πρέπει είναι κατορθωτός στόχος...
Τα κατάλληλα βιβλία επίσης τονίζουν τα σημαντικά σημεία και εγώ αυτά συγκρατόυσα κυρίως(σε έκθεση κλπ.)...
Pasipoy
Νεοφερμένος
Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και κατά δεύτερον αυτόν που ρωτάς pasipoy νομίζω ότι κανείς δεν είναι σε θέση να στο απαντήσει εκτός από σένα, το prof είναι δύσκολο πτυχίο και απαιτεί αρκετό διάβασμα και προσπάθεια. Όντας καθηγητρια, η εμπειρία μου μέχρι τώρα μου λέει ότι εφόσον θα έχεις αφήσει για κάποιο διάστημα τα αγγλικά, θα πρέπει να πας στο advanced (είτε το δώσεις είτε όχι) και μετά στο prof, γιατί αλλιώς θα σου φανεί πολύ έντονα η διαφορά επιπέδου και θα πέσεις πολύ στα βαθιά. Το lower από το prof δεν απέχει μία χρονιά με βάση το επίπεδο. Παρ'όλα αυτά όμως, με εντατικό διάβασμα (αν είσαι δηλ διατεθειμμένος να κάνεις όλα όσα λες) σίγουρα θα τα καταφέρεις, δεν είναι εξάλλου και κάτι ακατόρθωτο!!
empeiros
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγω έδωσασ κρατικό και EDEXCEL τον Μάη και τώρα διαβάζω ξενόγλωσσα βιβλία και παρακολουθώ ταινίες χωρίς να κοιτάζω υπότιτλους πόσο καιρό θα μου πάρει?
εντροπία
Εκκολαπτόμενο μέλος
mariadim
Νεοφερμένος
Aυτο εξαρταται απο το επιπεδο σου, απο το κατα ποσο αποφασισμενος εισαι να διαβαζεις και αν αντεχεις το εντατικο,δηλαδη το αρκετο homework..Επισης ρολο παιζει και για ποιου παν/μιου proficiency θες να προετοιμαστεις!Παιδιά μια διευκρίνιση θα ήθελα αν ήταν δυνατόν . Έχω πάρει το lower το κρατικό δεν είμαι και τόσο καλός στα αγγλικά έχω κενά αλλα θέλω όταν τελειώσω το λύκειο να πάρω το pro . Πόσος είναι ο ελάχιστος χρόνος που θα χρειαστώ με εντατικά και καλοκαιρινά αμα είναι περιπού . Ευχαριστώ προκαταβολικά
empeiros
Εκκολαπτόμενο μέλος
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
empeiros
Εκκολαπτόμενο μέλος
γατοπαρδος
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 20 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.