Προγράμματα Συμβουλευτικής ψυχικής υγείας

Πύρος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Πολιτισμού & Δημιουργικών Μέσων & Βιομηχανιών Θεσσαλίας. Έχει γράψει 1,738 μηνύματα.
Γεια σε όλα!
Θα ήθελα τις γνώμες σας και ο,τι πληροφορίες μπορείτε να μου δώσετε στο ακόλουθο ζήτημα.

Το πάθος μου πάντα ήταν η ψυχική υγεία. Το βασικό μου πτυχίο είναι με λίγα λόγια πολιτισμικές σπουδές (cultural studies) το οποίο εντάσσεται στα Humanities. Έχω παρακολουθήσει αρκετά μαθήματα δημιουργικής εκπαίδευσης και διαφορετικότητας-συμπερίληψης-ταυτοτήτων-μειονοτήτων. Επαγγελματικά (είτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό) θέλω να ασχοληθώ ως ιδιώτης με την ενδυνάμωση και την εμψύχωση ατόμων σε πλαίσια ΛΟΑΤΚΙ+ και υποστήριξης γυναικών, καθώς με ενδιαφέρει και να μπορώ και να εκπαιδεύσω ανθρώπους σε αυτά τα ζητήματα (μέσα από ένα ευρύ φασμα του DEI - διαφορετικότητα, ισότητα, συμπερίληψη και φεμινιστική θεωρία). Το πρόβλημα μου είναι ότι ΔΕΝ θέλω να γίνω ψυχολόγος, ούτε προφανώς με ενδιαφέρει BA στην ψυχολογία. Με ενδιαφέρει ευρύτερα η ψυχική υγεία και συμβουλευτική (mental health) που νομίζω ότι στην Ελλάδα φέρει τίτλους όπως "Σύμβουλος ψυχικής υγείας" ή και "Εμψυχωτής". Βλέπω ότι πάρα πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν καταφέρει με αντίστοιχα μεταπτυχιακά και training programs να εργαστούν ως σύμβουλοι.

Κοιτάω διάφορα μεταπτυχιακά ιδιωτικών σχολών που ταυτόχρονα αποτελούν conversion (πλήρης αλλαγή κατεύθυνσης σπουδών) όμως δεν βρίσκω αρκετές επιλογές, και δεν ενδιαφέρομαι για προπτυχιακό ή για προγράμματα 3 και 4 ετών. Θέλω να βρω συγκεκριμένα κάποιο πτυχίο που να σου επιτρέπει να εργάζεσαι ως σύμβουλος ψυχικής υγείας μετά από 1 ή 2 χρόνια παρακολούθησης, ώστε ύστερα να συνεχίσω βαθύτερα την μετεκπαίδευση μου στο κομμάτι του DEI. Επίσης, εννοείται ότι μετά το πρόγραμμα θέλω να συνεχίσω να πρακολουθώ σεμινάρια ως προς την ψυχική υγεία και την συμβουλευτική.

Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα. Οποιαδήποτε πληροφορία θα εκτιμηθεί!
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top