Αυτή η έκθεση πραγματικά το χειρότερο μάθημα. Όλοι όσοι γράψατε 19-20, μόνο στην έκθεση <<ατυχήσατε>>. Απορώ βασικά αν έχει πάρει κανείς 18+ στην έκθεση.
Έχει γίνει έτσι γιατί, πολύ απλά, είναι υπερβολικά πολλές οι ερωτήσεις ανάπτυξης -τις οποίες ο κάθε βαθμολογητής εκλαμβάνει διαφορετικά. Αν θέλουν αντικειμενικοποιήσουν αυτό το μάθημα πρέπει να αρχίσουν να θέτουν (περισσότερες) ερωτήσεις με απαντήσεις στενά οριοθετημένες (συνώνυμα-αντώνυμα, πολλαπλής για κατανόηση κειμένου, κλπ).
Εγώ είχα γράψει όσα ήθελε το πλάνο του υπουργείου σε όλα εκτός του Β2α -έχανα δύο μονάδες στις εκατό από εκεί.
Και πήρα 11.3.
Το πήρα επειδή έχω υπερβολικά κακό γραφικό χαρακτήρα και δεν έκατσαν να διαβάσουν το γραπτό; Μπορεί. Όποιος και να ήταν ο λόγος όμως, μιλάμε για βαθμολογικό παραλογισμό, την ώρα κιόλας που στα φροντιστηριακά διαγωνίσματα έγραφα πολύ κοντά και παραπάνω από 90 με αυστηρή βαθμολόγηση από έμπειρο καθηγητή.
Το μάθημα αυτό δεν εξετάζει σχεδόν τίποτα, έχω δει άτομα (πολύ) δυνατά στην κατανόηση κειμένου και την παραγωγή λόγου να γραφούν χαμηλά και άσχετους να τσιμπάνε πάνω από 18. Πιο πολύ θυμίζει διαδικασία για την απόκτηση πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων παρά γλωσσική εξέταση.