Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
antwwwnis
Διάσημο μέλος
Έχω συναντήσει κι εγώ κάποιους καθηγητές που είναι κάπως στον κόσμο τους και ανυπομονούν να πάρουν σύνταξη. Δεν μπορώ, αρχικά, να αξιολογήσω τον καθηγητή από αυτή του τη στάση αλλά ούτε και να τον δικαιολογήσω εξολοκλήρου. Βασικός παράγοντας είναι η βαρεμάρα απ ότι έχω καταλάβει. Κάνουν το ίδιο πράγμα πολλά χρόνια τώρα, κάθε χρόνο το ίδια μαθήματα. Επίσης μπορεί να έχουν απογοητευθεί από την ελληνική παιδεία και τον τρόπο που παρέχεται. Για παράδειγμα, άτομα που είχαν φιλοδοξίες για να γίνουν οι ''νεοτεριστές'' καθηγητές, αλλά ούτε οι μαθητές ούτε και το σχολείο τους ενίσχυσαν σε αυτήν τους την προσπάθεια, με αποτέλεσμα να σταματήσουν να προσπαθούν για κάτι καλύτερο και συμβιβάστηκαν.
Ακόμα θεωρώ πως πολλοί έγιναν καθηγητές ή δάσκαλοι χωρίς να αγαπούν το επάγγελμα αυτό και να το ασκούν σαν αγγαρεία, όπως τόσων απόφοιτων θετικών και μη τμημάτων που από ερευνητές που σκόπευαν κατέληξαν να προσπαθούν να κάνουν μαθημα σε αδιάφορους μαθητές. Και εμείς οι μαθητές (αν μπορώ να έχω για λίγο ακόμα αυτήν την ιδιότητα) συχνά παίζουμε με τα νεύρα τους και το ρίχνουν στα ηρεμιστικά. Μην ξεχνάμε, τέλος, πως η ηλικία του δασκάλου παίζει μεγάλο ρόλο στην ψυχολογία του, διότι σε ένα περιβάλλον ξέγνοιαστο, ανέμελο και ζωντανό, ίσως βλέπει σε καθημερινή βάση τη ζωή που τελικά δεν αξιοποίησε όπως ήθελε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ampalea4
Εκκολαπτόμενο μέλος
έτσι οι μεν πρώτοι κάνουν ένα σωστό μάθημα, παρότι μπορεί να έχουν αδυναμίες, οι δεύτεροι μπορεί να εχουν τρομερές γνώσεις αλλά να βαριούνται...
σχετικά με το πρώτο ποστ το ενασχόληση με τους νέους δεν μπορω να το θεωρήσω παροχή, είναι μέρος του επαγγέλματος. πχ ο μισθός μπορεί να αλλάξει, αυτό που για τους νεους όχι. όπως επίσης και για τις εκδρομές. ουσιαστικά "χάρη" μας κάνουν, αν δεν ηταν δωρεαν δεν θα ερχόντουσαν, αλλά σκέψου και πόσο μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνουν. από το να αρρωστήσει κάποιος μέχρι να γίνει ένα ατύχημα-γιατί πάμε εκδρομές και κάνουμε βλακείες- έχουν την ευθύνη. τα χαρτιά που υπογράφουν οι γονείς ότι έχουν αυτοί την ευθύνη είναι βλακείες, οι καθηγητές την έχουν ουσιαστικά και αν γινει κάτι αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο...
Jason Del Piero
Δραστήριο μέλος
εγώ βλέπω καθηγητές να τους αρέσει αυτό που κάνουν και καθηγητές που δεν τους αρέσει.
έτσι οι μεν πρώτοι κάνουν ένα σωστό μάθημα, παρότι μπορεί να έχουν αδυναμίες, οι δεύτεροι μπορεί να εχουν τρομερές γνώσεις αλλά να βαριούνται...
σχετικά με το πρώτο ποστ το ενασχόληση με τους νέους δεν μπορω να το θεωρήσω παροχή, είναι μέρος του επαγγέλματος. πχ ο μισθός μπορεί να αλλάξει, αυτό που για τους νεους όχι. όπως επίσης και για τις εκδρομές. ουσιαστικά "χάρη" μας κάνουν, αν δεν ηταν δωρεαν δεν θα ερχόντουσαν, αλλά σκέψου και πόσο μεγάλη ευθύνη αναλαμβάνουν. από το να αρρωστήσει κάποιος μέχρι να γίνει ένα ατύχημα-γιατί πάμε εκδρομές και κάνουμε βλακείες- έχουν την ευθύνη. τα χαρτιά που υπογράφουν οι γονείς ότι έχουν αυτοί την ευθύνη είναι βλακείες, οι καθηγητές την έχουν ουσιαστικά και αν γινει κάτι αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο...
Είναι ευλογία να συναναστρέφεσαι με νέους πιστεύω...να μιλάς μαζί τους και να επικοινωνείς....απο την άλλη για τις εκδρομές οι καθηγητές οι οποίοι με ακολούθησαν ήταν απίστευτα χαλαροί και άνετοι...(ακόμα και αυτοί που δεν είναι σωστοί στην τάξη)....δεν παρουσίαζαν κανένα άγχος ευθύνης και απολάμβαναν την εκδρομή...
Rebel1
Πολύ δραστήριο μέλος
ampalea4
Εκκολαπτόμενο μέλος
πάνο νομίζω είσαι υπερβολικά απόλυτος και γενικεύεις.
εκτός πια αν δεν εχεις συναντήσει ούτε εναν καλο καθηγητη στη ζωή σου, αλλά και πάλι δεν μπορεί να είναι όλοι φασίστες...
panabarbes
Εκκολαπτόμενο μέλος
Το θέμα μου είναι ότι κάνεις μας στην θετική δεν τον θέλει.Η μία μαθηματικός μας είπε ότι οι μαθηματικοί δεν μπορούν να του το απαγορεύσουν (γενικά έχει πολλά χρόνια στο σχολείο και όπως ξαναείπα είχε αρκετά να πάρει θετική) και έχει το δικαίωμα να την πάρει,εκτός και αν διαμαρτυρηθούμε με τους γονείς μας! Εμείς ως μαθητές αν μαζευτούμε και το ζητήσουμε απ'τη διεύθυνση να δώσουν άλλο, έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε άλλον; Δεν γίνεται να μείνουμε με αυτόν και σχεδόν όλοι συμφωνούν στο ότι δεν τον θέλουν
Κανένας..;
demerlad
Εκκολαπτόμενο μέλος
boss.
Δραστήριο μέλος
φιλε τα πραγματα ειναι απλα, θα πατε με το δεκαπενταμελες σας, ολοι μαζι, δεν φανει κανενα προσωπο, θα ειναι ολη η ταξη, και θα απαιτησετε να αλλαξετε καθηγητη! απο πισω θα υπαρχει και ο συλλογος γονεων, θα συννενοηθειτε, και σε 1-2 μερες το θεμα θα εχει λυθει!Έχω το εξής πρόβλημα: Τώρα θα πάω τρίτη λυκείου και όπως καταλαβαίνετε θέλω κάποιον καλό καθηγητή σε όλα τα μαθήματα.Στα μαθηματικά κατεύθυνσης όμως τράβηξα λαχείο: μου δώσανε τον πιο άσχετο καθηγητή που υπάρχει!! Θα πάω θετική και τον είχα τόσο άλγεβρα και γεωμετρία στην πρώτη όσο μαθηματικά κατεύθυνσης στην δευτέρα.Γενικά από τους 4 μαθηματικούς που έχουμε είναι άσχετος με α κεφαλαίο! Για να φανταστείτε δεν του έδιναν ποτέ θετική στην τρίτη γιατί τον ξέρουν οι άλλοι μαθηματικοί τι φρούτο είναι και επειδή ακριβώς είχε πολλά χρόνια να πάρει θετική στην Γ' θέλει να την πάρει τον Σεπτέμβριο! Βεβαίως πήγαν να παρέμβουν οι άλλοι μαθηματικοί αλλά δεν σηκώνει κουβέντα και σήμερα στους βαθμούς που το συζήταγε με τους άλλους μαθηματικούς χτυπιόταν γιατί ήθελε την θετική! Εγκεφαλικό θα πάθω! Πέρα από το ότι βαθμολογεί με βάση τις συμπάθειες σε κάθε μαθητή, κάνει άθλια παράδοση και ασκήσεις χωρίς νόημα! Να φανταστείτε στο διαγώνισμα τετραμήνου είχε βάλει άσκηση με λάθος υποερώτημα! -.-
Το θέμα μου είναι ότι κάνεις μας στην θετική δεν τον θέλει.Η μία μαθηματικός μας είπε ότι οι μαθηματικοί δεν μπορούν να του το απαγορεύσουν (γενικά έχει πολλά χρόνια στο σχολείο και όπως ξαναείπα είχε αρκετά να πάρει θετική) και έχει το δικαίωμα να την πάρει,εκτός και αν διαμαρτυρηθούμε με τους γονείς μας! Εμείς ως μαθητές αν μαζευτούμε και το ζητήσουμε απ'τη διεύθυνση να δώσουν άλλο, έχουμε το δικαίωμα να πάρουμε άλλον; Δεν γίνεται να μείνουμε με αυτόν και σχεδόν όλοι συμφωνούν στο ότι δεν τον θέλουν
Thetawaves
Νεοφερμένος
XristinoOz^_^
Νεοφερμένος
Έχω το εξής πρόβλημα: Τώρα θα πάω τρίτη λυκείου και όπως καταλαβαίνετε θέλω κάποιον καλό καθηγητή σε όλα τα μαθήματα.Στα μαθηματικά κατεύθυνσης όμως τράβηξα λαχείο: μου δώσανε τον πιο άσχετο καθηγητή που υπάρχει!! Θα πάω θετική και τον είχα τόσο άλγεβρα και γεωμετρία στην πρώτη όσο μαθηματικά κατεύθυνσης στην δευτέρα.Γενικά από τους 4 μαθηματικούς που έχουμε είναι άσχετος με α κεφαλαίο! Για να φανταστείτε δεν του έδιναν ποτέ θετική στην τρίτη γιατί τον ξέρουν οι άλλοι μαθηματικοί τι φρούτο είναι και επειδή ακριβώς είχε πολλά χρόνια να πάρει θετική στην Γ' θέλει να την πάρει τον Σεπτέμβριο! Βεβαίως πήγαν να παρέμβουν οι άλλοι μαθηματικοί αλλά δεν σηκώνει κουβέντα και σήμερα στους βαθμούς που το συζήταγε με τους άλλους μαθηματικούς χτυπιόταν γιατί ήθελε την θετική! Εγκεφαλικό θα πάθω! Πέρα από το ότι βαθμολογεί με βάση τις συμπάθειες σε κάθε μαθητή, κάνει άθλια παράδοση και ασκήσεις χωρίς νόημα! Να φανταστείτε στο διαγώνισμα τετραμήνου είχε βάλει άσκηση με λάθος υποερώτημα! -.-
Και εμείς έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τους μαθηματικούς στο σχολείο μας..Δύο χρονιές τώρα που είμαι στο λύκειο, και τις δύο έχουμε πετάξει μαθηματικούς και μαθηματικούς έξω από την τάξη!
Συγκεκριμένα εμείς, μαζεύαμε υπογραφές από τους μαθητές του κάθε τμήματος και πηγαίναμε στον Διευθυντή για παράπονα..Γινόταν συνέλευση, και με πολύ συνοπτικές διαδικασίες έφευγε ο καθηγητούλης από το τμήμα και ερχόταν άλλος..Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο
nick18
Εκκολαπτόμενο μέλος
το θεωρω πολυ δυσκολο να γινει κατι.δεν ξερω πως θα αντιδρασει ο διευθυντης αν απλα του πειτε οτι ο καθηγητης ειναι ασχετος.Και εμείς έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τους μαθηματικούς στο σχολείο μας..Δύο χρονιές τώρα που είμαι στο λύκειο, και τις δύο έχουμε πετάξει μαθηματικούς και μαθηματικούς έξω από την τάξη!
Συγκεκριμένα εμείς, μαζεύαμε υπογραφές από τους μαθητές του κάθε τμήματος και πηγαίναμε στον Διευθυντή για παράπονα..Γινόταν συνέλευση, και με πολύ συνοπτικές διαδικασίες έφευγε ο καθηγητούλης από το τμήμα και ερχόταν άλλος..Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο
λογικα θα σας πει να περιμενετε και να μην τον κρινετε πρωτου ξεκινησει να σας διδασκει.αν δεν ειστε ευχαριστημενοι μπορειτε στη διαρκεια της χρονιας το πρωτο διμηνο πριν βαλλει βαθμους να κανετε παραπονα στο διευθυντη για τυχον αλλαγη.
XristinoOz^_^
Νεοφερμένος
το θεωρω πολυ δυσκολο να γινει κατι.δεν ξερω πως θα αντιδρασει ο διευθυντης αν απλα του πειτε οτι ο καθηγητης ειναι ασχετος.
λογικα θα σας πει να περιμενετε και να μην τον κρινετε πρωτου ξεκινησει να σας διδασκει.αν δεν ειστε ευχαριστημενοι μπορειτε στη διαρκεια της χρονιας το πρωτο διμηνο πριν βαλλει βαθμους να κανετε παραπονα στο διευθυντη για τυχον αλλαγη.
Δεν το κάναμε αυτό από την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησε το σχολείο Έγινε το 2ο μήνα περίπου...Αφού είδαμε και πάθαμε..Ο Διευθυντης σαφώς δεν αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο, ζήτησε επιχειρήματα και χρόνο να κάνει την αλλαγή φυσικά.. Πάντα είναι κοντά μας! Και ο συγκεκριμένος καθηγητής στον οποίον αναφέρομαι είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση..Για να σου δώσω να καταλάβεις και να μην τα πολυλογώ..Είχε άνοια.. Πιστεύω πως ξέρεις τι είναι η άνοια..Είναι δυνατόν, ένας καθηγητής με άνοια, να διδάσκει ακόμα;!
Μέσα στο μάθημα έκανε ΑΠΕΙΡΑ λάθη..μέχρι και στις πράξεις! Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πω κάτι άλλο, σε έπεισα πιστεύω ^^
nick18
Εκκολαπτόμενο μέλος
προφανως και ξερω τι ειναι η ανοια.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!δεν ειμαι τοσο ασχετος ουτε χαζος....................Δεν το κάναμε αυτό από την πρώτη εβδομάδα που ξεκίνησε το σχολείο Έγινε το 2ο μήνα περίπου...Αφού είδαμε και πάθαμε..Ο Διευθυντης σαφώς δεν αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο, ζήτησε επιχειρήματα και χρόνο να κάνει την αλλαγή φυσικά.. Πάντα είναι κοντά μας! Και ο συγκεκριμένος καθηγητής στον οποίον αναφέρομαι είναι εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση..Για να σου δώσω να καταλάβεις και να μην τα πολυλογώ..Είχε άνοια.. Πιστεύω πως ξέρεις τι είναι η άνοια..Είναι δυνατόν, ένας καθηγητής με άνοια, να διδάσκει ακόμα;!
Μέσα στο μάθημα έκανε ΑΠΕΙΡΑ λάθη..μέχρι και στις πράξεις! Δεν νομίζω πως χρειάζεται να πω κάτι άλλο, σε έπεισα πιστεύω ^^
οσο για το αν με επεισες εφοσον δεν παω στο σχολειο σου δεν μπορω να ειμαι σιγουρος.επισης αλλος κι οχι εισαι δεν εισηγαγε το post μηπως ειστε συμμαθητες?
συγνωμη δεν ειχα δει ξανα το μηνυμα σου !προφανως και ξερω τι ειναι η ανοια.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!δεν ειμαι τοσο ασχετος ουτε χαζος....................
οσο για το αν με επεισες εφοσον δεν παω στο σχολειο σου δεν μπορω να ειμαι σιγουρος.επισης αλλος κι οχι εισαι δεν εισηγαγε το post μηπως ειστε συμμαθητες?
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
Έχω το εξής πρόβλημα: Τώρα θα πάω τρίτη λυκείου και όπως καταλαβαίνετε θέλω κάποιον καλό καθηγητή σε όλα τα μαθήματα.Στα μαθηματικά κατεύθυνσης όμως τράβηξα λαχείο: μου δώσανε τον πιο άσχετο καθηγητή που υπάρχει!! Θα πάω θετική και τον είχα τόσο άλγεβρα και γεωμετρία στην πρώτη όσο μαθηματικά κατεύθυνσης στην δευτέρα.Γενικά από τους 4 μαθηματικούς που έχουμε είναι άσχετος με α κεφαλαίο! Για να φανταστείτε δεν του έδιναν ποτέ θετική στην τρίτη γιατί τον ξέρουν οι άλλοι μαθηματικοί τι φρούτο είναι και επειδή ακριβώς είχε πολλά χρόνια να πάρει θετική στην Γ' θέλει να την πάρει τον Σεπτέμβριο! Βεβαίως πήγαν να παρέμβουν οι άλλοι μαθηματικοί αλλά δεν σηκώνει κουβέντα και σήμερα στους βαθμούς που το συζήταγε με τους άλλους μαθηματικούς χτυπιόταν γιατί ήθελε την θετική! Εγκεφαλικό θα πάθω! Πέρα από το ότι βαθμολογεί με βάση τις συμπάθειες σε κάθε μαθητή, κάνει άθλια παράδοση και ασκήσεις χωρίς νόημα! Να φανταστείτε στο διαγώνισμα τετραμήνου είχε βάλει άσκηση με λάθος υποερώτημα! -.-
Κοίτα να δεις και εγώ στην 2α λυκείου στα μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης είχα τον ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟ μαθηματικό, που υπάρχει στο σχολείο μας....αφού να φανταστείς δεν ήξερε πώς να λύσει μια άσκηση και ρωτούσε συνεχώς εμάς....αλλα δεν ρωτουσε σαν να θέλει να μας "δοκιμάσει" αν ξέρουμε την θεωρία ή την λύση της άσκησης...αλλά πώς το λέμε.....δεν την ήξερε. Απλά κάναμε υπομονή και τον γράφαμε κανονικά και αυτό διότι αφου πηγαίναμε στο φροντηστήριο όλα οκ....ααα...δε σου είπα εμας αυτός ο μαθηματικός ήταν και ο διευθυντής...πως να πας και να του πεις οτι θέλεις άλλον...
Να σου πω και κάτι άλλο...άμα έχεις την οικονομική δυνατότητα και πας σε φροντηστήριο..τί σε πειράζει ποιος θα είναι ο μαθηματικός του σχολείου σου???
nick18
Εκκολαπτόμενο μέλος
αυτο που τους απασχολει ειναι προφανως ο βαθμος του τετραμηνου απο οτι καταλαβαινω.γιατι αμα ειναι ο αλλος περιεργος μπορει να σε χαντακωσει και να χασει ςπολυτιμα μοριαΚοίτα να δεις και εγώ στην 2α λυκείου στα μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης είχα τον ΠΙΟ ΑΣΧΕΤΟ μαθηματικό, που υπάρχει στο σχολείο μας....αφού να φανταστείς δεν ήξερε πώς να λύσει μια άσκηση και ρωτούσε συνεχώς εμάς....αλλα δεν ρωτουσε σαν να θέλει να μας "δοκιμάσει" αν ξέρουμε την θεωρία ή την λύση της άσκησης...αλλά πώς το λέμε.....δεν την ήξερε. Απλά κάναμε υπομονή και τον γράφαμε κανονικά και αυτό διότι αφου πηγαίναμε στο φροντηστήριο όλα οκ....ααα...δε σου είπα εμας αυτός ο μαθηματικός ήταν και ο διευθυντής...πως να πας και να του πεις οτι θέλεις άλλον...
Να σου πω και κάτι άλλο...άμα έχεις την οικονομική δυνατότητα και πας σε φροντηστήριο..τί σε πειράζει ποιος θα είναι ο μαθηματικός του σχολείου σου???
dimitris001
Τιμώμενο Μέλος
νομίζω πως άμα γράψει καλά στο διαγώνισμα,τεστ ή σε οτιδήποτε άλλο.....δεν του παει κόντρα...θα έχουν καλους βαθμούς αφου θεωρώ πως και οι καθηγητές στην γ λυκείου σκέφτονται τα μόρια για αυτό άλλωστε βάζουν και εξωπραγματικούς βαθμούς....αυτο που τους απασχολει ειναι προφανως ο βαθμος του τετραμηνου απο οτι καταλαβαινω.γιατι αμα ειναι ο αλλος περιεργος μπορει να σε χαντακωσει και να χασει ςπολυτιμα μορια
φέτος σε εμάς ο φυσικός έβαλε σε όλους μας 20 κάνοντας το καθήκον του...ανεξάρτητα που πολλά παιδιά πήγαν και έγραψαν 2 και 0,6
nick18
Εκκολαπτόμενο μέλος
παντα υπαρχουν περιεργοι καθηγητες και σκεψου οτι αν βαλλουν περιεργα θεματα με λαθη οπως ειπωθηκε ηδη δεν μπορει καποιος να γραψει αριστα.τωρα σχετικα με αυτο που εκανε ο φυσικος σου το θεωρω υπερβολικο..20 θα βαλλεις σε αυτον που συμμετεχει συνεχως και γραφει αριστα η μαλλον και σε αυτον που οπως συμβαινει συνηθως εχει παρα πολλες δυνατοτητες και δειχνει δειγματα οτι θα γραψει πανω απο 17.απλα δεν συμμετεχει ειτε επειδη βαριεται ειτε επειδη ειναι κουρασμενοςνομίζω πως άμα γράψει καλά στο διαγώνισμα,τεστ ή σε οτιδήποτε άλλο.....δεν του παει κόντρα...θα έχουν καλους βαθμούς αφου θεωρώ πως και οι καθηγητές στην γ λυκείου σκέφτονται τα μόρια για αυτό άλλωστε βάζουν και εξωπραγματικούς βαθμούς....
φέτος σε εμάς ο φυσικός έβαλε σε όλους μας 20 κάνοντας το καθήκον του...ανεξάρτητα που πολλά παιδιά πήγαν και έγραψαν 2 και 0,6
Dias
Επιφανές μέλος
epistaths
Νεοφερμένος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.