mixalismylife
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
EYA.16
Νεοφερμένος
1)οταν εχεις μεγαλο χρονικο περιθωριο για να διαβασεις καποιο μαθημα(μιλωντας για εξετασεις αλλα μπορεις να το χρησιμοποιεις και για μια τυπικη μερα μετα το σχολειο)γραψε σε μια σελιδα ενα προγραμμα που θεωρεις οτι ειναι καλο (και σου ταιριαζει) π.χ.: διαβασμα Φυσικης 2ωρες(με δυο 10λεπτα διαλειμματα ενδιαμεσα-οταν λεμε 10λεπτα το εννοουμε,στο λεω γιατι το εχω παθει )φροντισε να εναλασσονται τα μαθηματα ωστε να μη βαριεσαι π.χ. οχι 4 ωρες μαθηματικα και μετα χημεια αλλα 2ωρες το ενα δυο ωρες το αλλο ωστε να μην χανεται τ ενδιαφερον σου.
2)αφου φτιαξεις το προγραμμα,συγκεντρωσε ολα τα αντικειμενα που θα σου χρησιμευσουν στη μελετη(π.χ. χαρακες,γραμματικη,διαβητης κτλ)ωστε να μην σηκωνεσαι 40 φορες για να παρεις ποτε το ενα και ποτε το αλλο κι ετσι χανεις χρονο αλλα και βαριεσαι...
3)εχε κατα νου οτι θα εισαι πολυ καλυτερα αν εχεις βγαλει την υλη π.χ 1-2μερες νωριτερα ετσι ωστε να εχεις την ευχερεια να κανεις μια καλη επαναληψη χωρις να φοβασαι οτι δεν εχεις χρονο.
αυτα απο μενα
ελπιζω να βηθησα!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
j0hn
Νεοφερμένος
Βασικά πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα στρωθείς να διαβάζεις (από ό,τι βλέπω την πήρες και αυτό ισως να είναι το σημαντικότερο).
Έπειτα, επειδή δεν είναι και εύκολο από την μια στιγμή στην άλλη να χτυπάς συνεχόμενες ώρες συγκεντρωμένου διαβάσματος, θα σου πρότεινα να κλειδωνόσουν στο δωμάτιο, για πρώτη φάση, έτσι ώστε να συναντούσες ένα εμπόδιο στο δρόμο σου προς την κουζίνα, το σαλόνι κτλ κτλ άρα και προτού κάνεις την κίνηση να ανοίξεις την πόρτα... να το σκεφτείς. Όλο αυτό το κλείδωμα σου έχει ως στόχο να μην αποφεύγεις το διάβασμα μηχανιστικά, από συνήθεια αλλά και να ξεχάσεις τις "κακές" σου συνήθειες.
Αφού καταφέρεις να λυτρωθείς από τις "κακές" σου συνήθειες κατά τη διάρκεια του διαβάσματος, η πόρτα μπορεί μην είναι κλειδωμένη.
Και προσοχή! δεν διαβάζουμε ποτέ με ανοιχτό υπολογιστή (μπορεί να πείς να να δω κάτι μισό λεπτό και το μισό λεπτό.... να γίνει ώρα/ώρες). Αποσύνδεσε αν θέλεις και τον υπολογιστή απο τη πρίζα, εκτός από το ό,τι σε αποτρέπει αρχικά να ανοίξεις το μηχάνημα ... κάνει καλό και στο περιβάλλον !
Και αν γουστάρεις και μπορείς, διάβαζε με μουσική αλλά όχι στα μαθηματικά ή στην φυσική
Αυτά! ελπίζω να σε βοήθησα λίγο και πες μας τα αποτελέσματα !
mixalismylife
Νεοφερμένος
μαθηματικα?????απαπα!!ειμαι παιδι της θεωρητικης!!!τεσπα!!πολυ χρησιμες οι συμβουλες και πρακτικες θα ελεγα!!!!θα τις εφαρμοσω στν Αντιγονη !!!!!και θα σας πω!!Το να κάτσεις να διαβάζεις και να μην χασομεράς απαιτεί να έχεις λίγο αυτοπειθαρχία, "να πείς όχι" στην τηλεόραση, στον υπολογιστή, στα μηνύματα που μπορεί να σου στέλνουν και να στέλνεις.
Βασικά πρέπει να το πάρεις απόφαση ότι θα στρωθείς να διαβάζεις (από ό,τι βλέπω την πήρες και αυτό ισως να είναι το σημαντικότερο).
Έπειτα, επειδή δεν είναι και εύκολο από την μια στιγμή στην άλλη να χτυπάς συνεχόμενες ώρες συγκεντρωμένου διαβάσματος, θα σου πρότεινα να κλειδωνόσουν στο δωμάτιο, για πρώτη φάση, έτσι ώστε να συναντούσες ένα εμπόδιο στο δρόμο σου προς την κουζίνα, το σαλόνι κτλ κτλ άρα και προτού κάνεις την κίνηση να ανοίξεις την πόρτα... να το σκεφτείς. Όλο αυτό το κλείδωμα σου έχει ως στόχο να μην αποφεύγεις το διάβασμα μηχανιστικά, από συνήθεια αλλά και να ξεχάσεις τις "κακές" σου συνήθειες.
Αφού καταφέρεις να λυτρωθείς από τις "κακές" σου συνήθειες κατά τη διάρκεια του διαβάσματος, η πόρτα μπορεί μην είναι κλειδωμένη.
Και προσοχή! δεν διαβάζουμε ποτέ με ανοιχτό υπολογιστή (μπορεί να πείς να να δω κάτι μισό λεπτό και το μισό λεπτό.... να γίνει ώρα/ώρες). Αποσύνδεσε αν θέλεις και τον υπολογιστή απο τη πρίζα, εκτός από το ό,τι σε αποτρέπει αρχικά να ανοίξεις το μηχάνημα ... κάνει καλό και στο περιβάλλον !
Και αν γουστάρεις και μπορείς, διάβαζε με μουσική αλλά όχι στα μαθηματικά ή στην φυσική
Αυτά! ελπίζω να σε βοήθησα λίγο και πες μας τα αποτελέσματα !
Eileen
Τιμώμενο Μέλος
1) Η πρώτη βασική αρχή που τηρώ είναι πως για κάθε μία ώρα διάβασμα κάνω 5 λεπτά διάλειμμα. Τα συχνά διαλείμματα βοηθούν στη χαλάρωση του μυαλού και έτσι μπορείς να διαβάσεις πιο πολύ και πιο ποιοτικά.
2) Αν απέναντι από το γραφείο σου υπάρχει τοίχος, κόλλησε μία κόλλα χαρτί που να γράφει τον σημαντικότερό σου στόχο. Εγώ για παράδειγμα έχω γράψει με μεγάλα γράμματα, θέλω να περάσω στο Οικονομικό Μακεδονίας! Έτσι κάθε φορά που θέλω να χαζέψω κοιτάω τον στόχο μου και συνεχίζω με καλή διάθεση!!
3) Όταν διαμορφώνεις το πρόγραμμά σου να φροντίζεις να είναι ρεαλιστικό. Ξέρεις τις ικανότητές σου, πόσο μπορείς να αντέξεις. Οπότε μην παραφορτώνεσαι γιατί και άσκοπο είναι και θα αγχωθείς!
4) Διάβαζε όποτε σου το επιτάσσει το βιολογικό σου ρολόι. Εγώ επειδή έχω μικρά αδέρφια και κάνουν συχνά φασαρία το μεσημέρι με αποτέλεσμα να μην μπορώ να διαβάσω κάνω το πρόγραμμά μου έτσι ώστε να κοιμηθώ πολύ νωρίς και να σηκωθώ τα ξημερώματα για να διαβάσω με την ησυχία μου!
Αν δεν μπορείς να σηκωθείς το άγριο χάραμα, και έχεις πρόβλημα με τον θόρυβο, οι ωτοασπίδες είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος!!!
5) ΠΑΝΤΑ επιλέγω να ανοίξω το παράθυρο στην ανάκληση και να κλείσω την πόρτα του δωματίου. Έτσι, ο αέρας ανανεώνεται συνεχώς, πράγμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό λόγω οξυγόνου και δεν δημιουργείται ρεύμα(αφού η πόρτα είναι κλειστή!)
6) Όταν διαβάζεις το τσάι είναι προτιμότερο έναντι του καφέ γιατί ο δεύτερος έχει περισσότερη ποσότητα καφεϊνης και επηρεάζονται τα νεύρα!
7) ΝΕΡΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ. Είναι πολύ πολύ σημαντικό!
Όταν έχεις δυσκολία στο να συγκεντρωθείς, θα ήταν χρήσιμο ο χώρος γύρω σου να είναι απολύτως σημαζεμένος και πάνω στο γραφείο να μην έχεις πράγματα που ενδέχεται να σου αποσπάσουν την προσοχή με οποιοδήποτε τρόπο. Το κινητό είναι στο αθόρυβο, χωρίς δόνηση
Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο στο σωστό διάβασμα δεν έχουν να κάνουν σχέση μόνο με την μεθοδολογία που ακολουθείς, αλλά πόσο μάλιστα με τους εξωτερικούς παράγοντες! Ελπίζω να σε βοήθησα!!
katerinaaa14
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mixalismylife
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
katerinaaa14
Νεοφερμένος
mixalismylife
Νεοφερμένος
Παράνοια
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αρχικά πάντα μα πάντα πριν ξεκινήσω να διαβάζω έχω κόλλες Α4 και κάνω ένα σχεδιάγραμμα για το πόσες ώρες θα διαβάσω,ποια θα είναι τα διαλείμματά μου,ποια μαθήματα θα διαβάσω κλπ.Το κολλάω αυτό το χαρτί στον πίνακα ανακοινώσεων που έχω στον τοίχο μου και ξεκινάω.Επίσης στον πίνακα έχω κολλημένα κίτρινα χαρτάκια <ΕΦΑΡΜΟΣΕ> <ΕΦΑΡΜΟΣΕ> <ΕΦΑΡΜΟΣΕ> (όχι δεν είμαι τρελή).Κάθε φορά που πάω να βγω εκτός προγράμματος κάθομαι κλείνω τα μάτια μου για 5 λεπτά σκέφτομαι τι χάνω και για πιο λόγο το χάνω και έτσι καταλήγω να συνεχίσω το διάβασμα!Στην αρχή για να βάλω πρόγραμμα δυσκολεύτηκα αρκετά μιας και είχα "εθισμό" με το facebook και γενικότερα με τον υπολογιστή,έτσι τα κατάργησα!Δεν ήταν καθόλου μα καθόλου εύκολο όμως έγινε.Γενικά συμβουλή μου για την αρχή βγάλε από την καθημερινότητά του κάθε τι που μπορεί να σε βγάλει εκτός προγράμματος είτε αυτό λέγεται τηλεόραση,είτε υπολογιστής,είτε ατελείωτες βόλτες.Για αρχή πάντα....Και μετά θα δεις πόσο όμορφα θα αισθάνεσαι όταν μπορείς να ανταπεξέρχεσαι σε αυτά που εσύ θέτεις ως στόχους.!Μπορεί σε κάποια σημεία να είμαι ολίγον τι τραγική αλλά....κάθε αρχή και δύσκολη
elisaaavetV
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
2) προφανως περα απο το μεταμεσονυχτιο διαβασμα ψαχνεις και φορουμ
3) κοιτα αυτο που κανεις εσυ θελει μια σταδιακη (οπως ειπες αλλαγη). δοκιμασε να κανεις μικρα μικρα κομματια μεσα στην μερα και σιγα σιγα αυξανε το αυτο. δεν ειναι δυσκολο
4) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elisaaavetV
Νεοφερμένος
Εντάξει τώρα είμαι με ίωση και δεν θα πάω σχολείο αύριο..αλλίώς δεν θα ήμουν τέτοια ώρα στον υπολογιστή!Απλά το έχω προσπαθήσει πολλές φορές και δεν μπορώ να προσαρμοστώ σε άλλο πρόγραμμα..είμαι τουλάχιστον αισιόδοξη πως του μέχρι του χρόμου θα το έχς ηδη καταφερει..:/1) καλος ηρθες στο τρελοκομειο
2) προφανως περα απο το μεταμεσονυχτιο διαβασμα ψαχνεις και φορουμ
3) κοιτα αυτο που κανεις εσυ θελει μια σταδιακη (οπως ειπες αλλαγη). δοκιμασε να κανεις μικρα μικρα κομματια μεσα στην μερα και σιγα σιγα αυξανε το αυτο. δεν ειναι δυσκολο
4) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ
Alejandro Papas
Περιβόητο μέλος
2) ξερω οτι ειναι δυσκολο αλλα κανεις δεν ειπε οτι ειναι ευκολο! keep trying
Vasool
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ειμαι πρωτη λυκειου,κκαλος μαθητης του 19. Φετος ομως καταλαβα οτι ενω ειμαι καλος στα μαθηματα πρεπει να αλλαξω διοτι εχω το κακο ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ λογω βαρεμαρας,
και αυτο θα μου κοστισει τα επομενα χρονια...
Μπορειτε να μου πειτε πως να το αντιμετοπισω?? γιατι ειναι βασικο προβλημα
Ευχαριστω εκ των προτερων.
Επισήμανση: Τα μηνύματα 16 - 18 προήλθαν από νήμα με παρόμοιο περιεχόμενο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Δεν είναι βασικό πρόβλημα.Γεια σας παιδια..
Ειμαι πρωτη λυκειου,κκαλος μαθητης του 19. Φετος ομως καταλαβα οτι ενω ειμαι καλος στα μαθηματα πρεπει να αλλαξω διοτι εχω το κακο ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΖΩ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ λογω βαρεμαρας,
Κκαι εγώ και πολλοί γνωστοί μου θέλαμε να αλλάζουμε συχνά μάθημα γιατί βαριόμασταν όλη τη χρονια. Εγώ μάλιστα άλλαζα και δωμάτια μέσα στο σπίτι. Επίσης, δεν είναι μόνο το ''βαριέμαι''. Αν λύνεις ασκήσεις μαθηματικών ξέρω γω για 4-5 ώρες μετά καίγεται το μυαλό και δεν μπορείς να αποδώσεις, το ίδιο ισχύει αν μαθαίνεις απ' έξω κάτι. Οι μονες περιπτώσεις που (αναγκαστικα) θα διαβάζεις πολλές ώρες συνεχόμενα το ίδιο μάθημα θα είναι για να προετοιμαστείς για κάποιο διαγώνισμα ή την περίοδο των πανελληνίων.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος
ποιος σου ειπε οτι αυτο ειναι προβλημα και μαλιστα βασικο και θα σου κοστισει κιολας για τα επομενα χρονια;Γεια σας παιδια..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.