29-12-13
12:43
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα.
Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη ενότητα για να το ποστάρω αλλά μου φάνηκε ότι αυτή ταιριάζει.
Παρακάτω σας παραθέτω ένα πρόβλημα που πρεέπει να επιλύσουμε στη C , είμαι φοιτητής πληρφορικής , και έχω φάει σχεδόν 6 ώρες να το επιλύσω αλλά δυστυχώς τίποτα.
"Τετράγωνο πάτωμα πλευράς m=2n (εκθετικο n) πρόκειται να πλακοστρωθεί. Τα πλακάκια έχουν σχήμα Γ που προκύπτει αν από τετράγωνο 2x2 αφαιρεθεί ένα τετράγωνο 1x1. Στο πάτωμα υπάρχει ειδικό τετράγωνο 1x1 που δεν πρέπει να σκεπαστεί. Αποδείξτε ότι η πλακόστρωση είναι πάντοτε εφικτή ανεξάρτητα από τη θέση του ειδικού τετραγώνου.
Αναπτύξτε αλγόριθμο για τον υπολογισμό της πλακόστρωσης (συμβολίστε τα πλακάκια 1, 2, … και υπολογίστε πίνακα Α mxm έτσι ώστε Α(j,k)=t, αν το τετράγωνο 1x1 στη θέση j, k του πατώματος σκεπάστηκε με το πλακάκι t)."
Λογικά υπάρχει συγκεκριμένος τροπος που τοποθετούμε τα πλακάκια ανάλογα με το που έχει τοποθετηθεί το plakaki t.Enaς που περναει πλακακια μας ειπε ο καθηγητης σιγουρα ξερει τη λυση..
Ευχαριστω κι ελπιζουμε να βγαλουμε ακρη.
Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη ενότητα για να το ποστάρω αλλά μου φάνηκε ότι αυτή ταιριάζει.
Παρακάτω σας παραθέτω ένα πρόβλημα που πρεέπει να επιλύσουμε στη C , είμαι φοιτητής πληρφορικής , και έχω φάει σχεδόν 6 ώρες να το επιλύσω αλλά δυστυχώς τίποτα.
"Τετράγωνο πάτωμα πλευράς m=2n (εκθετικο n) πρόκειται να πλακοστρωθεί. Τα πλακάκια έχουν σχήμα Γ που προκύπτει αν από τετράγωνο 2x2 αφαιρεθεί ένα τετράγωνο 1x1. Στο πάτωμα υπάρχει ειδικό τετράγωνο 1x1 που δεν πρέπει να σκεπαστεί. Αποδείξτε ότι η πλακόστρωση είναι πάντοτε εφικτή ανεξάρτητα από τη θέση του ειδικού τετραγώνου.
Αναπτύξτε αλγόριθμο για τον υπολογισμό της πλακόστρωσης (συμβολίστε τα πλακάκια 1, 2, … και υπολογίστε πίνακα Α mxm έτσι ώστε Α(j,k)=t, αν το τετράγωνο 1x1 στη θέση j, k του πατώματος σκεπάστηκε με το πλακάκι t)."
Λογικά υπάρχει συγκεκριμένος τροπος που τοποθετούμε τα πλακάκια ανάλογα με το που έχει τοποθετηθεί το plakaki t.Enaς που περναει πλακακια μας ειπε ο καθηγητης σιγουρα ξερει τη λυση..
Ευχαριστω κι ελπιζουμε να βγαλουμε ακρη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
OmicronLeonis
Νεοφερμένος
Ο OmicronLeonis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 49 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
29-12-13
14:22
Μια ''περίπου απόδειξη'' ότι η η πλακόστρωση είναι πάντοτε εφικτή.
Πλευρά= 2^ν => Εμβαδόν = 2^(2ν)
Πρέπει το (Εμβαδόν-1) να είναι πάντα ακέραιο πολλαπλάσιο του 3.
2^(2ν)-1 = 3κ [κ=ακέραιος] => 2^(2ν)=3κ+1 =>4^ν=3κ+1 (1)
Έστω ότι η (1) ισχύει για κάθε ν.Άρα θα ισχύει και για (ν+1).
4^(ν+1)=3κ'+1=>
4*4^ν=3κ'+1=>
4*(3κ+1)=3κ'+1=>
12κ+4=3κ'+1=>
12κ+3=3κ'=>
4κ+1=κ',δηλαδή το κ' είναι ακέραιος ,όπως και περιμέναμε.
Πλευρά= 2^ν => Εμβαδόν = 2^(2ν)
Πρέπει το (Εμβαδόν-1) να είναι πάντα ακέραιο πολλαπλάσιο του 3.
2^(2ν)-1 = 3κ [κ=ακέραιος] => 2^(2ν)=3κ+1 =>4^ν=3κ+1 (1)
Έστω ότι η (1) ισχύει για κάθε ν.Άρα θα ισχύει και για (ν+1).
4^(ν+1)=3κ'+1=>
4*4^ν=3κ'+1=>
4*(3κ+1)=3κ'+1=>
12κ+4=3κ'+1=>
12κ+3=3κ'=>
4κ+1=κ',δηλαδή το κ' είναι ακέραιος ,όπως και περιμέναμε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
29-12-13
18:59
Μας ζητάει όμως στο τέλος , ξέχασα να το σημειώσω , ότι θέλει να εμφανίζει στην οθόνη τον πίνακα που έχουμε δημιουργήσει.
Δηλαδή τα στοιχεία του τα οποία θα πρέπει να κάνουν σχήμα γ.
πχ.4Χ4
122-
1123
4433
4555
κατι τετοιο..η τελευταια σειρα ομως ειναι λαθος..θελαμε τα πενταρια να εμφανιζονται σε σχημα γ...
εγω εχω κατασκευασει μεχρι στιγμης κωδικα , που να ελεγχει που υπαρχουν ελευθερα πλακακια και να τοποθετει εκει , αλλα δεν εγγυειται οτι θα βγουν σχημα γ....αυτο..λογικα πρεπει να εκμεταλευτουμε το γεγονος οτι ξερουμε σε ποια θεση θα μπει το κενο πλακακι...
Δηλαδή τα στοιχεία του τα οποία θα πρέπει να κάνουν σχήμα γ.
πχ.4Χ4
122-
1123
4433
4555
κατι τετοιο..η τελευταια σειρα ομως ειναι λαθος..θελαμε τα πενταρια να εμφανιζονται σε σχημα γ...
εγω εχω κατασκευασει μεχρι στιγμης κωδικα , που να ελεγχει που υπαρχουν ελευθερα πλακακια και να τοποθετει εκει , αλλα δεν εγγυειται οτι θα βγουν σχημα γ....αυτο..λογικα πρεπει να εκμεταλευτουμε το γεγονος οτι ξερουμε σε ποια θεση θα μπει το κενο πλακακι...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...