cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
durruti1936
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kafros01
Νεοφερμένος
Kαι μένα θα με ενδιέφερε να μάθω.Διότι έτσι ανοίγει η νομική από τη θετική
Θα θελα πολύ να μάθω το σκεπτικό σου... Από θετική για να χεις πρόσβαση στις Π.Ε. πρεπει να ανοίξεις 1ο πεδιο που σημαίνει οτι πρέπει να πάρει επιλογή την ιστορία Γ.Π. Αν όμως το κάνεις αυτό μπορείς να πας κατευθείαν νομικη....
-----------------------------------------
Πολιτική Επιστήμη =
είναι η πρώτη μου επιλογή στο μηχανογραφικό.
παίζει και η ανεργία, αλλά με ένα πτυχίο 7.5/10 (πάντα διαβάζω, θα προσπαθήσω και τώρα) μπορώ να πάω σ'ένα από τα τοπ πανεπιστήμια για μεταπτυχιακά.
Μετά μπορείς να μπεις στο διπλωματικό σώμα με εξετάσεις.
Να εργαστείς για την Ε.Ε. ή τον Ο.Η.Ε.
Να είσαι στο διπλωματικό σώμα κάποιου βουλευτή / ευρωβουλευτή / υπουργού / οποιουδήποτε πολιτικού / του ίδιου του προέδρου ή πρωθυπουργού !
αν σου αρέσει θα τα καταφέρεις.
Δύο γνωστοί μου έχουν σπουδάσει Π.Ε. Η μία πήρε και μάστερ και μπήκε στο διπλωματικό σώμα της Κύπρου και ο άλλος, ξάδελφός μου, κάνει τώρα PhD στην Αγγλία και θα διδάξει σε πανεπιστήμιο.
:iagree:
Ποιο τμήμα θα βάλεις?
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Θα θελα πολύ να μάθω το σκεπτικό σου... Από θετική για να χεις πρόσβαση στις Π.Ε. πρεπει να ανοίξεις 1ο πεδιο που σημαίνει οτι πρέπει να πάρει επιλογή την ιστορία Γ.Π. Αν όμως το κάνεις αυτό μπορείς να πας κατευθείαν νομικη.
Αν όμως περάσει στο πολιτικών επιστημών Ρεθύμνου που ανήκει στο 5ο πεδίο με Μαθηματικά Γενικής και ΑΟΘ;:xixi: Πας μέσω Κιλκίς αλλά άμα έχει τα μαθήματα και επίσης ανακάλυψες τελικά ότι σου αρέσει η νομικη;
kafros01
Νεοφερμένος
Αν όμως περάσει στο πολιτικών επιστημών Ρεθύμνου που ανήκει στο 5ο πεδίο με Μαθηματικά Γενικής και ΑΟΘ;:xixi: Πας μέσω Κιλκίς αλλά άμα έχει τα μαθήματα και επίσης ανακάλυψες τελικά ότι σου αρέσει η νομικη;
Σορρυ αλλα ποιος σου είπε ότι οι πολιτικες επιστήμες Ρεθυμνου ειναι και στο 5ο πεδιο? Δεν ειναι! Μόνο από 1ο πας.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
moppf
Νεοφερμένος
Παιδιά η σχολή των Πολιτικών Επιστημών της Παντείου είναι πολύ καλή και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Για μένα θα ήταν η πρώτη επιλογή αν δε με κέρδιζε η Νομική. Επιπλέον η Πάντειος θεωρείται Πανεπιστήμιο ευρωπαϊκών προδιαγραφών και, απ΄ όσο γνωρίζω, το τμήμα των Πολ. Επιστημών είναι από τα καλύτερα στην Ευρώπη. Το μόνο "πρόβλημα" της σχολής είναι η αοριστία ως προς τον επαγγελματικό προσανατολισμό με δεδομένη πάντα βέβαια την καλπάζουσα ανεργία. Όντας κανείς κάτοχος πτυχίου πολιτικών επιστημών μπορεί να ασχοληθεί πχ με την πολιτική αθρογραφία την ανάλυση, τις δημοσκοπήσεις κλπ. Ακόμα ένας άλλος επαγγελματικός δρόμος είναι και η διπλωματία που όμως χρειάζεται χρόνια καριέρας και στους κόλπους της κυριαρχεί η οικογενειοκρατία. Αλλά για μένα το καλύτερο "συμπλήρωμα" είναι η νομική, δεδομένου ότι στις π.ε. διδάσκονται ορισμένα ίδια με τη νομική μαθήματα , όπως το συνταγματικό δίκαιο. Μάλιστα παλιότερα στο πολιτικό της νομικής πριν από αρκετά χρόνια οι φοιτητές έκαναν τα 2 πρώτα έτη τις ιδιες σπουδές με αυτούς της νομικής και μετά χωρίζονταν. Τώρα όμως πρέπει να τελειώσεις και μετά να μπεις σε άλλη σχολή από το τρίτο ετος.
Πώς κάνεις αυτό το συμπλήρωμα στην νομική απο πολιτικές επιστήμες;
durruti1936
Νεοφερμένος
Πώς κάνεις αυτό το συμπλήρωμα στην νομική απο πολιτικές επιστήμες;
Με τον κλασικό τρόπο. Βγάζεις τη σχολή και μετά περνάς στο τρίτο έτος της νομικής.
moppf
Νεοφερμένος
Με τον κλασικό τρόπο. Βγάζεις τη σχολή και μετά περνάς στο τρίτο έτος της νομικής.
Και βγαίνεις δικηγόρος;
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
moppf
Νεοφερμένος
Ναι αφου εχεις τελειωσει νομικη...(το θεμα ειναι να μπεις στη νομικη βεβαια)
Για πες Αλέκα μου πώς μπαίνεις περισσότερα με ενδιάφερει!
cheery
Πολύ δραστήριο μέλος
Συγκεκριμενα, δινεις εξετασεις μαζι με αλλους αποφοιτους διαφορων ΑΕΙ (μπορει να ναι και ασχετα με νομικες, πολιτικες πειστημες κλπ) σε μαθηματα της σχολης (3 συνηθως)
Οι θεσεις που διατιθενται σους επιτυχοντες των κατατακτηριων ειναι συγκεκριμενες και διαφερουν απο σχολη σε σχολη και απο τμημα σε τμημα.
Ενδεικτικα:
https://www.dap-nomikis.gr/forum/index.php?showtopic=3237
https://www.greeklaws.com/fora/index.php?showtopic=22309
mastermind91
Νεοφερμένος
durruti1936
Νεοφερμένος
mpourbouli8ra
Νεοφερμένος
durruti1936
Νεοφερμένος
Καλημερα συνάδελφε... Και γω σε τμημα πολιτικης επιστημης ειμαι, αλλα εγω ειμαι στου Ρεθυμνου!!
Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια για το πολιτικό του Ρεθύμνου! Αλήθεια πως
είναι το επίπεδο των σπουδών στο τμήμα σας;
mpourbouli8ra
Νεοφερμένος
kafros01
Νεοφερμένος
Ανοίγω αυτό το topic για να μιλήσουμε όσοι τυχόν θα είμαστε συμφοιτητές στο τμήμα των πολιτικών επιστημών της Αθήνας και μελλοντικοί... πολιτικοί επιστήμονες.
Γεια σου συνάδελφε!!!! Και εγώ, μετά από πολύ διάβασμα και κύριως πολύ αγχος εκεί πέρασα!!! Ξέρεις σε τι θέση εισαι? Μεχρι τον 77ο παιρνουμε laptop, αν και αυτο ειναι το τελευταιο που εχει σημασια....
Dreams&hopes
Δραστήριο μέλος
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Όπως και να χει προοπτικές έχει(το διορθώνω) αλλά στο εξωτερικό.Και ναι τα μαθήματα των εν λόγω τμημάτων μου φαίνονται και εμένα πολύ ενδιαφέροντα
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 105 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Woahh
- Antonia Alexandra
- monika20
- Konstantina74
- spap2124
- ScarletFox
- Claire05
- Γιώργος Ζ
- maril8na
- t.giat.13
- User2350
- SouPou
- Geokand54
- pinelopikaxrila20@gm
- VFD59
- Schlimazel
- Nikoleta_Giann
- thecrazycretan
- Kampasa
- milianis
- Marianna Ds
- Libertus
- Nikitas18
- Philippos17
- Porfira
- Billokos1
- Jocaste
- Red
- angies
- Ioanna98
- vetas
- Clary
- stefan
- Theranos
- SMK
- Jimmy20
- Ada ada
- lnesb
- giannhs2001
- Dimitris2001
- Nala
- SlimShady
- Eri0611
- imyrcarn
- ggl
- constansn
- Alexecon1991
- Memetchi
- snowy
- korlef
- tfghp
- calliope
- charmander
- nicole1982
- Christina.kfl
- Penny80
- Revekka
- Drglitterstar
- Belle26
- ale
- Lebron
- Ria99
- panosveki
- KingPoul
- Fofi
- Ryuzaki
- Kostis-Palamas
- Jimmis18
- Giorgos216
- anastasis06
- Unboxholics
- Κλημεντίνη
- Johnman97
- paulkin94
- luisnazariodelima
- Backpacker97
- Scandal
- Nikol123
- the japanese
- vgard
- ChristosV21
- panos007
- Mukumbura
- Eleni21
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.