Guest 712911
Επισκέπτης
Ε αρα λογικα αν δεν ξερει ο υψηλοβαθμος ποιος θα ξερει?
Ε ίσως όλο και κάποιος θα ξέρει κάτι... Την περασμένη εβδομάδα πήραν τηλέφωνο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giorgos216
Πολύ δραστήριο μέλος
Μιας και από Σεπτέμβριο θα σπουδάζω, εκτός απροόπτου, είτε οικονομικά είτε πολιτικές επιστήμες, θα ήθελα κάποιος να με πληροφορήσει σχετικά με τις γνώσεις που αποκτάς σπουδάζοντας το συγκεκριμένο αντικείμενο. Έχω δει βέβαια τις ιστοσελίδες των πανεπιστημιακών τμήματος της χώρας στο συγκεκριμένο αντικείμενο και, απ'ότι κατάλαβα, διδάσκονται κάποια μαθήματα άλλων κλάδων (δίκαιο, οικονομικά) και κάποια σχετικά με την πολιτική θεωρία, της διεθνείς σχέσεις κλπ.
Θα ήθελα όμως κάποιος να με ενημερώσει και σχετικά με τις επαγγελματικές διεξόδους του αντικειμένου. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι αντικείμενο που οδηγεί, συνήθως, σε συγκεκριμένη απασχόληση, ωστόσο θα ήθελα να μάθω σε ποια πεδία το συγκεκριμένο πτυχίο κάνει τη διάφορα και πλεονεκτει έναντι των άλλων κοινωνικών επιστημών (κυρίως οικονομικά, νομική).
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος
Αλλοι δημοσιογραφοι αλλοι υπουργεια σε δημοσια διοικηση κτλ
ΕΓω ξερω ατομα που εργαζονται σε αυτους τους τομεις.
babletheone
Νεοφερμένος
Potentia
Νεοφερμένος
Συνοψίζοντας: Εγώ δεν θα προέτρεπα κάποιον να μπει σε μια τέτοια σχολή, κι εγώ η ίδια το έχω μετανιώσει. Αν βέβαια αυτός πληροί όλα αυτά που ανέφερα, επιβάλλεται να προσπαθήσει.
Kirdou
Πολύ δραστήριο μέλος
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και εγώ λόγω αμφιβολιών περί αποκατάστασης δεν πήγα ποτέ στο ΔΕΣ. Βέβαια και εκεί που πήγα δεν αποδείχτηκε καλύτερο. Αν θες τη γνώμη μου απόφυγε εντελώς το πρώτο πεδίο αν σε ενδιαφέρει η αποκατάσταση. Ωραίες επιστήμες αλλά δεν κινείται τίποτα στην αγορά εργασίας. Καλύτερα γυρισέ το οικονομικά ή διοίκηση/μαρκετίνγκ κάτι τέτοιο, αν φυσικά σε ενδιαφέρουν. Εγώ είμαι στο τουριστικών επιχειρήσεων και βλέπω να έχει λίγο καλύτερες προοπτικές από τη φιλολογία που έχω τελειώσει.Eγώ είμαι στο ΔΕΣ ΠαΠει 1ο έτος και σκέφτομαι να κάνω 10% γιατί σκέφτομαι το "μετά".Η σχολή είναι πάντως πολλή ωραία ενδιαφέρουσα και με προοπτικές που άλλες σχολές 1ου πεδίου δεν προσφέρουν πέρα από ένα πιο συγκεκριμένο πτυχίο όπως πχ παιδαγωγικό ή φιλολογία..Η ευρύτητα βέβαια σου αφήνει και μεγαλύτερα περιθώρια εργασίας.Το τμήμα μου ας πούμε προσφέρει και δικαιώματα οικονομολόγου..Αν θες κάτι παραπάνω να μάθεις πες μου.
babletheone
Νεοφερμένος
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Και το τρίτο καλύτερο είναι από το πρώτο, βεβαια είναι και το κατά πόσο σου αρέσουν τα παραιτρικά επαγγέλματα. Ωστόσο αν σου αρέσει το ΔΕΣ μείνε και όπου σε βγάλει. Καταλαβαίνω αυτό που λες, για αυτό σκέψου το καλά. Τι σου αρέσει πιο πολύ γενικότερα;Εκτος απο το 1ο πεδιο ανοιγω και το 3ο που εχω γραψει 14830.ειμαι πολυ προβληματισμενος και επισης σπουδαζω σε αλλη πολη και θα εχει παει ενας χρονος χαμενος :/
babletheone
Νεοφερμένος
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
babletheone
Νεοφερμένος
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μ' αυτή τη λογική μείνε και στο ΔΕΣ όμως, ίσως να έχει πέραση μετά από μία 5ετία...Eγώ θα τελειώσω σε 4 χρόνια + τον στρατό βάλε 5..Η κατασταση σε 5 χρόνια ποιος ξέρει πως θα είναι...Η αγγλική πάντως έχει ακόμα πολλή πέραση
Potentia
Νεοφερμένος
johny232
Νεοφερμένος
Εβγαλα 16.049 μορια και σκεφτομαι να περασω στο τμημα των πολιτικων επιστημων και ιστοριας στο παντειο. Τελειωνωντας τις σπουδες μου ενδιαφερομαι να ασχοληθω με την δημοσιογραφια κάνοντας ενα αναλογο μεταπτυχιακο στο ΕΚΠΑ.ΘΑ ηθελα λοιπον να μου πειτε εαν μεσω του μεταπτυχιακου εχω οντως την δυνατοτητα να ασχοληθω ως δημοσιογραφος και επισης εαν θα ηταν εξυπνο επειδη θελω να ασχοληθω με την αθλητικη δημοσιογραφια να φοιτουσα ενα ενα ιεκ-σπουδαστηρη κάνοντας μια ειδικευση δηλδη σε εναν συγκεκριμένο τομεα,οπως αυτον του αθλητισμου΄(ωστε να με "χωσουν" καπου). Τελος γνωριζω οτι εγγράφεσαι στο ΠΕ13 των καθηγητων και εχεις την δυνατοτητα για να διδαξεις ορισμενα μαθηματα οπως τα καινουρια μαθηματα πολιτικης παιδειας και στοιχεια πολιτικης επιστημης..ωστοσο θα ηθελα να μαθω πως μπορεις να ενταχθεις στο δημοσιο και εαν υπαρχουν πιθανοτητες ως προς αυτο.
Ευχαριστω!
GiorgosAsi
Δραστήριο μέλος
παντως γενικα ειναι καλα τα σχεδια σου
Πάω Β λυκείου\Θεωρητική και απλώς έχω μπερδευτεί λίγο με όλες αυτές τις αλλαγές. Αυτό που θέλω να ρωτήσω εγώ είναι εάν πλέον μπορώ να περάσω για πολιτικές επιστήμες απο ανθρωπιστικών σπουδών. Ακουσα πολλούς να λένε οτι η σχολή των πολιτικών επιστημών μεταφέρθηκε στο 5ο πεδίο(Οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών σπουδων). Ισχύει ?
Υ.Γ Συγνώμη αν έγραψα σε λάθος θέμα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Giorgos216
Πολύ δραστήριο μέλος
Για σας ...
Πάω Β λυκείου\Θεωρητική και απλώς έχω μπερδευτεί λίγο με όλες αυτές τις αλλαγές. Αυτό που θέλω να ρωτήσω εγώ είναι εάν πλέον μπορώ να περάσω για πολιτικές επιστήμες απο ανθρωπιστικών σπουδών. Ακουσα πολλούς να λένε οτι η σχολή των πολιτικών επιστημών μεταφέρθηκε στο 5ο πεδίο(Οικονομικών, πολιτικών, κοινωνικών σπουδων). Ισχύει ?
Υ.Γ Συγνώμη αν έγραψα σε λάθος θέμα.
Καλησπέρα, αν πράγματι διαμορφωθούν έτσι τα πεδία, τα τμήματα πολιτικής επιστήμης θα είναι πράγματι στο "5ο πεδίο" όπως λες, γεγονός που γίνεται αντιληπτό και από τον τίτλο του πεδίου.
Θέλω να ρωτήσω κάτι σχετικά με το αντικείμενο. Επειδή με ενδιαφέρει η πολιτική επιστήμη, σκέφτηκα ποιοι τομείς της θα μπορούσαν να με ενδιαφέρουν περισσότερο (πολιτική θεωρία/φιλοσοφία, διεθνείς σχέσεις, συγκριτική πολιτική (κάποιοι την εντάσσουν στην πολιτική θεωρία), δημόσια διοίκηση). Από τους προαναφερθέντες τομείς, αποκλείοντας τη δημόσια διοίκηση όταν μιλάμε για Ελλάδα (και) για λόγους ρεαλισμού, και μπορώντας να σκεφτώ μόνο κάποια διέξοδο σχετική με την αρθρογραφία, το πολιτικό ρεπορτάζ ή την ακαδημαϊκή καριέρα σχετικά με την πολιτική θεωρία (και τη συγκριτική πολιτική), το μόνο άλλο πεδίο για το οποίο υπάρχουν (γενικώς, δε μιλάμε για το μέγεθος της προσφοράς) θέσεις εργασίας είναι οι διεθνείς σχέσεις.
Αν δε μιλάμε για διπλωματικό σώμα, αλλά για εργασία σε κάποιο όργανο της Ε.Ε. ή κάτι τέτοιο, τι θα μπορούσε να προσφέρει ένας πολιτικός επιστήμονας, ο οποίος δεν έχει ούτε τις οικονομικές γνώσεις του οικονομολόγου, ούτε τις νομικές γνώσεις του νομικού;
Γενικότερα, αυτή η απορία μου είναι μόνιμη. Όταν μιλάμε για πολιτική ανάλυση προφανώς είναι η ειδικότητα του πολιτικού επιστήμονα. Όταν όμως μιλάμε για διεθνείς σχέσεις (ή ακόμα και δημόσια διοίκηση πιστεύω), μπορώ να δω οικονομικά ζητήματα, για τα οποία είναι απαραίτητη η ύπαρξη οικονομολόγων, και νομικά ζητήματα, για τα οποία υπάρχουν οι νομικοί. "Πολιτικά" ζητήματα, δε μπορώ να δω. Μόνο ίσως κάποια στρατηγικά θέματα να αφορούν περισσότερο τους πολιτικούς επιστήμονες από τους υπόλοιπους. Η άσκηση της πολιτικής είναι (προφανώς) για τους πολιτικούς. Ο πολιτικός επιστήμονας υφίσταται μόνο για την ανάλυση των πολιτικών φαινομένων, όπως ο κοινωνιολόγος (ως ευρύτερο αντικείμενο) υφίσταται για την ανάλυση λίγο-πολύ όλων των κοινωνικών φαινομένων;
Εν ολίγοις, προσπαθώ να καταλάβω σε τι ακριβώς ειδικεύονται οι απόφοιτοι των συγκεκριμένων τμημάτων. Πολύ ενδιαφέρουσα κοινωνική επιστήμη βάσει προγραμμάτων σπουδών κατ'εμέ, αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμα τι ακριβώς κάνουν και μου δημιουργεί πρόβλημα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 699855
Επισκέπτης
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 105 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Woahh
- Antonia Alexandra
- monika20
- Konstantina74
- spap2124
- ScarletFox
- Claire05
- Γιώργος Ζ
- maril8na
- t.giat.13
- brizoulis
- SouPou
- Geokand54
- pinelopikaxrila20@gm
- VFD59
- Schlimazel
- Nikoleta_Giann
- thecrazycretan
- Kampasa
- milianis
- Marianna Ds
- Libertus
- Nikitas18
- Philippos17
- Porfira
- Billokos1
- Jocaste
- Red
- angies
- Ioanna98
- vetas
- Clary
- stefan
- Theranos
- SMK
- Jimmy20
- Ada ada
- lnesb
- giannhs2001
- Dimitris2001
- Nala
- SlimShady
- Eri0611
- imyrcarn
- ggl
- constansn
- Alexecon1991
- Memetchi
- snowy
- korlef
- tfghp
- calliope
- charmander
- nicole1982
- Christina.kfl
- Penny80
- Revekka
- Drglitterstar
- Belle26
- ale
- Lebron
- Ria99
- panosveki
- KingPoul
- Fofi
- Ryuzaki
- Kostis-Palamas
- Jimmis18
- Giorgos216
- anastasis06
- Unboxholics
- Κλημεντίνη
- Johnman97
- paulkin94
- luisnazariodelima
- Backpacker97
- Scandal
- Nikol123
- the japanese
- vgard
- ChristosV21
- panos007
- Mukumbura
- Eleni21
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.