Πολεμικό Ναυτικό vs Στρατός Ξηράς - Θητεία

George9989

Νεοφερμένος

Ο George9989 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Το Πολεμικό Ναυτικό ειναι καλυτερο απο το στρατο ξηρας ή ειναι το ιδιο πραγμα?(Μιλαμε για την θητεια παρολου που εχω κατανεμηθεί στο πολεμικο ναυτικο)

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,418 μηνύματα.
Το Πολεμικό Ναυτικό ειναι καλυτερο απο το στρατο ξηρας ή ειναι το ιδιο πραγμα?(Μιλαμε για την θητεια παρολου που εχω κατανεμηθεί στο πολεμικο ναυτικο)
Αμα εισαι στην στερια ειναι καλυτερα, αμα εισαι σε πλοιο οχι.
Ο ξαδελφος ηταν σε αντιπορπιλικο και κοιμοταν στο εξεταστηριο του ιατρείου. Βεβαια αυτος μπορουσε να το κανει.

Τελευταία επεξεργασία:

tan07

Νεοφερμένος

Ο tan07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Παιδιά, πρέπει να αποφασίσω τι να διαλέξω: ξηράς ναυτικό ή αεροποριας. Τι διαφορα έχουν μεταξύ τους; μηνες θητειας κλπ πειτε μου αναλυτικά. Ποιο ειναι προτιμότερο; Μενω θρακη

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12,418 μηνύματα.
Παιδιά, πρέπει να αποφασίσω τι να διαλέξω: ξηράς ναυτικό ή αεροποριας. Τι διαφορα έχουν μεταξύ τους; μηνες θητειας κλπ πειτε μου αναλυτικά. Ποιο ειναι προτιμότερο; Μενω θρακη
Το δυσκολο στο στρατευμα δεν ειναι η εκπαιδευση ( σιγα την εκπαιδευση ,εκτος ειδικων δυναμεων) και τα νουμερα.
Το σπαστικο ειναι οι κοινοβια διαβιωση... υπνος ,φαι , τουαλετα, μπανιο, καθαρα ρουχα,κψμ, και ο χαβας στης λιλης του καθενος ουγκανου.
Η μικρη θεραπεια ειναι η εξοδος αλλα τι να κανεις συνεχεια στις καφετεριες και χωρις χρημα. Η καλη λυση ειναι να εισαι κοντα σπιτι οποτε να εχεις δυνατοτητα για ολα τα παραπανω..και αν εισαι και δοκιμος αξιωματικος ειναι τελεια. Και η θρακη εχει μοναδες στρατου ξηρας και πας ευκολα... δεν εχει ναυτικο και αεροπορία.
Ναυτικο ειναι καλα ... σαλαμινα ή κρητη ειναι ,αλλα εξω...μεσα σε πλοιο ειναι γαλερα... μακρια και εχει επιφυλακες.
Αεροπορεια καλα ειναι, εχει σε διαφορα μερη ελευσινα ,λαρισα, θεσσαλονικη, λημνο, ηρακλειο αλλα πήξιμο σε επιφυλακές.
Παντα υπαρχουν ομως τα βυσματα που περνανε ζαχαρη στα παραπανω.
Πχ ναυτικο κλιμάκιο λημνου ..ουτε που σε ξερουν ουτε που θα φορεσεις ποτε στολη.
Νομιζω οτι και στα τρια οπλα ιδιοι ειναι οι μηνες (12) και λιγοτερο (9) αν εισαι συνεχεια μοναδα θρακης σε στρατο ξηρας.

Τετοια δεν εχει παντως... ψεματα σε ειπανε.

1735113324318.png

Τελευταία επεξεργασία:

arcv

Νεοφερμένος

Ο arcv αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 107 μηνύματα.

tan07

Νεοφερμένος

Ο tan07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Άρα δηλαδή προτείνεις να δηλώσω στρατο ξηράς; Δεν γινεται χαμός ομως με ολους τους ηλιθιους εκει; Καταλαβαινεις βρωμιά και ολο αυτό.

redpointer

Νεοφερμένος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Πολεμικο ναυτικο πιο καλα γενικα εκτος αμα εισαι σε πλοιο. Νομιζω γινεται και 9μηνο αμα πας σε νησι πρεπει να το ψαξεις λιγο.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 20,981 μηνύματα.
Και το σύνθημα που λέγαμε στο ΚΕΕΔ:

Μου πάνε λέει πως στο ναυτικό, είναι καλλίτερα από τα ΛΟΚ.

Έχει λένε ωραίες στολές και στα λιμάνια γυναίκες πολλές

Μα εγώ όμως ναυτάκι δεν θέλω να γινώ, θέλω να πηδώ με το αλεξιπτωτό

Θέλω στο βουνό να κάνω ορεινό
Θέλω στο νερό να κάνω αμφιβιό

Θέλω απόβαση με τ' αρματαγωγό
ΘΕΛΩ ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΕ Τ'ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για τους δόκιμους αξιωματικούς (ΔΕΑ);
Στην προτίμηση για δήλωση σώματος ηλεκτρονικά θα δηλώσεις ΔΕΑ για να σε αυξήσουν τις πιθανότητες. Στο χαρτί σε όλους αναγράφει ένδειξη ΥΕΑ βέβαια αν έχεις τελειώσει απλά το λύκειο. Πας παρουσιάζεσαι κανονικά σε κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων πεζικού ή και στο ΚΕΕΔ ακόμα. Εκεί θα δηλώσεις πως ενδιαφέρεσαι για ΔΕΑ (είτε δήλωσες είτε όχι) ή αν δεν ενδιαφέρεσαι απλά υπογράφεις μια δήλωση και σε κόβουν. Θα κάνεις ΣΒΕΝ μαζί με τους άλλους κανονικά απλά θα δώσεις και τα αθλήματα που απαιτούνται. Όταν θα τελειώσει το ΣΒΕΝ και έρθουν τα φύλλα πορείας αν σε πάρουν θα σε πάνε μετά την ορκωμοσία στο Ηράκλειο Κρήτης στην ΣΕΑΠ (Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού) όπου θα είσαι για 4 μήνες. Μετά αν θες να γίνεις δόκιμος ειδικών δυνάμεων δίνεις πάλι αθλήματα και πας για 1 μήνα στην Ρεντίνα Χαλκιδικής για εκπαίδευση (ακούγεται πως δόκιμος ειδικών δυνάμεων είναι βυσματικό βέβαια και θα καταλάβεις αμέσως το γιατί).

Δόκιμος πεζικού: 17 μήνες θητείας
Δόκιμος ειδικών δυνάμεων: 14 μήνες θητείας.

Έχεις βέβαια και κάποια μοναδικά προνόμια. Παίρνεις μισθό (όχι την ξεφτίλα των 8 ευρώ αλλά κάτι σε βασικό νομίζω) + είσαι με ωράριο στελέχους. Τουτέστιν, από τις 2:30-3 το μεσημέρι όπου φεύγουν τα στελέχη φεύγεις και εσύ από το στρατόπεδο και μπαίνεις το πρωί κανονικά εκτός από όταν θα είσαι ΒΑΥΔΜ ή έχει νυχτερινή άσκηση. Κάνεις θητεία ως Ανθυπολοχαγός (κατώτερος αξιωματικός δηλαδή) και όχι απλά ως στρατιώτης. Είσαι σαν τους νεοεξερχόμενους από την σχολή Ευελπίδων σε βαθμό.

Περισσότερα μπορεί να πει ο @Panzerkampfwagen που ήταν ΔΕΑ.

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Άρα δηλαδή προτείνεις να δηλώσω στρατο ξηράς; Δεν γινεται χαμός ομως με ολους τους ηλιθιους εκει; Καταλαβαινεις βρωμιά και ολο αυτό.
Kοιτα φοβαμαι να πω οτι τους εξυπνους και καθαρους τους στελνουν ναυτικο και αεροπορια... δεν νομιζω οτι ειναι ετσι. Παλιοτερα οι βυσματιες πηγαιναν σε αυτα τα δυο..δεν ειναι πιο εξυπνοι αυτοι.
Οι ναυτες και οι σμηνίτες βασικα ειναι βοηθητικοι στα πλοια και στα αεροδρομια γιατι τα οπλα τα χειριζονται υπαξιωματικοι..ενω στο στρατο χειριζονται οπλα.
Δεν ξερω που ακριβως εισαι και αν εχει κοντα σου μοναδες στρατου οποτε εσυ θα ξερεις.

Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για τους δόκιμους αξιωματικούς (ΔΕΑ);
Ε δεν ξερω ..λιγα ξερω..ξερω οτι μετα την επίπονη εκπαιδευση ειναι δημοσιοι υπάλληλοι.
Το προβημα με τους δοκιμους ειναι οτι αν δεν εισαι σπιτι σου τα χρηματα δεν ειναι τοσο πολλα ωστε να βγαινεις... ενοικιο , διατροφη, μετακινηση κλπ

Τελευταία επεξεργασία:

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 2,903 μηνύματα.
Και το σύνθημα που λέγαμε στο ΚΕΕΔ:

Μου πάνε λέει πως στο ναυτικό, είναι καλλίτερα από τα ΛΟΚ.

Έχει λένε ωραίες στολές και στα λιμάνια γυναίκες πολλές

Μα εγώ όμως ναυτάκι δεν θέλω να γινώ, θέλω να πηδώ με το αλεξιπτωτό

Θέλω στο βουνό να κάνω ορεινό
Θέλω στο νερό να κάνω αμφιβιό

Θέλω απόβαση με τ' αρματαγωγό
ΘΕΛΩ ΑΠΟΒΑΣΗ ΜΕ Τ'ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ!

Στην προτίμηση για δήλωση σώματος ηλεκτρονικά θα δηλώσεις ΔΕΑ για να σε αυξήσουν τις πιθανότητες. Στο χαρτί σε όλους αναγράφει ένδειξη ΥΕΑ βέβαια αν έχεις τελειώσει απλά το λύκειο. Πας παρουσιάζεσαι κανονικά σε κέντρο εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων πεζικού ή και στο ΚΕΕΔ ακόμα. Εκεί θα δηλώσεις πως ενδιαφέρεσαι για ΔΕΑ (είτε δήλωσες είτε όχι) ή αν δεν ενδιαφέρεσαι απλά υπογράφεις μια δήλωση και σε κόβουν. Θα κάνεις ΣΒΕΝ μαζί με τους άλλους κανονικά απλά θα δώσεις και τα αθλήματα που απαιτούνται. Όταν θα τελειώσει το ΣΒΕΝ και έρθουν τα φύλλα πορείας αν σε πάρουν θα σε πάνε μετά την ορκωμοσία στο Ηράκλειο Κρήτης στην ΣΕΑΠ (Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού) όπου θα είσαι για 4 μήνες. Μετά αν θες να γίνεις δόκιμος ειδικών δυνάμεων δίνεις πάλι αθλήματα και πας για 1 μήνα στην Ρεντίνα Χαλκιδικής για εκπαίδευση (ακούγεται πως δόκιμος ειδικών δυνάμεων είναι βυσματικό βέβαια και θα καταλάβεις αμέσως το γιατί).

Δόκιμος πεζικού: 17 μήνες θητείας
Δόκιμος ειδικών δυνάμεων: 14 μήνες θητείας.

Έχεις βέβαια και κάποια μοναδικά προνόμια. Παίρνεις μισθό (όχι την ξεφτίλα των 8 ευρώ αλλά κάτι σε βασικό νομίζω) + είσαι με ωράριο στελέχους. Τουτέστιν, από τις 2:30-3 το μεσημέρι όπου φεύγουν τα στελέχη φεύγεις και εσύ από το στρατόπεδο και μπαίνεις το πρωί κανονικά εκτός από όταν θα είσαι ΒΑΥΔΜ ή έχει νυχτερινή άσκηση. Κάνεις θητεία ως Ανθυπολοχαγός (κατώτερος αξιωματικός δηλαδή) και όχι απλά ως στρατιώτης. Είσαι σαν τους νεοεξερχόμενους από την σχολή Ευελπίδων σε βαθμό.

Περισσότερα μπορεί να πει ο @Panzerkampfwagen που ήταν ΔΕΑ.
Ευχαριστώ πολύ για τη πάσα!

Θεσμός τον οποίο επικροτώ, έμαθα πολλά πράγματα και δοκιμάστηκα!

Τα λεφτά δεν είναι ικανοποιητικά όντως, γιατί είναι το 60% του μισθού ενός ανθυπολοχαγού αλλά θεωρώ πως με κάποιες υποχωρήσεις βγαίνει.

Πολλές εμπειρίες, εκπαίδευση σαφέστατα πιο απαιτητική γιατί έχει και ακαδημαϊκό σκέλος.

Ας προσέξει όποιος ενδιαφέρεται να μην αφήσει να πάρουν τα μυαλά του αέρα από τη δήθεν "εξουσία" που θα έχει από τους ΕΠΟΠ.

Για το αν αξίζει να πάει κανείς δεν υπάρχει απόλυτη απάντηση, πάντως παίρνουν και τον κάθε πικραμένο γιατί δεν έχουν κόσμο. Σίγουρα αν μπορούσα να κάνω μειωμένη θητεία (6μηνο) με τίποτα δε θα πήγαινα.

Αν είσαι και φοιτητής ή προετοιμάζεσαι για εξετάσεις (όπως εγώ, που διάβαζα μετά το ωράριο ή κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου για τις κατατακτήριες νομικής) βοηθάει γιατί δεν είσαι όλη μέρα στη βαβούρα/κούραση ενός μέσου στρατιώτη.

Πολύ κόμπλεξ από συναδέλφους μου όμως, που κάναν σόου σε κάτι ψαρωμένα 18χρονα.

Όλα καταλήγουν στο να έχει κανείς ακεραιότητα χαρακτήρα και να ξέρει να μεταχειρίζεται καταστάσεις. Δυστυχώς οι περισσότεροι δόκιμοι, ως αποτυχημένοι υποψήφιοι για Ευελπίδων και εκκολαπτόμενα στελέχη Ειδικών Φρουρών, δεν μπορώ να πω ότι πληρούν το κριτήριο αυτό.