Ποιο θα θεωρούσατε ως καλό μεταπτυχιακο πάνω στις επιστήμες υγείας?

Maria_Xagorari

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Οικονομικής & Διοίκησης Τουρισμού Αιγαίου. Έχει γράψει 315 μηνύματα.
Διευκρίνισε μας από ποιο προπτυχιακό και μετά θα σου πούμε γνώμη. Επειδή, από όσο γνωρίζω, σε αυτά τα επαγγέλματα, υπάρχουν σύλλογοι που κατοχυρώνουν τα επαγγελματικά δικαιώματα, και αν δεν είσαι εγγεγραμένος σε αυτούς, δεν μπορείς και να ασκήσεις το ανάλογο επάγγελμα (ιατρικός σύλλογος, σύλλογος λογοθεραπευτών. κ.α), ας με διορθώσει κάποιος του κλάδου αν κάνω λάθος.
Άλλα μπορεί να κάνει ένας απόφοιτος λογοθεραπείας, άλλα ένας απόφοιτος βιοιατρικών επιστημών και άλλα ένας απόφοιτος νοσηλευτικής π.χ
Αλλά, είμαι σίγουρη ότι μέσα από το προπτυχιακό σου ή από προσωπική έρευνα, θα έχεις βρει κάτι στον τομέα αυτό που θα ήθελες να εξειδικευτείς.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Grand Duchess

Περιβόητο μέλος

Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 4,813 μηνύματα.
Ο,τι λέει ο τίτλος
Εμ πες μας προπτυχιακό πρώτα.
Τα επαγγέλματα υγείας είναι πολύ σταθερα στα δικαιώματα. Για παράδειγμα ένας φυσικοθεραπευτής δεν μπορεί με ένα μεταπτυχιακό στη νοσηλευτική σχολή να αποκτήσει δικαιώματα νοσηλευτή.

Στην Ελλάδα τα μεταπτυχιακά ΔΕΝ προσφέρουν επαγγελματικά δικαιώματα, παρά μόνο ελάχιστων εξαιρέσεων όπου αυτά θεωρούνται εξειδίκευση και απευθύνονται μόνο για αποφοίτους της εκάστοτε σχολής (πχ απόφοιτος κτηνιατρικής → ειδικό μεταπτυχιακό ειδίκευσης στην ορθοπεδική ζώων (στο εξωτερικό συνήθως).
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top