Αρχικά δεν μπορώ να σου πω ότι είναι τα ολοκληρώματα γιατί εμένα μου φαίνονταν το πιο γελοίο κομμάτι στα μαθηματικά (ίσως και να είμαι ανώμαλη, τι να σου πω). Είναι το πιο μικρό κεφάλαιο και πραγματικά εμένα μου φάνηκε τέρμα εύκολο. Αρκεί βέβαια να έχεις κατανοήσει και τα υπόλοιπα κεφάλαια επαρκώς υποθέτω.
Παντού βασικά πρέπει να δώσεις βαρύτητα. Δε θυμάμαι ποιο ήταν το πιο δύσκολο, αλλά δεν υπάρχουν SOS στις πανελλήνιες όπως ξέρεις πολύ καλά. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι απλά να λύσεις πολλές ασκήσεις - πολλές ασκήσεις όμως - και να μάθεις απ' έξω και ανακατωτά τη θεωρία ώστε να πιάσεις το σίγουρο πενταράκι.
Γενικά, εμένα ο μαθηματικός μου μου το είχε εξηγήσει ως εξής (σόρι θα πλατειάσω λίγο τώρα) :
Το θέμα Α είναι η θεωρία που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα, είναι ο εύκολος βαθμός.
Το θέμα Β είναι μια πάναπλη άσκηση συνήθως, όπου φαίνεται ποιος έλυσε αρκετές ασκήσεις μέσα στη χρονιά.
Το θέμα Γ είναι λίγο πιο σύνθετο και απλά χρειάζεται προσοχή και παραπάνω σκέψη.
Ως εδώ αν τα πας καλά, έχεις πιάσει σίγουρα έναν αρκετά καλό βαθμό της τάξεως 12-14 πιστεύω, χωρίς να έχεις αγγίξει καν το τελευταίο θέμα.
Το θέμα Δ είναι αυτό που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Πρέπει απλά να είσαι παρατηρητικός και ίσως πρέπει να σου έρθει και φλασιά. Πρόκειται συνήθως για "έξυπνες" ασκήσεις, οι οποίες μπορεί κυριολεκτικά να λύνονται σε μισή γραμμή.
Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμένα αυτή η εξήγηση με βοήθησε αρκετά.
Έχοντας όλα αυτά κατά νου λοιπόν, καταλαβαίνεις πως πρέπει να δώσεις πολύ μεγάλη βάση στις λεπτομέρειες, αφού βέβαια τελειώσεις με τα βασικά και τα καταλάβεις πολύ καλά και σε βάθος. Ο καλός βαθμός θα κριθεί στις λεπτομέρειες - οι οποίες λεπτομέρειες δεν υπάρχουν μόνο σε ένα κεφάλαιο και μπορεί να συνδυάζουν πολλά τμήματα της ύλης. Δες βέβαια και τα θέματα των προηγούμενων ετών για να δεις τι επαναλαμβάνεται, αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι αξιόπιστο αυτό.
Δεν ξέρω αν σε βοήθησα καθόλου, μπορεί να λέω και χαζομάρες. Αλλά αυτά είχα να σου πω γενικά εγώ.
Υ.Γ. Αλλά γενικά να ξέρεις, όχι μόνο στα μαθηματικά αλλά και παντού, αν διαβάσεις πολύ, κανένα κεφάλαιο δε θα σου φανεί δύσκολο. Όσο πιο πολύ διαβάσεις κάτι, τόσο πιο εύκολο θα γίνει, και βέβαια ισχύει και το ανάποδο αντίστοιχα.