transient
Πολύ δραστήριο μέλος

ξαροπ έγραψε στις 12:13, 21-12-08:
Τα μισά που μιλούν εδώ πέρα είναι πρωτάκια που γκρινιάζουν για βιολογίες και μαθηματικά. Για ελάτε στις επόμενες τάξεις και μετά θα παρακαλάτε να ξανακάνετε βιολογία και μαθηματικά κι αρχαία πρώτης γυμνασίου....
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Και όχι επειδή είμαι πρωτάκι. Αλλά επειδή σε κάθε τάξη ο μαθητής θα βρίσκει πάντα κάτι δύσκολο. Μπορεί εμάς τα μαθηματικά της πρώτης δημοτικού να μας φαίνονται γελοία, αλλά για ένα εξάχρονο, μπορεί να του πάρει ώρα να βρεί πόσο κάνει 21-14.
Έτσι λειτουργεί και εδώ. Επειδή τα πρωτάκια δεν έχουν ξανακάνει βιολογία (άσχετως αν έχουν κάνει κάτι βλακείες στην φυσική στο δημοτικό) τους φαίνεται κάτι νέο και δύσκολο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αρχαία και με όλα τα μαθήματα που προστίθενται.
Κατά συνέπεια , τα Αρχαία της Γ γυμνασίου είναι πανεύκολα για ένα παιδί στην θεωρητική κατεύθυνση της Γ λυκείου, αλλά επειδή εμείς βλέπουμε καινούργια ύλη για πρώτη φορά μας φαίνονται πιο δύσκολα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria_lulu
Επιφανές μέλος

αρχαια,μαθηματικα και ιστορια...
αυτα τα 3 μαθηματα δεν τα μπορουσα καθολου! τωρα στην δευτερα ειναι πιο δυσκολα εχω ακουσει...
ασχετα οτι ειχα παρα πολυ καλους βαθμους σε αυτα! διαβαζα αλλα δεν μου αρεσαν καθολου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος

εμενα η βιολογια μου αρεσε παρα πολυ!!!
Όντως, ωραία και χρήσιμη λίγο

------------------
Και για να πω την άποψή μου σχετικά με το θέμα, πιστεύω ότι δεν υπάρχει εύκολο και δύσκολο μάθημα. Όλα είναι θέμα διαβάσματος και του ΤΡΟΠΟΥ διαβάσματος. Ακούω παιδιά που λένε "διαβάζω ιστορία και αρχαία 3 ώρες και δεν καταλαβαίνω τίποτα.". Ε, πώς να καταλάβεις, αν εχεις δίπλα το msn ανοιχτό και παραδίπλα την πίτσα και το τηλέφωνο στην άκρη;
Και μεγάλο ρόλο παίζει και η παράδοση του μαθήματος. Αν δεν σου εξηγήσει ο καθηγητής σου τα μαθηματικά που είναι επαγγελματίας (θέλω να πιστεύω μάλλον), πως στο καλό θα τα καταλάβεις μόνος;
Πάντως πρωτάκια προετοιμαστείτε, η Ιλιάδα είναι τρεις φορές πιο δύσκολη από την Οδύσσεια...
Πάντα, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια τις καταλάβαινα στις εξετάσεις, όταν τις διάβαζα. Ίσως επειδή είχα οργανωμένες τις σκέψεις μου και είχα μια γενική αίσθηση της ροής αν με πιάνετε...
maria_lulu
Επιφανές μέλος

και σε 10 μερες ανοιγουν τα σχολεια......

transient
Πολύ δραστήριο μέλος

maria_lulu
Επιφανές μέλος

aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Και όχι επειδή είμαι πρωτάκι. Αλλά επειδή σε κάθε τάξη ο μαθητής θα βρίσκει πάντα κάτι δύσκολο. Μπορεί εμάς τα μαθηματικά της πρώτης δημοτικού να μας φαίνονται γελοία, αλλά για ένα εξάχρονο, μπορεί να του πάρει ώρα να βρεί πόσο κάνει 21-14.
Έτσι λειτουργεί και εδώ. Επειδή τα πρωτάκια δεν έχουν ξανακάνει βιολογία (άσχετως αν έχουν κάνει κάτι βλακείες στην φυσική στο δημοτικό) τους φαίνεται κάτι νέο και δύσκολο. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αρχαία και με όλα τα μαθήματα που προστίθενται.
Κατά συνέπεια , τα Αρχαία της Γ γυμνασίου είναι πανεύκολα για ένα παιδί στην θεωρητική κατεύθυνση της Γ λυκείου, αλλά επειδή εμείς βλέπουμε καινούργια ύλη για πρώτη φορά μας φαίνονται πιο δύσκολα.
Ακριβώς αυτό ηθελα να σημειώσω!!!μπορεί όταν πρωτομπαίνεις μέσα στην ταξή και σε φορτώνουν με ένα μάτσο βιβλία νιωθεις οτι θα ειναι όλα δύσκολα και κατα κα΄ποιο τρόπο νίωθεις σάν να πνίγεσαι από την όλη καταστασή και το κλίμα της.Μην αγχώνεστε άδικα ο εγκέφαλος αναπτύσσεται και μαθαίνει σιγα σιγά να ανταπεξελλεται σε όλο και πιο "δύσκολα" για έσας πράγματα.Με αυτο τον τρόπο όσο παλίες είναι γνώσεις σας τόσο πιο εύκολες θα τις βρισκεται και όσο πιο φρέσκιες τοσο πιο δύσκολες!!!με τον καιρο και με εξάσκηση θα τα καταλαβάινετε πιο εύκολα και θα τα εφαρμόζετε ακόμα πιο εύκολα!!!

Έτσι λοίπον δεν έχει σημασία να κολάμε χαρακτηρισμούς του τύπου ευκολο ή δυσκολο αλλα πρωτόγνωρες και αφομιωμένες....
transient
Πολύ δραστήριο μέλος

aggel A4 forever
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πάντως πιστεύω πως οι μόνες τάξεις που μπορούν να συγκριθούν στο Γυμνάσιο είναι η Α και η Β. Η Β γυμνασίου είναι η συνέχεια της Α. Περισσότερη ύλη, περισσότερο διάβασμα, περισσότερη κούραση.
Μέ την ίδια λογική θα μπορούσαν να συγκριθόυν και η Β΄ με την Γ΄!!!Και μην το λες αύτο εμένα η δεύτερα ήταν πολύ πιο χαλαρή απο την πρώτη ,αύτο δεν σημαίνει βέβαια ότι η πρώτη είναι δύσκολη!
transient
Πολύ δραστήριο μέλος

Και για το αν η πρώτη είναι δύσκολη το συζητήσαμε. Διαφοροποιείται η δυσκολία ανάλογα με το άτομο και την ηλικία. Εγώ πιστεύω ότι για εμένα η Α τώρα είναι πανεύκολη αλλά για ένα πρωτάκι παίζεται. Το ίδιο συμβαίνει και με τα πτυχία . Αν πάρεις το Β2 μετά το θεωρείς παιχνιδάκι αν πάρεις και το Γ2. Όσο ανεβαίνει το επιπέδο το σχολικό, ανεβαίνει και η κριτική σκέψη και η ωριμότητα του ατόμου. Όλα είναι σημαντικά.
Φιλικά
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος

Η Γ σε βάζει σιγα-σιγα στο κλιμα του Λυκειου οσον αφορα τα μαθηματα και την υλη.Η τρίτη δεν είναι συνέχεια της δευτέρας. Νέα ύλη (μαθηματικά, βιολογία,ΚΠΑ,ιστορία,νέα,συντακτικό). Η δευτέρα είναι πιο εύκολη με την έννοια ότι έχεις ξεψαρώσει από την ιδέα του γυμνασίου. Και η Β είναι συνέχεια της Α. αυτό κατάλαβα. Εγώ χρειάστηκα τις γνωσεις τις Α για την Β. Τώρα με τα βιβλία της Γ π βλέπω δεν μου πολυχρειάζονται όλα της Β εκτός από αρχαία και λίγα μαθηματικά. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος

Ας πάρουμε παράδειγμα την Ελένη. Στην Α και στην Β κάνεις μόνο ηρωικά έπη ενώ στην Γ τραγωδία. Η τραγωδία όμως συναντάται ξανά στην Β λυκείου και θα ήταν πολύ άσχημο να μην είχες ξανακάνει από πριν. Η Γ είναι η κορυφή της βάσης του Γυμνασίου και εκεί θα στηριχτεί το λύκειο. Μπορεί το λύκειο να μην έχει πολλές ομοιότητες απο θέμα ύλης με το γυμνάσιο, αλλά αν το πάμε έτσι, ο μαθητής της ΣΤ δημοτικού πάει λύκειο αμέσως. Το γυμνάσιο γενικότερα σου αυξάνει τις ιδιότητές σου ως μαθητή (σε κάνει πιο λεπτομερή κλπ).
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος

Ακριβως...Η Α και η Β σαφως και δεν μπορουν να συγριθουν με την Γ.Απλως σε αυτες τις 2 πρωτες ταξεις του γυμανσιου κανεις τα βασικα μαθηματα του Γυμνασιου,ενω στην Γ αν δεις η Ιστορια εχει περισσοτερο κειμενο,κανεις και το μαθημα του Σχολλικο Προσανατολισμου σχετικα με το Επαγγελμα που θα ακολουθησεις,λιγοστευουν οι ωρες σε μαθηματα δευτερευονται.Με αλλα λογια στη Γ η ταξη γινεται πιο αυστηρη ωστε να μπεις και στο νοημα του Λυκειου.Συμφωνώ Μαρία. Πάντως δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης της Γ με την Β ή την Α. Σαφώς ανεβαίνει το επίπεδο αλλά προσπαθούν οι καθηγητές να φτιάξουν μια καλή μετάβαση για το λύκειο. Αυτό είναι που διαφοροποιεί την Γ και την κάνει πιο σημαντική αλλά και πολύ πιο διαφορετική από τις άλλες τάξεις... Γνωμη μου.
Σπυρακος (^^)
Περιβόητο μέλος

_Silence_
Διάσημο μέλος

βίκυ1993
Νεοφερμένος

~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος

Πολύ πικνογραμμένα μαθήματα και με πολλές σελίδες...
Alexl1996
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 9 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 154 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Qwerty 0
- Corfu kitty
- agg41
- eltqt
- sotirislk
- Chris180
- Barka
- BillyTheKid
- George.S
- Apocalypse
- Magigi
- Lider
- Dr. Gl. Luminous
- Βάγια Τοπουζλή
- Alexandra Chatzin
- xrisamikol
- Gior_kir
- χημεια4λαιφ
- Euge.loukia
- Konstantinos_3
- Joji
- margik
- nucomer
- ggl
- Mammy Nun
- Than003
- Panagiotis849
- PanosBat
- spring day
- Nickt23
- the purge
- tsiobieman
- Alexecon1991
- Pharmacist01
- Maynard
- eukleidhs1821
- vasilis123321
- jYanniss
- angies
- pink_panther
- Unboxholics
- labs
- Vickyoustgl
- PanMoonlight
- Markos
- loukasyama
- LidiaM
- Bill2002
- Tommy_civil
- Alexandros36k
- Papachrist
- El_
- Dimitris9
- SlimShady
- VivP
- Superhuman
- Robin22
- stefan
- BioChemical
- xristina11
- Lydia6902
- TigerHunt
- Neos167
- Ziggy 1
- Άνιελ
- Unseen skygge
- jims
- MarcoReus
- jimis2001
- blanc
- Μάρκος Βασίλης
- Αριάνα123
- Adolfo valencia
- Ststst02
- don_vito
- CELTICS FAN
- tasoss
- Κλημεντίνη
- Meow
- charmander
- aggelosst9
- stamoul1s
- Αλκης Κ.
- Jocaste
- uni77
- roud
- ΘανάσοςG4
- Revekka
- GiwrgosLxs
- Athens2002
- Άρτεμις Α.
- Viedo
- nicole1982
- Έμμα
- Power-13
- Steffie88
- Elama On Peli
- tasost
- Giorno
- Νομικάριος13
- Γατόπαρδος.
- george777
- Makis7
- hirasawayui
- Mako777
- Memetchi
- eua55
- MIkeTr123
- suaimhneas
- Alma Libre
- barkos
- Ryuzaki
- EiriniS20
- Vkvkvk
- Ermioni89
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.