challenger
Επιφανές μέλος
Και τελικά κατάλαβες πως όχι;;;Χμμμ..και γω που νόμιζα ότι είχε να κάνει το θέμα με τα επαγγέλματα των γονιών μας...
Πάντως από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ως τώρα φαίνονται δύο πράγματα:
α)Στο forum αυτό γράφει μία πολύ μικρή μειοψηφία
β)η μειοψηφία αυτή είναι πολύ ραφιναρισμένη τελικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
άντζυ
Δραστήριο μέλος
Εμμμ..σίγουρα παίζει μεγάλο ρόλο απλά νόμιζα πως στην ψηφοφορία θα ρώταγε για το θέμα των γονιών..! Μην με παίρνεις απ'τα μούτρα....Και τελικά κατάλαβες πως όχι;;;
Πάντως από τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ως τώρα φαίνονται δύο πράγματα:
α)Στο forum αυτό γράφει μία πολύ μικρή μειοψηφία
β)η μειοψηφία αυτή είναι πολύ ραφιναρισμένη τελικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
art1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Peace_
Τιμώμενο Μέλος
Guest 292010
Επισκέπτης
Για τα λεφτά τα κάνεις όλα.
Peace_
Τιμώμενο Μέλος
Guest 292010
Επισκέπτης
Peace_
Τιμώμενο Μέλος
Geork7
Νεοφερμένος
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Guest 892943
Επισκέπτης
Τελικά πέρασα ιατρική. Η προετοιμασία για την ιατρική είχε αρχίσει από πρώτη λυκείου(φροντιστήριο στη χημεία που ήξερα ότι θα μου χρειαστεί και φυσικά διάβασμα όλα τα απαραίτητα για μένα μαθήματα). Θέλω να πω πως προσωπικά, η σχολή μου μού ήρθε όχι επειδή έβγαλα αρκετά μόρια και είπα ας τα αξιοποιήσω για να μπω σε μια σχολή με πρεστίζ. Μου άρεσε από τότε η ιατρική(επαναλαμβάνω: πόσα θα μπορούσα να ήξερα τότε. Ναι, θέλω να βοηθάω, θέλω να βάζω τα δυνατά μου για να κάνω τους άλλους να νιώσουν καλύτερα. Αρκετά επαγγέλματα προσφέρουν αυτά που ζητούσα. Μαζί τους κι η ιατρική. Με την ιατρική θα εξερευνήσω το ανθρώπινο σώμα, θα μάθω τις λειτουργίες του, τι παθαίνει και νοσεί και πως θα γίνει καλά. Απλά πράγματα που πολλές φορές όλοι σκεφτόμαστε.
Σιγουρεύτηκα για το πόσο μου αρέσει η ιατρική τη στιγμή που θα έπρεπε να κάνω το μηχανογραφικό. Νταξει, πρώτα οι ιατρικές. Μετά; Τι θα με γέμιζε; Δάσκαλος; Ναι, γιατί όχι. Ωραία τα παιδιάκια και η εμφύσηση γνώσεων αλλά για μένα δε συγκρίνεται με την ιατρική.
Το κύρος της σχολής δε με ενδιαφέρει καθόλου(αν και πρόσφατα κατάλαβα τη εστί να το κύρος με τα συγχαρητιλίκια και τα σχετικά που συνοδεύονται από φράσεις του τύπου "Α μεγαλογιατρός" και τα σχετικά). Επίσης, δεν το κάνω για τα χρήματα. Δεν ξέρω καν μισθούς και τα σχετικά. Το μόνο που με νοιάζει είναι οι σπουδές μου. Θέλω να μπω στον κόσμο της ιατρικής. Όσο για τους γονείς μου, δε με πίεσαν να πάω στη σχολή αυτή. Αντίθετα, ήταν χαρούμενοι όταν έβαλα αυτόν τον στόχο(όχι βρε, δεν είναι γιατροί). Ποτέ δε μου είπαν "Σπούσασε ιατρική" ούτε μου είπαν "Μην πας ιατρική". Μπορώ να πω όμως πως μου είπαν "Όχι, μην πας φυσιοθεραπεία'' όταν είπα να βάλλω στο πρόορο μηχανογραφικό, μετά τις ιατρικοδοντιατρικές τη φυσιοθεραπεία. Δεν ήξερα τα μόρια μου και μου έλεγαν: "Δηλαδή τι; Διάβαζες τόσο καιρό, αγχωνόσουν, έκλαιγες, έκανες τόσα φροντηστήρια και θες με τα μόρια ου έβγαλες(που δεν τα ξέραμε αλλά ήμασταν σίγοροι πως ήταν πάνω από 18000) να πας σε ΤΕΙ Φυσιοθεραπέιας σε περίπτωση που δε θα πιάσεις τις ιατρικοδοντιατρικές''; Άρα ναι, το ήξερα και το επιβεβαίωσα πως υπάρχει και από μικρούς κι από μεγάλους αυτό το κόλλημα του τύπου: ''Έβγαλα πολλά μόρια; Βουρ για ιατρικές, φαρμακευτικές, κτηνιατρικές, νομικές, ψυχολογιές, πολυτεχνεία και δε συμμαζείεται". Σε αυτό το σημείο πάντα θίγω το ΣΕΠ αλλά θα βγω εντελώς off topic. Κι έτσι απλούστατα κατέληξα στο συμπέρασμα πως αν δεν σε ενδιαφέρει το αντικείμενο που σπουδάζεις, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι ξένος ως προς το επάγγελμά σου.
nikosxdxd
Διάσημο μέλος
Απ οτι φαινεται σκεφτηκες μονο το πως θα περασεις τα 4 χρονια της σχολης. Αλλα το μετα ειναι πολυ σημαντικοτερο.βασικη ( κ παραπανω ) γνωση πολλων απαραιτητων επιστημων οπως μαθηματικα,φυσικη,πληροφορικη,μηχανικη και ταυτοχρονα μεγαλη εμβαθυνση στην επιστημη που θα διαλεξεις (μαθηματικα,φυσικη)..επισης με γοητευσε το γεγονος οτι δινεται βαση στο εφαρμοσμενο κομματι των μαθηματικων τα οποια ειναι κ μια απο τις μεγαλυτερες αγαπες μ ..ειχα ακουσει πλ καλα λογια απο αποφοιτους της σχολης κ πανεπιστημιακους και μου αρεσε κ η ιδιεα του εμπ ..θεωρω τους σεμφιτες πιο ολοκληρωμενους επιστημονες λογω των βασεων σε πολλες επιστημες π εχουν .. αυτα
5 χρονια ειναι η σχολη μ καταρχας..κατα δευτερον μονο στοχο εχω να φυγω απο την ελλαδα κ στο εξωτερικο δεν ειμαι μαθηματικος αλλα μηχανικος θετικων επιστημων με μεγαλη απορροφηση ..αλλα αν εμενα φιλε μ επρεπε να με απασχολει τ μετα εσενα πρεπει να σε καιει με την ανεργια που δυστυχως πληττει την σχολη σ :/Απ οτι φαινεται σκεφτηκες μονο το πως θα περασεις τα 4 χρονια της σχολης. Αλλα το μετα ειναι πολυ σημαντικοτερο.
papas
Διάσημο μέλος
Λόγοι :
- δύσκολο επάγγελμα.
- προκατάληψη στην Ελλάδα, και ειδικά στους άντρες νοσηλευτές (θέλω να σπάσω αυτό το ταμπού).
- άμεση επαφή με τον ασθενή.
- καλό πτυχίο για το εξωτερικό.
Guest 892943
Επισκέπτης
κοιταξε λιγο παλι τ μηνυμα μ ..λεω ΣΤΟΧΟΣ μου ειναι να φυγω..δεν ειπα ααα εγω θα φυγω ..Μου αρέσει που το έχετε σίγουρο ότι θα φύγετε από τη χώρα... Χωρίς καν να έχετε τελειώσει τη σχολή, χωρίς να φάτε πόρτα από εργοδότε, χωρίς να ψάξετε εδώ κι εκεί... Δε λέω να μη φύγετε. Αλλά πού ξέρεις; Μπορεί να είσαι και τυχερός/η.
challenger
Επιφανές μέλος
Στην ψηφοφορία προστέθηκαν δύο νέες επιλογές
- Mε πιέσαν οι γονείς μου
- Πέρασα τυχαία
Joaquín
Διάσημο μέλος
DrHouse
Διάσημο μέλος
Σημείωση Συντονιστή
Στην ψηφοφορία προστέθηκαν δύο νέες επιλογές
- Mε πιέσαν οι γονείς μου
- Πέρασα τυχαία
Και τωρα ολοι θα τρολλαρουν
Εμενα με οδηγησε το ερευνητικο μου ενδιαφερον,καθως και το γενικο ενδιαφερον για την επιστημη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 18 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.