roseberry
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giannis dog
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
roseberry
Διάσημο μέλος
εγω τρελενομαι για αρχαια αλλα τα θεωρω και λιγο περιττα γτ κανουμε πολλες ωρες ενω δεν χρειαζεται
Shadowfax
Διάσημο μέλος
Όχι δεν είναι σημαντικά.Το είχα αναλύσει σε άλλο θέμα οπότε δεν πρόκειται να το ξανακάνω.Στενόμυαλη είσαι εσύ,που δε μπορείς να δεχτείς καμία διαφορετική άποψη από τη δικιά σου.Αν εσύ λυπάσαι που υπάρχουν άτομα που σκέφτονται έτσι,εγω λυπάμαι που υπάρχουν άτομα τα οποία δε σκέφτονται καθόλου,γίνονται φερέφωνα των άλλων,και τρέχουν να υποστηρίξουν τις μη απόψεις τους,κάθε φορά που κάποιος τολμήσει να πει αυτό που σκέφτεται πραγματικά.Επίσης,λυπάμαι που η αγάπη σου προς τα αρχαία δε σε βοήθησε να μάθεις πως η σωστή ορθογραφία είναι ασεβαίστατος.
Να σε ενημερώσω επίσης πως τα αρχαία ελληνικά έχουν πεθάνει εδώ και χροοονια.
Οπ! Ήρεμα, ήρεμα. Τι επίθεση είναι αυτή; Συσσωρευμένος θυμός για το μάθημα, να υποθέσω. Δικαιολογημένος εν μέρει λοιπόν.
Εν πάση περιπτώσει δε νομίζω πως μία από τις δύο πλευρές έχει απαραίτητα ολοκληρωτικά δίκιο. Δεν ξέρω τι πιστεύεις εσύ και κακώς δεν εκφράζεις ξανά την άποψή σου (δεν είμαι υποχρεωμένος να ψάχνω όλο το site), πάντως υποθέτω πως υπέρ της πλήρους κατάργησης του μαθήματος δεν είσαι.
Και by the way, το ''ασεβέστατος'' σωστό ήταν.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Δεν θα το έλεγα θυμό,άλλωστε ήρεμος είμαι,απλά πώς να το κάνουμε,δεν έχουν κάποια χρησιμότητα τα αρχαία.Δηλαδή,έχουν,καλλιεργούν εθνικιστικά αισθήματα γι αυτό και διδάσκονται.
Dias
Επιφανές μέλος
tazoulini
Νεοφερμένος
stefiiloveyaa
Νεοφερμένος
στην α λυκειου ειναι 6 ολοκληρες ωρες
ποσες???????????????????δεν θα το αντεξω..εγω τωρα κανω 3 ωρες και βαριεμαι!
THERISTIS
Νεοφερμένος
nicoleta1994
Νεοφερμένος
4kR!bn:)
Νεοφερμένος
Gewrgia_D
Νεοφερμένος
Σωστό εκπαιδευτικό σύστημα σου λένε μετά!
Dias
Επιφανές μέλος
1) Δικαίωμα σου να σου αρέσουν τα αρχαία. Οι υπόλοιποι όμως δεν φταίνε σε τίποτα.μπλα-μπλα-μπλα-...-μπλα
2) Βασικός λόγος που δεν ξέρουμε σήμερα τη γλώσσα μας είναι ότι αντί να μαθαίνουμε τη γλώσσα που μιλάμε σπαταλάμε ατέλειωτες ώρες για να μάθουμε τη γλώσσα που μιλούσαν οι πιθανοί προγονοί μας.
3) Και άλλες γλώσσες έχουν *αρχαία*. Πουθενά όμως δεν πρήζουν τους μαθητές με αυτά.
4) Όποιος θέλει θεωρητική κατεύθυνση μόνον αυτός να κάνει αρχαία. Στην Ιταλία δεν διδάσκονται όλοι λατινικά αλλά μόνον όσοι παίρνουν σχετική κατεύθυνση.
5) Το μέλλον είναι οι θετικές και τεχνολογικές επιστήμες. Εδώ οι Άγγλοι κάνουν περικοπές στις θεωρητικές σπουδές.
6) Η οικονομία είναι επιστήμη που αναπτύσσεται αλματωδώς και το να προτείνεις μείωση της είναι λάθος.
7) Η σημασία των *αρχαίων* δεν είναι η γραμματική και το συντακτικό, αλλά τα μηνύματα που θα τα μαθαίναμε καλύτερα από το μεταφρασμένο κείμενο.
8) Τα αρχαία έχουν επιβληθεί από τους ελληνοκεντρικούς και τους εθνικιστές για δικούς τους λόγους και όχι για το καλό της παιδείας.
9) Σίγουρα ένα εκπαιδευτικό σύστημα που βάζει τόσο ψηλά μια νεκρή γλώσσα δεν είναι σωστό.
10) Χρόνια σου πολλά και καλή χρονιά!!
elpida<3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Οπ! Ήρεμα, ήρεμα. Τι επίθεση είναι αυτή; Συσσωρευμένος θυμός για το μάθημα, να υποθέσω. Δικαιολογημένος εν μέρει λοιπόν.
Εν πάση περιπτώσει δε νομίζω πως μία από τις δύο πλευρές έχει απαραίτητα ολοκληρωτικά δίκιο. Δεν ξέρω τι πιστεύεις εσύ και κακώς δεν εκφράζεις ξανά την άποψή σου (δεν είμαι υποχρεωμένος να ψάχνω όλο το site), πάντως υποθέτω πως υπέρ της πλήρους κατάργησης του μαθήματος δεν είσαι.
Και by the way, το ''ασεβέστατος'' σωστό ήταν.
καλα κανει κι εχει θυμωσει με το συγκεκριμενο μαθημα...ειναι αδιανοητο να κανουμε 6 ωρες τη βδομαδα αρχαια, αυτο μας κανει να τα μισουμε περισσοτερο κι οχι να...καταλαβαινουμε το βαθυτερο νοημα τους!(οποιο κι αν ειναι αυτο,δεν μ ενδιαφερει!) αν και δεν ειναι παπαγαλια,οπως ιστορια ή αλλα μαθηματα της θεωρητικης δεν μπορω να δεχτω οτι εξασκουν το μυαλο περισσοτερο απο τα μαθηματικα,π.χ.προτιμοτερο και πιο χρησιμο θα ταν να κανουμε 6 ωρες τη βδομαδα αγγλικα!!
(συγγνωμη αν ημουν λιγο επιθετικη αλλα τα πα και ηρεμησα)
kate! =]
Εκκολαπτόμενο μέλος
pepper ann
Εκκολαπτόμενο μέλος
:no1:για την οικονομία.Εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό μάθημα και οι αρχές οικονομικής θεωρίας [αυτό που δίνεις ως μάθημα επιλογής στην 3η λυκείου]1) Δικαίωμα σου να σου αρέσουν τα αρχαία. Οι υπόλοιποι όμως δεν φταίνε σε τίποτα.2) Βασικός λόγος που δεν ξέρουμε σήμερα τη γλώσσα μας είναι ότι αντί να μαθαίνουμε τη γλώσσα που μιλάμε σπαταλάμε ατέλειωτες ώρες για να μάθουμε τη γλώσσα που μιλούσαν οι πιθανοί προγονοί μας.
3) Και άλλες γλώσσες έχουν *αρχαία*. Πουθενά όμως δεν πρήζουν τους μαθητές με αυτά.
4) Όποιος θέλει θεωρητική κατεύθυνση μόνον αυτός να κάνει αρχαία. Στην Ιταλία δεν διδάσκονται όλοι λατινικά αλλά μόνον όσοι παίρνουν σχετική κατεύθυνση.
5) Το μέλλον είναι οι θετικές και τεχνολογικές επιστήμες. Εδώ οι Άγγλοι κάνουν περικοπές στις θεωρητικές σπουδές.
6) Η οικονομία είναι επιστήμη που αναπτύσσεται αλματωδώς και το να προτείνεις μείωση της είναι λάθος.
7) Η σημασία των *αρχαίων* δεν είναι η γραμματική και το συντακτικό, αλλά τα μηνύματα που θα τα μαθαίναμε καλύτερα από το μεταφρασμένο κείμενο.
8) Τα αρχαία έχουν επιβληθεί από τους ελληνοκεντρικούς και τους εθνικιστές για δικούς τους λόγους και όχι για το καλό της παιδείας.
9) Σίγουρα ένα εκπαιδευτικό σύστημα που βάζει τόσο ψηλά μια νεκρή γλώσσα δεν είναι σωστό.
10) Χρόνια σου πολλά και καλή χρονιά!!
:no1:επίσης για το ότι έχουμε ελάχιστες ώρες για τη νεοελληνική γλώσσα.
οσο για τα άλλα.
πιστεύω ότι έχεις αδικο όταν λες ότι το μέλλον ανήκει στις θετικοτεχνολογικές επιστήμες,άρα δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε αρχαία.Όλοι πρέπει να παραδεχτούμε ότι τα αρχαία ελληνικά,όπως και τα λατινικά είναι οι πρόγονοι των περισσότερων ευρωπαϊκών γλωσσών.Μάλιστα κάπου είχα διαβάσει ότι το να προσπαθείς να μεταφράσεις ένα αρχαίο κείμενο,να ψάχνεις ποιο είναι το ρήμα,ποιο το υποκείμενο,ποιο το αντικείμενο κτλ,σου ακονίζει εξίσου τον εγκέφαλο όπως τα μαθηματικά.Δεν πρέπει να τα υποτιμάμε τόσο λοιπόν.
Επιπλέον,όπως ίσως ήδη ξέρεις,ο πολιτισμός που έχουμε σήμερα ειναι gtp ακριβώς επειδή έχουμε δώσει τεράστια έμφαση στην υλικοτεχνική ανάπτυξη και έχουμε παραμελήσει κάθε πνευματική ανάπτυξη.Το να ισχυρίζεσαι ότι πρέπει να καταργηθεί η διδασκαλία των αρχαίων επειδή το μέλλον βρίσκεταί αλλού είναι ανεδαφικό.Με αυτή τη λογική δεν πρέπει να κάνουμε ιστορία γιατί μαθαίνουμε για γεγονότα που έχουν παρέλθει,ευκλείδια γεωμετρία γιατί θεμελιώθηκε 1-2 χιλιετίες πριν,κτλ...
wolfe4ever
Διάσημο μέλος
προς θεου! απ αυτη τη γλωσσα που μαθαινουμε, βγηκε αυτη που τωρα μιλαμε!
ειναι ενα μερος της ιστορια μας και αυτο! σε λιγο καποιοι θα πουν και γιατι μαθαινουμε ιστορια? δε θες να μαθεις το ''παρελθον'' σου? ωραια. μην ασχολεισαι! αλλα οχι και περιττο μαθημα τα αρχαια!
M-A-R-I-A
Νεοφερμένος
μέρα αρχαία..Ακόμα κι εγώ που μου αρέσουν τα βαριέμαι...Αν το πάμε όμως έτσι και η άλγεβρα δεν είναι περιττή?Τι θα την κάνεις όταν βγεις από το λύκειο?Τίποτα.Δεν θα σου χρησιμεύσει.Οπότε ας μην τσακωνόμαστε για θετικές-θεωρητικές κατευεθύνσεις και ποιός θα έπρεπε να διαβάζει τι.Φιλικά!
elpida<3
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά τα αρχαία εννοείται ότι δεν είναι περιττό απλά ναι,είναι υπερβολή να κάνουμε κάθε
μέρα αρχαία..Ακόμα κι εγώ που μου αρέσουν τα βαριέμαι...Αν το πάμε όμως έτσι και η άλγεβρα δεν είναι περιττή?Τι θα την κάνεις όταν βγεις από το λύκειο?Τίποτα.Δεν θα σου χρησιμεύσει.Οπότε ας μην τσακωνόμαστε για θετικές-θεωρητικές κατευεθύνσεις και ποιός θα έπρεπε να διαβάζει τι.Φιλικά!
ναι ισως εχεις δικιο, το καθε τι θα μπορουσε να θεωρηθει αχρηστο.Απλα ο καθενας επιλεγει αυτο που του αρεσει και ασχολειται μ αυτο,ασχετα αν πρακτικα χρειαζεται η οχι.οποτε δεν βγαζουμε ακρη αν υποστηριζουμε οτι αν κατι δε μας αρεσει ειναι αχρηστο...
anna_md
Δραστήριο μέλος
Παιδιά τα αρχαία εννοείται ότι δεν είναι περιττό απλά ναι,είναι υπερβολή να κάνουμε κάθε
κλασικη φραση....Η Αλγεβρα χρησιμευει σε πολλες επιστημες.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.