marelpol
Νεοφερμένος
INTERNATIONAL BACCALAUREAT .. νομιζω πως ειναι ενα πτυχειο ανεξαρτητο απο κατευθυνσεις και πανελληνιες και για να προετοιμαστεις κανεις καποια ειδικα μαθηματα , ομως νομιζω γινεται μονο σε καποια ιδιωτικα λυκεια ,οχι σε δημοσια (στην ελλαδα) . Σε αλλες χωρες του εξωτερικου προετοιμαζουν και δημοσια . Οταν παρεις το πτυχειο αυτο σε περνουν σε ολα τα πανεπιστημια της ευρωπης με υποτροφια .Μια γνωστη μου απο Πολωνια περασε στο Cambridge δωρεαν χωρις να πληρωνει διδακτρα . Ηθελα κι εγω αλλα επρεπε να παω σε ιδιωτικο . Τωρα θα αρκεστω στη θετικη. (Αν λεω κατι λαθος διωρθωστε)Όταν λες ΙΒ;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Loreley
Περιβόητο μέλος
INTERNATIONAL BACCALAUREAT .. νομιζω πως ειναι ενα πτυχειο ανεξαρτητο απο κατευθυνσεις και πανελληνιες και για να προετοιμαστεις κανεις καποια ειδικα μαθηματα , ομως νομιζω γινεται μονο σε καποια ιδιωτικα λυκεια ,οχι σε δημοσια (στην ελλαδα) . Σε αλλες χωρες του εξωτερικου προετοιμαζουν και δημοσια . Οταν παρεις το πτυχειο αυτο σε περνουν σε ολα τα πανεπιστημια της ευρωπης με υποτροφια .Μια γνωστη μου απο Πολωνια περασε στο Cambridge δωρεαν χωρις να πληρωνει διδακτρα . Ηθελα κι εγω αλλα επρεπε να παω σε ιδιωτικο . Τωρα θα αρκεστω στη θετικη. (Αν λεω κατι λαθος διωρθωστε)
Μου φαίνεται απίθανο να πάει ο κάθε άσχετος όπου γουστάρει για σπουδές με υποτροφία επειδή πήρε ένα δίπλωμα.
Anyway, ευχαριστώ για τις πληροφορίες, αν και δεν με ενδιαφέρει το πτυχίο αυτό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
jj!
Τιμώμενο Μέλος
https://en.wikipedia.org/wiki/International_BaccalaureateΜου φαίνεται απίθανο να πάει ο κάθε άσχετος όπου γουστάρει για σπουδές με υποτροφία επειδή πήρε ένα δίπλωμα.
Κι όμως, έχει την ίδια αξία με το απολυτήριο λυκείου. Άλλωστε το λέει και το όνομα "διεθνές απολυτήριο". Στην Ελλάδα μόνο ορισμένα ιδιωτικά σχολεία προετοιμάζουν τους μαθητές τους γι' αυτό
Loreley
Περιβόητο μέλος
https://en.wikipedia.org/wiki/International_Baccalaureate
Κι όμως, έχει την ίδια αξία με το απολυτήριο λυκείου. Άλλωστε το λέει και το όνομα "διεθνές απολυτήριο". Στην Ελλάδα μόνο ορισμένα ιδιωτικά σχολεία προετοιμάζουν τους μαθητές τους γι' αυτό
Αλλά αν κατάλαβα καλά με το δίπλωμα αυτό μπορείς να σπουδάσεις μόνο στο εξωτερικό, σωστά;
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι κυρίως για σπουδές στις Η.Π.Α
Κρίμα που προσφέρεται μόνο μέσω των ιδιωτικών σχολείων στην Ελλάδα πάντως
Kurosaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αλλά αν κατάλαβα καλά με το δίπλωμα αυτό μπορείς να σπουδάσεις μόνο στο εξωτερικό, σωστά;
Ναι, καλά κατάλαβες.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
Μπορείς να μπεις και σε ελληνικά πανεπιστήμια αλλά είναι δύσκολο και γιατί να το κάνεις άλλωστε.
8theo1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Nα'μαι και εγώ!
Εδώ είμαστε
Κάπου θα΄μαστε και΄μεις.
Εδώ, εδώ
Πότε αρχίζετε τα μαθήματα ;
Loreley
Περιβόητο μέλος
Πότε αρχίζετε τα μαθήματα ;
Σεπτέμβρη εγώ, αν και δεν είμαι θεωρητική.
8theo1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Σεπτέμβρη εγώ, αν και δεν είμαι θεωρητική.
αα πολύ ωραία! Ποια κατεύθυνση έχεις επιλέξει;
Loreley
Περιβόητο μέλος
αα πολύ ωραία! Ποια κατεύθυνση έχεις επιλέξει;
Τεχνολογική.
Εσύ πότε θα αρχίσεις;
8theo1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τεχνολογική.
Εσύ πότε θα αρχίσεις;
Μια χαρά
Εγώ έχω αρχίσει ήδη από 2 Αυγούστου ιδιαίτερα.
Loreley
Περιβόητο μέλος
Μια χαρά
Εγώ έχω αρχίσει ήδη από 2 Αυγούστου ιδιαίτερα.
Καλό μας κουράγιο!!
8theo1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Καλό μας κουράγιο!!
Μαθηματικά, φυσική και έκθεση θα κάνεις ε;
Loreley
Περιβόητο μέλος
Μαθηματικά, φυσική και έκθεση θα κάνεις ε;
Έκθεση θα πάρω φέτος βοήθημα και θα διαβάζω μόνη μου, και ίσως πάω στην 3η.
marelpol
Νεοφερμένος
Μου φαίνεται απίθανο να πάει ο κάθε άσχετος όπου γουστάρει για σπουδές με υποτροφία επειδή πήρε ένα δίπλωμα.
Δεν είναι ο κάθε άσχετος ... τα μαθήματα είναι πολύ δύσκολα και οι εξετάσεις επίσης (και νομίζω ότι πρέπει να είναι στα αγγλικά )... αλλά αφού δεν σε ενδιαφέρει οκ Το είχα ψάξει γιατί με ενδιέφερε αλλά προετοίμαζαν μόνο κάποια συγκεκριμένα ιδιωτικά τα οποία δεν θα αναφέρω γιατί είναι διαφήμιση .. αλλά δυστυχώς ... no money Θετική και πάλι θετική !
8theo1
Εκκολαπτόμενο μέλος
Έκθεση θα πάρω φέτος βοήθημα και θα διαβάζω μόνη μου, και ίσως πάω στην 3η.
ααα! ωραία
Guest 875331
Επισκέπτης
με το καλό!Εγω μαλλον θα παρω θεολογικη κατευθυνση
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.