Manthak47
Νεοφερμένος
Το ξέρω ότι πολλούς τους ενοχλεί η νοοτροπία "θα πάω θετική, δεν μπορώ τ' αρχαία" αλλά σκέφτηκε κανείς αν εμάς μας ενοχλεί το "και αυτά τα μαθηματικά, τίποτα δεν καταλαβαίνω, φυσική το ίδιο. θα πάω θεωρητική"???
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Τι θα δείξει η τηλεόραση; Τον τάδε και τον δείνα που έκαναν εκείνο το πείραμα, κλπ. Οι φιλόλογοι κλπ. δεν πολυπαίζουν κοσμικώς, εκτός από τους δικηγόρους, αλλά όχι για καλό στους τελευταίους...
συ είπας κουβέντα κάνουμε
-----------------------------------------
α και είμαι της άποψης ότι επιλέγουμε μια κατεύθυνση βάση των επαγγελμάτων και όχι των μαθημάτων
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bright-minded
Νεοφερμένος
Αυτό μας το τονίζουν στο σχολείο μου!!!:no1::no1::no1:
Manthak47
Νεοφερμένος
(κι εγώ κουβέντα κάνω :iagree:, απλά προσπαθώ να υποστηρίξω το ότι ακολουθώ αυτό που είμαι)
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Ironboy
Δραστήριο μέλος
jasmine34294
Νεοφερμένος
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Μιλάω για το μάθημα Αρχές Φιλοσοφίας θεωρητικής κατεύθυνσης Β' Γενικού Λυκείου.
Δεν θεωρώ κανέναν της αρχαιότητας χαζό.
Απλά βλέπω πώς είναι ο κόσμος σήμερα.
Τι θα δείξει η τηλεόραση; Τον τάδε και τον δείνα που έκαναν εκείνο το πείραμα, κλπ. Οι φιλόλογοι κλπ. δεν πολυπαίζουν κοσμικώς, εκτός από τους δικηγόρους, αλλά όχι για καλό στους τελευταίους...
Δεν έχεις διδαχθεί το μάθημα ούτε κι εγώ. Δεν μπορείς λοιπόν να κατακρίνεις στην προκειμένη ένα μάθημα που δεν έχεις ιδέα τι μελετά. Αλλά και βάση της κοινής λογικής να το δεις πως γίνεται οι φιλόσοφοι και τα όσα έλεγαν και μελετούσαν να είναι έξυπνα ενώ το μάθημα να μην είναι σοβαρό/σημαντικό/πεςτοοπωςθες;
Στο (2) με την tv με κάλυψε απόλυτα ο Ηλίας. Να προσθέσω πως επιλέγουμε το επάγγελμα επειδή μας αρέσει όχι επειδή υπάρχει η Χ, Ψ προοπτική κάποτε να γίνουμε διάσημοι. -.-
Και αν θέλεις να γίνεις δικηγόρος; Θα "προσαρμοστείς" στα μαθήματα; Και για να το καταφέρεις θα αλλάξεις το ποιον του μυαλού σου; Μπορεί να φτιάχτηκες για τα μαθήματα που σου αρέσουν και όχι επειδή για κάποιο λόγο θες να γίνεις κάτι να πρέπει να αλλάξεις τον εαυτό σου. Άσε που θα σου πάρουν τα λεφτά τα φροντιστήρια για να "προσαρμοστείς"
(κι εγώ κουβέντα κάνω :iagree:, απλά προσπαθώ να υποστηρίξω το ότι ακολουθώ αυτό που είμαι)
Προφανώς αν θες να γίνεις δικηγόρος θα μάθεις και αρχαία και λατινικά. Αν θες πραγματικά όμως. Δεν καταλαβαίνω τι είναι πιο σημαντικό; 2 χρόνια μαθημάτων στην κατεύθυνση ή το επάγγελμα μιας ολόκληρης ζωής; Δεν ξέρω για σένα, εγώ θα κρατήσω το δεύτερο.
Manthak47
Νεοφερμένος
Όπως επίσης επαναλαμβάνω ότι όπως ενοχλεί τους άλλους να λέω ότι το μάθημα Χ (θεωρητικής) είναι βαρετό και ανούσιο έτσι ενοχλεί και εμένα όταν οι άλλοι λένε ότι το μάθημα Υ (θετικής) είναι πάλι βαρετό και ανούσιο.
Ίσως όντως όλοι μας να μπερδέψαμε την ορολογία, το γενικά βαρετό με το "δεν μου ταιριάζει". Αυτό το δέχομαι.
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Περιττό να σου πω πως κανείς δεν είπε τίποτα για τα μαθήματα της θετικής/τεχνολογικής όταν εσύ σχολίασες αρνητικά το μάθημα της Φιλοσοφίας της Β'Λυκείου.
Manthak47
Νεοφερμένος
Το μάθημα το πήρα σαν παράδειγμα (όπως αυτό με την tv που το πήρατε και το κάνατε...) με βάση το τι πιστεύω εγώ και δεν προσπαθω να κάνω κανέναν σας να ακολουθήσει τα δικά μου πιστεύω.
Και εννοείται ότι αν θες να γίνεις δικηγόρος θα είσαι και πλασμένος για αυτό και θα σου αρέσουν τα μαθήματα, το ίδιο και για μαθηματικούς, φυσικούς, φιλολόγους, γιατρούς, οικονομολόγους, αρχιτέκτονες.......
το μόνο που είπα εξ αρχής είναι ότι οι μαθητές της θετικής σχεδόν σπανίζουν και αυτοί της θεωρητικής δε χωράνε στα σχολεία πλέον και ότι γίνονται εξωτερικές (το τονίζω εξωτερικές) φήμες ότι τα θετικά μαθήματα είναι ανούσια και ακαταλαβίστικα. Αν σκέφτηκε κανείς (από τους εξωτερικούς πάλι) το αντίθετο είπα. Και τα έγραψα για να συζητηθεί η γνώμη αυτή (των εξωτερικών!). Όχι γιατί θέλω να είμαι αρνητικά προκατειλημμένος μπροστά στη θεωρητική κατεύθυνση. Μέχρι πέρυσι μάλιστα στο μυαλό μου τη θεωρητική είχα, γιατί μου άρεσαν τα αρχαία. Αλλά φέτος άλλαξαν τα πράγματα και τελικά έκανα την απόφασή μου για τη θετική.
Τίποτα το σπουδαίο.
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος
Νομίζω ότι κάνεις λάθος...Πιο συγκεκριμένα στο δικό μου σχολείο έχουμε μόνο 4 θεωρητικούς
Eμείς 6.
myriam-snowwhite
Νεοφερμένος
αν εισαι αριστοσ σε ολα τα μαθηματα και τα καταφερνεισ εξισου καλα στα θεωριτικα στα θετικα και στα τεχνολογικα απο κει και περα ειναι θεμα τι σου αρεσει πιο πολυ και τι θα ηθελεσ να σπουδασεισ και να ασκησεισ ωσ επαγγελμα στην ενιληκη και μετασχολικη σου ζωη..........
εγω προσωπικα θα παω θετικη γιατι παρολο ποπυ σε ολα τα καταφερνω ονειρο μου ειναι το ιατρικο σσασ θεσσαλονικησ!!!!!
bright-minded
Νεοφερμένος
Κι εγώ εκεί θέλω να περάσω
Ελπίζω να τα καταφέρω!
-----------------------------------------
παιδια ο σωστοσ τροποσ επιλογησ κατευθηνσησ κατα την γνωμη μου τουλαχιστον ειναι αρχικα σε ποια μαθηματα εισαι πιο δυνατοσ ετσι ωστε να καταφερεισ να περασεισ σε καποια σχολη.....
αν εισαι αριστοσ σε ολα τα μαθηματα και τα καταφερνεισ εξισου καλα στα θεωριτικα στα θετικα και στα τεχνολογικα απο κει και περα ειναι θεμα τι σου αρεσει πιο πολυ και τι θα ηθελεσ να σπουδασεισ και να ασκησεισ ωσ επαγγελμα στην ενιληκη και μετασχολικη σου ζωη..........
Σωστή+10000
Δεν μπορούμε να ζούμε μόνο με όνειρα...Πρέπει να είναι εφικτές οι προσδοκίες μας και όχι άπιαστα όνειρα...
jasmine34294
Νεοφερμένος
και γω το ιδιο προβλημα εχω....αλλα τελ.θα παω τεχνολολικη.θα παω να γινω αρχιτεκτονισα!!!χαχαχαΈιμαι ανάμεσα σε Τεχνολογική και Θετική. Κολλάω λίγο στη Χημεία. Την θεωρώ δύσκολη και απαιτητική. Βέβαια, στην Γ' σίγουρα τεχνολογική γιατί χρειάζομαι να γνωρίζω τον προγραμματισμό.
Οι καθηγητές μου, μου λένε να πάω θετική, μιας και είμαι καλός μαθητής, γιατί στη β' λυκείου στην τεχνολογική δε γίνεται μάθημα. Στην γ είναι αλλιώς τα πράματα. (όπως λένε οι ίδιοι..) Εσείς τι λέτε;
arisar
Νεοφερμένος
Πόσους ?????? :!::!::!: Εμείς έχουμε τουλάχιστον 50 θεωρητικούς (από τους 70 μαθητές συνολικά) !!!!!! Η θεωρητική μπορεί να είναι και δύο τμήματα Η θετική μαζί με μένα είναι 10 άτομα και τεχνολογική μπορεί να μη γίνει καθόλου!!!!!Eμείς 6.
Chris1993
Περιβόητο μέλος
emily north
Νεοφερμένος
.:xixi:
Iliaso
Περιβόητο μέλος
Πόσους ?????? :!::!::!: Εμείς έχουμε τουλάχιστον 50 θεωρητικούς (από τους 70 μαθητές συνολικά) !!!!!! Η θεωρητική μπορεί να είναι και δύο τμήματα Η θετική μαζί με μένα είναι 10 άτομα και τεχνολογική μπορεί να μη γίνει καθόλου!!!!!
Δεν παίζει αυτό που λες
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 18 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.