Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
Θεωρητική* Θα σε πάρουν με τις ντομάτες
Όχι, θα είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που (αναγκαστικά) θα πάει θεωρητική, οπότε μη σκας
Ανέκαθεν ήθελα θετική, στα διάλα
Γιατί αναγκαστικά?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Παιδαγωγικά, Αγγλική Φιλολογία και σχολές πληροφορικής.Γιατί αναγκαστικά?
Ο συνδυασμός αυτός επιτυγχάνεται με θεωρητική και 6ο μάθημα τα Μαθηματικά γενικής παιδείας (πρόσβαση στο 1ο και στο 4ο πεδίο). Αν επιλέξω θετική/τεχνολογική, θα αναγκαστώ να "γυρίσω την πλάτη" είτε στην Αγγλική Φιλολογία, είτε στις σχολές πληροφορικής.
Τα παιδαγωγικά, πάει στο διάολο, είναι προσβάσιμα από όλες τις κατευθύνσεις, αλλά αν γίνει καμιά στραβή, θέλω να έχω εναλλακτικές
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Xaris SSSS
Διάσημο μέλος
Παιδαγωγικά, Αγγλική Φιλολογία και σχολές πληροφορικής.
Ο συνδυασμός αυτός επιτυγχάνεται με θεωρητική και 6ο μάθημα τα Μαθηματικά γενικής παιδείας (πρόσβαση στο 1ο και στο 4ο πεδίο). Αν επιλέξω θετική/τεχνολογική, θα αναγκαστώ να "γυρίσω την πλάτη" είτε στην Αγγλική Φιλολογία, είτε στις σχολές πληροφορικής.
Τα παιδαγωγικά, πάει στο διάολο, είναι προσβάσιμα από όλες τις κατευθύνσεις, αλλά αν γίνει καμιά στραβή, θέλω να έχω εναλλακτικές
Σε καταλαβαίνω, παλαιότερα ήθελα να πάω Νομική, έτσι έπρεπε να ακολουθήσω Θεωρητική , πάλι καλά που συνήλθα
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Προκειμένου να ακολουθήσω επαγγέλματα που μου αρέσουν, κάνω θυσίεςΣε καταλαβαίνω, παλαιότερα ήθελα να πάω Νομική, έτσι έπρεπε να ακολουθήσω Θεωρητική , πάλι καλά που συνήλθα
Roxim
Δραστήριο μέλος
Εχέμυθη
Περιβόητο μέλος
Αν φετος πανε ολα καλα (ναι ναι το ξερω...απο εμενα εξαρταται αυτο) , του χρονου με βλεπω για θετικη.
Stefania96
Νεοφερμένος
~Melania~
Περιβόητο μέλος
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Εγω θα το πω και ας μου ορμηξουν ολοι οι θετικοι και οι τεχνολογικοιΔε ξερετε ποσο ζηλευω ολους εσας που ξερετε ακριβως ποια κατευθυνση θέλετε να ακολουθησετε.Που ειστε καλοι στα θεωριτικα η θετικα μαθηματα .
Αν φετος πανε ολα καλα (ναι ναι το ξερω...απο εμενα εξαρταται αυτο) , του χρονου με βλεπω για θετικη.
Ελενα κοπελα μου τρελαθηκες ή μου κανεις πλακα μεσημεριατικα εγω για θεωρητικη σε εκοβα.Τεσπα αυτα ειναι προσωπικες επιλογες.
Σπυρο νομιζω οτι πλεον δεν παει μονο με το βαθμο αλλα και λιγο με την προτιμηση αλλα ναι κατα κυριο λογο ειναι ο βαθμος.
Μαρια παιδι μου 3 πτυχια γερμανικων τις βαθμιδες του Γερμανικου Σχολειου δεν τις ξερεις ?
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Να αποφασίσεις βάσει του επαγγέλματος και όχι των μαθημάτων.Δε ξερετε ποσο ζηλευω ολους εσας που ξερετε ακριβως ποια κατευθυνση θέλετε να ακολουθησετε.Που ειστε καλοι στα θεωριτικα η θετικα μαθηματα .
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Να αποφασίσεις βάσει του επαγγέλματος και όχι των μαθημάτων.
Σωστοςςςςς!!!!
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Να αποφασίσεις βάσει του επαγγέλματος και όχι των μαθημάτων.
Αποφάσισα βάσει μαθημάτων. Και δεν το μετάνοιωσα.
Υγ. Ήμουν συστημένος για Θετική.
Muxu Su
Διάσημο μέλος
Εχέμυθη
Περιβόητο μέλος
Spark εχεις δικιο...και με βαση τα επαγγ ελματα που με ενδιαφερουν επιλεγω θετικη . Απο θεωριτικη οι σχολες που θα ληθελα να ακολουθησω ειναι πολυ πιο λιγες.Να αποφασίσεις βάσει του επαγγέλματος και όχι των μαθημάτων.
Σπυρο το οτι ημουν καλη σε ολα τα μαθηματα στο γυμνασιο , δε σημαινει οτι θα ειμαι και στο λυκειο.Γι'αυικτο και θα αποφασισω οριστικα στο τελος της χρονιας .
Αρτ οι περισσοτεροι για παιδι της θεωριτικης με περνανε
$Johnny$
Νεοφερμένος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
1.https://www.eimaifoititis.gr/syxnes-erwthseis/krithria-epiloghs-kateythinshs
2. https://theodoranagnostopoulou.blogspot.gr/2010/10/blog-post_15.html
ΥΓ: τα λινκ ειναι βοηθεια για την επιλογη της σωστης κατεύθυνσης
Giorgos216
Πολύ δραστήριο μέλος
Είχα ξαναγράψει πριν κάποιο καιρό (σελίδες 188-192 περίπου), διότι δεν ήμουν βέβαιος για το τι κατεύθυνση θέλω να ακολουθήσω. Τελικά είχα επιλέξει Θεωρητική λόγω Νομικής, ενώ αν δεν πέρναγα Νομική θα πήγαινα προς Οικονομικά.
Σήμερα πήγα να δώσω ένα τεστ στο φροντιστήριο (2 βασικά, αρχαία & έκθεση). Στην έκθεση όλα καλά. Στα αρχαία όχι μόνο είδα ότι με γραμματικές και συντακτικά δεν πάω καλά, αλλά κατάλαβα και ότι δε μου αρέσουν και δε θέλω να χάνω 10 ώρες τη βδομάδα μελετώντας τα. Μου φαίνονται αρκετά πιο δύσκολα από τα μαθηματικά, για μένα τουλάχιστον. Επίσης, σκέφτηκα ότι αν κατάφερνα να περάσω Νομική, αυτό που θα ήθελα να κάνω θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα Νομικός Σύμβουλος, να ασχοληθώ με πνευματικά δικαιώματα ή κάτι τέτοιο. Άντε να σκεφτόμουν και Συμβούλιο Επικρατείας αλλά σε περιορίζει στην Ελλάδα άρα δε νομίζω να το επέλεγα.
Από την άλλη σκέφτομαι ότι μπορώ να πάω Τεχνολογική (ξέρω ότι η Τεχνολογία Επικοινωνιών (αν υπάρχει ακόμα) είναι τελείως άχρηστο μάθημα, αλλά μάλλον δε θα ήθελα να κάνω χημεία η οποία δε μου φαίνεται εύκολη), για να πάω κατευθείαν Οικονομικά, που σκέφτομαι πιο πολύ Διοίκηση Επιχειρήσεων ή Marketing. Μου φαίνεται πολύ πιο ρεαλιστική και εύκολη λύση, ενώ ταυτόχρονα δε μου κακοπέφτει καθόλου.
Να σημειώσω ότι έχω Καναδική υπηκοότητα, και όπως το σκέφτομαι τώρα, θέλω να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στον Καναδά, και να μην αποκλείσω το ενδεχόμενο να παραμείνω εκεί. Συνεπώς, σκέφτομαι πως από τα Οικονομικά θα είχα περισσότερες επιλογές και πιο ρεαλιστικές.
Επίσης να σημειώσω ότι γνωρίζω πως μπορείς να μπεις Οικονομικά και από τη Θεωρητική, όμως πιστεύω πως αν ουσιαστικά στοχεύεις για Οικονομικά, δεν αξίζει να πας Θεωρητική αντί για Τεχνολογική. Στην Τεχνολογική κάνεις περισσότερα μαθήματα που απαιτούν παρόμοιο τρόπο σκέψης (Μαθηματικά κατεύθυνσης, Φυσική), και δεν κάνεις Αρχαία και Ιστορία τα οποία "τρώνε" πολύ χρόνο και είναι εντελώς διαφορετικά.
Θέλω να ρωτήσω καταρχήν τη γνώμη σας πάνω στο θέμα μου, αν πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα να πάω τελικά Τεχνολογική και να αφήσω το ενδεχόμενο της Νομικής, το οποίο (όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή) θα με ζόριζε αρκετά περισσότερο και δεν είμαι βέβαιος ότι θα άξιζε τελικά, και κατά δεύτερον να μου πείτε, αν γνωρίζετε, αν υπάρχει ακόμα Τεχνολογία Επικοινωνιών στην Τεχνολογική Β' Λυκείου, αντί για τη Θετική η οποία έχει αντίστοιχα τη Χημεία.
Ευχαριστώ
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Αν δεν έχεις πάθος για τη νομική, δηλαδή δυνατό κίνητρο για να προσπαθείς και δεν χωνεύεις τα απαιτούμενα μαθήματα, μην πας θεωρητική. Θα μαρτυρήσεις.Καλησπέρα παιδιά!
Είχα ξαναγράψει πριν κάποιο καιρό (σελίδες 188-192 περίπου), διότι δεν ήμουν βέβαιος για το τι κατεύθυνση θέλω να ακολουθήσω. Τελικά είχα επιλέξει Θεωρητική λόγω Νομικής, ενώ αν δεν πέρναγα Νομική θα πήγαινα προς Οικονομικά.
Σήμερα πήγα να δώσω ένα τεστ στο φροντιστήριο (2 βασικά, αρχαία & έκθεση). Στην έκθεση όλα καλά. Στα αρχαία όχι μόνο είδα ότι με γραμματικές και συντακτικά δεν πάω καλά, αλλά κατάλαβα και ότι δε μου αρέσουν και δε θέλω να χάνω 10 ώρες τη βδομάδα μελετώντας τα. Μου φαίνονται αρκετά πιο δύσκολα από τα μαθηματικά, για μένα τουλάχιστον. Επίσης, σκέφτηκα ότι αν κατάφερνα να περάσω Νομική, αυτό που θα ήθελα να κάνω θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα Νομικός Σύμβουλος, να ασχοληθώ με πνευματικά δικαιώματα ή κάτι τέτοιο. Άντε να σκεφτόμουν και Συμβούλιο Επικρατείας αλλά σε περιορίζει στην Ελλάδα άρα δε νομίζω να το επέλεγα.
Από την άλλη σκέφτομαι ότι μπορώ να πάω Τεχνολογική (ξέρω ότι η Τεχνολογία Επικοινωνιών (αν υπάρχει ακόμα) είναι τελείως άχρηστο μάθημα, αλλά μάλλον δε θα ήθελα να κάνω χημεία η οποία δε μου φαίνεται εύκολη), για να πάω κατευθείαν Οικονομικά, που σκέφτομαι πιο πολύ Διοίκηση Επιχειρήσεων ή Marketing. Μου φαίνεται πολύ πιο ρεαλιστική και εύκολη λύση, ενώ ταυτόχρονα δε μου κακοπέφτει καθόλου.
Να σημειώσω ότι έχω Καναδική υπηκοότητα, και όπως το σκέφτομαι τώρα, θέλω να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό στον Καναδά, και να μην αποκλείσω το ενδεχόμενο να παραμείνω εκεί. Συνεπώς, σκέφτομαι πως από τα Οικονομικά θα είχα περισσότερες επιλογές και πιο ρεαλιστικές.
Επίσης να σημειώσω ότι γνωρίζω πως μπορείς να μπεις Οικονομικά και από τη Θεωρητική, όμως πιστεύω πως αν ουσιαστικά στοχεύεις για Οικονομικά, δεν αξίζει να πας Θεωρητική αντί για Τεχνολογική. Στην Τεχνολογική κάνεις περισσότερα μαθήματα που απαιτούν παρόμοιο τρόπο σκέψης (Μαθηματικά κατεύθυνσης, Φυσική), και δεν κάνεις Αρχαία και Ιστορία τα οποία "τρώνε" πολύ χρόνο και είναι εντελώς διαφορετικά.
Θέλω να ρωτήσω καταρχήν τη γνώμη σας πάνω στο θέμα μου, αν πιστεύετε ότι είναι καλή ιδέα να πάω τελικά Τεχνολογική και να αφήσω το ενδεχόμενο της Νομικής, το οποίο (όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή) θα με ζόριζε αρκετά περισσότερο και δεν είμαι βέβαιος ότι θα άξιζε τελικά, και κατά δεύτερον να μου πείτε, αν γνωρίζετε, αν υπάρχει ακόμα Τεχνολογία Επικοινωνιών στην Τεχνολογική Β' Λυκείου, αντί για τη Θετική η οποία έχει αντίστοιχα τη Χημεία.
Ευχαριστώ
Η χημεία δεν είναι και τόσο δύσκολη, εξάλου πολλοί πάνε θετική στην β' χωρίς να σκοπεύουν να μείνουν θετική. Στο τμήμα μου περίπου οι μισοί δεν ενδιαφέρονταν για χημεία και απλά προσπαθούσαν για έναν αξιοπρεπή βαθμό.
Δεν είμαι σίγουρη αλλά νομίζω δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά την Τεχνολογία Επικοινωνιών, δηλαδή θα διδάσκεται κανονικά φέτος.
SparklingGrey
Διάσημο μέλος
Άσε που χωρίς όρεξη για ενσαχόληση με τα Αρχαία, δύσκολο να πιάσεις τη Νομική.Αν δεν έχεις πάθος για τη νομική, δηλαδή δυνατό κίνητρο για να προσπαθείς και δεν χωνεύεις τα απαιτούμενα μαθήματα, μην πας θεωρητική. Θα μαρτυρήσεις.
Προσωπικά, άρχισα να σχολούμαι εντατικά με τα Αρχαία στη Β, και τολμώ να πω ότι ξεκίνησα από το 0, μιας και μέχρι τα μέσα του καλοκαιριού της Α, ήμουν συστημένος για θετική. Αν βουλιάξει η καρέκλα του γραφείου σου, θα τα μάθεις. Δε συγκρίνονται σε καμία περίπτωση με τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης.
venividivici43946
Διάσημο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 38 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 16 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.