Διαφωνω με αυτο γιατι για παραδειγμα η Φυσικη μπορει να υπαρξει χωρις τα Μαθηματικα.
Όντως, τώρα που το σκέφτομαι, έχεις δίκιο. Είχα άλλο πράγμα στο μυαλό μου όταν είπα ότι τα μαθηματικά είναι η βάση, ενώ πρακτικά απαντούσα στην ερώτηση "ποιά (επιστήμη) είναι η βάση των επιστημών?".
Τα θεμελια στηριζονται στην Γη! Το οικοδομημα και τα θεμελια ειναι ανθρωπινα κατασκευασματα ενω η Γη οχι. Αν χρησιμοποιησουμε την αναλογια: οικοδομημα και θεμελια = επιστημες (επισης κατασκευασματα του ανθρωπου) τοτε Γη = βαση των επιστημων = ανθρωπινη περιεργεια και λογικη (ισως και κατι αλλο που δεν μου ερχεται αυτη την στιγμη).
Αν το αναλύσουμε ίσως καταλήξουμε σε κάποιο κοινό σημείο, αλλά οι γνώμες μας (όχι μόνο οι δικές μας, αλλά όλων) διίστανται γενικώς, επειδή ο καθένας αντελήφθη διαφορετικά την αρχική ερώτηση του θέματος. Οπότε δε θα πω ούτε πως συμφωνώ, ούτε πως διαφωνώ.
Κάποιος είπε ότι φιλοσοφία δεν είναι επιστήμη.Όταν το πρωτοείπε σεβάστηκα την αποψή και δεν προσπάθησα να το αρνηθώ αφού και αυτό έχει μια λογική και το υποστιρίζουν αρκετοί.Αυτός ήταν ο πρώτος που προσπάθησε να
να επιβάλει τη γνώμη του με αυτά τα λόγια"Και ξαναλέω, η φιλοσοφία ΔΕΝ είναι επιστήμη",ενώ εγώ στην αρχή τουλάχιστον δεν έκανα κάτι τέτοιο,απλά συνέχισα να αποκαλώ τη φιλοσοφία επιστήμη χωρίς να θέλω να επιβάλω τη γνώμη μου.
Το ότι μένω σταθερός σ' αυτήν την άποψη δε σημαίνει ότι την επιβάλλω, όταν δε δέχομαι το αντίθετο. Όπως είπες κι εσύ, το να μεταπείσεις κάποιον από κάτι σε κάτι άλλο χρειάζεται λογική και επιχείρημα. Εφόσον λοιπόν δε μού απέδειξε κανείς μέχρι τώρα ότι η φιλοσοφία
είναι επιστήμη, γιατί να αλλάξω την άποψή μου? Μέσα απ' αυτήν τη φτωχή, απρόσωπη συζήτηση, ακόμα και αν ήθελα, δε θα μπορούσα να την επιβάλλω. Αλλά το είπα και πιο πριν: η διάσταση των απόψεων οφείλεται κατά μείζονα λόγο σε σύγχυση εννοιών, όπως διαπίστωσες κι εσύ παρακάτω:
Άρα αφού χρησιμοποιώντας τις ίδιες λέξεις αναφερόμαστε σε διαφορετικά πράγματα(οχι ότι είναι κακό αυτό) δεν βρίσκω το λόγο να συνεχίσουμε,εξάλλου γινόμαστε και κουραστικοί.
...το οποίο είχα ήδη διαπιστώσει κι εγώ νωρίτερα, και μού είπες ότι το παίζω έξυπνος.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αυτό που εισέπραξα, εν τέλει, είναι ότι ο καθένας κατάλαβε διαφορετικά την ερώτηση, και εξ αρχής δεν υπήρχε ένας κοινός ορισμός εννοιών που προϋποτίθεται για να γίνει μια συζήτηση σαν αυτή. Ήταν εποικοδομητική, παρά ταύτα, γιατί βλέποντας τα πράγματα από την οπτική γωνία κάποιου άλλου, ακόμα κι αν είναι ακραία, μπορεί να σού φανερωθούν πράγματα που δε φανταζόσουν πριν, και να σού γεννήσουν προβληματισμούς. Αυτό είναι και το πρώτο πράγμα που κρατάω απ' το θέμα.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.