Ποια η στάση σας απέναντι στο άσυλο των πανεπιστημίων;

Ποια η στάση σας απέναντι στο άσυλο;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 188)
  • Το άσυλο δεν πρέπει να καταργηθεί.

    Ψήφοι: 45 23.9%
  • Το άσυλο πρέπει να καταργηθεί άμεσα.

    Ψήφοι: 76 40.4%
  • Μερική άρση του ασύλου σε περιπτώσεις καταστροφών/κλοπών.

    Ψήφοι: 66 35.1%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 1 0.5%

emufear

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο emufear αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,730 μηνύματα.
Ok, ζητάω συγγνώμη, σωστή είσαι και στα δύο. Ούτε κομματοσκυλικές αναλύσεις χρειάζονται και πράγματι έτσι εκφράζουν την άποψή τους οι περισσότεροι πολέμιοι του ασύλου...

edit:

Μακάρι να τα καταφέρεις XRZ στην έρευνά σου.. Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, το άσυλο δεν είναι τέλειο. Δυστυχώς, το trade off σε κάποιες περιπτώσεις είναι μεγάλο για να μη δημιουργηθεί προηγούμενο. Κι όμως εξακολουθώ να πιστεύω ότι η κυβέρνηση δε δίνει δεκάρα για την έρευνά σου και πως το άσυλο πρέπει να προστατευθεί με αυτοοργάνωση εκ των έσω και όχι με νομικά πλαίσια περιορισμού/κατάργησής του εκ των έξω.

Το πρόβλημα με το ισχύον νομικό πλαίσιο είναι ακριβώς αυτό που περιγράφεις. Η επιτροπή ασύλου αποτελείται από τον πρύτανη, τον αντιπρύτανη και έναν συγκλητικό φοιτητή ο οποίος δεν παρουσιάζεται ποτέ. Η επιτροπή για να πάρει απόφαση άρσης χρειάζεται 3/3 ψήφους (απαρτία και ομοφωνία) γι' αυτό δεν μπορεί να πάρει ποτέ. Σκέψου όμως να ήταν ένας δαπίτης στην επιτροπή και να αποφάσιζε ότι στις 27 Ιουνίου έχουν διαφύγει κουκουλοφόροι στη Νομική οπότε να αρθεί το άσυλο, τι θα είχε γίνει.

Με αυτό θέλω να σου πω, ότι πρέπει μέσα από ζύμωση ο απλός (φοιτητό)κόσμος να πειστεί για τη χρησιμότητα του ασύλου και να συμμετέχει ενεργά στην περιφρούρησή του ο ίδιος. Για παράδειγμα στην κατάληψη του τμήματός μου το καλοκαίρι αλλά και σε όλο το ΕΚΠΑ, δε συνέβη τίποτα απολύτως. Ούτε κλοπές, ούτε ζημιές, ούτε τίποτα.

Ξαναθυμίζω πως για αυτόφορα κακουργήματα το άσυλο αίρεται αυτόματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Cancerman

Δραστήριο μέλος

Ο Cancerman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 407 μηνύματα.
εχει κανεις καπου ευκαιρο το ισχυον αρθρο περι του ασυλου και το προτεινομενο....

νομιζω θα βοηθουσε καπως να σχηματισουμε μια πιο "χειροπιαστη" εικονα της καταστασης....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,406 μηνύματα.
Ποιούς προστατεύει και απο ποιόν;

Νομίζει κανείς οτι μια φασιστική κυβέρνηση θα το σεβαστεί;
"Αλτ, εδώ είναι άσυλο δεν μπορούμε να μπούμε να δείρουμε/συλλάβουμε τους αντιφρονούντες"

χαχαχαχαχα εχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Demelene

Διάσημο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,430 μηνύματα.
Για μένα το άσυλο είναι θέμα ταμπού στην κοινωνία μας.
Εκφράζει για μια άκομα φορά την υπερβολή στις αντιδράσεις μας σχετικά με ελευθερίες και δικαιώματα. Και δεν είναι το μόνο κατάλοιπο της υστερικής αντίδρασης που υπήρξε.

Το άσυλο νομοθετικά δεν υφίστατε όταν καταστρέφεται η περιουσία και όλα όσα λέει ο Emufear. Δεν χρειάζεται καμιά επιτροπή. Το πόστ του λέει όλα χαρτί και καλαμάρι.
Στην Ελλάδα όμως με το που θα μπει αστυνομία στο πανεπιστήμιο θα γίνει της πόπης. Φυσικά κανένας δεν θα ασχοληθεί με το γιατί. Μόνο θα κρίνει και θα καταδικάσει. Και ειλικρινά πιστεύω ότι αυτό το έχουν πάρει χαμπάρι και το εκμεταλεύονται κάποιοι, και ειδικά τα τελευταία χρόνια με κύριο μοχλό τα media.

Τελειώνοντας να πω ότι το άσυλο είναι μια χαρά θεσμοθετικά. η ΧΡΗΣΗ του όμως γίνεται λάνθασμένα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Juan

Νεοφερμένος

Ο Juan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Ο νόμος προβλέπει αυτεπάγγελτη επέμβαση


Ι. ΜΑΝΩΛΕΔΑΚΗΣ
Οπως έχω και πρόσφατα (αλλά και άλλες φορές στο παρελθόν) τονίσει, θα πρέπει πια να σταματήσει η παραπληροφόρηση των πολιτών σχετικά με το πανεπιστημιακό άσυλο. Δεν χρειάζεται κανένας απολύτως επαναπροσδιορισμός της έννοιας του ούτε αλλαγή της νομοθεσίας που το προβλέπει. Η υπάρχουσα ρύθμιση είναι υπερεπαρκής για να αποτραπεί η τέλεση σοβαρών εγκληματικών πράξεων είτε εντός του χώρου του Πανεπιστημίου είτε με ορμητήριο το Πανεπιστήμιο. Συγκεκριμένα, ο νόμος προβλέπει την αυτεπάγγελτη, χωρίς άδεια του σχετικού πανεπιστημιακού οργάνου, επέμβαση της αστυνομίας στον χώρο του ασύλου όταν τελούνται εντός αυτού αυτόφωρα κακουργήματα ή εγκλήματα (δηλαδή κακουργήματα, αλλά και πλημμελήματα) που στρέφονται κατά της ζωής.

Με βάση τον Ποινικό Κώδικα και τους ειδικούς ποινικούς νόμους, κακουργήματα είναι μεταξύ άλλων και η διακίνηση ναρκωτικών, η κατασκευή, απόκρυψη, μεταφορά εκρηκτικών υλών, η πρόκληση εκρήξεων. Ο εμπρησμός, αν μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο για ανθρώπους, η ανθρωποκτονία και η απόπειρά της, ο βιασμός και η απόπειρά του, η σκοπούμενη βαριά σωματική βλάβη κ.ά. Πλημμέλημα κατά της ζωής είναι η έκθεση κάποιου σε κίνδυνο (αρ. 306 Ποινικού Κώδικα), αλλά και η παράλειψη βοήθειας σε κάποιον αν κινδυνεύει (αρ. 307 Π.Κ.)

Αν λοιπόν η αστυνομία βλέπει να τελούνται στον πανεπιστημιακό χώρο που καλύπτεται από το άσυλο τέτοια εγκλήματα (ή πληροφορείται ότι τελούνται και δεν ενεργεί), τότε δεν φταίει βέβαια το πανεπιστημιακό άσυλο για ό,τι συμβαίνει, αλλά η ίδια η αστυνομική δύναμη που δεν επεμβαίνει αυτεπαγγέλτως (χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε άδεια πανεπιστημιακού οργάνου), προφασιζόμενη το εμπόδιο του ασύλου.

Εξάλλου, εύλογα διερωτάται ο προβληματιζόμενος στοιχειωδώς πολίτης: στους χώρους γύρω από τα γήπεδα ή τους άλλους δημόσιους χώρους (όπως π.χ. η περιοχή των Εξαρχείων), όπου γίνονται σοβαρά επεισόδια από κουκουλοφόρους ή χούλιγκαν, υπάρχει άσυλο όταν δεν επεμβαίνει η αστυνομία;

Είναι ένα θέμα, ίσως, τακτικής της αστυνομίας ή πολιτικής της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας της να αφήνει να εξελίσσονται κάποια επεισόδια, ενώ μπορεί να τα αποτρέψει ή να τα σταματήσει. Επωφελείται έτσι από την εύλογη αγανάκτηση των πολιτών για να επιρρίψει την ευθύνη στο πανεπιστημιακό άσυλο και στην ελευθερία των διαδηλώσεων.

Τα συμπεράσματα δεν είναι δύσκολα για όποιον μπορεί να σκεφτεί κριτικά. Θα πρέπει πάντως να αντιληφθούν όλοι ότι το «άσυλο» δεν είναι απλώς πολιτική, αλλά βασική νομική έννοια και ως τέτοια δεσμεύει τους πάντες ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή πολιτικών πεποιθήσεων.

Ο κ. Ιω. Μανωλεδάκης είναι ομότιμος καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.




Το ΒΗΜΑ, 17/09/2006 , Σελ.: B55
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Juan

Νεοφερμένος

Ο Juan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Παραθέτω από το νόμο περί λειτουργίας των ΑΕΙ 1268 / 1982:
Επισυναπτόμενο να βρείτε όλο το νόμο.

Αρθρο 2. Ακαδημαϊκές ελευθερίες και Πανεπιστημιακό Ασυλο.

1. Η ακαδημαϊκή ελευθερία στη διδασκαλία και την έρευνα καθώς και η
ελεύθερη διακίνηση των ιδεών κατοχυρώνεται στα Α.Ε.Ι.

2. Δεν επιτρέπεται η επιβολή ορισμένων μόνον επιστημονικών απόψεων
και ιδεών και η διεξαγωγή απόρρητης ερευνας.

3. (α) Ολοι οι εργαζόμενοι στα Α.Ε.Ι. όπως και οι φοιτητές είναι
ελεύθεροι να εκφράζονται συλλογικά μέσα από τα συνδικαλιστικά τουςόργανα που διευκολύνονται στη λειτουργία τους από τις Πανεπιστημιακέςαρχές.(β) "Η ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών στα πανεπιστημιακά όργανα γίνεται για ετήσια θητεία από το φοιτητικό σύλλογο κάθε τμήματος, ο οποίος λειτουργεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού (ν. 1268/1982) είτε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου είτε μέχρι την έγκριση του καταστατικού ως ένωση προσώπων. Μέλη του φοιτητικού συλλόγου μπορούν να είναι όλοι οιφοιτητές του τμήματος, εκτός από εκείνους που έχουν νομίμως διαγραφεί.Η εκλογη των τακτικών και αναπληρωματικών μελών του διοικητικούσυμβουλίου του συλλόγου από τους φοιτητές του τμήματος και με βάση τοναριθμό των ψήφων που συγκέντρωσε σε κάθε ψηφοδέλτιο, ο καθορισμός απότο Δ.Σ. των τακτικών και αναπληρωματικών εκπροσώπων των φοιτητών στηγενική συνέλευση του τμήματος και στο εκλεκτορικό σώμα που αναδεικνύειτον πρόεδρο τμήματος, τον κοσμήτορα και τις πρυτανικές αρχές, καθώςκαι στα άλλα πανεπιστημιακά όργανα διενεργείται με το σύστημα της απλήςαναλογικής. Οι εκπρόσωποι των φοιτητών, ορίζονται από το Δ.Σ. τουσυλλόγου, ακόμη και αν αυτό δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα". ***Το εντός " " εδάφιο β της παρ. 3 του άρθρου 2 αντικαταστάθηκε ως άνω με το άρθρο 79 παρ. 1 εδ. α' του Ν. 1566/1985 (ΦΕΚ Α' 165). Σύμφωνα δε με το εδάφιο β' της παρ. 1 του αυτού ως άνω άρθρου και νόμου ορίζεται ότι: "Αν καθυστερήσει για οποιονδήποτε λόγο η ανάδειξη εκπροσώπων ή ηεκλογή μελών του Δ.Σ. ή παραλείψει το τελευταίο να ορίσει εκπροσώπουςτων φοιτητών, ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρο 12 παρ.4 του ν.1268/1982".

4. Για την κατοχύρωση της ακαδημαϊκής ελευθερίας, της ελεύθερης
επιστημονικής αναζήτησης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, αναγνωρίζεται το Πανεπιστημιακό Ασυλο.

5. Το Πανεπιστημιακό Ασυλο καλύπτει όλους τους χώρους των Α.Ε.Ι. καισυνίσταται στην απαγόρευση επέμβασης της δημόσιας δύναμης στους χώρουςαυτούς χωρίς την πρόσκληση ή άδεια του αρμόδιου οργάνου του Α.Ε.Ι., όπως αναφέρεται στη συνέχεια.

6. (α) Το όργανο αυτό είναι τριμελές και αποτελείται από τον Πρύτανη
ή το νόμιμο αναπληρωτή του και ανά ένα εκπρόσωπο του Διδακτικού -Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) και των φοιτητών. (β) Ο εκπρόσωπος του Δ.Ε.Π. μαζί με έναν αναπληρωτή είναι μέλη τηςΣυγκλήτου και εκλέγονται από το σύνολο των συγκλητικών μελών του Δ.Ε.Π. Ο εκπρόσωπος των φοιτητών μαζί με τον αναπληρωτή του είναι μέλη της Συγκλήτου και εκλέγονται από το σύνολο των φοιτητών συγκλητικών. (γ) Το όργανο αυτό αποφασίζει μόνο με ομοφωνία των μελών του. Σεπερίπτωση διαφωνίας συγκαλείται έκτακτα η Σύγκλητος του Α.Ε.Ι. την ίδια μέρα προκειμένου να αποφασίσει σχετικά. Η τελική απόφαση παίρνεται μεπλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των παρόντων.7. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου τουΑ.Ε.Ι., επιτρέπεται μόνον εφ' όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματαή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.

8. Οι παραβάτες των διατάξεων της παρ. 5 για το Πανεπιστημιακό Ασυλο
τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 6 μηνών μετά από έγκληση τουοργάνου της παρ. 6 ή της Συγκλήτου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • Ν 1268.doc
    863.5 KB · Εμφανίσεις: 465
Τελευταία επεξεργασία:

Juan

Νεοφερμένος

Ο Juan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Ο προτεινώμενος νόμος επισυνάπτεται..
Παραθέτω το άρθρο που αφορά το άσυλο. Όσα δεν καταργούνται από αυτόν, ισχύουν από τον προηγούμενο.
Είναι άξιον απορίας γιατί αλλάζουν την επιτροπή η οποία ποτέ δε χρειάστηκε να συσταθεί (σε όποιες περιπτώσεις η αστυνομία μπορούσε να μπει αυταπάγγελτα), πετώντας παράλληλα έξω το βέτο του φοιτητή.
Επίσης αλλάζει ο χαρακτήρας του ασύλου (παράγραφος 2.α) και γίνεται καθαρά ζήτημα μαθημάτων... Μία Γ.Σ. ας πούμε αν διακόπτει τα μαθήματα είναι παράνομη..?

Άρθρο 3
Ακαδημαϊκές ελευθερίες και άσυλο

1. α) Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και διδασκαλία καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών με σεβασμό στις ανθρώπινες αξίες.
β) Η παράγραφος 1 του άρθρου 2 του Ν. 1268/1982 καταργείται.
2. α) Το ακαδημαϊκό άσυλο αναγνωρίζεται έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, τη μάθηση και την εργασία όλων ανεξαιρέτως των μελών των Α.Ε.Ι.
β) Το ακαδημαϊκό άσυλο καλύπτει όλους τους χώρους του Α.Ε.Ι. Δεν επιτρέπεται η επέμβαση δημόσιας δύναμης στους παραπάνω χώρους χωρίς προηγούμενη πρόσκληση ή άδεια του αρμόδιου οργάνου του ιδρύματος και μόνο με την παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής αρχής.
γ) Αρμόδιο όργανο είναι το Πρυτανικό Συμβούλιο ή η Διοικούσα Επιτροπή του ιδρύματος με δικαίωμα ψήφου όλων των μελών τους. Το Πρυτανικό Συμβούλιο ή η Διοικούσα Επιτροπή συνέρχεται άμεσα, αυτεπαγγέλτως ή μετά από καταγγελία. Το αρμόδιο όργανο αποφασίζει κατά πλειοψηφία τηρουμένων των διατάξεων του Εσωτερικού Κανονισμού του οικείου ιδρύματος και του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας.
δ) Οι παράγραφοι 4 έως 6 του άρθρου 2 του Ν. 1268/1982 καταργούνται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • prosxedio_nomou.doc
    183.5 KB · Εμφανίσεις: 336

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
7. Επέμβαση δημόσιας δύναμης χωρίς την άδεια του αρμόδιου οργάνου τουΑ.Ε.Ι., επιτρέπεται μόνον εφ' όσον διαπράττονται αυτόφωρα κακουργήματαή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.


Άρα... με βάση τα όσα διάβασα μπορεί να έρθει όποιος θέλει να μου πάρει το pc μέσα από το εργαστήριο και να μην μπορώ να τον αγγίξω εφόσον δεν το βγάλει εκτός πανεπιστημίου... Αν το βγάλει στο κυλικείο και αρχίσει να το πετάει στους τοίχους αν δεν κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή δεν του κάνει κανείς τπτ...

Επίσης μπορώ να παώ να χτυπήσω μια ένεση ηρωίνης στη μέση του κυλικείου, μπορώ να πουλήσω την ένεση σε κάποιον άλλο και να μην μου πει κανείς τπτ (ή αυτο΄το τελευταίο είναι αδίκημα κατά ζωής? απορία)

Αυτές είναι οι ενστάσεις μου προς τους "πορωμένους".. Σε περιπτώσεις όπως αυτή με το pc ας εμφανιστεί αυτός ο εκπρόσωπος να δώσει άδεια να μπουν να το διερευνήσουν γιατί κάτι τέτοια είναι που στρέφουν τους "αδιάφορους" εναντίον του ασύλου και τελικά θα φτάσουμε στην κατάργηση του (την οποία -ειδικά μετά την ταλαιπωρία που πέρασα το καλοκαίρι από δακρυγόνα επειδή βρέθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή!- απεύχομαι)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristinaki

Δραστήριο μέλος

Η xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 709 μηνύματα.
Οταν αναφερει τον ορο αυτοφωρο κακουργημα τι εννοει? Δεν ειμαστε κι νομικοι.:D:D:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

traino

Νεοφερμένος

Ο traino αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Γεια σας και απο μενα...
Άρα... με βάση τα όσα διάβασα μπορεί να έρθει όποιος θέλει να μου πάρει το pc μέσα από το εργαστήριο και να μην μπορώ να τον αγγίξω εφόσον δεν το βγάλει εκτός πανεπιστημίου... Αν το βγάλει στο κυλικείο και αρχίσει να το πετάει στους τοίχους αν δεν κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή δεν του κάνει κανείς τπτ...
Ισχυρίζεσαι πως αυτο γινεται συνηθως στα Πανεπιστημια;
Επίσης μπορώ να παώ να χτυπήσω μια ένεση ηρωίνης στη μέση του κυλικείου, μπορώ να πουλήσω την ένεση σε κάποιον άλλο και να μην μου πει κανείς τπτ (ή αυτο΄το τελευταίο είναι αδίκημα κατά ζωής? απορία)
Ή μηπως αυτό; Όταν κανουμε εικασιες για το τι μπορει να γινει σε ενα πανεπιστημιο καλο θα ειναι αυτες να ειναι και ρεαλιστικες.

Και επι του θεματος. Το ασυλο δεν προστατευει ουτε εμπορους ναρκωτικων ουτε εγκληματιες. Το γιατι θελουν να το καταργησουν σας παραπεμπω στις δηλωσεις της Γιαννακου που λεει για μειοψηφιες που καταλυουν την ομαλη λειτουργια των πανεπιστημιων και οπου μειοψηφιες βαλτε τις 400 καταληψεις... Το θεμα του ασυλου δεν ειναι ουτε σχετικο με τους αναρχικους ουτε με τους χουλιγκαν (παρεπιμπτοντως η συνδεση αυτων των δυο ειναι ολεθριο λαθος). Πεφτετε στην παγιδα που στηνουν με επιτυχια τα μμε και οι εκαστοτε κυβερνησεις τοσα χρονια, με τα επεισοδια στο Πολυτεχνειο. Δε λεω πως δε φταινε αυτοι που τα κανουν αλλα κατα τη γνωμη μου ειναι οι τελευταιοι που φταινε. Το ειδαμε περυσι στις πορειες των φοιτητων που αυτοι (που συγκρουονταν με τα ματ δλδ) ηταν αυτοι που προστατεψαν τις πορειες μας απο τα ματ. Οι πρωταιτιοι των επεισοδιων ειναι τα ματ που εκτελουν εντολες της καθε κυβερνησης. Η πορεια για το Πολυτεχνειο το '81 δεν "περιφρουρουνταν" απο μπατσους και δεν ανοιξε μυτη. Τα επεισοδια στην πορεια φετος εγιναν απο τα ματ και μονο.
Ωρες ωρες σκεφτομαι πως δεν ειμαστε αξιοι των ελευθεριων που οι παλιοι με αγωνες μας εχουν προσφερει...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Juan

Νεοφερμένος

Ο Juan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
1) Άρα... με βάση τα όσα διάβασα μπορεί να έρθει όποιος θέλει να μου πάρει το pc μέσα από το εργαστήριο και να μην μπορώ να τον αγγίξω εφόσον δεν το βγάλει εκτός πανεπιστημίου... Αν το βγάλει στο κυλικείο και αρχίσει να το πετάει στους τοίχους αν δεν κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή δεν του κάνει κανείς τπτ...

2) Επίσης μπορώ να παώ να χτυπήσω μια ένεση ηρωίνης στη μέση του κυλικείου, μπορώ να πουλήσω την ένεση σε κάποιον άλλο και να μην μου πει κανείς τπτ (ή αυτο΄το τελευταίο είναι αδίκημα κατά ζωής? απορία)

Αυτές είναι οι ενστάσεις μου προς τους "πορωμένους".. Σε περιπτώσεις όπως αυτή με το pc ας εμφανιστεί αυτός ο εκπρόσωπος να δώσει άδεια να μπουν να το διερευνήσουν γιατί κάτι τέτοια είναι που στρέφουν τους "αδιάφορους" εναντίον του ασύλου και τελικά θα φτάσουμε στην κατάργηση του (την οποία -ειδικά μετά την ταλαιπωρία που πέρασα το καλοκαίρι από δακρυγόνα επειδή βρέθηκα σε λάθος μέρος τη λάθος στιγμή!- απεύχομαι)

1) Μπορεί να μη τους κάνει η αστυνομία τίποτα. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα τους κάνει κανείς άλλος... Αλλά πραγματικά, πότε έγινε αυτό που περιγράφεις? Πόσο συχνότερα γίνεται στον εξωτερικό κόσμο (χωρίς άσυλο). Και τί πετυχαίνει η αστυνομία όταν μπορεί να επέμβει?

2) Η χρήση ναρκωτικών είναι πλημμέλημα κατά της ζωής. Η διακίνηση είναι κακούργημα όπως θα διάβασες ίσως και παραπάνω στο άρθρο του κ. Μανωλεδάκη.

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου. Δε θεωρώ ότι το άσυλο αφορά στη μη-είσοδο της αστυνομίας. Αφορά μόνο στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αλλά βλέπωντας τον κόσμο γύρω μου, διαπιστώνω ότι η αστυνομία και γενικότερα η σημερινή εξουσία προσπαθεί να "πνίξει" όλες τις αντίθετες φωνές. Να περιορίσει το λόγο. Το είδαμε και πριν λίγες μέρες στο συντριβάνι... Γι'αυτό και πρέπει α) να εφαρμόζεται ο νόμος όταν χρειάζεται β) να προσπαθήσουμε να προστατεύουμε με μαζική παράσταση το πανεπιστήμιο όταν υπάρχει προγραμματισμένη απειλή και γ) να υπάρχει φύλαξη και φωταγώγιση του χώρου τη νύχτα.

Αλλά αλλαγή στο νόμο με ύπουλες προεκτάσεις δε χρειαζόμαστε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xmavidis

Νεοφερμένος

Ο xmavidis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 117 μηνύματα.
Και όταν έρχονται και μπαίνουμε μέσα στο πανεπιστήμιο και κλέβουνε μηχανήματα από το εργαστήριο τι κάνεις; Κάποιοι συμφοιτητές μου εξαιτίας αυτού θα αργήσουν 1-3 εξάμηνα για να πάρουν το πτυχίο τους. Πιστεύω ότι το άσυλο πρέπει να εφαρμόζεται μόνο για την ελευθερία του λόγου. Επίσης το πανεπιστήμιο κατά τη γνώμη μου πρέπει να φροντίζει μόνο του τα περί ασφαλείας του εαυτού του χωρίς να εμπλέκεται η αστυνομία.

Δυστηχώς έχουν μείνει πολλά κατάλοιπα από την περίοδο της μεταπολίτευσης που τότε ήταν χρήσιμα, τώρα όμως έχουν μετατραπεί σε μάστιγες κατά της δημοκρατίας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

scar.lett

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η scar.lett αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 142 μηνύματα.
δε νομίζω ότι η διατήρηση του ασύλου είναι μόνο κατάλοιπο των βιωμάτων του παρελθόντος. αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι όχι το παρελθόν αλλά το μέλλον.
στην περίπτωση της μερικής άρσης του ασύλου ποιος θα ειναι αυτός που θα το αποφασίζει και με ποια κριτήρια; ποιος θα ειναι αυτός που θα κάνει διάκριση μεταξύ των ταραξιών και των φοιτητών που κάνουν κατάληψη έχοντας σοβαρά αιτήματα; και αν για πολιτικές σκοπιμότητες όλοι χαρακτηρίζονται αναρχικοί και με το παραμικρό η αστυνομία μπορεί να εισβάλει με τις γνωστές "ειρηνικές" μεθόδους στα πανεπιστήμια τι γίνεται;

σε κάποιο post διαβασα ότι μία φασιστική κυβέρνηση ούτως ή άλλως δε θα σεβαστεί το άσυλο, οπότε ποιος ο λόγος διατήρησής του τώρα.
γιατί νομίζουμε ότι μια κυβέρνηση που θα καταπατήσει τα δικαιώματά μας θα έχει τη μορφή της χούντας με τη στενή έννοια του όρου; πιο επικίνδυνη είναι η εξουσία που έχει το περίβλημα της δημοκρατίας αλλά μεταχειρίζεται ύποπτες μεθόδους. αν δεν το έχετε καταλάβει η αστυνομοκρατία έχει ενισχυθει στη χώρα μας επικινδυνα.

δεν είμαι κατά της μερικής κατάργησης του ασύλου. το βρίσκω το λιγότερο θλιβερό να έχουν γίνει τα πανεπιστήμια μπάχαλο. μέχρι όμως να είμαστε σίγουροι ότι η άρση δε θα γίνει παιχνιδάκι στα εκάστοτε πολιτικά χέρια, ας αφήσουμε το άσυλο ήσυχο και ας βρούμε άλλους τρόπους περιφρούρησης. το ΑΠΘ έδωσε ήδη τα πρώτα δείγματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristinaki

Δραστήριο μέλος

Η xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 709 μηνύματα.
Συμφωνω απολυτα με Scarlet
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

scar.lett

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η scar.lett αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 142 μηνύματα.
να να πάρετε μια ιδέα για το τι μπορεί να γίνει διαβάστε του emufear "ασφαλίτες καταπατούν το άσυλο στο τμήμα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ"

xristinaki εσυ που είσαι και από Θεσσαλονίκη δώσε τίποτα πληροφορίες για τον πρύτανη που έληξε μόνος τις φασαρίες χωρίς παρεμβολή αστυνομίας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristinaki

Δραστήριο μέλος

Η xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 709 μηνύματα.
Scarlet εγω απο οτι ξερω ο πρυτανης βγηκε με πολυαριθμη ομαδα απο φοιτητες κι μελη του συμβουλιου αναγκασαν τους αναρχικους να φυγουν κι υστερα κατευθυνθηκε προς τους αστυνομικους τους ειπε οτι η κατασταση ειναι υπο ελεγχο κι πρεπει να κρατηθουν κι αυτοι σε αποσταση κι ολα αυτα με ευγενεια κι ηρεμα.Αρα μια ψυχραιμη παρεμβααση απο τον πρυτανη κι τους φοιτητες του καθε πανεπιστημιου μπορει να ηρεμησει τα πραγματα ,το ερωτημα ειναι γιατι δεν γινεται?Επισης αυτο που με εκνευρισε ειναι οτι συγκεκριμενος δημοσιογραφος δεν θα πω ποιος κατηγορησε την επομενη μερα κι εκρινε αναποτελεσματικη την δραση των φοιτητων κι του πρυτανη.:/::/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

scar.lett

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η scar.lett αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 142 μηνύματα.
οχι ....πες το όνομα του. είμαι περίεργη να το μάθω!!!

δεν κάνουν τίποτα γιατί είναι όλο λόγια. δεν έχουν το σθένος να λάβουν πρωτοβουλίες και να πάρουν σοβαρές αποφάσεις
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xristinaki

Δραστήριο μέλος

Η xristinaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών. Έχει γράψει 709 μηνύματα.
Ο Χατζηνικολαου ηταν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Demelene

Διάσημο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,430 μηνύματα.
αν δεν το έχετε καταλάβει η αστυνομοκρατία έχει ενισχυθει στη χώρα μας επικινδυνα.
Και λίγα λες.
Η Αμερική αποτελεί το μέλλον της Ελλάδας σε ορισμένα ζητήματα. Αυτά που γίνονται εδώ έχουν γίνει εκεί ήδη κάποια χρόνια. Γιαυτό προσωπικά ασχολούμε τόσο πολύ με την Αμερικάνικη κοινωνία καθώς είναι σαν να κρυφοκοιτάζω το κοινωνικό-πολιτικό μέλλον της χώρας μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

scar.lett

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η scar.lett αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 142 μηνύματα.
και δυστυχώς όχι μόνο της χώρας μας αλλά και όλης της Ευρώπης. εμπρός στο δρόμο που άνοιξαν οι Αμερικάνοι..........αν και για να πούμε το σωστό τι ανάγκη τους έχουμε τους αμερικάνους όταν έχουμε υπουργό δημοσίας τάξης τον Πολύδωρα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top