Γενικό -  Ποια η γνώμη σας για την Τράπεζα Θεμάτων;

MitsosKaras

Νεοφερμένος

Ο MitsosKaras αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης και σημείο έντονης διαφωνίας τα τελευταία 3 χρόνια, η Τράπεζα Θεμάτων αναμφισβήτητα αποτέλεσε ένα "λαχείο" για φροντιστήρια και εκδοτικές εταιρείες βοηθημάτων και μια μεγάλη επένδυση, η οποία τώρα είναι χαμένη. Ποια είναι η γνώμη σας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Μια τράπεζα θεμάτων όπως αυτή που αναπτύχθηκε θα μπορούσε κάλλιστα να δίνεται ως πρόσθετο εκπαιδευτικό υλικό σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Απλά πράγματα. Το λάθος είναι όταν χρησιμοποιείται ως τρόπος αξιολόγησης, ακριβώς γιατί καλλιεργεί μια χρησιμοθηρική αντίληψη για τη γνώση, ενισχύει την τμηματική και ασύνδετη μάθηση και με αυτό τον τρόπο διαβρώνει όλη τη μαθησιακή διαδικασία, μετατρέποντάς τη σε "αγώνα επίλυσης όσων περισσότερων θεμάτων γίνεται", μην αφήνοντας χώρο για δημιουργική, διαφοροποιημένη διδασκαλία, αυτενέργεια και καινοτομίες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

George C.

Νεοφερμένος

Ο George C. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω με τον Κλεάνθη επί του θέματος. Ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε δεν ήταν κατάλληλος. Το άγχος λόγω του τρόπου των εξετάσεων , στο σχολείο μου τουλάχιστον , ήταν υπερβολικά έντονο. Σαν ιδέα εν τέλει πιστεύω πως είχε κάποιες προοπτικές.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jims

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,043 μηνύματα.
Σε καμια περιπτωση καλη. Η τραπεζα θεματων το μονο που εκανε ηταν να μαθαινουμε τυποποιημενες πληροφοριες (δλδ σε βαθμο που να εχουμε στην ιστορια ερωτησεις με συγκεκριμενη διατυπωση και στα μαθηματικα να μην λυνουμε καμια ασκηση παραπανω, παρα μονο αυτες που ειχε η τραπεζα). Εξυπηρετησε συμφεροντα φροντιστηριων και ιδιωτικων σχολειων (το 2013 - 14 αυξηθηκε λογου χαρη κατα 30% το ποσοστο των μαθητων που πηγαιναν φροντιστηριο στην α λυκειου). Τα θεματα του καθηγητη, δλδ το αλλο 50%, απαξιώνονταν πληρως (π.χ. στα αρχαια γενικης δεν εδιναν μεγαλη σημασια στη γραμματικη και το συντακτικο, μονο και μονο επειδη ετιθεντο απο τον καθηγητη). Τελος, και το πιο σημαντικο, απετρεπε τον καθε καθηγητη απο καθε ειδους πρωτοβουλια, που θα ωθουσε τον μαθητη να κανει κατι που να εχει μεγαλυτερη εκπαιδευτικη ουσια απο οτι η ανουσια εξεταστεα υλη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

wannabeconomist

Νεοφερμένος

Ο wannabeconomist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 110 μηνύματα.
Κάκιστη η επιλογή της τότε κυβέρνησης για την δημιουργία αυτού του βραχνά για μαθητές και καθηγητές,που ονομάζονταν Τράπεζα Θεμάτων.
Το μάθημα απαξιωνόταν τελείως όπως ήδη αναφέρθηκε αφού ο μόνος στόχος ήταν η κάλυψη της ύλης(που έπρεπε να βγεί ακόμα κι αν αυτό σήμαινε πως τα μαθήματα θα γίνονταν πέντε πέντε).Το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό αφού ούτε ο δέκτης(μαθητής) κατάφερνε να αποκομίσει κάτι από τον ασθματικό τρόπο με τον οποίο γίνονταν η διδασκαλία,ούτε ο πομπός(εκπαιδευτικός) μπορούσε να πράξει αυτοβούλως διευκολύνοντας την εκπαιδευτική διαδικασία(ποιος δεν θυμάται τους 1200 στίχους των αρχαίων;)Εννοείται πως το άγχος ήταν στα ύψη τόσο από τη μια όσο και από την άλλη πλευρά.
Ίσως θεωρήθηκε πως θα αποτελούσε ένα μέσο εξυγίανσης της δημόσιας παιδείας.Γενικώς ο τρόπος με τον οποίο εφαρμόστηκε ήταν λανθασμένος.Έγινε προσπάθεια να "διευρυνθεί" το κλίμα των πανελλαδικών εξετάσεων και στις δυο προηγούμενες τάξεις,παρόλα αυτά με θέματα διαφορετικά για κάθε σχολείο,δίχως διαβάθμιση στην δυσκολία τους(κρίνοντας από τις δικές μου περιπτώσεις) αλλά πάνω από όλα δίχως αίσθηση του μέτρου στον όγκο της εξεταστέας ύλης.
Δυστυχώς όπως είναι σύνηθες να βλέπουμε σε αυτή την χώρα ο εκάστοτε υπουργός προσπαθεί να συνδέσει το όνομα του με μια "αλλαγή στην παιδεία".Η τότε κυβέρνηση βρήκε το μέσο της Τράπεζας Θεμάτων για να επιτύχει τον σκοπό αυτό(ανεπιτυχώς βέβαια).Το μόνο σίγουρο είναι πως οι άνθρωποι που ήταν "εμπνευστές" αυτού του βάναυσου μέτρου έχουν πολύ καιρό να εισέλθουν σε δημόσια σχολική μονάδα αξιολογώντας τις καταστάσεις και τις συνθήκες....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top