Eileen
Τιμώμενο Μέλος
Είδα χθες το Roma.
Παρότι είχε εκπληκτική σκηνογραφία, εκπληκτική φωτογραφία, παρουσίαζε προβληματισμούς σε επίκαιρα ζητήματα και η ερμηνεία της πρωταγωνίστριας ήταν φοβερή, κάτι μου έλειπε, δεν ξέρω τι. Με άφησε ανικανοποίητη, το περίμενα πολύ καλύτερο και απογοητεύτηκα.
Φίλη που είδαμε μαζί το Roma, εντόπισε το "πρόβλημα" στο ότι δεν ταυτίστηκε ποτέ με κανέναν από τους χαρακτήρες και ότι αυτή είναι η αδυναμία της ταινίας. Αυτός είναι βέβαια και ο κίνδυνος με τις ταινίες που τις εκθειάζουν όλοι. Έχεις ακούσει τόσα πολλά, που περιμένεις κάτι εξωπραγματικό ορισμένες φορές.
Εγώ έτσι την πάτησα με το Fight Club. To είδα, και ήμουν meh, γιατί τέτοιο hype?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Gate4
Επιφανές μέλος
Είναι πολύ ωραία να τη δεις!To Room μου το πρότειναν ξανά να το δω, αλλά επειδή έχω το κλασικό πρόβλημα "δε βλέπω την ταινία, αν δεν διαβάσω το βιβλίο" δε την έχω δει ακόμη. Έτσι βέβαια όλο μεγαλώνουν τα αδιάβαστα και δε βλέπω και καλές ταινίες. Ίσως αναθεωρήσω και κάνω με αυτή την αρχή!
Η Brie Larson μου αρέσει πάρα πολύ. Είναι και αυτό ένα κίνητρο!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Wrong
Δραστήριο μέλος
Φίλη που είδαμε μαζί το Roma, εντόπισε το "πρόβλημα" στο ότι δεν ταυτίστηκε ποτέ με κανέναν από τους χαρακτήρες και ότι αυτή είναι η αδυναμία της ταινίας. Αυτός είναι βέβαια και ο κίνδυνος με τις ταινίες που τις εκθειάζουν όλοι. Έχεις ακούσει τόσα πολλά, που περιμένεις κάτι εξωπραγματικό ορισμένες φορές.
Εγώ έτσι την πάτησα με το Fight Club. To είδα, και ήμουν meh, γιατί τέτοιο hype?
Νομίζω αυτό συνέβη και σε εμένα. Νιώθω ότι, παρότι η αφήγηση υπό το πρίσμα της νοσταλγίας ήταν καλοδουλεμένη, τα πλάνα εξαιρετικά κλπ., δεν κατάφερε να παντρέψει το παρελθόν με έναν προβληματισμό πάνω στο τώρα, να με συνδέσει ουσιαστικά με τις ηρωίδες και τα προβλήματά τους, να με κάνει να ταυτιστώ.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
The Mountain
Πολύ δραστήριο μέλος
https://www.imdb.com/title/tt0112913/
Wrong
Δραστήριο μέλος
Wrong
Δραστήριο μέλος
Guest 092312
Επισκέπτης
Μάρκος Βασίλης
Πολύ δραστήριο μέλος
Gate4
Επιφανές μέλος
tsiobieman
Πολύ δραστήριο μέλος
Wrong
Δραστήριο μέλος
Τώρα με την καραντίνα, βάλαμε Cinobo, είναι μια ελληνική πλατφόρμα με ταινίες, και έχουμε δει τα πάντα όλα! Χθες είδαμε το Une belle fille comme moi του Truffaut!
Scandal
Διαχειριστής
Καλό σαν σχιζοφρενικό, αλλά το βρήκα υπερβολικό αυτό με τις ικανότητες όταν ο εγκέφαλος πιάνει - και καλά - το 100%
Steffie88
Εκκολαπτόμενο μέλος
meetmeinmontauk
Τιμώμενο Μέλος
Wrong
Δραστήριο μέλος
Μάρκος Βασίλης
Πολύ δραστήριο μέλος
Alma Libre
Επιφανές μέλος
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Δεν μπόρεσα να την δω στο cinema, αλλά κάπως έπρεπε να κλείσω όλη την "εννεαλογία"
Σχόλια:
Όσο για την πλοκή, εμένα προσωπικά μού άρεσε που επέστρεψε ο Palpatine και υπήρχε αυτή η διστακτικότητα της Rei για την επιλογή μεταξύ των δύο πλευρών της Δύναμης. Μου άρεσε η ιδέα η Rei και ο Ben/Kylo Ren αποτελούν δυάδα στη Δύναμη και γι' αυτό έχουν τόση πολλή δύναμη. Εξάλλου η μία είναι εγγονή του Palpatine και ο άλλος εγγονός του Darth Vader, οπότε είναι λογικό να έχουν τεράστια δύναμη μέσα τους. Βεβαια, όλο αυτό με τα σόγια και τα οικογενειακά δέντρα μού θυμησε ελληνικό γάμο ("εμείς είμαστε απ' του γαμπρού το σόι" )...
Ξενέρωσα λιγάκι με τον θάνατο της Princess Leia Οκ, κατανοώ ότι δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου υλικό (footage) για να "δέσει" καλύτερα η σκηνή λόγω του θανάτου της Carrie Fisher, αλλά είναι κάπως παιδαριώδες να μπορεί η Leia να πετάξει σε μισό γαλαξία και να γυρίσει πίσω στο κατάστρωμα στο Last Jedi, και τώρα να πεθαίνει επειδή είπε ένα "Ben". Για να το κάνω πιο εύπεπτο στο μυαλό μου, έβγαλα την θεωρία ότι η Leia αισθάνθηκε ότι ο γιός της κινδυνεύει να περάσει τελείως στην σκοτεινή πλευρά, οπότε έβαλε όλη της την δύναμη (και Δύναμη) να επικοινωνήσει με τον γιο της, υπενθυμίζοντάς του την καλοσύνη του. Εκείνη την στιγμή η Rei καρφώνει το φωτόσπαθο στον Kylo Ren, οπότε κατά κάποιον τρόπο σκοτώνει την κακή του πλευρά και έτσι η Leia δίνει όλη της τη Δύναμη για να σωθεί ο Ben. Αυτό κολλάει αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ben θα σώσει με τον ίδιο τρόπο την Rei, ενώ παράλληλα εκείνος, αλλά και η μητέρα του, θα γίνουν συγχρόνως ένα με την Δύναμη.
Στα θετικά είναι η εμφάνιση και των τριών main χαρακτήρων στην ταινία (Han Solo, Leia, Luke Skywalker), κι έτσι όλο το Saga κάνει τον πλήρη κύκλο του.
Στα αρνητικά είναι τα πολλά ερωτήματα που δημιουργήθηκαν και η σχεδόν ανύπαρκτη σύνδεση με το Last Jedi.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 111 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- chester20080
- Hased Babis
- damn
- arpol03
- suaimhneas
- Steliosgkougkou
- Νομάρχης
- AggelikiGr
- Abiogenesis
- Drglitterstar
- charmander
- Obi-Wan Kenobi
- Ness
- constansn
- aririn
- ilovekpop
- χημεια4λαιφ
- gumiho
- Wonderkid
- Joji
- guest24440
- P.Dam.
- giannhs2001
- Scandal
- Than003
- Giorgkalo
- Maria_Xagorari
- love_to_learn
- Unboxholics
- Libertus
- Paraskevoula_5
- Fanimaid123
- eukleidhs1821
- Emilouko
- Georgekk
- tsiobieman
- SlimShady
- Chris_Kon
- floydiantree
- Katerinaki13
- Darkking
- Ryuzaki
- Steffie88
- Mukumbura
- Slytherin
- Prak
- chrysm
- Viedo
- DrsKatia
- Alma Libre
- Vkvkvk
- J.Cameron
- olga123
- fockos
- jj!
- stefan
- Κλημεντίνη
- Μάρκος Βασίλης
- Βλα
- Unseen skygge
- Wrong
- JohnGreek
- hecktors
- Evaki_555
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.