Ποια είναι η ιδανική περιοχή να μείνεις ως φοιτητής στη Θεσσαλονίκη;

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,016 μηνύματα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Καλαμάρια πέφτει αρκετά μακριά έτσι ; Γενικά για τις μετακινήσεις κ προς το πανεπιστήμιο κ για βράδυ
Εξαρτάται που Καλαμαριά. Αλλα δεν είναι μακριά για εμένα. Ακριβότερα ενοίκια.

Τσέκαρε Μπότσαρη, Μαρτίου, Χαριλαου και ίσως σχολή τυφλών στην περιοχή από δημαρχείο μέχρι Μαρτίου.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι στα δυτικά τα ενοικια ειναι ολα σχετικα πιο φθηνα σε σχεση με ανατολικα και κεντρο. Απλά ειναι η αποσταση και το θεμα ασφαλειας μεχρι να φτασεις εκει. Αλλά ας παρουμε την αποσταση. Φοιτήτρια εισαι και θα θελεις να βγεις ενα βραδυ. Ειναι 2 το βράδυ, πώς θα γυρισεις συκιες ή κορδελιο ή ευοσμο; Ή θα τα σκασεις στο ταξι (με διπλή ταρίφα παρακαλώ επειδή είναι νυκτερινή βάρδια) ή θα γυμνασεις ποδαράκια. Εναλλακτικά θα έπρεπε είτε να είχες γυρίσει σπίτι πολύ νωρίς (με το τελευταίο αστικό 11μιση-12) ή να πάρεις το πρώτο πρωινό το ξημέρωμα. Στο κέντρο και ανατολικά (ειδικά περιοχές κάτω από εγνατία και λεωφ καραμανλή που είναι η συνέχεια της εγνατίας προς τα ανατολικά) το καλό είναι πως περπατιέται πολύ πιο εύκολα το βράδυ, και υπάρχει το 1Ν που εξυπηρετεί όλο το κέντρο και ανατολικά. Πάντα υποθέτουμε πως δεν έχεις δικό σου αυτοκίνητο, αν έχεις τότε όλες οι περιοχές βολεύουν λίγο πολύ ως προς την απόσταση.

Επισης γενικά να υπολογιζεις και τυχον μετακινησεις στη χειροτερη με πατινι και διαθεσιμοτητα τους. Ναι δεν κάνω πλάκα. Ειναι πολυ βολικο και σωτηριο ωρες ωρες οταν βιαζεσαι καπου και δεν περναει αστικο ή απεργεί ο οασθ ή κυριως το βραδυ που εξαρτασαι μονο απο το 1Ν (η μοναδικη νυχτερινη γραμμη της πολης για αστικο). Οπότε να έχεις υπόψιν σου πως η κάλυψη από πατίνια είναι κυρίως κέντρο και ανατολικά, ενώ στα δυτικά ελάχιστη (δυτικό κέντρο ναι καλύπτουν), τέρμα δυτικά καθόλου. Εναλλακτικά και ποδήλατο μπορείς να αγοράσεις.

ισχύει αυτό, εκεί είναι κυρίως το κακόφημο και επικίνδυνο "δυτικά" που πρέπει να αποφεύγουμε

Υποθέτω μένετε χρόνια στη θεσσαλονίκη οπότε σίγουρα την ξέρετε πολύ καλύτερα από εμένα, ειδικά όσον αφορά τα δυτικά. Μετακινείστε με αυτοκίνητο μήπως; Η ασφάλεια αφορά τη μεταφορά προς το σπίτι και κυρίως όταν εννοούμε με τα πόδια. Η ίδια η περιοχή μπορεί να είναι ασφαλής (πχ η πλατεία ευόσμου μια χαρά ασφαλής είναι, δε θα σου επιτεθούν όταν βγάζεις τα σκουπίδια το βράδυ ξέρω γω) όμως το ρίσκο είναι στο πώς θα φτάσεις μέχρι εκεί ξεκινώντας από το κέντρο και κινούμενος με τα πόδια ή με πατίνι ή με ποδήλατο (με μέσο όπου είσαι εκτεθειμένος τελοσπάντων, όχι με αυτοκίνητο). Ας πούμε ένας νέος φοιτητής 18 χρονών, το βράδυ πώς θα γυρίσει συκιές και εύοσμο από κέντρο με τα πόδια; Πολύ πιο εύκολο, ασφαλές και βολικό είναι να έχει σπίτι κέντρο και ανατολικά όπου μπορεί και με τα πόδια να πάει, και με το 1Ν, και με πατίνι, εκτός από ταξί. Δηλαδή μπορεί να μην είμαι βέρος θεσσαλονικιός ντόπιος, όμως τα ζούμε ως φοιτητές όλα αυτά και μεταφέρουμε τις εμπειρίες μας στους επόμενους. Επίσης κάποιος που μένει 20 χρόνια στα δυτικά και τακτικά αντιμετωπίζει "περίεργους" από ένα σημείο και μετά μαθαίνει το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται σε τέτοιες καταστάσεις, πώς να τις αποφεύγει, τι να κάνει για να μη δίνει στόχο εξαρχής, πώς να τους μιλάει για να μην κλιμακωθεί η κατάσταση σε κάτι κακό κλπ, όμως ένας νέος φοιτητής που μόλις έχει βγει από τους κόλπους της οικογένειας δεν ξέρει τίποτα από όλα αυτά, ειδικά αν προέρχεται από επαρχία. Πόσο μάλλον όταν είναι κοπέλα που δυστυχώς στοχοποιούνται πιο συχνά από περίεργους, δεν το λέω προφανώς σεξιστικά και μακάρι να μην ίσχυε αλλά δυστυχώς είναι γεγονός τέτοιες επιθέσεις.

@Annts Οπότε μετά από όλη αυτή την ανάλυση, υποθέτοντας πως θα σπουδάσεις στο ΑΠΘ και όχι Σίνδο, ως "ιδανική περιοχή" με τη σημασία που φαντάζεσαι ως νέα φοιτήτρια (σχολή, διασκέδαση, μετακινήσεις) εν ολίγοις θα σου πρότεινα: Κέντρο (όχι ψηλότερα από κασσάνδρου, όχι δυτικότερα από πλατεία αντιγονιδών), ανατολικά: αγία τριάδα, ανάληψη, θεαγένειο, ιπποκράτειο, 25η μαρτίου, βούλγαρη, δελφών, χαριλάου και τέλος Άνω Τούμπα, 40 εκκλησιές, Τριανδρία. 25η μαρτίου και βούλγαρη είναι κάπως μακριά βέβαια, θα πρότεινα σε πρώτη φάση όχι ανατολικότερα από Μπότσαρη, ανάλογα και με το τι σπίτια βρίσκεις. Απόφυγε πάση θυσία το δυτικό κέντρο, δηλαδή γύρω από σταθμό τρένων, μοναστηρίου, γιαννιτσών, Μενεμένη, κτελ. Δυτικά κοίτα σπίτια αν θες και σε αμπελόκηπους εύοσμο κλπ όμως ως δεύτερη λύση αν δε βρείς κάτι αξιόλογο σε κέντρο και ανατολικά. Το αξιόλογο το κρίνεις εσύ με βάση το τι προσφέρει το σπίτι για την τιμή του και την απόσταση από τη σχολή. Το βράδυ είναι πολύ πιο εύκολο να γυρίζεις σπίτι είτε με τα πόδια είτε με το 1Ν αν μένεις κέντρο ή ανατολικά. Bonus tip: Όταν θα έρθεις εσύ με το καλό θα υπάρχει και το μετρό, οπότε πρέπει να το λάβεις σοβαρά υπόψιν σου πλέον στις μετακινήσεις σου και αυτό.
Μια χαρά κάθεται και η Μαρτίου ή η Βούλγαρη για πήγαινε έλα. Και για διασκέδαση έχει σίγουρα Μαρτίου, μπορει να πεταχτεί Σαρκ, μπορεί να πάει Τούμπα και μπορει και να κατέβει κέντρο.

Γενικά για εμένα από δημαρχείο και ανατολικά είναι ό, τι καλύτερο και πάντα αυτό προτείνω σε φοιτητές που έρχονται στην πολη και από θέμα ασφάλειας .

Και η Καλαμάρια ή στα όρια Καλαμαριάς - Δήμο Θεσσαλονίκης, υπάρχουν 7 λεωφορεία ( 2,3,5, 6,7,33,39, ) συν το 1Χ.
Το μόνο κακό είναι το πρωί που η Όλγας, υποθέτω ακόμη, έχει μποτιλιαρισμα...ε τότε θα φεύγει πιο νωρίς.

Φαγητό λέσχη, καφέ Ναβαρίνου ή μητροπόλεως ή παραλία και ύπνο πίσω στο σπίτι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Top