marioanna
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
renia_1995
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iGiannis
Πολύ δραστήριο μέλος
*Serena*
Τιμώμενο Μέλος
Εγώ πήρα το ECPE στην πρώτη λυκείου για να μην με απασχολεί τίποτα στην Β και στην Γ λυκείου εκτός από τα μαθήματα του σχολείου.
κ εγω το ιδιο εκανα!!!! τωρα θελω να παρω και το cambridge και μετανιωνω που δεν εκανα λιγες παραπανω ωρες περισυ για να το δωσω γιατι τωρα με 10ωρο φροντιστηριο ειναι λιιιιγο δυσκολο... στο πανεπιστημιο παλι!!
ps: μου λειπει απιστευτα η καθηγητρια μου και το μαθημα μαζι της!!!!
renia_1995
Πολύ δραστήριο μέλος
nigeo
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Social butterfly
Νεοφερμένος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
manolis_98
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.K
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παιδιά....χρειάζομαι την βοήθεια σας ως προς το αν πρεπει να συνεχισω Prof τωρα που ειναι νωρις ή μετα το λυκειο .Εδωσα το lower (Cambridge )το Μάιο και το πηρα.Αυτο με εβαλε σε σκεψεις οτι μπορει αμα συνεχισω να εχω τις ικανοτητες να το παρω αλλα απο την αλλη δεν ειμαι ατομο που θα κατσει να διαβαζει με τις ωρες.Δεν σας ρωτω αμα πρεπει να παρω το Prof γενικοτερα γιατι ξερω οτι στις μερες το χρειαζομαι οπωσδηποτε!Οπωτε πειτε καμια γνωμη...Σας ευχαριστω
Κοίτα αφού πήρες το Β2 το cambridge σημαίνει ότι έχεις καλές βάσεις και είσαι καλή οπότε εγώ θα σου έλεγα να συνεχίσεις (ανάλογα και με την ηλικία βέβαια δηλαδή αν τον Σεπτέμβρη πας Β λυκείου άστο μετά το σχολείο αλλά εάν πας Γ γυμνασίου πήγαινε).Από ότι έχω δει οι περισσότεροι που έχουν lower cambridge-michigan το παίρνουν και το prof τουλάχιστον με τη 2η σίγουρα.Εδώ το πήρα εγώ που έχω lower PTE
vasilakis13
Δραστήριο μέλος
Πάντως δεν θα πρότεινα να το αφήσεις για μετά, τώρα βρίσκεσαι σε ένα καλό επίπεδο και αν συνεχίσεις δεν θα δυσκολευτείς αρκετά, σε κάμποσα χρόνια όμως που θα είσαι φοιτήτρια θα είναι σαν να αρχίζεις από την αρχή, ειδικά αν σταματήσεις στο lower, ενώ αν σταματήσεις στο proficiency και διατηρείς και μια επαφή με ταινίες, σειρές, τραγούδια κτλ. θα σου μείνουν αρκετά πράγματα.
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Το μεγάλο λούκι το έτρωγα στις εκθέσεις. Είχα να γράψω 2 εκθέσεις αγγλικών και 1 ελληνικών κάθε εβδομάδα και, πραγματικά, δεν άντεχα. Ευτυχώς ο καιρός πέρασε γρήγορα, ήρθε η περίοδος των εξετάσεων, έδωσα και ελάφρυνε κάπως η κατάσταση. Το C2 (Michigan) το πήρα με Pass (αν είχα γράψει καλύτερη έκθεση και δεν μου έβαζαν LP, θα είχα High Pass στο σύνολο) και μετά αφοσιώθηκα στο διάβασμα για τις εξετάσεις.
Πιστεύω ότι είναι καλύτερο να συνεχίσεις και να τελειώσεις τώρα με τα αγγλικά, καθώς τα έχεις πρόσφατα και υπάρχει συνέχεια. Και άμα υπάρχει ευχέρεια, σκέψου και το ενδεχόμενο εντατικών μαθημάτων, ώστε να μην χρειαστεί να περιμένεις μέχρι τον Μάιο του 2017 για να δώσεις profficiency.
Guest 749981
Επισκέπτης
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
Πάντως, ξέρω αρκετούς που το πήραν στην Β' λυκείου και δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα.
Προσωπικά θα μου ήταν αδύνατο να το τραβήξω τόσο, εξαρτάται βέβαια και από το πόσο βάρος θέλει να δώσει κάποιος στις Πανελλήνιες στη Β'.
Τελοσπάντων, δεν μας έχεις πει την τάξη σου, αν είσαι Β' γυμνασίου μπορείς να συνεχίσεις άνετα, αν είσαι Γ' συνέχισε και το πολύ πολύ δίνεις για C1 αν βλέπεις ότι δε σε παίρνει. Αν είσαι λύκειο καλύτερα όχι, αλλά επιμένω ότι εξαρτάται μόνο από σένα, αν δεν σκοπεύεις ασχοληθείς πολύ με πανελλήνιες στη Β' μπορείς ίσως να το κάνεις, με ρίσκο όμως.
Guest 699855
Επισκέπτης
Φρεντος
Πολύ δραστήριο μέλος
CaneSenpai
Δραστήριο μέλος
Drama Prinzessin
Περιβόητο μέλος
Social butterfly
Νεοφερμένος
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος
Νομίζω η καθημερινή επαφή (με ειδήσεις, ταινίες κλπ) σε βοηθάει να φτάσεις μέχρι ένα επίπεδο B2 άντε C1 αν είσαι πολύ καλός. Τώρα για C2 νομίζω είναι πιο πολύ θέμα διαβάσματος μιας και θα πρέπει να μάθεις και ασυνήθιστο λεξιλόγιο (που ούτε και πρόκειται να χρησιμοποιήσεις ποτέ στη ζωή σου). Σε κάθε περίπτωση αυτά που λες σίγουρα θα τη βοηθήσουν να μη χάσει επαφή.Πηγαινε το πισω για το πανεπιστημιο που θα εχεις πολυ χρονο!!! Αν βλεπεις και καμια ταινια στα αγγλικα, η γενικα τα παρακολουθεις καθημερινα(ειδησεις , κανα βιντεακι στο youtube κτλ) δε θα δυσκολευτεις να το παρεις!!!
Το ζήτημα είναι από που μετράς. Θεωρητικά είναι 2 χρόνια από το lower, ένα για C1, ένα για C2. Το michigan πάντως βγαίνει σίγουρα και σε λιγότερο. Σημασία έχει πόσο διάβασμα είσαι διατεθειμένος να κάνεις, και τι ικανότητες έχεις βέβαια.6 μηνες πρετοιμασια ειναι με 1 χρονο, τι χρονια ρε παιδια? Εμενα ετσι μου ειπε η καθηγητρια μου .. Μπορει να ειμαι υπερβολικα καλος βεβαια(πλακα κανω). Και εγω που εχω το michigan ελεγα να το δωσω μετα δεν ξερω.. Θα κουραζουν παρα πολυ στην Β Λυκειου. Τωρα αν εισαι Α Λυκειου δωστο..
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 84 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Angie15
- iGiannis
- nicole1982
- GeorgePap2003
- Deneimaikala
- art_of_poetry
- Nina-nana
- tsiobieman
- constansn
- Hased Babis
- Joji
- Scandal
- Meow
- nearos
- hirasawayui
- menual
- george777
- P.Dam.
- kiyoshi
- spring day
- Wonderkid
- brizoulis
- Unboxholics
- Giii
- SlimShady
- thenutritionist
- tfghp
- snowy
- Maria_Xagorari
- ggl
- Drglitterstar
- thesecretfemme
- nucomer
- thecrazycretan
- Abiogenesis
- Panagiotis849
- Paragontas7000
- JoannaVas
- eirinipap
- katia.m
- ΘανάσοςG4
- phoni
- Helen06
- lepipini
- Schlimazel
- averel
- Don25
- George9989
- Κλημεντίνη
- Specon
- ioannam
- ΨΑΡΑΚΙ1993
- Xristinaqui
- Glorious12
- New member
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.