Guest 894423
Επισκέπτης
Την άποψή μου είπα, εμένα προσωπικά δε μου αρέσει καθόλου σαν σχολή και ξέρω κι άλλα άτομα που είναι δυσαρεστημένα. Σε άλλους βέβαια αρέσει, σε άλλους όχι...
Πάντως εγώ ακόμα κλαίω τα 19.194 μόριά μου
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Τα υπολοιπα περι ΕΚΠΑ δεν τα σχολιάζω, άστα να τα κρίνουν άτομα από πληροφορική
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 894423
Επισκέπτης
kotsos
Εκκολαπτόμενο μέλος
Θα σε συμβούλευα να μην πας ΑΣΟΕΕ. Πέρασα φέτος Λογιστική & Χρηματοοικονομική, πήγα ένα μήνα και τα παράτησα. Απαίσια, από όποια πλευρά και να το δεις... Το κτίριο, το κλίμα, οι καθηγητές... Στη θέση σου θα πήγαινα Καποδιστρικό, καθώς απ' ό,τι ξέρω το πτυχίο είναι πιο "αναγνωρισμένο". Έχω πολλούς φίλους εκεί που είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι.
Πάντως μην το σκέφτεσαι... Αθήνα!!!
δεν καταλαβαινω τι σχεση μπορει να εχει το λοχρη με την πληροφορικη...δεν μπορεις να ξερεις πως ειναι τα πραγματα εκει.απο οσο ξερω η ασοεε εχει αρκετα καλο ονομα και στην πληροφορικη και ξερω αρκετους που ειναι ικανοποιημενοι απο το τμημα...το κτιριο ειναι αρκετα καλο εσωτερικα εκτος απ τα αμφιθςατρα του κεντρικου κτηριου...οσον αφορα το λοχρη ειμαι στο δευτερο ετος και οι καθηγητες ειναι μια χαρα(τουλαχιστον οι περισσοτεροι,δεν μπορει να ειναι ολοι στα μετρα μας)..αλλωστε οι καθηγητες του λοχρη δεν εχουν σχεση με αυτους της πληροφορικης.πραγματικα αμφιβαλλω αν μιλας απο εμπειρια...
Guest 894423
Επισκέπτης
Φυσικά και δε μιλάω από εμπειρία γιατί όπως είπα είμαι στο λοχρη, όχι στην πληροφορική. Αλλά επειδή σκεφτόμουν να πάω πληροφορική είχα ρωτήσει πολλούς έμπειρους και αξιόλογους ανθρώπους και το συμπέρασμα ήταν ότι το Καποδιστριακό είναι σαφώς καλύτερο.
kkantoutsis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Εντελως πληροφοριακα, τι ακριβως δεν σου αρεσε απο τη σχολη σου. Ακριβως ακριβως.......
Επισης τωρα τι σκεφτεσαι να κανεις; Να μπεις σε αλλη σχολη με το 10%; Εχεις πολλα μορια.
Guest 894423
Επισκέπτης
Δε μου αρέσει που είναι όλοι σε "στρατόπεδα". Φυσικά αυτό υπάρχει σε όλες τις σχολές -αν και δεν συναντάται σε τέτοιο βαθμό στις επαρχιακές πόλεις. Αλλά τι φταίω εγώ να πηγαίνω για μάθημα και να ακούω τον δαπίτη και τον πασπίτη και δεν ξέρω κι εγώ ποιον άλλον να τσακώνονται επί μισή ώρα μέσα στην αίθουσα?
Τα αμφιθέατρα του κεντρικού κτιρίου είναι μες στο μαύρο χάλι, οι περισσότερες θέσεις είναι σπασμένες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα.
Επίσης, βρήκα τους καθηγητές λιγάκι ψωνισμένους... χωρίς να αμφισβητώ και πάλι το επίπεδο των γνώσεών τους.
Κι επειδή έχω πλήρη αυτογνωσία, μπορεί όλα αυτά να τα βλέπω τόσο αρνητικά γιατί η σχολή αυτή δεν ήταν η πρώτη μου προτίμηση, ήταν η δεύτερη. Παρόλα αυτά, τα προβλήματα υπάρχουν, άλλον μπορεί να τον ενοχλούν κι άλλος να συμβιβάζεται!
Βασικά εγώ ήθελα να πάω πολιτικός μηχανικός (το γιατί έβαλα μόνο Αθήνα είναι μια άλλη ιστορία...) και σαν δεύτερη επιλογή έβαλα αυτό χάρη στην επαγγελματική αποκατάσταση. Μεγάλο λάθος!
Με το 10% περνάω Ξάνθη (στο τέταρτο πεδίο έχω πιο λίγα μόρια). Γνωρίζει κανείς εάν μπορεί να πάρει μετεγγραφή κάποιος που δίνει με το 10%? Δε λέει τίποτα στο υπεπθ.
miv
Επιφανές μέλος
Guest 894423
Επισκέπτης
Όσο για τον λόγο που ήθελα να περάσω κάπου είναι για να αποκτήσω γνώσεις, όχι για να ακούω κάποιους να τσακώνονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχω πολιτική συνείδηση.
miv
Επιφανές μέλος
Εκτός του οτι αν εχεις ξεκάθαρο στόχο, μπορείς να αποκομισεις οσα χρειαζεσαι ακόμη κι αν τα δέκα πρώτα λεπτα του μαθηματος τα τρώνε οι παρατάξεις...Ειλικρινά σε καποια μαθηματα του τμ. Πληροφορικής που έχουν και πολύ μεγαλύτερη ύλη απο οτι πχ. η οργάνωση του πρωτου εξαμηνου στο λοχρη, εγιναν κανονικοτατα ακόμη και υπο αυτες τις συνθήκες...δεν ειναι θεμα συμβιβασμου, ειναι θεμα του ποσο εύκολα μπορεις εσυ να προσαρμοστείς, καλώς ή κακώς απο τη στιγμη που αποφασισες να σπουδασεις σε ελληνικο πανεπιστημιο και μαλιστα στην Αθήνα, πρεπει να μαθεις και λιγο να επιβιώνεις στα δύσκολα, δεν θα σου τα δώσουν ολα στο πιάτο. Αν θεωρεις ότι στο ΕΜΠ δεν γινονται αυτα που περιγραφεις και άλλα χειρότερα, τότε μάλλον δεν εισαι σωστά ενημερωμένη...
Guest 894423
Επισκέπτης
Τέσπα, εγώ το παιδί ήθελα να βοηθήσω, λέγοντας τα πράγματα όπως τα βλέπω εγω
kkantoutsis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Συγνώμη αν ρωτάω προσωπικά πράγματα, αλλά δεν καταλαβαίνω.
Είναι προφανές ότι δεν θα σου αρέσει η Λόχρη του ΟΠΑ, αφού η πρώτη επιλογή σου ήταν ΠΜ ΕΜΠ. Ωστόσο τώρα λες ότι θα συμπληρώσεις μηχανογραφικό για να μπεις ΠΜ με το 10% και όπου και να περάσεις θα πάρεις μεταγραφή για ΕΜΠ. Και ρωτάω. Γιατί δεν το έκανες αυτό πέρυσι; Το δικαίωμα μεταγραφής προέκυψε φέτος;
Να σου πω και κάτι σαν 4 χρόνια φοιτητής του ΕΜΠ.
Κομματόσκυλα υπάρχουν και εδώ. Δεν μπορώ να τα συγκρίνω σε μέγεθος με του ΟΠΑ γιατί δεν τα έχω δει ποτέ. Ωστόσο δεν νομίζω να υπάρχει λόγος σύγκρισης των δύο πανεπιστημίων, λόγου του διαφορετικού αντικειμένου. Το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι η Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου είναι πολύ πιο ωραία από το κτίριο του ΟΠΑ στο κέντρο της Αθήνας στην Πατησίων.
Guest 894423
Επισκέπτης
Σε ποιο τμήμα είσαι?
kkantoutsis
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα συλλυπητήριά μου.Ναι, φέτος προέκυψε γιατί πέθανε η μητέρα μου.
Σε ποιο τμήμα είσαι?
Είμαι στους ΗΜΜΥ. Μήπως την σκέφτεσαι για δεύτερη επιλογή; Δεν έχει βέβαια σημασία αφού σύμφωνα με τις περυσινές βάσεις του 10% σίγουρα θα πιάσεις μία σχολή ΠΜ με τα μόρια που γράφεις στην προηγούμενη σελίδα.
[HELL]Alexander
Νεοφερμένος
Προγραμματισος = ΠΑΠΕΙ
Καποδιστριακο ειναι με τηλεπικοινωνίες δεν ειναι αμοιγως πληροφορική
Ασοε έχει ωραιους συνδιασμους για οικονομικά..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καποδιστριακο ειναι με τηλεπικοινωνίες δεν ειναι αμοιγως πληροφορική
Ασοε έχει ωραιους συνδιασμους για οικονομικά..
Αν βγάλουμε τα μαθηματικά και τη φυσική που είναι οι επιστήμες στις οποίες βασίστηκε η ανάπτυξη των υπολογιστών και της πληροφορικής, αμέσως μετά οι τηλεπικοινωνίες είναι ο πιο συγγενικός κλάδος με την πληροφορική. Για την αγορα εργασίας είναι πλεονέκτημα για ένα πτυχιούχο πληροφορικής να έχει γνώσεις στις τηλεπικοινωνίες.
Σε αντίθεση με τα οικονομικά που είναι μια (απαίσια για εμένα ) παντελώς άσχετη με την πληροφορική επιστήμη.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
drosos
Πολύ δραστήριο μέλος
Τα οικονομικα παντελως ασχετα με την πληροφορρικη;; Μαλλον δεν γνωριζεις οτι ολα αυτα τα δισεκατομμυρια που ακους και το χρηματιστηριο ειναι εικονικα χρηματα που ελεγχονται απο υπολογιστες.
Επίσης υπάρχουν προγράμματα που μπορούν να αναλύσουν ένα γραπτό κείμενο, να βρουν keywords που χαρακτηρίζουν το κείμενο αυτό, να καταλάβουν αν 2 κείμενα έχουν ή όχι κοινή θεματολογία και πολλά άλλα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι η πληροφορική και η φιλολογία/γλωσσολογία είναι συγγενικές επιστήμες;
Άλλο οι εφαρμογές μιας επιστήμης σε μια άλλη και άλλο 2 επιστήμες που αναπτύχθηκαν μαζί, συνέβαλαν ενεργά η μία στην ανάπτυξη της άλλης, χρησιοποιούν κοινούς αλγορίθμους και πρωτόκολλα.
ps : Απ' όσα βιβλία με προμήθευσε η σχολή μου, το μοναδικό που αφιερώνει μερικές σελίδες για να εξηγήσει πως δημιουργείται ένα αρχείο εικόνας jpg είναι ένα βιβλίο τηλεπικοινωνιών. νταξ... δε λέω, θα μπορούσαν κι άλλα βιβλία να παρέχουν την πληροφορία αυτή, σίγουρα όμως όχι ένα βιβλίο οικονομικών.
christos47
Νεοφερμένος
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.