Nikos_T
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η επιστήμη σου δίνει αποδείξεις. Αλλά όπως και να χει, όπως μας έμαθαν και στα θρησκευτικά φέτος , θρησκεία και επιστήμη έχουν διαφορετικό σκοπό. Είναι εντελώς προσωπικό θέμα πάντως.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Δρ. Σπίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μια διόρθωση, η επιστήμη δε δίνει αποδείξεις, η λογική δίνει αποδείξεις. Η επιστήμη μελετά τον κόσμο γύρω μας, λύνει τις απορίες μας για αυτόν και μας διευκολύνει στην καθημερινότητά μας.Η επιστήμη σου δίνει αποδείξεις.
Ναι, η θρησκεία έχει φτιαχτεί για να μας κάνει τη ζωή δύσκολη, ενώ η επιστήμη για να μας κάνει τη ζωή εύκολη.Αλλά όπως και να χει, όπως μας έμαθαν και στα θρησκευτικά φέτος , θρησκεία και επιστήμη έχουν διαφορετικό σκοπό.
ΥΓ. Πέρα από την πλάκα, συμφωνώ.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
lowbaper92
Πολύ δραστήριο μέλος
Εμένα η απορία μου γιατί όταν μιλάτε για θρησκεία, αυτόματα νοείτε τον χριστιανισμό
Γιατί αυτή είναι η επικρατούσα θρησκεία στη χώρα που ζω, σ'αυτήν κυρίως πιστεύουν οι άνθρωποι γύρω μου. Αν ζούσα στην Αραβία θα ασχολούμουν με το Ισλάμ.
Για μένα όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο. Συγνώμη. Αλλά έχω δει το Zeitgeist 1 κι εμένα προσωπικά με έπεισε.
Actually, το zeitgeist απ'ότι ξέρω περιέχει ανακρίβειες και γενικά δεν είναι αξιόπιστο. Και δεν το έχω διαβάσει σε χριστιανικά sites αυτό
Είπα, με διακριτικό τρόπο, ότι κινδυνεύεις να φας σκαμπίλια αν συνεχίσεις(-ετε) την ειρωνεία και το χλευασμό irl, και μάλλον το κατάλαβες και πολύ καλά.
Αυτό τώρα πως να το εκλάβω, ως προσωπική απειλή ή προειδοποίηση να προσέχω τι λέω μην τυχόν του τη βαρέσει κανενός παλαβού και έρθει να με κάνει τουλούμι?
Όχι και πολύ χριστιανικό, όπως και να 'χει.
"Όποιος βρίσει το Θεό του θα είναι υπεύθυνος για την τιμωρία της αμαρτίας του. Αυτός που θα βλαστημήσει το όνομα του Κυρίου, πρέπει οπωσδήποτε να θανατωθεί, ολόκληρη η κοινότητα θα τον λιθοβολήσει, είτε είναι ξένος, είτε Ισραηλίτης. Αφού βλαστήμησε το όνομα του Κυρίου πρέπει να θανατωθεί" (Λευιτικόν 24:15-16)
Joaquín
Διάσημο μέλος
Αυτό τώρα πως να το εκλάβω, ως προσωπική απειλή ή προειδοποίηση να προσέχω τι λέω μην τυχόν του τη βαρέσει κανενός παλαβού και έρθει να με κάνει τουλούμι?
Όχι μωρέ μαλάκα, ευγένεια ζήτησα.
Guest 292010
Επισκέπτης
Actually, το zeitgeist απ'ότι ξέρω περιέχει ανακρίβειες και γενικά δεν είναι αξιόπιστο. Και δεν το έχω διαβάσει σε χριστιανικά sites αυτό
Αλλά πού? Γιατί με τα ''απ΄ότι ξέρω'' δεν κάνουμε δουλειά..
εντιντ
Ασε το βρήκα μόνη μου. Μάλλον το παίρνω πίσω αυτό που είπα γιατί όντως έχει ανακρίβειες.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
rea_94
Εκκολαπτόμενο μέλος
Poseidon
Εκκολαπτόμενο μέλος
Mr.Blonde
Πολύ δραστήριο μέλος
Πιστευεις σε ενα ον,το οποιο καταστρεφει το ιδιο του το σπιτι,ειναι εκμεταλλευτης,δολοφονος και αλλα χιλια πραγματα;Aπλά και περιεκτικά θα πω ότι πιστεύω στον Άνθρωπο
Ειναι καιρος να αλλαξεις τα πιστευω σου.
Guest 292010
Επισκέπτης
Mr.Blonde
Πολύ δραστήριο μέλος
O ανθρωπος δεν κανει απολυτως τιποτα.Μαλλον κανει,κακο.Και μιλαω για την πλειονοτητα των ανθρωπων.Αν εισαι ευχαριστημενη απο το ανθρωπινο ειδος,τοτε μαλλον εξηγειται γιατι δεν πιστευεις στο Θεο.Άνθρωπος. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Έχει τη δυνατότητα να είναι καλός,κακός,αδύναμος,δυνατός,σωστός,λανθασμένος,έξυπνος,χαζός. Κι ό,τι θες.
Chris Black
Εκκολαπτόμενο μέλος
Γιατί ο θεός σου κάνει...O ανθρωπος δεν κανει απολυτως τιποτα.Μαλλον κανει,κακο.Και μιλαω για την πλειονοτητα των ανθρωπων.Αν εισαι ευχαριστημενη απο το ανθρωπινο ειδος,τοτε μαλλον εξηγειται γιατι δεν πιστευεις στο Θεο.
challenger
Επιφανές μέλος
...να καρποφορήσει, και να μοιραστείς τους καρπούς με όσους υπόλοιπους μπορείςένας σπόρος που τον κρατάς ανάμεσα στα δάχτυλά σου και αν τον αγαπάς πολύ μπορεί να να ανθίσει στη χούφτα σου.
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος
rea_94
Εκκολαπτόμενο μέλος
Μα πώς τα λέω σήμερα
Guest 292010
Επισκέπτης
O ανθρωπος δεν κανει απολυτως τιποτα.Μαλλον κανει,κακο.Και μιλαω για την πλειονοτητα των ανθρωπων.Αν εισαι ευχαριστημενη απο το ανθρωπινο ειδος,τοτε μαλλον εξηγειται γιατι δεν πιστευεις στο Θεο.
Η θρησκεία υπάρχει τόσα χρόνια. Κι όμως ο κόσμος είναι ίδιος τόσα χρόνια.
Οι άνθρωποι κάνουν τα ίδια λάθη. Το βλέπουμε κι από την ιστορία.
Οπότε πιστεύω δεν πιστεύω στον Θεό δεν αλλάζει κάτι.
Τρώω το χρόνο μου προσπαθώντας να με βελτιώσω και όχι σε προσευχές.
Όλοι θέλουμε έναν κόσμο τέλειο αλλά αυτός δεν θα υπάρξει ποτέ. Συγνώμη που θα στο πω.
Είτε πιστεύεις στον Θεό είτε όχι.
Γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι δεν είμαστε τέλειοι.
Κάνουμε λάθη. Δεν κρίνω το ανθρώπινο είδος. Οι άνθρωποι είναι έτσι από την απαρχή του κόσμου.
Πάντα υπήρχαν κλέφτες,πάντα υπήρχαν δολοφόνοι,άθεοι,θρήσκοι,καλοί,κακοί. Τι δεν καταλαβαίνεις δεν καταλαβαίνω.
Ο άνθρωπος έχει κάνει πάρα πολλά .Αν ο άνθρωπος δεν είχε κάνει πολλά δεν θα ήμασταν εδώ τώρα να συζητάμε. Το πιο πιθανό είναι να σε είχε στριμώξει κανένα λιοντάρι σε καμιά σπηλιά.
Απλά είμαστε άπληστα όντα. Αυτή είναι η αρχή του κακού. Αλλά η απληστία είναι άλλος ένας σπόρος σαν τον Θεό σας. Κάποιοι στον φυτεύτουν κι εσύ μετά προσπαθείς να τον φυτέψεις και αλλού.
Κι αν εσύ κρίνεις το ανθρώπινο είδος να θυμάσαι ότι είσαι μέρος του.
Μέρος της καταστροφής.
Κάθε μέρα κρύβεις κάτι κακό μέσα σου.
Από τα δημητριακά που θα φας και τα έχουν μαζέψει παιδιά που τα δέρνουν.
Μέχρι το παπούτσι που φοράς και το έχουν φτιάξει άνθρωποι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.
Και τον υπολογιστή που χρησιμοποιείς.
Και την σερβιτόρα που κοιτάς με άγριο μάτι αν αργήσει 2 λεπτά παραπάνω.
Και το αυτοκίνητο που θα οδηγήσεις και θα μολύνεις τον πλανήτη.
Και το κάτουρο που ρίχνεις στη θάλασσα και σκοτώνεις το ψάρι που περνάει από κάτω σου.
Και που φτερνίζεσαι στη μάπα του αλλουνού και τον κολλάς ίωση.
Και που σκέφτεσαι να εκδικηθείς την πρώην σου γιατί σε απάτησε.
Και που βρίζεις τον καθηγητή από μέσα σου με τα χειρότερα λόγια επειδή σε έκοψε με 4,8
Η κακία υπάρχει μέσα σου. Είναι στα ένστικτά σου. Γιατί ένα από τα βασικά ένστικτά σου είναι να επιβιώσεις.
Μη μου το παίζετε λοιπόν Άγιος Παντελεήμονας γιατί δεν είστε.
Πέρα από άνθρωποι είστε και ζώα.
Χρόνια τώρα προσπαθούμε να εξευγενιστούμε και να μειώσουμε τα κατώτερα ένστικτά μας.
Κάποτε βγάζαμε το μάτι του αλλουνού για ψίλου πήδημα. Τώρα ρίχνουμε μια ατομική βόμβα για να λέμε ότι δεν σκοτώσαμε. Απλά πατήσαμε το κουμπί κι έτυχε να περνάνε από κει 100.000 άτομα.
Τόσο εξευτελισμένη είναι η ανθρώπινη ζωή αν θες να ξέρεις.
Άμα πεθάνει το γατί σου θα κλάψεις περισσότερο από το να πεθάνει ένας 8χρονο στην Κένυα. Γιατί το γατί είναι δικό σου. Το 8χρονο δεν το χεις και τίποτα.
Όλοι παγιδευμένοι στο μικροκοσμό μας είμαστε.
Εγώ λέω να βάζετε στο πιάτο σας όσο φτάνει για να νιώσετε χορτάτοι κι όχι όσο χωράει κι άμα θέλετε πηγαίνετε και στην εκκλησία μετά.
Κύριοι τέλειοι.
JKaradakov
Τιμώμενο Μέλος
Φυσικά και πιστεύω ...και δε θα δεχθώ καμιά ανάκριση γι'αυτό,ούτε κι εξηγήσεις θα δώσω.
Με το μόνο που δεν συνφωνώ στο ποστ σου είναι το "Φυσικά".
Φιλικά πάντα.
KatiexXxMissMexX
Εκκολαπτόμενο μέλος
Παρολα αυτα δεν δηλωνω καθετη, ουτε ομως καθομαι να το ψαξω για την ακριβεια το ζητημα γιατι δεν θεωρω πως μπορει να βρεθει καποια άκρη πραγματικα (γιατι εξαλλου τοσα χρονια δεν εχει υπαρξη καποια απαντηση).
Την στιγμη που θα μου αποδειχθει η υπαρξη Του, εγω ευχαριστως να το πιστεψω. Μεχρι τοτε προτιμω τις απτες αποδειξεις.
Chris Black
Εκκολαπτόμενο μέλος
https://www.youtube.com/watch?v=pmwBPsB0oaE
Rainbowarrior
Διάσημο μέλος
Βάζω κι εγώ ένα βίντεο, για να δείτε, κατά την άποψή μου, τι προκαλεί η πλύση εγκεφάλου -σχετικά με το εν λόγω θέμα- στους ανθρώπους, καθώς επίσης να δείτε και πώς η επιστήμη πριν μερικά χρόνια είχε υποταχθεί «ψυχή τε καί σώματι» στην αφεντιά της θρησκείας, ή καλύτερα της εκκλησίας.
Υποτίθεται ότι είναι δαιμονισμένη.
Είχαμε παρακολουθήσει ομαδικώς 6-7 άτομα όλα τα parts, και καταλήξαμε στο ότι το πιο πιθανό είναι η γυναίκα να έχει καμία επιληψία.
Εδώ μπορείτε να δείτε πασιφανώς πώς η εκκλησία μεταχειριζόταν ψυχικά (και μη) ασθενείς, πράγμα το οποίο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σε κάποιες περιοχές.
Όσοι έχετε λίγο χιούμορ, πιστεύω, θα καταλάβετε τι εννοώ.
Όσοι πάλι δεν είστε πολύ ψυχικά δυνατοί και είστε, γενικώς, ευάλωτοι, αφήστε το. Η περιέργεια έφαγε τη γάτα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Υγ. Η «πρωταγωνίστρια» στο τελευταίο part των βίντεο ομολογεί ότι τελικά έπαθε ό,τι έπαθε, επειδή ο πατέρας της βλαστήμησε όταν εκείνη ήταν 3 χρόνων. Δηλαδή, ισχυρίζεται ότι πληρώνει μια αμαρτία του πατέρα της.
Υγ2. Μετά από όλον αυτόν τον πρόλογο, καταλαβαίνετε ποια είναι η απάντησή μου στην ερώτηση του topic.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 59 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Reader
- Alessandra Eliza
- Maynard
- thecrazycretan
- Hased Babis
- constansn
- ΚΤr
- Frozensun
- giannhs2001
- Startx0
- iiTzArismaltor_
- tsiobieman
- nearos
- Mammy Nun
- dmav
- Scandal
- Giorgkalo
- carnage
- Νομάρχης
- suaimhneas
- phleidhs
- Nala
- kiyoshi
- ggl
- American Economist
- Wonderkid
- cannot_log_in
- hello1234
- χημεια4λαιφ
- Obi-Wan Kenobi
- charmander
- Maria_Xagorari
- Philologist
- Meow
- Nick0007
- Appolon
- floydiantree
- Δημοσιοκαφρος-γραφος
- ΑΓΝΗΓΙΩΡΓΟΣ
- Libertus
- Darkking
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.