Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Απλα εισαι λαθος!!!Ειδικα και εσυ που μενεις στην Γερμανια θα πρεπε να ξερεις ποση μεγαλη αξια εχουν για ολους τα Αρχαια Ελληνικα!!
Στα γυμνασια της Γερμανιας διδασκονται αρχαια ελληνικα ια. απλα δεν ετυχε ν εχω καλους φιλολογους φετος οππτε δεν εμαθα τιππτα συν τοις αλλοις που με εκαναν να τα μισησω και ν τα θεωρησω περιττα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Alma Libre
Επιφανές μέλος
Απλα εισαι λαθος!!!Ειδικα και εσυ που μενεις στην Γερμανια θα πρεπε να ξερεις ποση μεγαλη αξια εχουν για ολους τα Αρχαια Ελληνικα!!
Γενικά, όχι μόνο για την Γερμανία αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη έχουν μεγάλη αξία, καθώς το λατινικό αλφάβητο είναι βασισμένο σε αυτά, όπως και το κυριλλικό. (Αν κάνω λάθος διορθώστε με)
Εκτός απο το αλφάβητο, και ένα μεγάλο μέρος των λεξιλογίων των περισσότερων γλωσσών είναι παρμένο απο ελληνικές/λατινικές λέξεις.
Πλας. Δεν μπορώ να ακούω πως τα αρχαία,η γλώσσα,τα μαθηματικά και οι φυσικές επιστήμες είναι άχρηστα μαθήματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Guest 875331
Επισκέπτης
2)Ιστορία(θα έπρεπε να είναι ελεύθερη επιλογή και νσ μην εξετάζεται)
3)Λογοτεχνία(θα έπρεπε να έιναι προαιρετικόκαι να κάνει και ξένα κείμενα όχι μόνο τα σάπια)
4)Μουσική(απλά να μην υπάρχει καθόλου)
5)Καλλιτεχνικά(θα έπρεπε να είναι ελεύθερη επιλογή)
6)Οικιακή οικονομία ή οπως λεγόταν
7)Θρησκευτικά
Αυτά δε μου ρχεται κάτι άλλο...
Πες τα ω μεγάλε αμπελοφιλόσοφε. Αχ τι παιδιά βγάζει η θεωρητική.
eya95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Guest 875331
Επισκέπτης
eya95
Εκκολαπτόμενο μέλος
φορουμακιας
Νεοφερμένος
Δεν εννοώ να καταργηθούν κιόλας αλλά ένα καινούριο βιβλίο με ολοκαίνουρια πράγματα μέσα, προσωπικα θα μου άρεσε.
methexys
Τιμώμενο Μέλος
Kurosaki
Εκκολαπτόμενο μέλος
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
olgalicious97
Εκκολαπτόμενο μέλος
Τα αρχαια ισως θα επρεπε να ειναι μαθημα επιλογης. Για καποιον που δεν θελει να ακολουθησει κατι που να εχει σχεση με αυτα απλα δεν τον πολυενδιαφερουν.
Όχι... Σκέψου πως υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν είναι σίγουρα σχετικά με το ποιά κατεύθυνση θα ακολουθήσουν. Και δε γίνεται να τα μάθουν όλα μαζί στην Α' ή Β' Λυκείου.
jj!
Τιμώμενο Μέλος
Επί δεσμών, η "ενασχόληση" με τα αρχαία άρχιζε στην α' λυκείου.Όχι... Σκέψου πως υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν είναι σίγουρα σχετικά με το ποιά κατεύθυνση θα ακολουθήσουν. Και δε γίνεται να τα μάθουν όλα μαζί στην Α' ή Β' Λυκείου.
olgalicious97
Εκκολαπτόμενο μέλος
Επί δεσμών, η "ενασχόληση" με τα αρχαία άρχιζε στην α' λυκείου.
"ενασχόληση", ακριβώς! Δε νομίζω πως ήταν ό,τι καλύτερο.. Και έχει φανεί έτσι. Με την τεράστια ύλη ανά μάθημα, δεν τα λες εύκολα (ειδικά Γ' Λυκείου).
_fairygirl_
Διακεκριμένο μέλος
Ναι εγώ τώρα συγγνώμη που θα πετάξω χοντράδα.Τα αρχαια ισως θα επρεπε να ειναι μαθημα επιλογης. Για καποιον που δεν θελει να ακολουθησει κατι που να εχει σχεση με αυτα απλα δεν τον πολυενδιαφερουν.
Δεν γίνεται καλή μου επειδή δεν έχουμε στο x,y μάθημα καλό καθηγητή να βγάζουμε το μάθημα άχρηστο.
Και΄μενα μου'΄κατσε το κάθε βλαστάρι του Γυμνασίου στα Μαθηματικά,αλλά δεν τα έβγαλα άχρηστα.
Στην τελική,άμα ήταν έτσι θα ξεκινούσαν οι θετικοί να κράζουν τα θεωρητικά μαθήματα και το αντίστροφο.
Δεν πάει έτσι. For fuck's sake,ας μάθουμε να κρίνουμε αντικειμενικά μερικές φορές.
Εμάς η καθηγήτρια που μας κάνει Αρχαία μας είχε πει ότι σε παλιότερες εποχές η εκμάθηση των Αρχαίων γινόταν από την 1η Λυκείου. Για να σου δώσω παράδειγμα,μας είχε πει ότι την κλίση των ρημάτων σε ενεργητική και μέση τα έμαθε στην 1η Λυκείου.Όχι... Σκέψου πως υπάρχουν παιδιά τα οποία δεν είναι σίγουρα σχετικά με το ποιά κατεύθυνση θα ακολουθήσουν. Και δε γίνεται να τα μάθουν όλα μαζί στην Α' ή Β' Λυκείου.
Ναι,γιατί τώρα ξέρω'γω που η "ενασχόληση" αρχίζει από την 1η Γυμνασίου τα μαθαίνουμε όλα στην ώρα τους."ενασχόληση", ακριβώς! Δε νομίζω πως ήταν ό,τι καλύτερο.. Και έχει φανεί έτσι. Με την τεράστια ύλη ανά μάθημα, δεν τα λες εύκολα (ειδικά Γ' Λυκείου).
Που φτάνουν ορισμένοι ξέρω΄γω να τους ζητάνε ρήματα στο άγνωστο κείμενο και να λένε απαρέμφατα.
Βγήκα και off topic.
olgalicious97
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ναι,γιατί τώρα ξέρω'γω που η "ενασχόληση" αρχίζει από την 1η Γυμνασίου τα μαθαίνουμε όλα στην ώρα τους.
Που φτάνουν ορισμένοι ξέρω΄γω να τους ζητάνε ρήματα στο άγνωστο κείμενο και να λένε απαρέμφατα.
Βγήκα και off topic.
Νταξ..ναι. Σίγουρα είναι θέμα καθηγητή/-τριας, αλλά -αρκετές φορές- και μαθητή/-τριας...
Deutsch... Lover
Επιφανές μέλος
Ναι εγώ τώρα συγγνώμη που θα πετάξω χοντράδα.
Δεν γίνεται καλή μου επειδή δεν έχουμε στο x,y μάθημα καλό καθηγητή να βγάζουμε το μάθημα άχρηστο.
Και΄μενα μου'΄κατσε το κάθε βλαστάρι του Γυμνασίου στα Μαθηματικά,αλλά δεν τα έβγαλα άχρηστα.
Στην τελική,άμα ήταν έτσι θα ξεκινούσαν οι θετικοί να κράζουν τα θεωρητικά μαθήματα και το αντίστροφο.
Δεν πάει έτσι. For fuck's sake,ας μάθουμε να κρίνουμε αντικειμενικά μερικές φορές.
Πιστεψε με και στην 1 και φετος εχω εξαιρετικους φιλολογους ( φετος αλλαξα 2 φορες αλλα ολοι ηταν εξαισιοι) αλλα εξακολουθω να πιστευω οτι ισως μετα απο καποια ταξη πχ 2γυμν θα επρεπε να γινονται μαθημα επιλογης.
doublepoulos
Νεοφερμένος
Και μάλιστα το 90% των καθηγητών τέτοιων μαθημάτων θεωρούν ότι το μάθημα που κάνουν είναι το πιο γαμάτο απ'όλα...
φορουμακιας
Νεοφερμένος
Guest 749981
Επισκέπτης
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.