American Economist
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Mhtrogoal
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
American Economist
Επιφανές μέλος
Guest 186240
Επισκέπτης
Νομίζω πως ναι Φώτη!
Αδιόρατος σαρκασμός detected.Το θαυμαστικό δεν είναι εκεί χωρίς λόγο
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος
Εγώ έδινα έκθεση την Τετάρτη, εσύ κάνεις ανάλυση της σημασίας των σημείων στίξης;Αδιόρατος σαρκασμός detected.Το θαυμαστικό δεν είναι εκεί χωρίς λόγο
Johnny15
Επιφανές μέλος
American Economist
Επιφανές μέλος
nPb
Επιφανές μέλος
Παιδιά τα αριστεία είναι μια επιβράβευση για τους καλούς μαθητές.
Nαι αλλά όχι με την τακτική που γίνεται! Γιατί δυστυχώς επιβραβεύεται έτσι η μοναχικότητα, το πολύωρο ανούσιο διάβασμα και ο ατομικισμό ως αρετή στην επίτευξη των στόχων του μαθητή και της οικογένειας του μαθητή (αφού η οικογένεια τον έχει κάνει άβουλο πλάσμα). Θα μπορούσε να δίνονταν άλλου είδους κίνητρα με έμφαση στην ομαδικότητα.
American Economist
Επιφανές μέλος
Γουλιέλμος
Νεοφερμένος
Είναι προφανές ότι όλοι επιθυμούμε την υψηλότερη δυνατή επίδοση (την αριστεία δηλαδή) σ' ό,τι κάνουμε. Αναμφίβολα, η αριστεία δεν είναι η υψηλότερη δυνατή επίδοση αλλά μια κοινωνική διάκριση για κάποιους που βγήκαν πρώτοι. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν και άλλοι με υψηλότερη δυνατή επίδοση από εμάς που απλά δεν αναγνωρίστηκε λόγω των βαθμών. Οι βαθμοί είναι ένα θέμα από μόνοι τους. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι πάντα υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες ανάμεσα σε καθηγητές και μαθητές. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Γενικά, οι βαθμοί που παίρνει ο καθένας δεν αντιστοιχούν πάντα στις ικανότητές του.
Όλοι μας πρέπει να έχουμε ως σκοπό τη συνεργασία και όχι τον ανταγωνισμό. Σκοπός δεν είναι να ξεχωρίζουμε άλλα να λειτουργούμε αρμόνικα μέσα στο σύνολο. Θα πρέπει να καλλιεργείται το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας στα σχολεία και όχι του αθέμιτου ανταγωνισμού, που κυριαρχεί κυρίως στις γυμνασιακές τάξεις και έχει να κάνει κυρίως με τη κατοχή του απουσιολογίου, και όχι μόνο. Τέλος, οι καθηγητές θα πρέπει να είναι αμερόληπτοι και να βαθμολογούν δίκαια. Μόνο τότε τα αριστεία και τα βραβεία θα είναι χρήσιμα και θα θεωρούνται ένα μέσο επιβράβευσης.
nPb
Επιφανές μέλος
Όπως αναφέρω και πιο πάνω, αντί της ατομικής διάκρισης με αμφιλεγόμενες πολλές φορές μεθόδους, θα έπρεπε να αναπτύσσονταν οι ομαδικές δεξιότητες των μαθητών δίνοντας την ευκαιρία σε ομαδικούς επαίνους ως κίνητρο στην ομαδική πρόοδο. Όχι άλλα κάδρα σε τοίχους με αει αριστεύειν και ουσία μηδέν. Η Ελληνική κοινωνία βιώνει πρωτόγνωρες στιγμές πολιτισμικής και κοινωνικής καθίζησης ως αποτέλεσμα της νευρωτικής απάθειας και του ψυχολογικού ατομικισμού των πολιτών της.
Guest 190013
Επισκέπτης
Τα αριστεία δεν είναι τίποτα άλλο από την απέλπιδα προσπάθεια του σχολικού συστήματος να δείξει ότι παράγει κάτι άξιο επαίνου. Αν το βγάλουμε από την εξίσωση τι κρύβεται από κάτω; Αυτό που είπατε. Βαθμολογίες που ουδεμία σχέση έχουν με την αξία του μαθητή, απανωτές ατομικές εξεταστικές διαδικασίες, ανταγωνισμός, συμπάθειες κι αντιπάθειες. Το ότι θεωρούν πολλοί μαθητές το αριστείο (ένα χαρτί πραγματικά μηδενικής σημασίας) σαν επιβράβευση δείχνει ξεκάθαρα πως το σχολείο δεν έχει τίποτα ουσιώδες που να τους ελκύει και να τους εθίζει στη γνώση, τη δημιουργία, την συνεργασία κτλ.
Το ελληνικό σχολείο έχει ανάγκη από πραγματικά κίνητρα μάθησης, όχι από "διπλώματα" συγκάλυψης του προβλήματος.
cvoliotis
Νεοφερμένος
Προσωπική εμπειρία.
Θεωρώ πως στα 43 μου έχω πάει καλά στην ζωή μου. Έχω καλή δουλειά, με σέβονται, βγάζω πολλά χρήματα θεωρώ, ανεξάρτητα από το αν έχουμε οικονομική κρίση ή όχι.
Παρόλα αυτά κρίνοντας την πορεία μου βλέπω ότι δυσκολεύτηκα, με πολύ μέτριες σπουδές που δεν με βοήθησαν στην αρχή της καριέρας μου και με καπέλωσαν και από πάνω. Εκεί φταίμε και εμείς πάντα σαν οικογένεια όπου άλλα πράγματα έπρεπε να έχουμε επιλέξει.
Κάνοντας λοιπόν μια ανασκόπηση υπάρχουν δύο πράγματα που με πόνεσαν πάρα πολύ κατά την σχολική μου πορεία.
Το αριστείο που μου αρνήθηκαν συγκεκριμένα δύο καθηγητές με τις ενέργειές τους στην τρίτη γυμνασίου και ο λανθασμένος εώς ανύπαρκτος σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός (ΣΕΠ).
Το πρώτο διότι ενώ ξεκίνησα χαμηλά με 16 το πρώτο τρίμηνο στην α' γυμνασίου σοκαρισμένος από την αλλαγή τοπίου από το δημοτικό, έκανα τεράστια προσπάθεια δύο χρόνια ώστε στην γ' γυμνασίου να πηγαίνω τέλεια διαβασμένος σε σημείο που κάποιοι κορόιδευαν το γεγονός ότι έλεγα απέξω το μάθημα σα να το διάβαζες από το βιβλίο. Δε μιλάω για τα μαθηματικά όπου ο καθηγητής με αποθέωνε και μιλούσε στους υπόλοιπους για διάνοια της τάξης. Συγκρίθηκα όμως από τους φιλόλογους της τάξης με έναν νέο μαθητή που ήρθε στην Αθήνα από την επαρχία ο οποίος ήταν πραγματική διάνοια και έτυχε για κακή μου τύχη να κάτσει στην άδεια θέση δίπλα μου. Κατάφερα να τον ξεφορτωθώ για να μην συγκρίνομαι μετά από τρεις μήνες. Η ζημιά όμως είχε γίνει. Οι φιλόλογοι καθηγητές απλά ήταν επιφυλακτικοί μαζί μου λόγω αστάθειας στις επιδόσεις μου στο παρελθόν και πέτυχαν ρίχνοντας σχεδόν αναίτια την βαθμολογία μου να τελειώσω με 18 και κάτι, ελάχιστα πριν το αριστείο.
Η απογοήτευσή μου ήταν τεράστια και είναι κάτι το οποίο με πονάει αν τύχει και το σκεφτώ. Θα ήταν ένα δικό μου άχρηστο λάφυρο, αλλά το ήθελα.
Θεωρώ ότι θα είχε αλλάξει την πορεία και τις επιδόσεις μου αρκετά.
Το δεύτερο ήταν ο σχολικός επαγγελματικός προσανατολισμός που μας έκανε να επιλέγουμε δέσμες που είχαν πρόσβαση σε πανεπιστήμια δημιουργίας δημοσίων υπαλλήλων. Να το πω πιο απλά, να γίνεις ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ή ΔΑΣΚΑΛΟΣ ή ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ αφήνοντας εκτός την δέσμη που είχες περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και ήταν πιο κοντά στα ταλέντα σου.
Γι αυτό λυπάμαι εγώ και ολόκληρη η γενιά μου.
DumeNuke
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Achilleas1997
Νεοφερμένος
Λογικά και στο εσπερινό θα πάρεις
edit: το τσέκαρα, παίρνεις
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
American Economist
Επιφανές μέλος
Α γυμνασίου:19.9/13 Αριστείο και βραβείο
Β γυμνασίου:19.10/13 Αριστείο και βραβείο
Γ Γυμνασίου:19.9/13 Αριστείο και βραβείο
Α λυκειου:19.2 Αριστείο
Β λυκειου:18.4 Αριστείο
Γ λυκειου:19.4 Αριστείο
Σύνολο:6 Αριστεια και 3 βραβεία δηλαδή 9 έπαινοι σύνολο σκίσαμε!!!
archaios19
Πολύ δραστήριο μέλος
American Economist
Επιφανές μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.